Doğru diyorsun tuttuğum parti ile bile çelişiyorsun diyeceksiniz ama ben zaten her yaptığını onaylamıyorum .... Hiç açılmayacaktı okapı belkide bir çıkar olacak ama insanlıktan çıkartıyorlar insanıBize demiyeceksin bacım, sınır kapılarını ben açmadım
Evett yan komşumuz vermedi evi 6-7 kişi kalmaya vermedi gece gördük bizzat geldiler bakaa bakaa attılar gittiler ... Bir şeyler dediler ama anlamadıkmolotof mu atıyolar
Onlarda insan, ölsünler mi? Kadınlarının tüm suçu güzel olmak mı?
Ya onu bunu bırakalımda Ukrayna'da hakikaten kötü şeyler yaşanıyormuş bugün, eşimin bir tanıdığının Ukrayna'da yaşayan arkadaşından haber gelmiş, epey karışmış ortalık
yolcu,
bağrımıza basa basa bağır kalmadı ki ablacım
Doğru diyorsun tuttuğum parti ile bile çelişiyorsun diyeceksiniz ama ben zaten her yaptığını onaylamıyorum .... Hiç açılmayacaktı okapı belkide bir çıkar olacak ama insanlıktan çıkartıyorlar insanı
Evett yan komşumuz vermedi evi 6-7 kişi kalmaya vermedi gece gördük bizzat geldiler bakaa bakaa attılar gittiler ... Bir şeyler dediler ama anlamadık
Doğru diyorsun tuttuğum parti ile bile çelişiyorsun diyeceksiniz ama ben zaten her yaptığını onaylamıyorum .... Hiç açılmayacaktı okapı belkide bir çıkar olacak ama insanlıktan çıkartıyorlar insanı
Evett yan komşumuz vermedi evi 6-7 kişi kalmaya vermedi gece gördük bizzat geldiler bakaa bakaa attılar gittiler ... Bir şeyler dediler ama anlamadık
Gelmek isteyenler olduğunu biliyorum.Ama Suriyelilere tanınan kolaylık oradan gelmek istenenlere de tanınıyor mu onu bilmiyorum.gelmek isteseler hemen onları da alırlar bence
Bir kere girdiler bit gibi nasıl temizleyeceğiz bilmiyorum neyse ben kaçım terminatör başladıteröristler toplanmış türkiyeye gelmiş resmen
aklımı kaçırıcam def etsinler şunları ya
en azından böyle şeyler yapanları huzuru bozanları sınır dışı etsinler bari
bu kadar da kontrolsüz olmasınlar
Gözümüzün içine bakaa bakaa hemde şerf...Molotof mu
El insaf
teröristler toplanmış türkiyeye gelmiş resmen
aklımı kaçırıcam def etsinler şunları ya
en azından böyle şeyler yapanları huzuru bozanları sınır dışı etsinler bari
bu kadar da kontrolsüz olmasınlar
Gelmek isteyenler olduğunu biliyorum.Ama Suriyelilere tanınan kolaylık oradan gelmek istenenlere de tanınıyor mu onu bilmiyorum.
Buradaki yorumları okudukça iyice uyuz oldum Suriyeliler'e.Savaş bitince bunların tespit edilip sınırdışı edilmesi lazım.Zaten bakınca bile Türkler'den ayırt ediliyorlar hemen.
alırlar bence ya onlar türk bi de
suriye tam sınır olduğu için kontrolsüzce aldılar baştan şimdi de bela oldu
ben de gitsinler istiyorum ama hiç sanmıyorum
hele ki burda iş güç kuranlar hiç gitmez bence
niye gitsinler ki zaten herşey bedavaymış nasılsa bunlara
bu durum ne kadar sürecek acaba
bi de suriye de hiç mi güvenli bi bölge yok ki buraya geliyolar merak ediyorum aslında
oradaki her şehirde savaş var mı acaba
çünkü bi sürü vatandaşı vardır
hepsi gelmeye kalkmıyo sanırım
ben anlamadım bu işi
Valla simon gel demesi kolaydır da git demesi zordur, Suriye'lilerin burda Doğu'da akrabaları da var biliyorsunuz, bayram seyran özel günlerde sınır kapıları açılır akrabalar buluşurdu, şimdi gel dediğiniz insanlara git derseniz isyan çıkar, ayaklanırlar, hadi çıkarın ülkeden çıkarabiliyor musunuz?
Buyrun arkadaşımız ne yazmış, ev verilmedi diye molotof atan, ülkeden git dediğinde ne yapmaz ki
Tabi ölen insan olunca ırkının,dininin önemi kalmıyor ama Suriyeliler'i kabul etmemizin görünürdeki en büyük sebebi müslüman olmaları ya hani,o yüzden diyorum Kırım'dakiler hem müslüman hem soydaşımız bu açıdan bize Suriyeliler'den daha yakın olmaları gerekir.Suriyeliler gibi kaos yaratacaklarını da sanmıyorum.Kırımlı tanıdıklarım var,gayet efendi terbiyeli insanlar.Heh işte, aslında Ukrayna'yı bu sebeple yazdım, soydaş olmaya, aynı dinden olmaya da gerek yok Rosemarys, insan olmak yeterli bir neden.
Şart mı sığınanların soydaş olması, müslüman olması, Kırım'da Ukrayna'da orda burda ölen bebe bebe değil mi?
Bilemiyorum.Geçenlerde Kırımlı bir arkadaşım Ukrayna'da yaşananlardan korktuğu için annesini buraya aldırmaya çalışıyordu ama noldu bilmiyorum.Bir daha görürsem sorarım neler oluyormuş diye.alırlar bence ya onlar türk bi de
suriye tam sınır olduğu için kontrolsüzce aldılar baştan şimdi de bela oldu
ben de gitsinler istiyorum ama hiç sanmıyorum
hele ki burda iş güç kuranlar hiç gitmez bence
niye gitsinler ki zaten herşey bedavaymış nasılsa bunlara
bu durum ne kadar sürecek acaba
bi de suriye de hiç mi güvenli bi bölge yok ki buraya geliyolar merak ediyorum aslında
oradaki her şehirde savaş var mı acaba
çünkü bi sürü vatandaşı vardır
hepsi gelmeye kalkmıyo sanırım
ben anlamadım bu işi
çok üzücü ama ya
bu ülkenin vatandaşının hiç değeri yok mu
bari belli bi bölge ayarlanıp oraya yerleştirilselerdi
çok hata yapıldı bu konuda
ve hala da iyilik yaptıklarını düşünüp istemeyenleri gaddar ilan ediyolar
anlamıyorum cidden
biz de üzülüyoruz onlar için ama böyle de olmaz ki
80lerin sonlarını hatırlamıyorum bebeydim ben o zamanlarRosemarys, evet maalesef ki araplarsenelerdir İstanbul'a gelip giderler, sezonluk kiraladıkları evlere şartlamadan oturmak mümkün değildir, lakin kabahat bizde, bilir misin bilmem 80 sonları 90 başlarında çok fena alıştırdık arapları, özellikle Sarıyer Tarabya gibi semtlerde dolarla mobilyalı ev kiralamalarına müsade ettik ülke insanının cebi para görsün diye, gittikleri heryeri batırıp giderlerdi
Hepimiz üzülüyoruz simon ama nedense gerçekleri yazınca zalimsiniz diye eleştiriliyoruz, orda ölen müslüman siz ne biçim müslümansınız deniyor, ki ne alakası var, dini, mezhebi, ırkı farketmeksizin ölen her insan için üzülüyoruz, lakin gün gibi ortada olan gerçekler var, misal ben evlere temizliğe gelip sonra o eve yerleşmeye kalkanları ilk defa duyuyorum burda, çoğunlukla zorlayıcı tavırları yüzünden çok fazla alana yerleşmelerinden şikayetler olduğunu biliyordum, buralarda da var zira ama molotof atacak kadar, insanların eşlerini ayartacak kadar ileri gittiklerini de bilmiyordum doğrusu.
Rosemarys, evet maalesef ki araplarsenelerdir İstanbul'a gelip giderler, sezonluk kiraladıkları evlere şartlamadan oturmak mümkün değildir, lakin kabahat bizde, bilir misin bilmem 80 sonları 90 başlarında çok fena alıştırdık arapları, özellikle Sarıyer Tarabya gibi semtlerde dolarla mobilyalı ev kiralamalarına müsade ettik ülke insanının cebi para görsün diye, gittikleri heryeri batırıp giderlerdi
80lerin sonlarını hatırlamıyorum bebeydim ben o zamanlarAma günümüzde de öyle oradan biliyorum.Yazın İstanbul'da elini sallasan Arap turiste çarpıyor.LCWaikiki,Koton gibi mağazaların altını üstüne getiriyorlar.Yine bir arkadaşım öğrenciliğinde Büyükada'da garsonluk yapıyordu,nefret etmişti Araplardan.Çok pis olduklarını söylüyordu.Sadece pisliklerinden değil görgüsüzlüklerinden de çok yakınıyordu.Babam da çok eskiden iş için Arap ülkelerine gider gelirdi,anlata anlata bitiremezdi onların pisliğini.Biraz titiz bi adam olduğu için abartıyor zannediyordum ama sonra kendim de şahit olunca hak verdim.Bir de durumu daha iyi olanlar yeni yapılan toplu konutlardan,rezidanslardan filan daireler satın alıyormuş.Bunlar bu hızla buralara yerleşip çoğalmaya devam ederse bu gidişle biz azınlık olarak kalacağız kendi ülkemizde.
Hehehe.. Suadiye'de kiraladiklari guzelim dairenin salonundaki avizeyi sokup kuzuyu asarak parkelerin ustunde kuzu cevirmesi yapmislardi bir keresinde 80li senelerde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?