- 4 Aralık 2013
- 2.414
- 309
- 198
- 35
ben bunu geçenlerde okumuştum 5 yıl diyodu
özellikle suriyeli konuları döndüğü zamanlarda baktım oy meselesi yüzünden
ve şimdi zaten geçici vatandaşlık verildi ama ilerde normal tc vatandaşı olurlar bence gitmezler
belki bi kısmı olmuştur bilemiyorum ama dışişleri bakanı geçici vatandaşlık dedi ona eminim 1 milyon üzeri kişi gelmiş çünkü
ama tam emin olmak için nerden bakmak lazım bilmiyorum
maaş aldıklarını duymadım ama ilaçları filan ücretsiz aldıklarını duymuştum
eczacı veya doktor arkadaşlar varsa bilgilendirsin
Bu yazdığınıza katılıyorum çok fazla şahit oldumsuriyeliler konusu beni düşündürüyo
tamam savaştan kaçıyolar ülkeye alınsın ama heryeri de işgal ettiler resmen
sorun çıkarmaları hiç hoş olmamış bence
annemlerin yaşadığı yerde herkes şikayetçi
bi de bunların tehlikeli olanları da varmış insanların önlerini kesip para istiyolarmış
ve bi sürü yuva yıkılmış onlar geldikten sonra
eve temizlikçi olarak gelip ev sahibiyle birlikte olup ben gitmem diyolarmış
böyleleri de var yani
çok kişiden duydum annemlere gittiğimde
bilemiyorum
sonsuza kadar burada mı kalacak bu insanlar
diğer ülkeler neden almıyo cidden anlamıyorum
geçici derken şöyledir tr de 3 sene mi 5 sene mi ne oturmak zorunda TC vatandaşı olabilmek için.şu an onların oturma izni var heralde ona diyorlar geçici vatandaşlık diye tam bilmiyorum bende.devletten de ücretsiz yararlanıyorlar diye biliyorum ben.çünkü benim babam ameliyat olmuştu devlette.yanına suriyeli birini getirmişler bıçaklanmış mı ne olmuştu tam hatırlmaıyorum.yoksa devlete öyle getiremezler.ki özele gitseler de para verecekler devlete gitmeyip napacaklar.
5 yıl ikamet yazıyodu benim okuduğumda
devletten yararlanıyolar ama keşke bizim fakir vatandaş ta bedava gidip ilaç alabilse
nevreste otobüste bedava yazmış
otobüs niye bedava oluyo onu anlamadım
bu kadarına da pes yani
Otobüs-Tranvay hepsi bedava canım
yazıklar olsun ya
bizim o kadar muhtaç insanımız var
onlara birşey yok bunlara herşey bedava
adalet mi bu
yakında memuriyete de sınavsız girerlerse şaşırmam
helal etmiyorum ben hakkımı
o insanlara üzülüyorum ama bu kadarı cidden fazla
burda da haberini paylaşmıştım, otobüste bi kadın kalkıp onlara yer vermedi diye kadını dövmüşlerdi ve polise şikayet ettikleri halde polis birşey yapmamıştı
besle kargayı oysun gözünü
Haklısın canımOnlara her türlü imkan sağlanıyor Durumu iyi olmayanlara ev tahsis ediliyor.Hatta halkta yardımı iyi olmayanlara yardım ediyor.Ama onlar bazen iyi niyete suistimal ediyorlar. Çok girdikleri evde hanım olarak kalıyorlar
Türk kadınlarını beğenmiyorlar zaten kendimize bakmıyormuşuz erkekleri şansızmış
Evet canım kadınlar bu nedenle uzak duruyorlarevet çok süslülermiş
arkadaşlarım anlattı
apartmanlarına suriyeli bi kadın taşınmış çok kokoş birşeymiş
apartmandaki tüm kadınlar kendilerine bakmaya başlamış o günden sonra
bi de yuva yıkma olayını duyunca korkmuşlar heralde
valla ben bunları duydukça bütün acıma duygumu yitirdim onlara karşı
hem yuva yıkıp hem de kadınları eleştiriyolar öyle mi
kendi yuvaları da olmasın o zaman
cidden çok sinirlendim
ev tahsis etmek ne ya
kamplarda kalsın gelen kalmıyolarsa geri dönsünler
devlete çok kızıyorum bu konuda
ve helal etmiyorum hakkımı
Markete gidiyoruz izin almadan önümüze geçiyorlar.Mesela acelemiz var çıkmamız lazım değil direk ürünleri öne koyup geçiyorlar
Evet canım kadınlar bu nedenle uzak duruyorlarHem süslüler hemde ağızlarıyla söylüyorlar.
Bir kısmı burda genç yaşlı demeden evleniyor zaten
Sadece o değil onların yüzünden şehirde fiyatlar arttıBenim oturduğum ev onlar gelmeden önce 120.000tlydi şimdi 1-1.5 yılda ikiye katladı Kirada aynı Ev kiraları iki katı oldu çünkü durumu iyi olan suriyeliler hiç gözlerine gelmeden istenilen parayı veriyorlar..Bunu fırsat bilen fırsatçılar herşeyi pahalandırdılar
5 yıl ikamet yazıyodu benim okuduğumda
devletten yararlanıyolar ama keşke bizim fakir vatandaş ta bedava gidip ilaç alabilse
biz kendi vatandaşımıza bakmayıp ta bu insanlara herşeyi yapınca da benim tepem atıyo
nevreste otobüste bedava yazmış
otobüs niye bedava oluyo onu anlamadım
bu kadarına da pes yani
Evet canım kadınlar bu nedenle uzak duruyorlarHem süslüler hemde ağızlarıyla söylüyorlar.
Bir kısmı burda genç yaşlı demeden evleniyor zaten
Sadece o değil onların yüzünden şehirde fiyatlar arttıBenim oturduğum ev onlar gelmeden önce 120.000tlydi şimdi 1-1.5 yılda ikiye katladı Kirada aynı Ev kiraları iki katı oldu çünkü durumu iyi olan suriyeliler hiç gözlerine gelmeden istenilen parayı veriyorlar..Bunu fırsat bilen fırsatçılar herşeyi pahalandırdılar
İşte bizde uğraşmak istemiyoruz bizden uzak olsunlar nasıl olursa olsunÖyle şeyleri bilmiyorlar ki sıra kapanındır sanıyor adamlar. Öyle bir durumda itip önüne geçicen bağırıcan çağırıcan. Utanma sıkılma alınma gibi durumlar yaşamıyorlar. Gülüşüp gidiyorlar.
Benim oturduğum sitede de kiralar bunlara bize olan rakamlar dolarla telaffuz ediliyor çat diye çıkarıp veriyorlar. Bu nedenle artık türklere kiralamıyorlar araplarla iletişimde olan emlakçılar uğraşıyor bizim sitenin emlak işleriyle. Millet patır patır evini kiraya verip başka yerlere taşınmaya başladı hal böyle olunca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?