Süresiz yoksulluk nafakası

Konuyu açmaya iten asıl sebep burada da olan erkek değil mi canı cehenneme diyen kadin tiplemeleri. Ben kadınlara empati yapıyorim nasıl yapmam.

Fakat okusa da okumasa da ben narinim erkek sahip çıkmalı bakmalı şu bu diye kendi hayatını kurmaya çalışmayıp bir adam üstünden geçinmeye çalışan sonra zor duruma düşünce kendinde hata aramadan herşeyi erkege yıkan kadınlar.

Erkek otur evde dese de dinleme bazılarına rahat geliyor o çalışma ben bakarım diyen adamın iki sene değişebileceğini dusunmuyor neden inanıyorlar burada o kadar mağdur kadının anlattıklarını gördükleri halde .

Konu uzar ama genel rahatsızlığım kotu erkekte yüzünden tum erkeklere ne hali varsa görsün diyen kadınlar ve tam tersi kurnaz çıkarcı kadınlar yüzünden tüm kadınları öyle gören erkekler .

Her evlilikten ya kadın baskın olmaya çalışıyor ya erkek orta yoldan giden belki yüzde beştir. Erkek gucunu kullanip kadını eziyor ama kadınların yaptıkları soze bile gelmiyor.

var böyle kadınlar ama toplumun geneline baktığımızda çok düşük bir oran. ben çalışmıyorum evlendiğimden beri. eşimin işi için fedakarlık yapıp onun peşine yurtdışına gittim. sonra çocuğum oldu onu büyüttüm. şimdi iş bakınmaya başladım.
bakın sizin anlattığınız gibi evlendikten sonra çalışmayan kadın imajındayım belki birilerinin gözünde. ama hayatım çok küçük yaşlarımdan beri hep mücadeleyle, zorluklarla uğraşarak geçti. eşim ben evde sıkılırken bu senin biraz dinlenme fırsatın, rahatlamak için çok güzel bir şans diye motive etti. ve işe yaradı. işe döndüğümde biliyorum ki tazelenmiş, enerjik biri olarak başlayacağım. dışardan baktığınızda asalak bir profilim belki. ama ne insanların içini, ne evde yaşadıklarını ne de yaptıkları şeylerin- yanlış bile olsa- kaynağını kesin bilemeyiz.
böyle ucu açık yorumlar yapıp, insanları boş yere etiketlediğimizle kalırız. yani burada gerçekten derdi yaşayan kadınlar varken varsayımlar üzerine dert üretmek, konu açmak için yukarıda saydıklarınızdan başka bir sebebiniz olmalı gibi geliyor bana.

mutlu bir evliliğim var çok şükür maddi manevi rahatım ya bu kouyu anlayamam değil mi konu sahibi ve savunanları.Öncelikle şu an 70 yaşına yaklaşmış boşanmış üniversite mezunu emekli oğretmen bir kadının kızıyım.Dinle beni bak annemin babası da zengindi amaaa boşanınca annem ki boşanmamamak için çok uğraştı manevi şiddet gördü ailesinden utandılar boşandı diye 1 lira nafaka almadı bana hakım bağlamasına rağmen.toplumdan şiddet gördü aşağılandı işi ek gelirleri vardı yetmedi mutlu olmasına psikolojisi bozuldu.eee demekki kendi ayakları üstünde durmak akıllı kadın olmak erkek şiddetine toplum baskısından kurtulmaya yetmiyormuş değil mi konu sahibi.Şimdi benle yaşıyor ölene dek arkasındayım ama olan geçen onyıllarına oldu kim ödeyecek bedelini

Sanırsınız ki İsveçte Norveçte yaşıyoruz
Kadınlar işdünyasında ayrımcılığa uğramıyor, ezilmiyor
Kadınlar kendi ailesinde ezilmiyor
Kadınlar toplumda erkeklerle eşit haklara sahip

Kafalar güzel. Kafalar İsveç, realite Dudullu!
Bildigim kadariyla kadinlar is dünyasinda her yerde ayrimciliga ugruyor,yanlis miyim ?

var böyle kadınlar ama toplumun geneline baktığımızda çok düşük bir oran. ben çalışmıyorum evlendiğimden beri. eşimin işi için fedakarlık yapıp onun peşine yurtdışına gittim. sonra çocuğum oldu onu büyüttüm. şimdi iş bakınmaya başladım.
bakın sizin anlattığınız gibi evlendikten sonra çalışmayan kadın imajındayım belki birilerinin gözünde. ama hayatım çok küçük yaşlarımdan beri hep mücadeleyle, zorluklarla uğraşarak geçti. eşim ben evde sıkılırken bu senin biraz dinlenme fırsatın, rahatlamak için çok güzel bir şans diye motive etti. ve işe yaradı. işe döndüğümde biliyorum ki tazelenmiş, enerjik biri olarak başlayacağım. dışardan baktığınızda asalak bir profilim belki. ama ne insanların içini, ne evde yaşadıklarını ne de yaptıkları şeylerin- yanlış bile olsa- kaynağını kesin bilemeyiz.
böyle ucu açık yorumlar yapıp, insanları boş yere etiketlediğimizle kalırız. yani burada gerçekten derdi yaşayan kadınlar varken varsayımlar üzerine dert üretmek, konu açmak için yukarıda saydıklarınızdan başka bir sebebiniz olmalı gibi geliyor bana.
kendiyle ilgili bir sorun var gibi sanki haklısınız

Ay sana ne kardeşim ya. Sanki 10 koca boşamışsın da nafaka almamışsın gibi konuşuyorsun. 24 yaşında bekar genç kız bir kızsın. Dert edecek başka bir şey bulamadın mı? Ne boş işlerle uğraşıyorsunuz. Forum şiddet gören kadınlarla dolu bir zahmet kafanı bu konuya da yor. Bununla ilgili de bir konu aç ve çözüm ara(yalım)!
Ben gayet iyi birşey yapıyorum kadın erkek eşitliği ile feministliği erkek düşmanlığı olarak algılayan zihniyete laflarım. İşte diyevek laf çokta sanki ben şiddet gören hak etmiş falan dedim konuşacak binlerce konu var ben bunu tercih ettim yeri gelir onu da tercih ederim seni bağlamaz ben bilirim ne konuşmak istediğimi kimseye sormayavahim. Sorgulamak ya kimseye düşmez

İşte siz bu kafayla devam edin kız olmak kadın olmak dul olmak hepsine ayrı değer vermeye devam edin. Ben ülkem gerçeklerini inkar etmiyorum ama bunu kabullenip değiştirmeye çalışmayanları da anlamıyorum kusura bakmayın
Davulun sesi uzaktan hos gelir hakimi savcisi dewleti deli bi siz akillisiniz sanki bende calisiyorum allaha sukur univeraite mezunuyum kimsenin parasina benimde ihtiyacim yok ama okurken şunu ogrendim empatiyi onca magdur edilen oldürülen kadin varkende tutup kendimi 3000 tl adamin yerine koyamam buyuk lokma ye buyuk soz konusma bunu da hayat ogretti sana da bir gun ogretir

Meraktan soruyorum sadece .Günümüzde kadar kadin erkek eşitliği derken erkeklerin evlilik ve boşanma sonucu ağır maddi yük altına girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

2 gün evli kalıyor ömür boyu nafaka ödüyor çocuk falan da yok. Böyle adalet mi olur ben kadın olarak bunu onursuzca buluyorum. Her kadın kendi çalışabilir iyi ya da kötü bir işte bazilari kolaya kaçıyor nasıl bunu kendilerine yedirebiliyorlar?

Sonra erkekler evlilikten soğuyor haklılar da. Adamı para kaynagi olarak görmek hak mı?

Ya da çocuğa diye alınan nafakayla keyif catıyor bazıları nasıl yiyorsunuz kendi cocugunuzun hakkını?

Nafakaya tazminata karşı değilim ancak şiddet baskı vb şeyler varsa talep edilmeli. Anlaşamadın ayrılıyorsun
para koparma çaban niye sen bosandın diye kendini mimli olarak görüyorsan erkekte aynı şekilde hiç evlenmemiş biri gibi kabul edilmiyor artık toplumda. Altın mevzulari keza aynı şekilde onların taktığı altın benim diye tutturyorlar.

Kadinlar kendini muhtaç bakılması gereken varlıklar olarak görürse erkek de ona o gözle bakmaz mı? Sonra küçük görmez mi?

Biz ne kadar sağlam durursak kendi başımıza o kadar saygı görürüz karşı taraftan.

Yanlış anlaşılmasın tüm kadınlara değil elbet lafım benim gibi düşünen binlerce kadın da var. Sadece bu aralar çok karşıma çıkıyor bu tarz konular paylaşmak istedim.

Evlilik içinde altin mal gibi mevzulari boşanma olmasa bile bir ömür eşler arasında çatışma yaratıyor mutsuzluk doğuruyor. Etrafımda çok görüyorum ev araba aliyor çiftler kadin da altınını veriyor. Adam mesai ek iş ne varsa yapıyor evini geçindirmek borcunu ödemek için. Kadın benim altınımı ne zaman ödeyeceksin derdinde. O adam seni neden sevsin saysın bir söylesenize?

Evliliği maddiyat olarak değil sevilip sayıldığını mutlu olduğumuz yuva olmalıdır.
Siz gecen konu acan gorumce misiniz acaba ?
Eger o degilseniz , bir kadin olarak nasil erkekleri bu kadar savundugunuza anlam veremedim dogrusu.

Kimse 1 gunluk evliligini nafaka almak icin bitirmez.

Mesela ne gibi bir sorunum olabilir?
empati yoksunluğu anlayışsızlık ben de böyle sorun yok amannn bananecilik hayata geniş gözlüklerle bakamamak . bak ailemden örnek verdim bu yazdıklarım dag basında değil ankaranın çankayasında geldi annemin başına .küçük il ilçelerdeki kadınları düşünebiliyormusun boşanınca neler yaşıyorlar büyüüü biraz büyüüü lütfen hayat çok zor bu ülkede kadınlar için

Ben gayet iyi birşey yapıyorum kadın erkek eşitliği ile feministliği erkek düşmanlığı olarak algılayan zihniyete laflarım. İşte diyevek laf çokta sanki ben şiddet gören hak etmiş falan dedim konuşacak binlerce konu var ben bunu tercih ettim yeri gelir onu da tercih ederim seni bağlamaz ben bilirim ne konuşmak istediğimi kimseye sormayavahim. Sorgulamak ya kimseye düşmez

Kadın erkek eşitliğinin olmamasının başlıca sebebi ekonomik gücün aynı olmaması. Kadınlara işyerlerinde ayrımcılık uygulanıyor. Aynı pozisyon için yeni mezun 1 kadın, 1 erkek başvursa her şeyleri aynı dahi olsa erkek işe alınıyor. Ben mühendisim, neden ITde kadın yok diyorlar. Şans veriyor musunuz ki kardeşim diyorum ben de cevaben.

Odanın içinde bu kadar büyük bir fil otururken, siz dıdının dıdısı bir konuyu seçmişsiniz. Bırakın bunları Allah aşkına. Kaç para ödüyor sizinki eski eşe?

Ben de sana bu yorumu yapmayı tercih ettim. Sa-na-ne! Seni neden ilgilendiriyor nafaka alan kadınlar? Senin cebinden çıkıyor sanki. Ben de nafaka almam ama alan beni ilgilendirmez. Buraya konu açıyorsan herkes yorum yapma hakkına sahip. Sen karar veremezsin kimin yorum yapacağına. Çıkarsana ağzındaki baklayı. Sevgilin,eşine nafaka ödüyor değil mi? Bu da sana dert oldu. Daha çok konu açarsın sen buraya.

Kadın erkek eşitliğinin olmamasının başlıca sebebi ekonomik gücün aynı olmaması. Kadınlara işyerlerinde ayrımcılık uygulanıyor. Aynı pozisyon için yeni mezun 1 kadın, 1 erkek başvursa her şeyleri aynı dahi olsa erkek işe alınıyor. Ben mühendisim, neden ITde kadın yok diyorlar. Şans veriyor musunuz ki kardeşim diyorum ben de cevaben.

Odanın içinde bu kadar büyük bir fil otururken, siz dıdının dıdısı bir konuyu seçmişsiniz. Bırakın bunları Allah aşkına. Kaç para ödüyor sizinki eski eşe?
En Büyük KK:halay::spor::dondurma::anneadayı::skandal:

İşte siz bu kafayla devam edin kız olmak kadın olmak dul olmak hepsine ayrı değer vermeye devam edin. Ben ülkem gerçeklerini inkar etmiyorum ama bunu kabullenip değiştirmeye çalışmayanları da anlamıyorum kusura bakmayın
Degistirelim kimse dul olmasin kocasindan bosanana bekar diyelim dikelim tekrar evlenir belki yeniden sifirdan baslar sen abine ogluna al bakalim evlenmis bosanmis birini iki gun gelinlik ettirmezsiniz dul geldinde soyle boyle vayyyy kuzum vayyy senin utopya farkli dunyaya gelll yas kac

Ya iste şirret fesat dedigim kadınlar dökülfü. İşte siz hak ediyorsunuz herşeyi de melek gibi masum kadinlar neler çekiyor.

Sevgilim boşanmış biri falan degil. Öyle olsa lafı dolandırmam merak etmeyin.

kadın erkek eşitliği bizim gibi ülkelerde yeterli olmuyor maalesef. bizim ülkemizde kadınların pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var. insan haklarının bile yok sayıldığı bir ülkedeyiz bunu bir kabul edelim önce. ya bırakın kadınları; hayvanların, çocukların, damacanaların, heykellerin bile erkek şiddetine maruz kaldığı bir ülkede yaşıyoruz. kadın-erkek eşitliği için daha çok yolumuz var. o yüzden sizin yazdıklarınız toplumun genel durumuna bakınca ütopik geliyor bize.

Meraktan soruyorum sadece .Günümüzde kadar kadin erkek eşitliği derken erkeklerin evlilik ve boşanma sonucu ağır maddi yük altına girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

2 gün evli kalıyor ömür boyu nafaka ödüyor çocuk falan da yok. Böyle adalet mi olur ben kadın olarak bunu onursuzca buluyorum. Her kadın kendi çalışabilir iyi ya da kötü bir işte bazilari kolaya kaçıyor nasıl bunu kendilerine yedirebiliyorlar?

Sonra erkekler evlilikten soğuyor haklılar da. Adamı para kaynagi olarak görmek hak mı?

Ya da çocuğa diye alınan nafakayla keyif catıyor bazıları nasıl yiyorsunuz kendi cocugunuzun hakkını?

Nafakaya tazminata karşı değilim ancak şiddet baskı vb şeyler varsa talep edilmeli. Anlaşamadın ayrılıyorsun
para koparma çaban niye sen bosandın diye kendini mimli olarak görüyorsan erkekte aynı şekilde hiç evlenmemiş biri gibi kabul edilmiyor artık toplumda. Altın mevzulari keza aynı şekilde onların taktığı altın benim diye tutturyorlar.

Kadinlar kendini muhtaç bakılması gereken varlıklar olarak görürse erkek de ona o gözle bakmaz mı? Sonra küçük görmez mi?

Biz ne kadar sağlam durursak kendi başımıza o kadar saygı görürüz karşı taraftan.

Yanlış anlaşılmasın tüm kadınlara değil elbet lafım benim gibi düşünen binlerce kadın da var. Sadece bu aralar çok karşıma çıkıyor bu tarz konular paylaşmak istedim.

Evlilik içinde altin mal gibi mevzulari boşanma olmasa bile bir ömür eşler arasında çatışma yaratıyor mutsuzluk doğuruyor. Etrafımda çok görüyorum ev araba aliyor çiftler kadin da altınını veriyor. Adam mesai ek iş ne varsa yapıyor evini geçindirmek borcunu ödemek için. Kadın benim altınımı ne zaman ödeyeceksin derdinde. O adam seni neden sevsin saysın bir söylesenize?

Evliliği maddiyat olarak değil sevilip sayıldığını mutlu olduğumuz yuva olmalıdır.
Ben bu görüşe katılmıyorum, kadınların en güzel yıllarını , gençlik çağlarını, hayatlarını mahveden tonlarca erkek var.

Tazminattır nafakadır erkeklerden bedel olarak ceza olarak alınmalı!!

Ya iste şirret fesat dedigim kadınlar dökülfü. İşte siz hak ediyorsunuz herşeyi de melek gibi masum kadinlar neler çekiyor.

Sevgilim boşanmış biri falan degil. Öyle olsa lafı dolandırmam merak etmeyin.
Kib... Güle güle.Umarım süresiz ban yersin :KK25:

Back
X