• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SURIYELI MASUM KIZ

bende Surıyelılerın dıslanmasına cok karsıyım.ALLAH kımseyı vatansız bırakmasın...onların yerınde bızde olabılırdık...kotulerı tabıkı var bızım yok mu....
tek kızdıgım kucaklarında bebekle dılenmelerı...ama sadece Surıyelıler degıl bızım ulkenın ınsanlarıda yapıyor bunu..bence cok buyuk bır sorun bu....bu evlatları alıp sosyal hızmetlere teslım etmelı...kucagında bebekle dılenen anne gördummu saclarını yolasım gelıyor

Simdi simdi kabullendiler ben bilirim yasadigimi

ben dogunun en ucra kosesinde de bulundum,en modern sehirlerinde de..
bahsettginiz tarzda dislanma gibi bi durumu hic gormedim,bakmayin herkes klavye kahramani..kurt bilmem ne diye atip tutanlar,evine dukkanina kurt misafir gelse elinden gelen servisi hizmeti yapar,kaldi ki kurtlerde cok vefalidir.
her neyse suriyelilerde arkadaslarin dedigi gibi uremeyi birakmali artik..son 1 yilda 40 bin suriyeli bebek dunyaya gelmis turkiyede:KK57: 40 bin ne demek..
ulkelerinde savas,ellerinde ne is ne guc ne para..ama cekinmeden cocuk yapiyorlar.
gunahtir gunah..
o cocuklar dislanirsa bunun sorumlusu o uckur duskunu aileleridir baska kimse degil kusura bakmasinlar.

şimdi şimdi mi kabullendiler :KK57::KK57::KK57:
Allah aşkına ne istiyorsunuz bu milletin evlatlarından
Ne yaşadınız da dışlandınız, yazacak çok şey var ama banlanmak istemiyorum
Bu ülkede kardeşçe yaşamak istiyoruz ama buna bile izin vermiyorsunuz
daha ne istiyorsunuz da dışlanıyorsunuz? toprak mı, bayrak mı ???
sadece sizi Allah'a havale ediyorum

Birkaç hafta önce haberlerde gördüm.Suriyeli bir çocukla röpörtaj yapılıyor kaç kardeşsiniz diye 20 diyor.Babamın suriyeli iki hanımı var birde burda var türk diyor.Ağzım açık kalakaldım.
Adama da kızdım, o Türk kadına da kızdım.Bu insanlar akıllı mantıklı insanlar olsalar, buyursunlar misafir olsunlar, zor durumdalar.Ama adamlar düşünmüyor ki, kendileriyle birlikte bizi de aşağı çekiyorlar.
Yoksa ben daha bu sabah köprü altında çamaşırlarını taşlara serip kurutmaya çalışan adama gözlerim doldu.Ama işte ama...

Kimse kimseyi dislamiyor kesinlikle o kadar Türk kürt evlilikleri var bir kere ayrıca eğer bir zorluk varsa onu da Kürtler çekmiyor bence herkes çekiyor her vatandaşın hakkı olan haklara sahipler aynı üniversite sınavına giriyoruz mesela aynı Ales ayni kpss bu basit bir örnek sadece, yoksullukla her kesimde var acitasyona gerek yok

Almanya bu suriyelilerin okumuşunu, öğretmenini, doktorunu vs alıyor. Bizede çürük ipsiz sapsızları kalıyor. Her zamanki Türkiye ve Avrupa farkı işte. Kendi aydınlarımızı bile kaçırmadık mı, neyse

Bende istemiyorum evet üzülüyorum ama istemiyorum o kadar çoklar ki, kendimi bazen turist gibi hissediyorum. Bide yetmezmiş gibi burdada okuyoruz, memlekette adam kalmadı ya bizim o akıllı kızlarımız bunlarla evleniyor ya kafayı yicem. Adamlar burda bizden rahat nerdeyse.

Hiç birine acımıyorum, ne mahallemde ne de ülkemde görmek istemiyorum. Benim milletimin içinde de ne zor durumda olanlar var, çocuğunun ayağına çorap alamayan aileler var. Çocuk esirgeme kurumlarında büyüyen canlarımız var. Onlar bitti derdi sadece uçkur olan Suriyeliler'in çocuklarına üzülecek hiç halim yok. Allah yardımcıları olsun,inşallah savaş biterde dönerler ülkelerine dicem ama,bu rahatı da başka yerde bulamazlar.

Birkaç hafta önce haberlerde gördüm.Suriyeli bir çocukla röpörtaj yapılıyor kaç kardeşsiniz diye 20 diyor.Babamın suriyeli iki hanımı var birde burda var türk diyor.Ağzım açık kalakaldım.
Adama da kızdım, o Türk kadına da kızdım.Bu insanlar akıllı mantıklı insanlar olsalar, buyursunlar misafir olsunlar, zor durumdalar.Ama adamlar düşünmüyor ki, kendileriyle birlikte bizi de aşağı çekiyorlar.
Yoksa ben daha bu sabah köprü altında çamaşırlarını taşlara serip kurutmaya çalışan adama gözlerim doldu.Ama işte ama...
Off okurken sinirden içim kalktı. Çok özür dilerim ama bizim Türk kadınları saf. Saf diyim bari.... yoksa başka bi kelime kullanıcam. Avrupa kabul etmiyo işte böylesini, burası Türkiye tabi nerde saçma sapan iş var bizde olur

Irkçı değilim, insan ayrımcısıyım ama. O da etrafa, canlılara ve insanlara zarar verenler diye ayrılıyor... mesela bir hayvana eziyet edip gözüne ağaç dalı sokup gözünü oyan suriyeli çocuğa vurdum, canın buna bile yanıyor o nasıl dayansın ondan bi farkın yok dedim.. hiç de içim sızlamadı...
ırklara göre ayrılmaz insanlar, iyi veya kötü diye ayrılırlar. ve kötü insanlarla yaşı ne olursa olsun uğraşırım!

kaç tane arkadaş suriyelilerle ilgili yorum yapmış onlara cevap vermezken birisi kürtlerle ilgili bişey yazmış hemen atlamışın. o teröristler yüzlerce askerimizi şehit etti benim akrabam şırnakta görev yaparken öldürüldü ve sen gelmişsin burada bize kötü davranıyolar diyosun. şehidimiz olduğu halde biz kürt kardeşlerimize kötü davranmadık sen nerde yaşıyosunki sana sözde kötü davranmışlar. neyse senin amacın polemik yaratmak ben senin tuzağına düşmiycem boşuna ban yemek istemiyorum. hadi sana iyi polemikler kardeşim

Bizim apartmanda bi 4ncü katta bi 6ncı kattalar. Üst katımızda olanlar, Allah.m diyorum bunlar napıo hayvan mı tepişiyo evde ya, zaten normal sesle konuşmak yok anırıyolar. Artk alıştık gerçi yukarda tepinmelerine. Gördüğümzde gülümsüyoruz selamlaşyoruz ama içimi sorun :)) zaten o erkekler pantolon değil tayt giyiyo bizimkiler baya modern bakamıyorum içim kalkıo. O koca kıllı cüsseye neden tayt ya neden

Off okurken sinirden içim kalktı. Çok özür dilerim ama bizim Türk kadınları saf. Saf diyim bari.... yoksa başka bi kelime kullanıcam. Avrupa kabul etmiyo işte böylesini, burası Türkiye tabi nerde saçma sapan iş var bizde olur
Ya zaten ülkece alt yapımız mükemmel değil, bize bile yetmiyor. İşsiz sayısına bakarsak bile anlaşılır ki bu. Şimdi biz bu haldeyken bir de başkaları çıktı, daha beter aşağı çekiliyoruz ya. Valla esas ben buna kahroluyorum. Daha yeni yeni bebek hastalıkları türemeye başladı, ülkemizin 50 yıl önce bitirdiği, şimdi yine tedavüle çıktı. Her ülke kontrollü alırken biz neden bol keseden atıyoruz ki? İşte ben bunu anlamıyorum ya, evdeki muhtaçken komşuya da haramdır yani. Ben esas kendi milletimin hakkına kahroluyorum, ne derseniz diyin ama Türkiye vatandaşları dışında kimseyi düşünmüyorum tek umrumda olan bu. Herkes kendi milletini düşünürken bizim ki nasıl bir lükstür ki kendimizi bırakıp da ona buna takılacağız ya? Dünyaya bir bakıverin Tanrı aşkına herkes kendini düşünüyor şu gözleri bir açalım artık.

valla ben acımıyorumda üzülmüyorumda..ülkemizde okadar fakir varken bebekler açlıktan ölürken bide onlara bakıyoruz..iyilikten maraz doğar derler ilerde neler yapacaklar kim bilir..istemiyorum ülkemizdede gitsinler

Ekmek yediğin ülkene hainlik etmiyorsan, o ülkenin bayrağına, diline saygılıysan hiç çekinmeden söyleyebilirsin. Kürt ya da Suriyeli farketmez. Bu herkes için geçerli. Yoksa herkes insan. Benim bir arkadaşım var o da Kürt. Diyarbakırlı kendisi ama bayrağımızı bir Türk'ten daha çok seviyor. Böyle Kürt'e can kurban...

Kizlar ben hic bir zaman insan ayrimi yapmadm yapmamda yapanlarida kinarım cunku zamaninda Kürt olduğum icin cok kınandım ilkokulda arkadaslarim hep dalga gecer uzerlerdi beni yolda insanlar hep kırardı beni sanki kürt olmak suçmuş gibi ben seçmişim gibi

Ama hic bir zaman kürt oldugumdan gocunmadım hep gururla soyledim kürt oldugumu cunku bu benim suçum yada seçimim değildi hep dışlandım ama insanlar beni taniyinca yanlis dusunduklerini anladilar

Simdi suriyelilere bakıyorum onlarida dışlıyorlar nerde görurlerse gıcık gıcık bakıyorlar onlar anlamasada laf soyluyorlar ki iyikide anlamiyorlar ve ben cok kızıyorum ne sucu var yavrucaklarin hayat bu

Neyse konuma geleyim bugun annemlere giderken 6 yaşlarında kücuk masum kumral saclı suriyeli kız kucagında 9 aylık kardesini tasıyordu durdum baktim oda bana bakti once üzüldü kötü bisey diyecegim sandi heralde sonra
Yurudum bi daha baktim ve gulumsedim oda gulumsedi yuzundeki tebessum beni cok mutlu ettti evi uzaksa bebegi ben tasıyayım dicektim oyuzden bi daha dondum ve o bana yuzundeki tebessumle el salladı tum ictenligiyle bende ona el salladım

Onunn o yuzundeki mutluluk beni okadar mutlu etti ki ve benim gulumsememden oda mutlu olmustu gercekten bir cocugu mutlu etmek cok kolaymis Allahin masum kullari onlar

Lutfen kimseyi dislamayalim ne olursa olsun nerde bizim Ensar kardesligimiz kimseninde dışlamasina izin vermeyeljm sadece suriyeliler icin degil bu fakir icinde oyle vs vs

Tesekkur ederim okudugunuz icin
Ben o tebessumu ve eli unutmayacagim
kamplarda kalsalar hem kendi için hemde vatandaşlarımız için iyi olacak hiçbir ülkede böyle olmaz madem geldiler sahip çıkılması lazım şimdi diyorsun çocuk yemin ediyorum o çocuklar öyle bir saldırıyorki insanan çocuk demezsin...büyükleri ayrı bir alem zaten...

Suriyeliler yüzünden olan olaylar ve rahatsızlıkları gördükçe üzülmüyorum. .
Üzülmüyorum derken , adam gibi yaşasa amenna. .
Hırsızlık, gasp , taciz yapıyorsa üzülmem..
Gelip bizim ülkemizi de huzursuz ediyor..
Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin. .

Offf Allah bize sabır versin!! Dediğiniz gibi kızlar, bu ülke kendi vatandışına, kendi yoksul insanına göstermedi onlara gösterilen ayrılacığı. Ha neymiş ama gösterilse gösterilirmiş. Yazıklar olsun. Diğer ülkeler seçerek alır, Almanya nüfus artışını sağlamak için aldı ama doldurmadı ülkeyi, seçerek eleyerek aldı. Kendi insanınu ülkesini düşünüyo çünkü adamlar.

Bizim halkdada iş yokki. Kadınlarımz gidip akıllı kadınlarımız gidip bunları koca yapar, akıl almıyo yemin ederim ya. Ev sahipleri bunlardan fazla fazla kira alabildikleri için bunlara ev verir burnumuzun dibine sokar.

Neyse sinirden başıma ağrı girdi.

bende Surıyelılerın dıslanmasına cok karsıyım.ALLAH kımseyı vatansız bırakmasın...onların yerınde bızde olabılırdık...kotulerı tabıkı var bızım yok mu....
tek kızdıgım kucaklarında bebekle dılenmelerı...ama sadece Surıyelıler degıl bızım ulkenın ınsanlarıda yapıyor bunu..bence cok buyuk bır sorun bu....bu evlatları alıp sosyal hızmetlere teslım etmelı...kucagında bebekle dılenen anne gördummu saclarını yolasım gelıyor
Onların yerinde bizde olduk atalarımız ama hiçbir zaman vatanı terk etmediler kundakta bebeğini birakan ninelerimizden tut tüyü bitmemiş delikanlılara kadar
Vatan namustur gerisi teferruatı
Turkiyede gezen essek gibi Suriyeliler varken onları neden mehmetçik koruyacakmis biri bana anlatsin

Back
X