Sürekli yorgunum, ev ile hemen hemen hiç ilgilenmiyorum.

Pride_

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
643
913
303
Evet derdim bu, heep ama hep yorgunum.

Hafta içi 3 gün kendi şehrimdeki okulda çalışıyorum, 2 gün de 12 saatlik mesafeye kendi okulumda dr programı açılmadığı için, şehir dışına doktora eğitimim için gidiyorum. Gece yolculuk yapıyorum 12 saat gidiş 12 saat dönüş toplamda 24 saat haftada. Otobüsle gidiyorum bu arada ve bu yolculuklar, akademik çalışmalar artı doktorada yapmam gereken işler derken ev ile hiç ama hiç ilgilenemiyorum.

Şehir dışından geldiğim günün sabahından akşamına uyuklayarak geçiyor yorgunluktan, kendi işime bile odaklanmada zorlanıyorum. Akşam eve geliyoruz, yemekten sonra hemen uykum geliyor yatmak istiyorum, bu arada yemeği bazen eşim yapıyor bazen ben yapıyorum bazen de kahvaltı, menemen filan yapıp geçiştiriyoruz. Sabah çok erken kalkıyorum yapmam gereken araştırma, yazmam gerekenler varsa onları hallediyorum okula gitmeden önce.

Çamaşırların yıkanması, toplanması, ütülenmesi filan onları hep eşim yapıyor iki haftada bir de birlikte büyük temizlik yapıyoruz. Şu yazdıklarıma bakıyorum neredeyse hiç ev sorumluluğu almıyorum ama zaman hiçbir zaman, zaman yetmiyor ve ben hep çok yorgunum.

Daha 28 yaşındayım ve en rahat zamanlarım çoluk çocuk yok, niye böyleyim diye kızıyorum kendi kendime. Arkadaşlarıma bakıyorum hem çalışıyorlar, hem evde yemek temizlik vs yapıyorlar hem de hepsinin bir veya iki çocuğu var, onlarla ilgileniyorlar yani tüm bunları nasıl beceriyorlar? Kendimi zamanında çok mu rahata alıştırdım da şimdi böyle zorlanıyorum diye düşünüyorum.

Bir takviye mi almalıyım enerjimin artması için ne yapmalıyım bilemiyorum.
Hayatının bir döneminde böyle hissedenler ve bu durumu yaşayanlar var mı? Atlattılarsa nasıl oldu merak ediyorum.

Haftasonlari ne yapiyorsunuz. Camasir isini esiniz yapiyormus siz de bir gun yemek icin ayirin bikac cesit yapip dolaba atin dondurucuya bile koyabilirsiniz hafta ici isten gelince cikarirsiniz isinana kadar yanina bi pilav veya corba hazr yemek olur. Ayrica her hafta 24 saat yol gercekten cok zor. Takviye olarak vitamin kullanabilirsiniz

Öncelikle ev işini takmayın

Yardımcı çağırın

Sizin kadar çalışmıyorum ama her hafta yarım gün yardımcım var

Evde temizlik yapmıyorum ve benim çocuğum ve kedim var

Siz zaten Full dışardasınız eviniz kirlenmez bile

Zamanınız kalıyorsa eşinle oturup sohbet et film izle bu Zamanlar geri gelmeyecek

Ev işine yetişmek zaten zor doktora ağır bir dönem üstte de yolda geçen süre çok fazla

Bu arada kurutma makinası yoksa alın çok pratik

Çamaşırı sabah atın geleceğiniz saatte birsin oradan kurutmaya sonra da birer kahve içerken katlayın ikiniz biraz kucağınıza alıp odaya götürünce de dolaba yerleşmiş olur zaten

Üzülmeyin hiç çalışmalarınızda başarılar

Hafta içi 3 gün kendi şehrimdeki okulda çalışıyorum, 2 gün de 12 saatlik mesafeye kendi okulumda dr programı açılmadığı için, şehir dışına doktora eğitimim için gidiyorum. Gece yolculuk yapıyorum 12 saat gidiş 12 saat dönüş toplamda 24 saat haftada. Otobüsle gidiyorum bu arada ve bu yolculuklar, akademik çalışmalar artı doktorada yapmam gereken işler derken ev ile hiç ama hiç ilgilenemiyorum.

Şehir dışından geldiğim günün sabahından akşamına uyuklayarak geçiyor yorgunluktan, kendi işime bile odaklanmada zorlanıyorum. Akşam eve geliyoruz, yemekten sonra hemen uykum geliyor yatmak istiyorum, bu arada yemeği bazen eşim yapıyor bazen ben yapıyorum bazen de kahvaltı, menemen filan yapıp geçiştiriyoruz. Sabah çok erken kalkıyorum yapmam gereken araştırma, yazmam gerekenler varsa onları hallediyorum okula gitmeden önce.

Çamaşırların yıkanması, toplanması, ütülenmesi filan onları hep eşim yapıyor iki haftada bir de birlikte büyük temizlik yapıyoruz. Şu yazdıklarıma bakıyorum neredeyse hiç ev sorumluluğu almıyorum ama zaman hiçbir zaman, zaman yetmiyor ve ben hep çok yorgunum.

Daha 28 yaşındayım ve en rahat zamanlarım çoluk çocuk yok, niye böyleyim diye kızıyorum kendi kendime. Arkadaşlarıma bakıyorum hem çalışıyorlar, hem evde yemek temizlik vs yapıyorlar hem de hepsinin bir veya iki çocuğu var, onlarla ilgileniyorlar yani tüm bunları nasıl beceriyorlar? Kendimi zamanında çok mu rahata alıştırdım da şimdi böyle zorlanıyorum diye düşünüyorum.

Hayatının bir döneminde böyle hissedenler ve bu durumu yaşayanlar var mı? Atlattılarsa nasıl oldu merak ediyorum.
Ev işi yapmak maharet değil ki zaten
Hiç kafanıza bile takmayın
2 Çocuk ve iş hayatı ile ev işini minimal düzeyde tutan bir hayatım var .
Kendini parçalamaya değmez.

Ev işlerine haftada bir yardımcı alın
Kendiniz icinde enerji verici vitaminler var
Temponuz zaten yogun ev okul iş aynı anda mutlaka birinde eksiklik olur oda ev olmus sizde

Bende ilgilenemiyorum.

Eşim çok şikayet ediyor ama çok yorgunum dayanamıyorum.

Bu arada takviye almayı bende düşünüyorum.

Canım vitamini kesinlikle al ama doktor kontrolünde

zaten çünkü kışta geliyor ve bünyen kaldırmaz hasta olursun..
Birde hep böyle mi devam edecek yoğunluğun yoksa bir süreliğine mi?
Ev işini falan takma bence sen kendini enerjik tutmaya çalış yani eşinle az çok vakit geçirmeye çalış onu ihmal etme..
Haftada 1 yarım gün yardımcı al eve veya büyük temizliği yaptır.. kendini bu kadar yıpratmaya ve üzmeye değmez.

Haftasonlari ne yapiyorsunuz. Camasir isini esiniz yapiyormus siz de bir gun yemek icin ayirin bikac cesit yapip dolaba atin dondurucuya bile koyabilirsiniz hafta ici isten gelince cikarirsiniz isinana kadar yanina bi pilav veya corba hazr yemek olur. Ayrica her hafta 24 saat yol gercekten cok zor. Takviye olarak vitamin kullanabilirsiniz
Çok teşekkürler buzlukta bir şeyler oluyor arada kullanıyorum çorba filan yapıyorum yanına. Salata yoğurt filan idare ediyor.

Hafta sonunun bir günü evi temizle toparla ve okuldan eve getirdiğimiz işler varsa, eşim de akademisyen o da evde çalışıyor, iş geliyor haliyle geçiyor bir gününü de kendimize ayırıyoruz pek iş yaptığımız söylenemez o gün de.

Ama daha mı çok çabalasam yetersiz mi kalıyor yaptıklarım diye zaman zaman düşünüyorum. Eşim hiç sıkıntı yapmıyor, o konuda sorunumuz yok ama ben arada kafama takıyorum.

Yardımcı çağırın

Zamanınız kalıyorsa eşinle oturup sohbet et film izle bu Zamanlar geri gelmeyecek

Ev işine yetişmek zaten zor doktora ağır bir dönem üstte de yolda geçen süre çok fazla

Çamaşırı sabah atın geleceğiniz saatte birsin oradan kurutmaya sonra da birer kahve içerken katlayın ikiniz biraz kucağınıza alıp odaya götürünce de dolaba yerleşmiş olur zaten

Yardımcı çağırın

Çok teşekkürler şöyle olumlu yorumlar içimi açıyor cidden :)

Tempo yoğun ve normal böyle olması anlıyorum ama sanki evle yeterince ilgilenmiyorum, acaba iyi bir eş ileride de iyi bir anne olamaz mıyım diye düşünceler üşüşüyor arada kafama...

Etrafımda da hep hızlı, atik her işin üstesinden gelen kadınlar var maşallah, rahmetli annem de öyleydi hiç onun kızı gibi değilim :)

Eşimle kendimize zaman ayırıyoruz onda da hiç sorun yok, tek derdim ev :)

Niye otobüsle gidiyorsunuz? Uçak biletini önceden alınca neredeyse otobüsle aynı fiyata denk geliyor. 1-2 saatlik yol için değmez ama 12 saatten bahsediyorsunuz. Bulunduğunuz veya gittiğiniz yerde havalimanı yoksa bile en yakın ildeki havalimanına gidin. Çok farkeder.

Ev işlerini dert etmenize çok şaşırdım. Bu şartlarda sağlığıma bir şey olur mu diye konu açsanız çok daha mantıklı olurdu. Vücudu ne kadar yorar, ne kadar strese sokarsanız, meyilli olduğunuz hastalıklar o kadar çabuk şekilde ortaya çıkar. O yüzden durumunuza bir çare bulun. Uçakla gitmeyecekseniz, ya yakın bir ilde doktora yapın veya hiç yapmayın. Hiçbir şey sağlıktan önemli değil.

Ev işi yapmak maharet değil ki zaten
Hiç kafanıza bile takmayın
2 Çocuk ve iş hayatı ile ev işini minimal düzeyde tutan bir hayatım var .
Kendini parçalamaya değmez.

Normalde böyle şeylere pek takılmazdım ama bu ara neden böyle bilemiyorum takmış durumdayım buna :)

Zaman çok değerli ve gidince gelmiyor, haklısınız.

Çok teşekkürler şöyle olumlu yorumlar içimi açıyor cidden :)

Tempo yoğun ve normal böyle olması anlıyorum ama sanki evle yeterince ilgilenmiyorum, acaba iyi bir eş ileride de iyi bir anne olamaz mıyım diye düşünceler üşüşüyor arada kafama...

Etrafımda da hep hızlı, atik her işin üstesinden gelen kadınlar var maşallah, rahmetli annem de öyleydi hiç onun kızı gibi değilim :)

Eşimle kendimize zaman ayırıyoruz onda da hiç sorun yok, tek derdim ev :)

Daha çok ayırın

Yani birlikte temizlik yapacağınıza yemek yapın birlikte

Oturup scrabble oynayın

Yiyin için gezin yani Zaman'ınızı eve değil birbirinize harcayın

Burada yazarım hep hayatımızı kolaylaştırmak önemli diye

Yani bir ayakkabı almam onun yerine yardımcı çağırırım bir yerde gezmem hayatımı kolaylaştıran bir ev aleti alırım gibi

Yani geçen sezondan kalan kabanınızı giyin ama yardımcı çağırın ki birlikte temizlik yapıncaya kadar yatakta sarılıp sohbet edin

Niye otobüsle gidiyorsunuz? Uçak biletini önceden alınca neredeyse otobüsle aynı fiyata denk geliyor. 1-2 saatlik yol için değmez ama 12 saatten bahsediyorsunuz. Bulunduğunuz veyagittiğiniz yerde havalimanı yoksa bile en yakın ildeki havalimanına gidin. Çok farkeder.

Ev işlerini dert etmenize çok şaşırdım. Bu şartlarda sağlığıma bir şey olur mu diye konu açsanız çok daha mantıklı olurdu. Vücudu ne kadar yorar, ne kadar strese sokarsanız, meyilli olduğunuz hastalıklar o kadar çabuk şekilde ortaya çıkar. O yüzden durumunuza bir çare bulun. Uçakla gitmeyecekseniz, ya yakın bir ilde doktora yapın veya hiç yapmayın. Hiçbir şey sağlıktan önemli değil.

Direkt uçuş yok bulunduğum şehirden maalesef ve İstanbul aktarmalı olunca 300 tlye kadar çıkabiliyor sadece gidiş. Orada kalma vs derken epey bütçeyi sarsıyor haliyle. Bir de 3-5 saat orada bekleyeceğim bir saat de uçuş derken 6 saat zamanım geçmiş olacak o da pek mantıklı gelmiyor ama onu da düşünüyorum. En yakın hava limanı 4 saat mesafede bu arada. Doktora sürecim çok sancılı hep ters yerlerde açılan bir program ve bir yığın sınav/ mülakattan sonra kazıya kazıya girdim o yüzden dayanmaya çalışıyorum.

Sağlığımı etkilediği bir gerçek, enerji düşüklüğü dikkat dağınıklığı vs. oluyor.

Ev temizlemek için değil içinde yaşamak içindir, geleceğiniz için yaptığınız çalışmalara odakların, temizlik çamaşır çok takmayın bunları. Hiç bir şey yapmadan bile her hafta 24 saat süren yolculuk başlı başına yorgunluk ve iş sayılır. Haftada bir çamaşır ve ütü için birini tutabilirsiniz imkan varsa ,yoksa zaten eşiniz yardım ediyormuş.

O bazı arkadaşlara bende özeniyorum, yemek ,ütü, çocuk vs nasıl yetişiyorlar anlamıyorum. Birazda kabiliyet sanırım yengem misal bahçe sera işi yapıyorlar kadın sabah 6 ayakta , öğlen yemeğine 4 çeşit yemek, akşam 5 seraya gider ,yine akşam yemeğine en az 4 çeşit ve annemlerle bir duruyor evde 9 nüfus var temizlik iş güç hepsi onda ,hepsininde üstesinden geliyor .
Ben kağnı gibi 2 günde zor yaparım yaptığı işi

Canım vitamini kesinlikle al ama doktor kontrolünde

zaten çünkü kışta geliyor ve bünyen kaldırmaz hasta olursun..
Birde hep böyle mi devam edecek yoğunluğun yoksa bir süreliğine mi?
Ev işini falan takma bence sen kendini enerjik tutmaya çalış yani eşinle az çok vakit geçirmeye çalış onu ihmal etme..
Haftada 1 yarım gün yardımcı al eve veya büyük temizliği yaptır.. kendini bu kadar yıpratmaya ve üzmeye değmez.

2 yıl boyunca sürekli gideceğim böyle. Artı 2 yıl da tez dönemim var ama kendi okulumdaki bölüm başkanımızla koordineli yürütebileceğim tezimi sürekli o şehre gitmem gerekmeyecek tez döneminde.

Çok teşekkürler tavsiyeniz için.

Ev işlerine haftada bir yardımcı alın
Kendiniz icinde enerji verici vitaminler var
Temponuz zaten yogun ev okul iş aynı anda mutlaka birinde eksiklik olur oda ev olmus sizde

Maalesef hiçbir zaman her şey tam olmuyor hep bir eksiklik oluyor.Hoppa

Ablacım 12 saatlik yolculuk hem de gece yolculuğu seni bitiren durum bence, hem de haftada 2 kere
Uykunu alamadığın için yorgun olman çok normal

1. Daha yakın bir şehirde doktora bulman mümkün mü?
2. Uçakla git bence. Erken alınca gayet uygun fiyatlı uçak bileti oluyor. Ülkenin diğer ucuna gidiyorsun yani otobüs işini toptan geç bence.
3. Eşin ne iş yapıyor? 2 yıl bu şekilde bünyen dayanmaz, o şehre taşınmayı düşünmez misiniz?

Bende ilgilenemiyorum.

Eşim çok şikayet ediyor ama çok yorgunum dayanamıyorum.

Bu arada takviye almayı bende düşünüyorum.

Eşimden yana bir sıkıntı yok ama kendi kendime dert ediyorum, takviye bana da mantıklı geliyor şu durumlardan sonra.:super:

Ablacım 12 saatlik yolculuk hem de gece yolculuğu seni bitiren durum bence, hem de haftada 2 kere
Uykunu alamadığın için yorgun olman çok normal

1. Daha yakın bir şehirde doktora bulman mümkün mü?
2. Uçakla git bence. Erken alınca gayet uygun fiyatlı uçak bileti oluyor. Ülkenin diğer ucuna gidiyorsun yani otobüs işini toptan geç bence.
3. Eşin ne iş yapıyor? 2 yıl bu şekilde bünyen dayanmaz, o şehre taşınmayı düşünmez misiniz?

Çok haklısınız benim bölümüm çok güzel ama bir o kadar sıkıntılı çünkü TR de 4 şehirde doktora programı var sadece. Ve hepsi bana birbirinden zıt uzaklıkta :) Yani seç beğen al derler ama hepsi birbirinden uzak şansıma :)

Ben bu dört yerden üçüne kabul aldım üçünün de mesafesi 12 saat. :KK42::KK42:
Uçak olayını düşünüyorum ilk hafta direkt uçuş vardı şimdi orada yaz sezonu bitti, direkt uçuşlar kalktı benim bulunduğum şehirden hep istanbul aktarmalı ve önceden alsak da epey tuzlu oluyor. Başka masraflarımız da oluyor. Yine de düşünüyorum o seçeneği. En azından dönüşü aktarmalı yap diye bir fikir verdi eşim dönüşte sen sen olmuyorsun diyor :)

Üçüncüsü de eşim de akademisyen o yüzden halden anlıyor çok şükür yoksa işim cidden zordu.:KK42: Onun kadrosu da burada olduğu için gidemeyiz en azından ikimizin de doktorası bitene kadar kıpırdamamız mümkün gözükmüyor.

Bu arada 2. yılın bahar döneminde 1 ders alacağım günü birlik gidip geleceğim ama 1,5 yıllık bir katlanma süreci olacak gibi gözüküyor.:KK14:

Son düzenleme:
Back
X