Süresiz yoksulluk nafakası

Ya sen erkeksin ya da erkekten hic kazik yememissin en iyisi sus burda onca kadin var magdur edilen kandirilan dayak yiyen koca evinde ac kalan aldatilan bu kadin napsin senin parana ihtiyacim yok diyip ekmegine yag mi sürsün annen ev hanimi diyelim bosandi kim calistiracak onu kim işe alacak en iyisi boş konusmayalim tangur tungur ses cikiyo

Yarası olan üstüne alınsın. Mağdur olan zaten onları kast etmediğimi anlar ama olmayanlar saldıriyor maşallah

sayfaların hepisini okudum kendi yazdığım mesajda dahil bir saldırı olduğunu düşünmedim. duruma farklı açılardan bakıyoruz sadece. ama gerçekten sizi böyle bir konu açmaya iten sebebi merak ettim. bu forumda özellikle bir derdim var başlığında genelde kadınların nasıl mağdur edildiğine şahit oluyoruz. elimizden geldiğince akıl vermeye yardımcı olmaya çalışıyoruz. bakın sizin konunuza bile hep mağdur örnekleri geliyor. bu konuyu açma sebebinizi merak etmem neden saldırı gibi geliyor size.

ayrıca hiç yaram yok bu konuda. çok mutlu bir evliliğim, 9 senedir bir kere bile bana sesini yükseltmemiş,kalbimi kırmamış bir eşim var. ama bu kadınların nasıl ezildiğini anlamama engel değil. siz erkeklerin gözünden empati yapıyorsunuz ben kadınların gözünden. tek fark bu bence.

Gerçekten her insanın hikayesi o kadar farklı ki..
Kim ne yaşıyor bilemeyiz. O sebeple nafaka alan kadın tü kaka diyemeyiz.
Misal ben alıyorum şu anda tedbir nafakası.. 4800 olan eşimin maaşına karşılık 400 tl..
Bununla ilgili konumda var, neler yaşadığım falan..

Çok sorguladım kendimi bununla ilgili ama gerçekten o adam her şeyi hakediyor. O yüzden vicdanım çok rahat.
Bende bu nafakayla yarım kalan eğitimime devam ediyorum, onun yüzünden üni. yi yarım bırakmıştım.. Aylık yurt ücretini ödüyorum. Bi işe yaramış oluyo!
Mesela bu nafaka olmasa başka şehirde okuyamam.. Durumum yok. Devlet kredisi anca yetiyor, o da geri ödemeli zaten..

İnternetten okuduğum 700-800 civari ortalama 3000 geliri olan bir adam için fazla geliyor çocuk yoksa tabi .
Ben hic duymadim 700 800 veren nafaka geliri fazla ya da kadina ettigi yoksa hakimde demiyo yani sen 3000 aliyorsun bu kadin sana iki gunde kadinlik yapmadi ya da kadin kacti seni magdur etti ona 700 tl her ay odeyeceksin demiyo

Meraktan soruyorum sadece .Günümüzde kadar kadin erkek eşitliği derken erkeklerin evlilik ve boşanma sonucu ağır maddi yük altına girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

2 gün evli kalıyor ömür boyu nafaka ödüyor çocuk falan da yok. Böyle adalet mi olur ben kadın olarak bunu onursuzca buluyorum. Her kadın kendi çalışabilir iyi ya da kötü bir işte bazilari kolaya kaçıyor nasıl bunu kendilerine yedirebiliyorlar?

Sonra erkekler evlilikten soğuyor haklılar da. Adamı para kaynagi olarak görmek hak mı?

Ya da çocuğa diye alınan nafakayla keyif catıyor bazıları nasıl yiyorsunuz kendi cocugunuzun hakkını?

Nafakaya tazminata karşı değilim ancak şiddet baskı vb şeyler varsa talep edilmeli. Anlaşamadın ayrılıyorsun
para koparma çaban niye sen bosandın diye kendini mimli olarak görüyorsan erkekte aynı şekilde hiç evlenmemiş biri gibi kabul edilmiyor artık toplumda. Altın mevzulari keza aynı şekilde onların taktığı altın benim diye tutturyorlar.

Kadinlar kendini muhtaç bakılması gereken varlıklar olarak görürse erkek de ona o gözle bakmaz mı? Sonra küçük görmez mi?

Biz ne kadar sağlam durursak kendi başımıza o kadar saygı görürüz karşı taraftan.

Yanlış anlaşılmasın tüm kadınlara değil elbet lafım benim gibi düşünen binlerce kadın da var. Sadece bu aralar çok karşıma çıkıyor bu tarz konular paylaşmak istedim.

Evlilik içinde altin mal gibi mevzulari boşanma olmasa bile bir ömür eşler arasında çatışma yaratıyor mutsuzluk doğuruyor. Etrafımda çok görüyorum ev araba aliyor çiftler kadin da altınını veriyor. Adam mesai ek iş ne varsa yapıyor evini geçindirmek borcunu ödemek için. Kadın benim altınımı ne zaman ödeyeceksin derdinde. O adam seni neden sevsin saysın bir söylesenize?

Evliliği maddiyat olarak değil sevilip sayıldığını mutlu olduğumuz yuva olmalıdır.
Erkeklere az bile bence. 700_800 tl zaten o kadar çok para değil. Sanki erkekler çalışıyorda kadın ne yapıyor? Yemeğini ütüsünü bulaşığını yıkıyor. Üstüne cocuk doğur büyüt bak. Sonra cocukla beraber hooop dışarı. Boşandı bitti. Erkek başının çaresine bakar fakat bir kadın cocukla başının çaresine nasıl bakacak? Ayrıca boşanmış kadınlara dışardan nasıl gözlerle bakıldığından hiç bahsetmiyorum. Az bile alıyorlar.neden gurursuzluk onursuzluk olsun ki bu? Bence siz bu konuyu bi kere düşünün derim

Gerçekten her insanın hikayesi o kadar farklı ki..
Kim ne yaşıyor bilemeyiz. O sebeple nafaka alan kadın tü kaka diyemeyiz.
Misal ben alıyorum şu anda tedbir nafakası.. 4800 olan eşimin maaşına karşılık 400 tl..
Bununla ilgili konumda var, neler yaşadığım falan..

Çok sorguladım kendimi bununla ilgili ama gerçekten o adam her şeyi hakediyor. O yüzden vicdanım çok rahat.
Bende bu nafakayla yarım kalan eğitimime devam ediyorum, onun yüzünden üni. yi yarım bırakmıştım.. Aylık yurt ücretini ödüyorum. Bi işe yaramış oluyo!
Mesela bu nafaka olmasa başka şehirde okuyamam.. Durumum yok. Devlet kredisi anca yetiyor, o da geri ödemeli zaten..
Helal olsun o para az bile almissin turk kadini hic bir zaman bosanmak icin evlenmez kiz adini dul yapmaz ama kader basa ne geliyosa cekiliyo

sayfaların hepisini okudum kendi yazdığım mesajda dahil bir saldırı olduğunu düşünmedim. duruma farklı açılardan bakıyoruz sadece. ama gerçekten sizi böyle bir konu açmaya iten sebebi merak ettim. bu forumda özellikle bir derdim var başlığında genelde kadınların nasıl mağdur edildiğine şahit oluyoruz. elimizden geldiğince akıl vermeye yardımcı olmaya çalışıyoruz. bakın sizin konunuza bile hep mağdur örnekleri geliyor. bu konuyu açma sebebinizi merak etmem neden saldırı gibi geliyor size.

ayrıca hiç yaram yok bu konuda. çok mutlu bir evliliğim, 9 senedir bir kere bile bana sesini yükseltmemiş,kalbimi kırmamış bir eşim var. ama bu kadınların nasıl ezildiğini anlamama engel değil. siz erkeklerin gözünden empati yapıyorsunuz ben kadınların gözünden. tek fark bu bence.

Konuyu açmaya iten asıl sebep burada da olan erkek değil mi canı cehenneme diyen kadin tiplemeleri. Ben kadınlara empati yapıyorim nasıl yapmam.

Fakat okusa da okumasa da ben narinim erkek sahip çıkmalı bakmalı şu bu diye kendi hayatını kurmaya çalışmayıp bir adam üstünden geçinmeye çalışan sonra zor duruma düşünce kendinde hata aramadan herşeyi erkege yıkan kadınlar.

Erkek otur evde dese de dinleme bazılarına rahat geliyor o çalışma ben bakarım diyen adamın iki sene değişebileceğini dusunmuyor neden inanıyorlar burada o kadar mağdur kadının anlattıklarını gördükleri halde .

Konu uzar ama genel rahatsızlığım kotu erkekte yüzünden tum erkeklere ne hali varsa görsün diyen kadınlar ve tam tersi kurnaz çıkarcı kadınlar yüzünden tüm kadınları öyle gören erkekler .

Her evlilikten ya kadın baskın olmaya çalışıyor ya erkek orta yoldan giden belki yüzde beştir. Erkek gucunu kullanip kadını eziyor ama kadınların yaptıkları soze bile gelmiyor.

Helal olsun o para az bile almissin turk kadini hic bir zaman bosanmak icin evlenmez kiz adini dul yapmaz ama kader basa ne geliyosa cekiliyo
İşte siz bu kafayla devam edin kız olmak kadın olmak dul olmak hepsine ayrı değer vermeye devam edin. Ben ülkem gerçeklerini inkar etmiyorum ama bunu kabullenip değiştirmeye çalışmayanları da anlamıyorum kusura bakmayın

Bu da doğru, aslında herkes kendince haklı ama öte yandan bazen bazı evlilikler de bakıyorsunuz ki o evlilik ne yapılırsa yapılsın yürümeyecek, baştan belli oluyor bazı şeyler fakat kadın buna rağmen önce bir tane çocuk dünyaya getiriyor, sonra bir tane daha, eşi eve bağlanır sanıyor ki bu yanlış kanı hala ama hala devam ediyor ve kadınlara tavsiye diye söyleniyor.

Sonra gün geliyor boşanmanın tek çözüm olduğunun farkına varan kadın bu sefer de 2 ya da 3 çocuğu olduğundan eli kolu bağlı kalıyor.

Çevremizdeki örneklerden de ders çıkarmıyoruz maalesef.
Maalesef oyle, kendimize disaridan bir goz gibi bakmayi ogrenebilsek keske,oturup analiz edebilsek enine boyuna,manevi olarak bir kar zarar hesabi yapabilsek. Hatalarimizi azaltmis olurduk

Iste ben diyorum ki azim etsin o kiz, minnet duymasin o pislige. Egitimini alsin, ayaklarin üzerine dursun. Bence ex kisisinden daha fazla devlete cok is düsüyor aslinda. Mesela bu kiz'a derhal burs verilse ki okusun, yada belli isler icin bir yil atiyorum ücretsiz egitim görse ve hemen ise girebilse.

Yada doguda bu tür konularda bilinclenme kampanyalari olsa. Hatta sadece doguda degil, tüm ülkede olsa. Ama tabiki ne oluyor, kadin siddeti inanilmaz artti. Hamile kadinlar sokaga cikmasin deniliyor.

Diger taraftan genc kizlar instagram felan derken, halen ask, asik olmasi tabu olmasindan hemen evlenmeye hevesleniyorlar. Odun olsa dahi.

Ya cok derin konular bunlar aslinda. Hersey birbirine bagli. Ikinizde sanirim ayni prensipleri savunuyoruz fakat bakis acimiz farkli gibi geliyor.
ömründe sokağa tek başına çıkamayan kzı nasıl burs bulup okuyacakmış güldürmeyin beni.sizi türkiye turuna davet ediyorum masraflar benden ne hayatlar var bir görün de insanları bilmeden yargılamayın istiyorum

Yarası olan üstüne alınsın. Mağdur olan zaten onları kast etmediğimi anlar ama olmayanlar saldıriyor maşallah
Mağdur olmayan mı saldırıyor. Neyin kafasındasiniz siz Allah aşkına... 4 yasında bir çocukla nasıl bir mücadelenin içindeyim bir Allah bir ben bilirim.. Ne baba ne baba tarafı ne anne tarafı 1 kuruş destek vermezken... Milyonda bir kadın haksız nafaka almış hep kadın mi mağdur olacak ohhh olsun !!!

Meraktan soruyorum sadece .Günümüzde kadar kadin erkek eşitliği derken erkeklerin evlilik ve boşanma sonucu ağır maddi yük altına girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

2 gün evli kalıyor ömür boyu nafaka ödüyor çocuk falan da yok. Böyle adalet mi olur ben kadın olarak bunu onursuzca buluyorum. Her kadın kendi çalışabilir iyi ya da kötü bir işte bazilari kolaya kaçıyor nasıl bunu kendilerine yedirebiliyorlar?

Sonra erkekler evlilikten soğuyor haklılar da. Adamı para kaynagi olarak görmek hak mı?

Ya da çocuğa diye alınan nafakayla keyif catıyor bazıları nasıl yiyorsunuz kendi cocugunuzun hakkını?

Nafakaya tazminata karşı değilim ancak şiddet baskı vb şeyler varsa talep edilmeli. Anlaşamadın ayrılıyorsun
para koparma çaban niye sen bosandın diye kendini mimli olarak görüyorsan erkekte aynı şekilde hiç evlenmemiş biri gibi kabul edilmiyor artık toplumda. Altın mevzulari keza aynı şekilde onların taktığı altın benim diye tutturyorlar.

Kadinlar kendini muhtaç bakılması gereken varlıklar olarak görürse erkek de ona o gözle bakmaz mı? Sonra küçük görmez mi?

Biz ne kadar sağlam durursak kendi başımıza o kadar saygı görürüz karşı taraftan.

Yanlış anlaşılmasın tüm kadınlara değil elbet lafım benim gibi düşünen binlerce kadın da var. Sadece bu aralar çok karşıma çıkıyor bu tarz konular paylaşmak istedim.

Evlilik içinde altin mal gibi mevzulari boşanma olmasa bile bir ömür eşler arasında çatışma yaratıyor mutsuzluk doğuruyor. Etrafımda çok görüyorum ev araba aliyor çiftler kadin da altınını veriyor. Adam mesai ek iş ne varsa yapıyor evini geçindirmek borcunu ödemek için. Kadın benim altınımı ne zaman ödeyeceksin derdinde. O adam seni neden sevsin saysın bir söylesenize?

Evliliği maddiyat olarak değil sevilip sayıldığını mutlu olduğumuz yuva olmalıdır.
Allah askina nafaka nafaka diyorsunuzda oyle komik bir rakam ki bu mumkunati yok gecinmenin zaten. Tas catlasin 500 tl para ne olur ki o parayla. Kadinlar veya cocuklari hak ediyor bunu.

İşte siz bu kafayla devam edin kız olmak kadın olmak dul olmak hepsine ayrı değer vermeye devam edin. Ben ülkem gerçeklerini inkar etmiyorum ama bunu kabullenip değiştirmeye çalışmayanları da anlamıyorum kusura bakmayın

Sizin derdiniz nedir kimse anlayamadı ki

Madem kadınım dediniz

a. Boşanmış mağdur edebiyatı yapan bir herif sizi de kandırıyor eski eşine kinlisiniz

b. Burda konu açan bir ex görümce vardı onun modelisiniz. Evliyken gelinin beynini yedikleri yetmiyormuş gibi bir de buraya konu açıp destek arıyordu

Ay sana ne kardeşim ya. Sanki 10 koca boşamışsın da nafaka almamışsın gibi konuşuyorsun. 24 yaşında bekar genç kız bir kızsın. Dert edecek başka bir şey bulamadın mı? Ne boş işlerle uğraşıyorsunuz. Forum şiddet gören kadınlarla dolu bir zahmet kafanı bu konuya da yor. Bununla ilgili de bir konu aç ve çözüm ara(yalım)!

Bakalim ailesi izin vermis mi okumasina? :KK43:

Sanırsınız ki İsveçte Norveçte yaşıyoruz
Kadınlar işdünyasında ayrımcılığa uğramıyor, ezilmiyor
Kadınlar kendi ailesinde ezilmiyor
Kadınlar toplumda erkeklerle eşit haklara sahip

Kafalar güzel. Kafalar İsveç, realite Dudullu!

Sizin derdiniz nedir kimse anlayamadı ki

Madem kadınım dediniz

a. Boşanmış mağdur edebiyatı yapan bir herif sizi de kandırıyor eski eşine kinlisiniz

b. Burda konu açan bir ex görümce vardı onun modelisiniz. Evliyken gelinin beynini yedikleri yetmiyormuş gibi bir de buraya konu açıp destek arıyordu
Ben anladim derdini. Kesin damat adayi veya esi diyim eski karisina nafaka oduyordur :))

Back
X