SURIYELI MASUM KIZ

Lutfen kimseyi dislamayalim ne olursa olsun nerde bizim Ensar kardesligimiz kimseninde dışlamasina izin vermeyeljm sadece suriyeliler icin degil bu fakir icinde oyle vs vs
Canım, biz insanlar bazen o kadar kötülükle doluyoruz ki, içimizin zehrini boşaltacak birilerini arıyoruz. Yaklaşık 4 yıldır, bu masumlar da toplumsal nefretimizin yöneldiği bir hedef oldu ne yazık ki.. Yani sokakta yürüyen, işinde patronu evinde ailesi tarafından adam yerine koyulmayan biri, suriyeli bir çocuğu tokatlayıp alıyor hıncını ne garip. Halbuki onların da birkaç yıl öncesine kadar bir hayatları vardı, bir evleri, bir işleri vardı... Bu noktada senin bir tebessümün çok büyük değer kazanıyor. İnsan kınadığını yaşamadan ölmez derler. Ben buna çok inanırım. O yüzden suriyeli kardeşlerimizi bir nefret objesi gibi değil; bir sevap vesilesi olarak görmemiz lazım.

Cahil insanlardır ama cocukların sucu yok ben cocuklardan bahsediyorum
Bu konuda sana katılıyorum. Çocuğun dini dili ırkı yoktur benim gözümde. Karşımda 6 Suriyeli daire var. 6 daireden mahalleye rahatsızlık vermeyen 1 daire var. Geçenlerde markete girerken çocuklar kafama tükürdü. Allah biliyor çok sinirlendim türkçe bilse ailesine derim ama oda yok . Yaz sonu pikniğe gittik orda Suriyeli 1 kadın elinde note 3 telefon. Telefon neden dikkatimi çekti çocukların üzerindeki giysiler ile çok tezat tı çünkü. 1 saat telefonla konuştu 2 çocuğundan bihaber. O sırada bizim ufaklık topum nerde dedi baktı o iki çocuk almış topunu almaya gitti. İki çocuk biri 5 biri 3 yaşında falan benimki de 4 yaşında oğlumu biri tutup diğeri dövmeye başladı ama sanki büyük insan gibi şok oldum koşup aldım oğlumu kadına biraz işaret dili ile bağırdım. Park a gidiyoruz kadınlar hiç bakmıyor çocuklara. Çocukları sürekli birilerine vuruyor kaydirak tan aşşağı itiyor yapma dur diyoruz anlamiyorlar. Bagırıyoruz anları dönüp bakıyor tekrar arkasını dönüyor. Yani ben çocuklara değil yetiştiren e kabahat bulurum ama malesef genelleme yapacak kadar çok gördüm ki. Bu insanlar çocuklarına çevrelerine saygılı olmayı öğretmiyor. Benim çocuğum 5 kere falan şiddet gördü suriyeli cocuklardan. AVM nin oyun parkında, park ta ,piknik te, markette. Yahu markette yanımda duran çocuğa gelip çat diye yapıştırdı çocuk hadi o çocuk annesi şöyle bir baktı döndü ben oğlumu çektim arama çocuk arama gelip vurmaya kalktı ben orda çocuğa kızdım falan tüm bunlar olurken annesi arada bir bakmakla yetindi. Dilimi de bilmiyor. Yani aynı şeyi çocuğum yapsa ne yaparım diye düşünüp durdum hep ama ben bu insanların bu tutumunu anlamıyorum. Yine komşunun küçük kızı kapıda oynarken 2 tane yaşıtı Suriyeli kız saçından tutup kafasından kolayı Boca etmişler . Şimdi hep çocukların kötü tarafini anlattım ama gördüğüm bunlar peki çocuklar mı suçlu annelerin tutumunu da yazdim. Evet ben Suriyeli leri çevremde gördüğüm kadari ile sevmiyorum. Ama savaş olan bir yere gitmelerini de istemiyorum. Umarım tez zamanda savaş biter ve giderler diyicem ama büyük çoğunluğu kalıcı artık gitmezler savaş bitse bile.

Almanlarda türkleri istemiyordu-istemiyor ya valla çok haklılar. Bizimkilerde suriyeliler gibi sardı Almanyayı. Gerçi elleri iş tutuyo ama ne fark eder. Almanyadaki türkler neyse, Türkiyedeki suriyeliler de o olcak gbime gelio

Cok değil 10 sene sonra bunlar başımıza öyle bir bela açacak ki .
Sanki bizim vatandaşlarımız refah içinde bolluk içinde yasiyorda tuttuk kac milyon Suriyeli aldık bir de.
Uzuleceksem önce komsuma üzülürüm çocuğuna okuldan istedikleri 10 lirayı veremedi diye kapı kapı gezdiği için.
Açlıktan ölen kendi bebeklerimize uzulurum ben.
Sanki biz ülke olarak mükemmel bir hayat suruyoruz da birde tuttuk onlara bakıyoruz.
Uğraştıklarımız da çabası.

Sirf ideolojileri icin burda bile ayrimcilil yapan var ulkemizde esege kopege tecavuz eden var insan o ırktan oldugu icin bunlari yapmaz
Birde bunlar kemalist olurlar icip icip kufredenleri korurlar kemalist olsa dahi cocuguna laf atilsa ses cikarmazlar
Yazik ya bende cokaciyorum

Cephane taşıyan nenelerimiz, askere giysi diken, çorap ören kadınlarımız vardı bizim ya. Neler okudum neler bu konuda, okurken gözlerimden yaşlar süzülüyordu. Üzüleceksek kendi tarihimize üzülelim bence. O insanlar şimdi üzerinde yaşadığımız topraklar için nelerden feragat etmişler, kaç kişi canından olmuş ve hala olmaya devam ediyor biraz farkında olalım bence de. Böyle bir geçmişe sahipken şimdi böyle insanlara mı merhamet duyacağız biz? Atalarımdan utanırım ben en başta kimse kusura bakmasın.

Allah korusun bizim de savaş kapımızda sanki. . Allah vere de olmasa. O zaman biz de kaçıp sığınacak ülke arayacağız. .

Allah hepimizin yardımcısı olsun. .

Bende uzulmuyorum suriyelilere, her yıl çocuk doguruyorlarsa onları düşünmek bana düşmez. Türk ahlak yapisinida bozacaklar. 2- 3 hanimli erkekler falan gördükçe deliriyorum. Defolup gitseler artik

Ulkelerinde savas cikmis sığınmıslar kalkip ayrimcilik yapmiyolarmi asilbunlara diyeceksin senin soyun nere diye

Şimdi o acınan Suriye'li çocuklar büyüyüp çocuklarımızın başına bela olduğu zaman anlarlar ama,iş işten geçmiş olur. Ya savaş var diye kendi vatanını terk eden hainlerden ,ne umulur ki.

İdeoloji ?
İçip içip kufretmek?
Ben mi yanlış anladım ne demek bu yorum hanimefendi ?

Hee hee o yüzden almanyada parklara cimenlere tuvaletlerini yapiyor "doktor" suriyeliler
Salladiniz baya.. burda da okumamis vs suriyeliler var bolca.. görmedigimiz bilmedigimiz konulardan bahsetmesek keske.

Kesinlikle.
Bizim evin aşağısında bir yol var kuzenime giderken devamlı kullanırdım resmen Afganlı mahallesi olmuş gecemiyoruz bakışlarıyla rahatsız ediyorlar insanları bir şeyler söylüyorlar.
Daha kaç sene oldu bunlar buraya geleli ?
Hangi ara sahiplendilerde benim ülkemde bana laf atıyorlar .
Birde burada buyuyenleri düşünün . onlar ne yapacaklar ? Allah korusun.
Şimdi o acınan Suriye'li çocuklar büyüyüp çocuklarımızın başına bela olduğu zaman anlarlar ama,iş işten geçmiş olur. Ya savaş var diye kendi vatanını terk eden hainlerden ,ne umulur ki.

Kemalist ve alkolik? Bu ikisini aynı cümlede mi kullandınız siz?
Size diyecek hiçbir şeyim yok, lakin diyecek lafları olan gerçek, asil Kemalistlere havale ediyorum zira benim nutkum tutuldu.

Biride asilmile olmaktan bahsediyor
Yahu ulkenin karadenizi rum
Egesi yunan guneyi arap zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…