gittiğim bir çok yerde malesef ben de rastlıyorum.şu an bulunduğum yer biraz diğer semtlere göre belli bi kesimin yaşadığı (göçmenler) bir yer.burada fazlasıyla dileniyorlar.özellikle o çocuklar çıplak ayakla soğuk soğuk yerlere basıyorlar içim gidiyo resmensuriyelilerin kabul edilmesinin bi nedeni de seçimlerde oy kullanmaları için sağlanan destek ve her ay belli bi oranda maaş bağlanıyor bildiğim kadarıyl.bizim kendi milletimizdeki insana bile böyle ayrıcalıklar verilmiyor.ha yardım edilmesin demiyorum yardım edilsin ama bu kadar da hak tanımalarından yana değilim açıkçası.nüfus kimliği verilip TC vatandaşı yapıldı bi kaç sene sonra devlet kurumunda memur olarak çalışmak için hakta tanıyacaklar az kaldı.
Yazdıklarına aynen katılıyorum Mune.Hepsi kötü insanlar olmasa bile biz öyle refah içinde yaşayan bir ülke değiliz.İşsizlik problemimiz var ve bu insanlar işsizliği daha da arttıracaklar.Mesela Türk bir işçi günlük 100 lira yevmiye alıyorsa Suriyeli işçi 50 liraya razı oluyor,bu durumda işveren daha az paraya çalışan işçiyi tercih ediyor tabi.Tamam kimse savaşta ölsün istemeyiz ama böyle sınır kapılarımızı açıp saldım çayıra yaşamalarına izin vermek olmaz,bunlara bir denetim getirmek lazım.İstanbul Suriyeli dilencilerle dolu,eskiden Sultanahmet civarında görürdüm şimdi her yerde görüyorum.Vazyet böyleyken hem onlar sefil oluyor,hem yerli halkımız tedirgin oluyor.Gitmeyecekler, göreceksiniz, alırken ohh bol bol aldık, sonunu düşünmeden, burda iş güç sahibi olmaya başladılar, ekmek kapılarını bırakıp dönmezler artık. Niye dönsün insanlar.
Bende üzülüyorum çoluk çocuğun, masumların öldürülmesine lakin sınır kapılarımızı açıp hepsini almakta yanlış bir politikaydı kabul etmek lazım, bakın kimse almıyor ülkesine, neden? Çünkü herkes kendi ülke insanının menfaatini düşünüyor.
Birçoğu vatandaş oldu, ben demiyorum açın gazeteleri bizzat İçişleri bakanının yaptığı açıklama var, tam 1 yıl evvel vatandaş olan Suriye'li sayısı 2.898'di, bu sayı artmıştır, ilerde siz kredi çekip ev sahibi olmak için uğraşırken bu insanlara ev hibe edilirse de şaşırmayın.
Bakınız çok değil birkaç ay evvel bir Suriye'li genç kendisine işveren gencecik bir adamcağızı öldüresiye dövdü, öldü diye bırakıp kaçtı, hepsi böyledir diyemem, kimsenin günahını alamam bende ama arkadaşlarında dediği gibi, bizim fakir insanımız varken, daha biz kendi fakirliğimize, işsizliğimiz, evsizliğimize merhem olamamışken birde dışardan insan almamız ne derece doğru?
gittiğim bir çok yerde malesef ben de rastlıyorum.şu an bulunduğum yer biraz diğer semtlere göre belli bi kesimin yaşadığı (göçmenler) bir yer.burada fazlasıyla dileniyorlar.özellikle o çocuklar çıplak ayakla soğuk soğuk yerlere basıyorlar içim gidiyo resmensuriyelilerin kabul edilmesinin bi nedeni de seçimlerde oy kullanmaları için sağlanan destek ve her ay belli bi oranda maaş bağlanıyor bildiğim kadarıyl.bizim kendi milletimizdeki insana bile böyle ayrıcalıklar verilmiyor.ha yardım edilmesin demiyorum yardım edilsin ama bu kadar da hak tanımalarından yana değilim açıkçası.nüfus kimliği verilip TC vatandaşı yapıldı bi kaç sene sonra devlet kurumunda memur olarak çalışmak için hakta tanıyacaklar az kaldı.
trde 5 yıl ikamet etmeyen oy kullanamaz diye biliyorum
şu anda da geçici vatandaşlık verilmiş ama ilerde neler olacağı az çok belli
ne yani? Türkiye Cumhuriyeti kimliği mi verildi bu insanlara? bir de her ay düzenli maaş mı alıyorlar?
ne yani? Türkiye Cumhuriyeti kimliği mi verildi bu insanlara? bir de her ay düzenli maaş mı alıyorlar?
maaş bir nevi kabul edilebilir de vatandaşlık asla kabul edilemez.bildiğim kadarıyla evet bu kimlikleri aldılar.yerleri yurtları olmadığı için de bi miktar maaş bağlandı.tam bilmiyorum belki çok değil ama genede maaş verildiğini biliyorum özellikle büyük şehirlere göç edenlere.zaten kamplara geri çağrılıyorlar ama büyük şehirlerde hem çalışma olanağı var hem de maaş aldıkları için geri dönmüyorlar.
maaş bir nevi kabul edilebilir de vatandaşlık asla kabul edilemez.
öyle bi şart olduğunu sanmıyorum belki 1 sene falandır.çünkü bi tanıdığım bulgaristandan geldi TC vatandaşlığını aldı daha 2senesi bile dolmadı oy kullandı.ama burda yaşıyordu üniden dolayı belki kaldığı yıllar için öyle bi hak tanınmış olabilir.
31.12.2013 -
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’nin şuana kadar Suriyeli mülteciler için 2 milyar dolara yakın para harcadığını belirterek, Suriyeli mülteci sayısının 210 bin olduğunu açıkladı.Yaklaşık 450 bin civarında kamp dışında, şehirlerde sığınmacılar var.
http://siyaset.milliyet.com.tr/basbakan-yardimcisi-atalay/siyaset/detay/1815620/default.htm
Vatandaş oldu çoğu yolcu, İçişleri bakanı kendi açıkladı, hala da vatandaş olmak için sırada bekleyenler var, siz sanıyor musunuz ki savaş bitince hadi bize eyvallah, ülkemize dönüyoruz diyecekler.
Haberlerde de mi rastlamıyorsunuz gülüm? Misal bir tanesi Suriye yemekleri yapıp sattığı dükkan açtı kendine, haberlerde çıktı, adamcağız ekmek teknesini bırakıp gider mi artık ülkesine.
Kolay mı öyle maaşı, evi barkı, kurduğun düzeni bırakıp gitmek, vatandaşta oluyorlar, evi olmayanlara evde verilir, eee bundan iyisi şamda kayısı
31.12.2013 -
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiyenin şuana kadar Suriyeli mülteciler için 2 milyar dolara yakın para harcadığını belirterek, Suriyeli mülteci sayısının 210 bin olduğunu açıkladı.Yaklaşık 450 bin civarında kamp dışında, şehirlerde sığınmacılar var.
http://siyaset.milliyet.com.tr/basbakan-yardimcisi-atalay/siyaset/detay/1815620/default.htm
Vatandaş oldu çoğu yolcu, İçişleri bakanı kendi açıkladı, hala da vatandaş olmak için sırada bekleyenler var, siz sanıyor musunuz ki savaş bitince hadi bize eyvallah, ülkemize dönüyoruz diyecekler.
Haberlerde de mi rastlamıyorsunuz gülüm? Misal bir tanesi Suriye yemekleri yapıp sattığı dükkan açtı kendine, haberlerde çıktı, adamcağız ekmek teknesini bırakıp gider mi artık ülkesine.
Kolay mı öyle maaşı, evi barkı, kurduğun düzeni bırakıp gitmek, vatandaşta oluyorlar, evi olmayanlara evde verilir, eee bundan iyisi şamda kayısı
mune o dediğin zengin Suriyelilerdir
çünkü burada zengin ailelerde var restorantlarda ,hastanelerde görüyorum
devlet istese gönderemezmi,suriye durulunca?
mesala Libya mısırda böyleydi biraz duruldu,gerçi suriyenin durumu daha vahim...
Yok Ebedi, zengin değil, adamcağız lüks yer açmamış.
Gönderemezler, hepimiz yaşayıp göreceğiz Allah ömür vermişse, daha önce yaşadık biz bunları, başka ülkelerden sığınmacı olarak gelenlerde.
daha önce kim geldi mune
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?