- 30 Eylül 2011
- 3.013
- 10.790
- 408
- Konu Sahibi Paretooptimal
Konuyu açmaya iten asıl sebep burada da olan erkek değil mi canı cehenneme diyen kadin tiplemeleri. Ben kadınlara empati yapıyorim nasıl yapmam.
Fakat okusa da okumasa da ben narinim erkek sahip çıkmalı bakmalı şu bu diye kendi hayatını kurmaya çalışmayıp bir adam üstünden geçinmeye çalışan sonra zor duruma düşünce kendinde hata aramadan herşeyi erkege yıkan kadınlar.
Erkek otur evde dese de dinleme bazılarına rahat geliyor o çalışma ben bakarım diyen adamın iki sene değişebileceğini dusunmuyor neden inanıyorlar burada o kadar mağdur kadının anlattıklarını gördükleri halde .
Konu uzar ama genel rahatsızlığım kotu erkekte yüzünden tum erkeklere ne hali varsa görsün diyen kadınlar ve tam tersi kurnaz çıkarcı kadınlar yüzünden tüm kadınları öyle gören erkekler .
Her evlilikten ya kadın baskın olmaya çalışıyor ya erkek orta yoldan giden belki yüzde beştir. Erkek gucunu kullanip kadını eziyor ama kadınların yaptıkları soze bile gelmiyor.
var böyle kadınlar ama toplumun geneline baktığımızda çok düşük bir oran. ben çalışmıyorum evlendiğimden beri. eşimin işi için fedakarlık yapıp onun peşine yurtdışına gittim. sonra çocuğum oldu onu büyüttüm. şimdi iş bakınmaya başladım.
bakın sizin anlattığınız gibi evlendikten sonra çalışmayan kadın imajındayım belki birilerinin gözünde. ama hayatım çok küçük yaşlarımdan beri hep mücadeleyle, zorluklarla uğraşarak geçti. eşim ben evde sıkılırken bu senin biraz dinlenme fırsatın, rahatlamak için çok güzel bir şans diye motive etti. ve işe yaradı. işe döndüğümde biliyorum ki tazelenmiş, enerjik biri olarak başlayacağım. dışardan baktığınızda asalak bir profilim belki. ama ne insanların içini, ne evde yaşadıklarını ne de yaptıkları şeylerin- yanlış bile olsa- kaynağını kesin bilemeyiz.
böyle ucu açık yorumlar yapıp, insanları boş yere etiketlediğimizle kalırız. yani burada gerçekten derdi yaşayan kadınlar varken varsayımlar üzerine dert üretmek, konu açmak için yukarıda saydıklarınızdan başka bir sebebiniz olmalı gibi geliyor bana.