Suriye sığınmacıları kampta kalmak istemiyor

trde 5 yıl ikamet etmeyen oy kullanamaz diye biliyorum
şu anda da geçici vatandaşlık verilmiş ama ilerde normal vatandaşlığa geçebilirler bilemiyorum

Son düzenleme:
Yazdıklarına aynen katılıyorum Mune.Hepsi kötü insanlar olmasa bile biz öyle refah içinde yaşayan bir ülke değiliz.İşsizlik problemimiz var ve bu insanlar işsizliği daha da arttıracaklar.Mesela Türk bir işçi günlük 100 lira yevmiye alıyorsa Suriyeli işçi 50 liraya razı oluyor,bu durumda işveren daha az paraya çalışan işçiyi tercih ediyor tabi.Tamam kimse savaşta ölsün istemeyiz ama böyle sınır kapılarımızı açıp saldım çayıra yaşamalarına izin vermek olmaz,bunlara bir denetim getirmek lazım.İstanbul Suriyeli dilencilerle dolu,eskiden Sultanahmet civarında görürdüm şimdi her yerde görüyorum.Vazyet böyleyken hem onlar sefil oluyor,hem yerli halkımız tedirgin oluyor.

ne yani? Türkiye Cumhuriyeti kimliği mi verildi bu insanlara? bir de her ay düzenli maaş mı alıyorlar?

trde 5 yıl ikamet etmeyen oy kullanamaz diye biliyorum
şu anda da geçici vatandaşlık verilmiş ama ilerde neler olacağı az çok belli

öyle bi şart olduğunu sanmıyorum belki 1 sene falandır.çünkü bi tanıdığım bulgaristandan geldi TC vatandaşlığını aldı daha 2senesi bile dolmadı oy kullandı.ama burda yaşıyordu üniden dolayı belki kaldığı yıllar için öyle bi hak tanınmış olabilir.

ne yani? Türkiye Cumhuriyeti kimliği mi verildi bu insanlara? bir de her ay düzenli maaş mı alıyorlar?

bildiğim kadarıyla evet bu kimlikleri aldılar.yerleri yurtları olmadığı için de bi miktar maaş bağlandı.tam bilmiyorum belki çok değil ama genede maaş verildiğini biliyorum özellikle büyük şehirlere göç edenlere.zaten kamplara geri çağrılıyorlar ama büyük şehirlerde hem çalışma olanağı var hem de maaş aldıkları için geri dönmüyorlar.

Vatandaş oldu çoğu yolcu, İçişleri bakanı kendi açıkladı, hala da vatandaş olmak için sırada bekleyenler var, siz sanıyor musunuz ki savaş bitince hadi bize eyvallah, ülkemize dönüyoruz diyecekler.

Haberlerde de mi rastlamıyorsunuz gülüm? Misal bir tanesi Suriye yemekleri yapıp sattığı dükkan açtı kendine, haberlerde çıktı, adamcağız ekmek teknesini bırakıp gider mi artık ülkesine.

Kolay mı öyle maaşı, evi barkı, kurduğun düzeni bırakıp gitmek, vatandaşta oluyorlar, evi olmayanlara evde verilir, eee bundan iyisi şamda kayısı

Gaddarlık yapmak istemem ama aynı durumda biz olsak kimse bize hadi gelin burada kalın demezdi.

Gittikçe çoğalıyorlar yakında bunlar da Hatay taraflarını isterse şaşırmam.

Son düzenleme:
maaş bir nevi kabul edilebilir de vatandaşlık asla kabul edilemez.

ben bunu geçenlerde okumuştum 5 yıl diyodu
özellikle suriyeli konuları döndüğü zamanlarda baktım oy meselesi yüzünden
ve şimdi zaten geçici vatandaşlık verildi ama ilerde normal tc vatandaşı olurlar bence gitmezler

belki bi kısmı olmuştur bilemiyorum ama dışişleri bakanı geçici vatandaşlık dedi ona eminim 1 milyon üzeri kişi gelmiş çünkü
ama tam emin olmak için nerden bakmak lazım bilmiyorum

maaş aldıklarını duymadım ama ilaçları filan ücretsiz aldıklarını duymuştum
eczacı veya doktor arkadaşlar varsa bilgilendirsin

Bu Aralık ayında söylenen şimdiye sayıda harcama da ortalama bunun iki katını bulmuştur

Son düzenleme:

mune o dediğin zengin Suriyelilerdir
çünkü burada zengin ailelerde var restorantlarda ,hastanelerde görüyorum
devlet istese gönderemezmi,suriye durulunca?
mesala Libya mısırda böyleydi biraz duruldu,gerçi suriyenin durumu daha vahim...

Bak işte, biz yazınca mahsus yazıyoruz, özellikle sinir etmek, diklenmek için yazıyoruz sanıyorlar ama gerçekler ortada.
Para harcanmasını da bıraktım bir kenara, ben kendi fakirimize, evsizimize, işsizimize de aynı para harcansa ses etmem, bizim evsizlerimiz kar yağınca spor salonunda barındırılıyor, hava düzelince yine sokakta o insanlar, sürekli barınıp yiyecek, giyecek ihtiyaçları karşılanan yerleri bile yok, hiçbirimiz bir başkasına düşman değiliz ki, ben ister miyim Suriye'li bir bebeğin ölmesini, zalim miyim o kadar? Ama biz bu insanları vatandaş yapmamalıyız, ilerde bu sıkıntılar katlanarak büyüyecek.

gerçekten çok rahatsız edici bir durum. başta, o savaş halini, o çaresizliği görünce gelmelerini vicdanen destekledim. ama ülkemizi bu kadar istila edeceklerini düşünmüyordum. her yerdeler malesef. suriyeli görmekten gına geldi. yıktıkları yuvalar, yaptıkları edepsizlikler, böldükleri ekmekler cabası. artık türk-kürt birbirimizi yemeyi bırakıp suriyelilerle uğraşacağız galiba
başımıza büyük iş aldık.

Yok Ebedi, zengin değil, adamcağız lüks yer açmamış.
Gönderemezler, hepimiz yaşayıp göreceğiz Allah ömür vermişse, daha önce yaşadık biz bunları, başka ülkelerden sığınmacı olarak gelenlerde.

Suriyelileri savasta birakan tine biziz alan bakan da biziz maalesef bu bir oyun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

daha önce kim geldi mune

Benim yaşadığım şehirde çok fazla Suriyeli yaşıyor..Halk çok memnun olmasada mecburen idare ediliyor..
Çoğunun altlarında lüks arabalar,lüks evlerde yaşıyorlar..Hanımları çok süslüBuranın kadınlarını beğenmiyorlar
Herşey bedavaİlaç,hastane,otobüs vs.
Tamam ülkelerindeki savaştan kaçıyorlar ama onların yüzünden ev kira ve satın alma fiyatları ikiye katladı
Umarım ülkelerine geri dönerler Gerçi iyice yerleştiler hiç sanmıyorum gitsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…