Suriyeliseverler

Yahu sana mi dedim vatan haini diye... Ya yazdığımı iyi okumuyorsun ya anlamiyorsun... Allah aşkına tamam sen haklısın... Sanki sana laf etmişim gibi catiyorsun... Ben tamamen farklı birseyden bahsediyorum... kendinizden öyle bir bahsedince derin devletten yani esas devletin içinden zannettim sizi... Bu kadar çok biliyorum diyen insan gerçekleri... Tamam sen haklısın

Evet evimdeydim, şuan kapatılan ve o olayların başladığı birliklerden birine 200 metre olan evimde!
Balkonumdan çıkan tankların sesini, bağırışları duyduğum evimde
Uçakların kalktığı birliğe çok yakın olan, tam da tepemizin üzerindeki pik yapan 6 adet(5 de olabilir tam hatırlamıyorum) savaş uçaklarının geçtiği, atılan bombayı gözlerimle gördüğüm evimde.
Lastk diyorum lastik, önce bir duy yaşa, sonra kına.

Harikasin
Ayrica cok güzeller..

O kadar yakında değildim ancak yine de ürkütücü şeyler yaşadım. Sizin bulunduğunuz muhitte de yalnız siz yoktunuz sanıyorum? Niye bu abartı? Her şeyi biliyorsunuz ya atılan bombaların ses bombası olduğu duyumunu da almışsınızdır?

Güzel kardeşim ben sana yasamadin demiyorum kinamiyorum lütfen ya... HiçBir lafim da demedim zaten... Sadece sen gördüğünü anlatiyorsun bana bende diyorum ki ya goremediklerimiz... Evet bahsettiklwrini gördük duyduk ama ya göründüğü gibi degilse

Hicbir darbe yeaaaa canimiz sıkıldı hadi bir darbe yapak kardes ..
Dur bakim saat kac
Gece 10 ..
Himmm aman olsun be adrenalin olur bize de ..
Diye olmayacagi icin bosuna tribe girmissiniz lastik te lastik diye de surda dovunerek aglayacagimizi falan zannetme ..
Asker kiziyim diye 44503 kere soyledin
Ulan boyle darbe mi olur demedin ?
Ayhh yeter ya .
Alin iki uc suriyeli de evde besleyin madem .
Ayrica hikayenin devami icin
Reyiz o kadar sokaga cikin demis
Sen gokyuzundeki ucaklari izlemissin olur mu oyle :)
Eline orgu sisi alip tanklara kosmadiysan
Olmaz ...
Bu arada hazel degil
Gazel olacak ...
15 gun banimi da yerimde
Alalalalalalaal diye huloooglarini valla cekemem yetti gari !

bayrama gitme konusuna cevap vermediniz

Du bakam ne zaman banlancaz ☺☺

Gölbaşı, emniyet, meclis binası ses bombası mıydı?
Her ne ise oyun ya da değil, ben orada değilim.
Ben yaşadığımı bilirim.
5 günlük kontrolünden, gözü daha açılmamış bebeğime bakıp korku içinde titrediğimi, onu duyduğu seslerden çığlık atatken nasıl çaresizce susturmaya çalıştığımı bilirim ki, ömrüm boyunca savaş çıksa ilk ben giderim diyen kadınım.
O sebeple benim için vatansızlık da savaş kadar kötüdür, insanın aklının hayalinin alamayacağı bir can korkusudur.
Ben milimlik bir dilimine tanık oldum, hiçbir savaş mağduruna laf etmeye hakkım olmadığını anladım.
Söylemek istediğim bu sadece.

Du bakam ne zaman banlancaz ☺☺

Fena hemde ..
Ulan ne kor insanlariz ya .
Aciz diyoruz ac 1604 lira maas var .
Biz niye gotumuze bi de 5 milyon suriyeli ekliyormusuz .
Ulan neden ekliyoruz ?
Zaten onlar mislimin diyi iyli yipiyirsiniz ?
Boyle cahil kafalar
Hangi danimarkali ,hollandali
Geldi 8 cocuk yapti
Les gibi hastalik tasidi
Orda burda aylak aylak gezdi
Kariya kiza sarkti .
Essek gibi sokaklarda bogurdu .
Adam kesti
Kulak dogradi
Camis gibi derelere denizlere tasti .
Les gibi koktu
Dil ogrenmedi .
Suru gibi orda burda milleti rahatsiz etti
Para istedi
Vermeyince bicagi durttu .
Imi bizim kiricimiz siriyili cik iyi insinlir ...
Alla alla
Al o zaman yasa
Ben istemiyorum ya
Istemiyorum ..
Niye bize sorulmuyo .
Hos demokrasi bizim neyimize
Adam agzimiza micsa
Ampul takar gezeriz biz .
.okucam yok mu gocmen alan ulke falan
Defolup gidicem
Sonra italyan erkegi kovalarken
ama panpalar onlarda insan dicem size ..
Oh be !

Bacım neyin kafası bu, sen siyaset peşindesin anladım da, ben o düşündüğün insan değilim.
Sen bu duruma kananlara söyle bunları.
Yıllarca ordu içine bilinçli sokulup, gizli bir teşkilatlanmayla heran hazır halde tutulan, hükümete değil aksine vatanımızın kendi askerine karşı eğitilen bu yapının, namlusunu eski dostuna döndürmesini benle tartışma, ondan yineliyorum yineliyorum bana hariçten Gazel okuma...

Valla biri de beni evlatlik alsa Fransa olur almanya goteberg olur ☺☺

Bende asker kiziyimda .
Bana da sallayabiliyor musun merak ettim .
Magdur edebiyati aglattin burda .
3 aylik cocugum
Gozu acilmamis cocugum
Vatanim vatanim .
Ben bilerek cikmadim sokaga
Ne cikicam
Kendi ciksin .
Sende korkudan cikmadin
Hepsi bu .
Simdi sen vatansever misin
Ya bi git Allasen
Cocugu mocugu uyut hadi anacim !

Dimi mustafa kemal en önden gidiyordu... Ben yatayim siz olun demiyordu... olsaydı evimizde oturmazdik ve gerçek olurdu...

bayrama gitme konusuna cevap vermediniz

Ne sormuştunuz? Eğer bayram için gidip geri döndüler diyorsanız; 600 bin Suriyeli evlerine döndü. 96 bin kişi de sırf Türkiyeden evine dönenler. Bunu açıklayan Uluslararası Göç Örgütü’dür. Diğer kalan Suriyelilerin açıklaması da “elektrik, su, iş yokluğu nedeniyle” bir süre daha Türkiye’de kalacakları yönünde. Çünkü diğer bölgelerde tam anlamıyla hala güvenlik sağlanamadı. Afrin daha iyi durumda olduğu için dönenler oraya gidiyor çoğunlukla. Ki ayrıca emin olun buradaki “bazı” Türklerin nefret dolu bakışlarındansa memleketine dönmeyi bekleyen çooook insan var.

Valla bende bayram ziyareti için ülkelerine gidip geri dönenlere karşıyım
Sanki turkiyeye gelin gelmişler de baba ocağına gider gibi gidip sanki savaş yokmuş gibi tekrar geliyorlar
Esad ın da canına minnet nüfusunun yarısını öldürüp yarısını kovalayarakran azalttı

(Maşallah azalma da yok) durmadan ürüyorlar nasıl da canları cekiyo hayret ediyom zaten kabile halinde yaşıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…