SURIYELI MASUM KIZ

sgmy2015

Hamdolsun
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
841
333
33
35
Kizlar ben hic bir zaman insan ayrimi yapmadm yapmamda yapanlarida kinarım cunku zamaninda Kürt olduğum icin cok kınandım ilkokulda arkadaslarim hep dalga gecer uzerlerdi beni yolda insanlar hep kırardı beni sanki kürt olmak suçmuş gibi ben seçmişim gibi

Ama hic bir zaman kürt oldugumdan gocunmadım hep gururla soyledim kürt oldugumu cunku bu benim suçum yada seçimim değildi hep dışlandım ama insanlar beni taniyinca yanlis dusunduklerini anladilar

Simdi suriyelilere bakıyorum onlarida dışlıyorlar nerde görurlerse gıcık gıcık bakıyorlar onlar anlamasada laf soyluyorlar ki iyikide anlamiyorlar ve ben cok kızıyorum ne sucu var yavrucaklarin hayat bu

Neyse konuma geleyim bugun annemlere giderken 6 yaşlarında kücuk masum kumral saclı suriyeli kız kucagında 9 aylık kardesini tasıyordu durdum baktim oda bana bakti once üzüldü kötü bisey diyecegim sandi heralde sonra
Yurudum bi daha baktim ve gulumsedim oda gulumsedi yuzundeki tebessum beni cok mutlu ettti evi uzaksa bebegi ben tasıyayım dicektim oyuzden bi daha dondum ve o bana yuzundeki tebessumle el salladı tum ictenligiyle bende ona el salladım

Onunn o yuzundeki mutluluk beni okadar mutlu etti ki ve benim gulumsememden oda mutlu olmustu gercekten bir cocugu mutlu etmek cok kolaymis Allahin masum kullari onlar

Lutfen kimseyi dislamayalim ne olursa olsun nerde bizim Ensar kardesligimiz kimseninde dışlamasina izin vermeyeljm sadece suriyeliler icin degil bu fakir icinde oyle vs vs

Tesekkur ederim okudugunuz icin
Ben o tebessumu ve eli unutmayacagim

Siyasetle alakası yokki ben sadece icimden geleni yazdim bizim burda onlara hep kotu gozlerle bakiyorlar icimden geleni soylemek istedim kardesim

öyle nefret ettim ki artık hiç birine üzülmüyorum..

hele hele yiyecek ekmekleri olmadıklaır halde devamlı doğuran o kadınlara artık hiiç acımıyorum en kısa sürede defolup giderler umarım.

he şimdi taşa tutmak isteyenler olabilir tutun önemli değil kendi yurdumda sokakta yürüyemez oldum laf atını mı dersin saldıranı mı dilenen mi ne ararsan var. mahalleyi rehin aldılar. çocuktur suçu yok elbet ama onlara bile üzülmüyorum 4-5 sene sonra benim evladıma kim bilir ne gözle bakacaklar. belki çocuğumu okulda rahatsız edecekler.
Asla istemiyorum onları ve üzülmüyorumda.

Bilemiyorum bazen çok,acıyorum,bazen de çok kızıyorum geçen kızımı eve kadar takip etmişler.Telde söyledi eve gelirken indim polis çağırıyorum diye üstlerine yürüdüm deli gibi korkup kaçtılar.Siz ce ne hissetmeliyim,?

ekim ayında küçükçekmece Sefaköy de ışıkların dibinde koşuşturuyorlar sandım dilenciler (çok fazladır orada) erkekler 10-11 yaşlarında 8-9 yaşlarında kızı rahatsız ediyorlar kız ağlayor falan kalktı çocuklar kaçıştı gidin gibi elini sallayarak birşeyler dedi kız döndü 3 yaşlarındaki başka bir çocuğun yanına oturdu ve gözyaşını sildi yolun kaşısındaki çocuklar gülüşüyor

ben de bu manzarayı gördüğümde ağlayarak eve gittim... bu nasıl bir çaresizliktir dönüp birşey desem mi diye düşündüm ben birşey desem ne olacak arkamı dönüp yine gideceğim (bu olay birkaç dakika içinde oldu, ben yürüyüp devam ettim)
Ama yapacak birşey yok desem de çok kızıyorum artık onlara çocuklar hep küçük hele kucağında çocuğu olan kadınlara asla para vermiyorum 3 yıldır savaş var nereye niye doğuruyorsun

Asla ırkçı birisi olmadım
Ama burada doğan her Suriyeli Turk vatandaşı oluyor her imkândan faydalaniyorlar.. İmkanlar kendi halkimiza yetmezken heryerdeler artık yarın birgün oğlumuz kızımız ben Suriyeli biriyle evlenmek istiyorum dese tepkimiz ne olur axaba
Bütün bunların yanında asimile olacagimiz fikri beni endiselendiriyor

Allah belalarini versin.
Allah bu kotu insanlara firsat vermesin.
Amin canım benim ....kızımda masum bir kız , o günden beri tek çıkmaya korkuyor.Normalde çok cesaret li ve uyanık bir kız ,kızım sen korkmazdın dedim anne bunlar çok kötü dedi neden yavrum dedim ...Kız arkadaşımın totosunu iki kişi koşarak sıkıp kaçmış dedi .İçim yandı ....Tamam her milletde oluyor ama aynı dilde olmayan insanlar ürkütüyor.Malesef konu sahibi onlarca şeyle mücadele ederken bir de bunlar çıktı.Benim için önce Canannn...

siz nerde yasiyorsunuz da kurt oldugunuz icin dislaniyorsunuz ben anlamadim?
bu ulkenin kurt demokratlari,askerleri hatta cumhurbaskani bile oldu,bence durumu abartiyorsunuz.
eger guneydoguda bazi bolgelere turk oldugun icin korkudan giremiyorsan fakat izmir`de antalya`Da konya`Da kurt oldugun icin hic sorun yasamadan gezip tozuyorsan bi durup dusunmek lazim..
hernyse suriyelilere de Allah yardim etsin insallah,ulkelerinde kan dursun ve evlerine geri donsunler cunku bu durum hem onlar icin sIkinti hemde misafir eden ulkeler icin.

Ben yunanıstanlıyım ve bahsettıgınız gıbı benım ıcın turk olmus kurt olmus onemlı olmadı dını mezheplerıylede ılgılenmedım ınsanların fakat ınsanlar benı ayrıştırmak ıcın elınden gelenı yaptılar. Yunanız ya bız kaltak muamelesı gorduk. Ya da konyadan geldıgımızı ıdda edenler oldu , Ya turklugu kabul edersın ya da cenenı kaparsın muhabbetı yanı

Ama bır cogu ınsan gercekten acımasız ve ıclerınde bır gr merhamet yok buna emınım. Annem bugun soranlara Selanık göçmeniyiz diyor yani Selanik Atatürk insanlar horlamasın diye.
İnsanı olduğu gibi kabul etmek gerçekten zor

Suriyede kaç senedir savaş var hala hamileler ve sürekli kayıtsız birşekilde büyüyorlar kendi cocugunu düşünmeyeni ben nasıl düşüneyim. Sabah işe gidiyorum pastaneden acma alıcam cocugunu peşime yolluyor onada alayım diye kucagında kundakta bebek, metrobüse binicem bana da akbil bas diyen, otobüse kaçak binen, dilenen sonu yokki bunların hangi birine acıycan. 9 ayda bir doguruyorlar çocuklar pislik içinde hastalıklarıda cabası.
Çoğunuz memursunuz kaç çocugunuz var 5,6,7 mi yoksa en fazla 2 mi sizin aklınız yokmu da bakamayacagınız cocugu dogurmayıp korunuyorsunuz

Simdi simdi kabullendiler ben bilirim yasadigimi

bunlar ilerde ülkemize çok çok sorun yaşatacaklar bakın görün... tek başıma dışarı çıkmaya korkuyorum inanın artık...evet çocukların tabiki günahı yok ama onları yetiştiren aileler nasılsa onlarda 10 yıl sonra öyle olacaklar, suriye ilk göç dalgasında haber çıkmıştı hatırlayınız var mıdır bilemiyorum 3 kişi güpe gündüz bir bayan kuaförünü basıp paralarını alıp ordaki kızlara tecavüz edip kaçırmaya çalışmışlardı bir kız dışarı kaçıp bağırınca korkup kaçmışlar ve bunların 2 si suriye uyrukluymuş... bakın görün işte zaten yeterince şiddet yanlısı varlıklarımız vardı birde bunlar eklendi ha demiyorum hepsi aynıdır diye ama onlarda yüzde kaçını oluşturu bilemiyorum !?

ben çok kızıyorum.. inanın kızıyorum..
yahu sen savaştan kaçıp gelmişsin bir kere üremeyi bırak artık.. Türkiyede kalmak için tavşan gibi doğurmasınlar..
birde bütün gün dilenmek yerine al 10 tane su sat arkadaş.. bakıyorum önlerinde bir sürü bozuk para..
çorap al sat.. niye dilenmek zorundasın ki.. valilikten yardım alıyorlar.. çocuklarıda buna alet ediyorlar..
dışlamıyorum ama kızıyorum... para vermiyorum.. ne zaman bişey satıp alnının teriyle para kazanan birini görürüm ona yardım ederim.. onun dışında dışlanmayı birazda kendileri seçiyorlar.. minik yavrulara yazık..
annesi oturtuyor ışıklara dilendiriyor.. bunu anne evladına yapmaz..

Valla iç savaşın göbeğinde olan benim ülkem sanki, dilini bile bilmedikleri yabancı bir ülkede hala çocuk yapmaya devam ediyorlar. Bırak iç savaşı, terör olaylarında bile ülkece kabusun içine giriyoruz, adamların ülkeleri yıllardır savaşta ve hallerine bakar mısınız? Bu insanlara mı acıyacağım?
Ya daha dün gördüm, üstlere başları çok iyi olmasa da normal, bir suriyeli aile, ve bir sürü küçük çocuk, çocukların yaşları herhalde 1 yıl arayla 6 çocuk. Orta halli bir Türk vatandaşlarından oluşan aileler bile 2. yapmaya korkuyorken bu şimdi reva mı ya? O düşünmezse ben niye düşünecekmişim? Bana mı dert yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…