Süresiz yoksulluk nafakası

700 lira ile çocuğun ihtiyaçları karşılanıp bir de para birikebilecegini mi düşünüyorsunuz gerçekten?Bugün çalışan kadın olduğunuzu düşünün çocuğunuzun da ilkokula gittiğini varsayalım(kreş ve orta öğretim daha masraflı) Çocuğun servisi+ öğle yemeği + okuldan sonra güvenli bir yerde ödevlerini yapabilsin,akşama kadar tek başına evde kalmasın diye kendi okulundaki çocuk kulübü + çocuğun boşanma sürecindeki duygusal yıpranmış ligini telafi etmek,biraz olsun özgüven kazanması için hafta sonu bir kursa(resim,drama,yüzme,bale,futbol) göndermek =800 TL bak daha çocuğun yemegi,hasta olsa doktoru ilacı,giyimi kuşamı,defteri kitabı hicbirsey yok ortada

İnsan onuruna aykırı muamele gören tabi ki tazminatını almalı benim ona lafım yok sonuna kadar hakkıdır. Ama evliliği yapamamış bir erkeği adam etme anladığı dilden konusma cabasi neden ki

Size ne, bize ne hanımefendi?
Erkeklerin avukatı siz misiniz, biz miyiz, erkekler kendilerini yeterince savunup üstüne kadınları ezmiyorlar mı? Erkekler zaten kendi başlarının çaresine bakıyor sosyal hayatta maşallah.

Hiçbir kadın nafaka için boşanmaz. Hatta burada da devamlı okuyoruz. Kadınlar boşanmamak için elinden geleni yapıyor hatta çoğu nafaka bile almak istemediğini söylüyor. Boşanan bir kadın olmadan bu durumu anlamak çok zor. Hem kendisine harcaması demek çocuğa harcaması demek. Velhasılı kelam bu ülkede kadınlar zaten çok eziliyor. Dul damgası bile yeter.
Zaten kadınlar kulübünde çirkef aç gözlü kadın olduğunu düşünmüyorum. Burada kadınlar neler anlatıyorlar üzülüyorum. Ben genel olarak fikir sordum

Tr de boşanmış kadının yeniden evlenmesi Zor olduğu için
Anne olan kadının çalışmasının bile bir maliyeti oldugu için
O çocuk babanın da cocugu oldugu için
Adam yeniden kolayca evlendiğinde kadın cocukla mücadeleye mecbur kaldığı için

Ayrıca 800 lira para mı
Çocuk varsa tabiki alacak.
Ama ortada çocuk yok. Kısa süreli bir evlilik olmuş ve genç yaşta boşanmışlar. Böyle bir durumda kadın kendini toparlayıp yeni bir düzen oturtana kadar almalı. Sonrası bana da gereksiz geliyor.
Ama ilerleyen yaşta olan boşanmalarda süresiz olmalı tabi

Zaten kadınlar kulübünde çirkef aç gözlü kadın olduğunu düşünmüyorum. Burada kadınlar neler anlatıyorlar üzülüyorum. Ben genel olarak fikir sordum
Mesela diyorsunuz ya şöyle olana lafım yok böyle olana lafım yok. Bu kurallar genel kuraldır. Mesela benim tanıdığım birisi köyden saf bir kızla evlendi. Kız şehir hayatına alışamayınca boşandı kızı köyüne gönderdi. O kızın o köyde bir daha evlenme şansı yok. Şimdi siz dersiniz ki yaşı genç çalışsın kendini kurtarsın. Ama bu durum benim dediğim kız için mümkün değil. Yani sizin dediğiniz geçerli olsa yine olan kadınlara olacak.

İnternetten okuduğum 700-800 civari ortalama 3000 geliri olan bir adam için fazla geliyor çocuk yoksa tabi .
Ya para yiyecek kadın 3000 gelirli adamla evlenmez.
O adamla evlenen kadın genelde yaşadığı çevre tarafından ‘boşanmış’ kadın olduğu için o parayı hak ediyordur.
Türkiye de boşanmak sandığımız kadar kolay değil kadın açısından.
Zaten 700-800 lira ile de gününü gün edip yaşamıyor bu kadın.

Nerde bu mağdur erkekler pardon?

İstatistiksel olarak, maddi manevi mağdurların %99.9u kadın. Ee geriye kalan 0.001i yani statistical significance da değil artık sayı olarak parmakla gösterilecek grubu neden burda tartışıyoruz? Mağdur olan çoğunluk buraya yetiyor zaten sağ olun bir de hiç zavallı! erkeklerin dertlerini tartışmak abesle iştigal
konuyu açan ya bir erkek ya da kadın kadının kurdudur atasözünü doğrulayan bir hemcinsimiz

aynen bende öyle düşünüyorum elli yaşına gelmiş hiç çalışmamış sosyal hayatı olmayan bir kadın o yastan sonra kendi ayaklari üzerinde durmakta zorlanır ama gençler için geçerli bulmuyorum bunu
Çoğu kadın boşanma sürecinde o kadar yıpratılıyor ki emin olun alacağı nafakadan bile vazgeçiyor, bir arkadaşım 1 sene önce boşandı eşinden, kadın çalışıyor, kendi için nafaka istemedi ama 2 çocuğu için nafaka istedi, adamın durumu da gayet iyi, aylık 10-15 bin arası kazanıyor, arabası, bankada birikimi, evi var, arkadaşımı psikolojik olarak öyle bezdirdi ki, daha boşanma davası açılırken bankadaki ortak hesaptan ki meğer imza yetkisi adamdaymış, kadın ortak hesap sanıyormuş sadece, yılların bütün birikimini çekmiş almış adam, neyse konuyu uzatmayayım 2 çocuğa ayda 500 lira nafaka veriyor, çocukların ikisi de okuyor, baba sıfatındaki bu adamın verdiği aylık 500 lira nafaka çocukların servis parasını karşılamıyor, imkanları varken bu kadar az nafakaya baskı yaparak evet dedirtmesinin sebebi de yine arkadaşıma psikolojik şiddet uygulama çabası, arkadaşımın ayda aldığı 2.900 lira para yetmez de aman kocacım ben ettim sen etme sana muhtacım diye geri döner sanıyor ama arkadaşım kuru ekmek yerim yine de bir daha o adama dönmem diyor.

Genç ve çocuğu olmayan bir kadının bazı durumlar müstesna nafaka almasına ben de karşıyım ama bazen öyle adamlara denk geliyorsunuz ki tüm mal varlığını alsanız içiniz soğumuyor lakin maalesef zaten boşanma sürecinde ortak çocuk olmasına rağmen adamlar beş kuruş vermek istemiyor.

Siz kendinizi onlara muhtaç gördükçe ezmeye de devam edecekler!

Ben kendimi kimseye muhtaç görmüyorum
Ne evliyim ne boşanmışım ne de hayatımda biri var. Kendi hayatımı da kendim kazanyrm zaten. Bu konuda taraf değilim yani

Öte yandan size katılıyorum. Toplum kadınlarımız bedavcı oldukları için eziliyorlar. Hayatımı kazanayım, bir yerlere geleyim, toplumda bir yerim olsun derdi yok. Varsa yoksa çocuktan sonra çalışmayayım.

Bugün burda bir konu açılmıştı. Bir kadın işyerinde mobbingden bahsediyor. Cevapların %99u maddi olarak ihtiyacın yoksa çık şeklindeydi. Bu o kadar yanlış bir kafa ki....kadının birey değil, çalışsa da olur çalışmasa da şeklinde bir kafa ve maalesef toplum kadınlarımızın kafası bu şekilde. Başlarına gelenler kadınlarımıza bir yerde müstehak yani. Eline baktığın kişiyle asla denk olamazsın. Sabah 7de yola düşen, çabalayan, emek veren bir insanla evde popo büyüten biri asla denk olamaz. Kadınlar hazırcı ve bedavacı oldukları için eziliyorlar.

Evet kadınlarımıza müstehak ama erkekler de çok cazip mallar değiller al birini vur ötekine yani. Erkeklerin başına ne gelirse gelsin umrumda değil savımı sürdürüyorum yani :)

erkeklere acıyacak halim yok, hepsi beter olsun. ama ben olsam gereksiz yere nafaka almam, boşanıp gittiğim adamın parasıyla geçineceğime gider işçi olurum, vardiyalı çalışırım kendi paramla geçinirim. uzun lafın kısası ben erkeklerin iyiliğii de istemiyorum ama parasını pulunu da.

Benim derdim de acımak değil aslında dediğiniz gibi onun parasına minnet etmektense işçi olurum. Bu durumlar yüzümden evlilik birliğine güven azalıyor. Toplumun yapısı hepten bozulacak.

aynen bende öyle düşünüyorum elli yaşına gelmiş hiç çalışmamış sosyal hayatı olmayan bir kadın o yastan sonra kendi ayaklari üzerinde durmakta zorlanır ama gençler için geçerli bulmuyorum bunu
vasıfsız ya da az vasıflı ve torpilsiz olarak iş aramaya çıkın bakalım bulabilecekmisiniz ya kadın asgari ücretin bile altına çalışmaya zorlanacak ya da dul olarak görülüp avlanmaya çalışılacak şerefsiz erkekler tarafından.konuyu açan pardon da sen başka bir ülkede yaşıyorsun galiba

Su hayat pahaliliginda inanin 700-800den geriye bir sey kalmiyordur. Nafaka almayi asla onursuzluk olarak gormuyorum. O cift arasinda ne yasandi bilemem. Adam karisina nasil davrandi bilemem, maddi olarak kisitladi mi bilemem. Belki adamin anladigi dil parasinin elinden alinmasidir bilemem. Bence siz de bilemezsiniz. Dolayisiyla kimseyi yargilamak ucuncu sahislara dusmez.

Niye suc sadece erkeklerin olsun? Burdada konular okuyoruz, ne fesat kadinlar var, gelinler var.
Ayrica kadinlar körmü de odun erkekler ile evleniyor? Bile bile lades deyip ondan sonra "esim niye böyle uhuhuhuuuu" demenin ne mantigi var? Evlenip, evlenmez hemen bir kadinin isinden ayrilmasinin ne anlami var?

Evet kim bilir ilk bir yada iki yil bir nafaka verilir, kadin isini buluncaya kadar. Sirf atiyorum bir iki yil evli kalindigi icin ömür boyu nafaka vermek cidden adaletli degildir.

Ben kendimi kimseye muhtaç görmüyorum
Ne evliyim ne boşanmışım ne de hayatımda biri var. Kendi hayatımı da kendim kazanyrm zaten. Bu konuda taraf değilim yani

Öte yandan size katılıyorum. Toplum kadınlarımız bedavcı oldukları için eziliyorlar. Hayatımı kazanayım, bir yerlere geleyim, toplumda bir yerim olsun derdi yok. Varsa yoksa çocuktan sonra çalışmayayım.

Bugün burda bir konu açılmıştı. Bir kadın işyerinde mobbingden bahsediyor. Cevapların %99u maddi olarak ihtiyacın yoksa çık şeklindeydi. Bu o kadar yanlış bir kafa ki....kadının birey değil, çalışsa da olur çalışmasa da şeklinde bir kafa ve maalesef toplum kadınlarımızın kafası bu şekilde. Başlarına gelenler kadınlarımıza bir yerde müstehak yani. Eline baktığın kişiyle asla denk olamazsın. Sabah 7de yola düşen, çabalayan, emek veren bir insanla evde popo büyüten biri asla denk olamaz. Kadınlar hazırcı ve bedavacı oldukları için eziliyorlar.

Evet kadınlarımıza müstehak ama erkekler de çok cazip mallar değiller al birini vur ötekine yani. Erkeklerin başına ne gelirse gelsin umrumda değil savımı sürdürüyorum yani :)
Yahu aynen
Hic isim yok da oturup erkeklerin haline aglayacagim
Pehh

Bu arada eklemek istiyorum, kadin evlilik hayati boyunca kocam bana bakmak zorunda diyorken bunu dert etmeyen koca ,bir zahmet o kadini bosayinca da bakacak. Ulkede kocasindan bosandiktan sonra calisma hayatina atilan kadinlarin orani istatistiksel olarak yerlerde.

Back
X