Ben arkadaşın babasını tiye almadım almam da. Tiye alan sensin konuyu çarpıtma. Nalaka anlattığı, konuyla nalakası var’a getirdim. Polis eşiymişsin. 12 yaşında bir çocuğun nelerden fedarkarlık yapıp oraya gittiğini bil öyleyse. Ağlayacakmış dur. Ağla hatta utanarak ağla.Mune deyip senide kibliyorum öncelikle..haddini bilip konusursan iyi olur..sen arkadasin asker babasini tiye alirsan böyle bende seninle dalgami gecerim..ayrica sen beni ve ailemi bilmeden nede rahat yorum yapiyorsun..ben de bir polis eşiyim vatana millete senden çok cokkkk faydamız var emin ol..polemik için açılmış bir konu başlıktan bile belli..normalde iki kelimeyi bir araya getiremessinde burda ahkam kesiyorsun..neyseee mune ablacigima sozum var polemiklere girmeyecem..iyi geceler..
Anlamadan kin kusmayin... Sözde darbe dediğiniz o gecede askerlerimiz darp edildi sıradan er yahu darbe yapacak biz de inandık... gördük ki kendi askerimize dahi sadece lafta sahip cikmisiz... Oyun du belki tarafımı göreyim... öyle saçma bir millet olduk ki o parmaklar kimi işaret ettiyse onu vatan haini belledik... Kendi askerimize daha biz sahip cikamadik... Tabi ki Suriyeli burda yatar bizimkiler orda ölür...Demeyin, zorladım mı?
Kendi kendinize susma hakkınızı kullanınız ama bu hakkınızı niye beyan etme gereksinimi duydunuz orası pek enteresan.
Ya siz hem turkiyede yasamayıp hem de türkiye nin sığınmacılarını mı savunuyorsunuz yani şimdi? Benim yaşam alanımı benim haklarımı gasp ediyorlar. Hastanede benden oncelikliler. Sürekli çoğalıyorlar ve biz onlara bakmak zorundayız. Bayramda ülkesine tatile gidebiliyorlar. Ama pardon ben kötü bi insan oluyorum öyle mi!?Sık sık geliyorum panpa ailemi çok özler oldum. Nisanda geldim, Mayısta geldim Haziranda annem ziyarete geldi.
Öncelikle belirteyim asker akrabam yok, müstakbel doktorumŞu polis ve asker eşleri akrabaları falan elleri silah tutuyor diye niye kendilerini ülkeye faydası olan tek grup olarak görüyor acaba.. Bir mühendisin bir doktorun bir öğretmenin de faydası var bu ülkeye, hem de çok fazla.
Neyle?
Bombayla mı, keskin nişancılarla mı savaş uçaklarıyla mı?
Halktan bahsediyordunuz, taş mı atsın adamlar füzeye anlamadım ben.
Kardeşimin arkadaşları öyle dayaklar yediler ki ‘bir hiç uğruna’. Bizim bir şeyden haberimiz yok vurmayın diye yalvarıyorlar videosu var bizzat gördüm. Hava harbin çoğu hâlâ içerde biliyor musunuz? Hiçbir şeyden habersiz çocuklar hâlâ içerde. Adil öksüz müdür nedir firarda ama. Neyse canım doğal seleksiyon ne de olsa... Birkaç ananın bağrı yanmış. Ne olacak kiAnlamadan kin kusmayin... Sözde darbe dediğiniz o gecede askerlerimiz darp edildi sıradan er yahu darbe yapacak biz de inandık... gördük ki kendi askerimize dahi sadece lafta sahip cikmisiz... Oyun du belki tarafımı göreyim... öyle saçma bir millet olduk ki o parmaklar kimi işaret ettiyse onu vatan haini belledik... Kendi askerimize daha biz sahip cikamadik... Tabi ki Suriyeli burda yatar bizimkiler orda ölür...
Ay ilahi...Anlamadan kin kusmayin... Sözde darbe dediğiniz o gecede askerlerimiz darp edildi sıradan er yahu darbe yapacak biz de inandık... gördük ki kendi askerimize dahi sadece lafta sahip cikmisiz... Oyun du belki tarafımı göreyim... öyle saçma bir millet olduk ki o parmaklar kimi işaret ettiyse onu vatan haini belledik... Kendi askerimize daha biz sahip cikamadik... Tabi ki Suriyeli burda yatar bizimkiler orda ölür...
Ya siz hem turkiyede yasamayıp hem de türkiye nin sığınmacılarını mı savunuyorsunuz yani şimdi? Benim yaşam alanımı benim haklarımı gasp ediyorlar. Hastanede benden oncelikliler. Sürekli çoğalıyorlar ve biz onlara bakmak zorundayız. Bayramda ülkesine tatile gidebiliyorlar. Ama pardon ben kötü bi insan oluyorum öyle mi!?
Sadece verilen 100 lira değil ki bu konu. Hastanleri doktorları pek cok imkanları kullanıyorlar. Bazıları istedikleri okulla gidebiliyor. Benim ülkemde oy kullanabiliyorlar vs vs..
İlk başlarda ben de üzülmüştüm ama artık gitme vakitleri geldi de geçiyor bile
Öncelikle belirteyim asker akrabam yok, müstakbel doktorum
Öğretmen mühendis olup oturduğun yerden güvenli şekilde çalışmak ayrı dağlarda düşmanla karşı karşıya olmak ayrı. Bence haddinizi aştınız. Laflarınıza dikkat ediniz canını ortaya koyuyor insanlar basit bişey değil. Askerlikten yukarı meslek bilmem ben, adam vatanını koruyor var mı ötesi?
Ailelerinin yaptıkları fedakarlıklar da ayrı. Hepsinden Allah razı olsun haklarını helal etsinler ödeyemeyiz haklarını.
Değil mi?15 temmuzda tahta sopayla tank a vurup zafer ilan edenleri gormustuk halbuki
Onlarda tas atsalardi
Burda donuyla denize girecegine ?!?!
Pek bir küçümsemişsiniz. Okuduğumu gayet iyi anladım ben. Olay “ellerinin silah tutmasından” çok öte sadece bunu diyorumHaddini aşan sizsiniz lütfen okuduğunuzu iyice idrak ettikten sonra cevap yazmaya çalışın. Ben yazdıklarınızın aksini söylemedim. Ama bir yarışa girildi, ben polis eşiyim daha çok faydam var, ben asker kızıyım sizden daha çok ülkeme sahibim diye. Her vatandaşın ülkesine faydası olduğunu söylüyorum da neyse..
Ben ne diyom sen ne diyon ya... biz de burda askerimizi savunuyoruz... Evet inanmıyorum siyasi oyundu diyorum bana göre... Aynı şeyi savunuyoruz... diyorum ki dün can ciğer bugün vatan haini... Birileri ne derse inanmaya devam bize herşey mistehakAy ilahi...
Güldürdünüz beni.
Tekrar mı yineleyeyim, asker kızıyım ben.
Kimse kalkıp hele de bana askeri, polisi bilmemneyş savunmasın çünkü gerçeğin ne olduğunu görecek kadat zaten olay içindeyiz biz.
Adı darbe girişimi midir, evet.
Yapanların mesleği asker midir evet.
Ama soysuz ve kanıbozuklar mıdır, evet.
Velhasılkelam, adı ya da yapan kim ne olduğunu beni ilgilendirmiyor.
Tepemde uçan f16 ları, cayır cayır yanan, ablukaya alınmış bir başkenti ve atılan bombalarla evimin gümlemesini ben yaşamışım.
Tv de izlemeye benzemiyor hanımefendi.
Onu söyleyeyim dedim, yanınızda lastik patlasa aklınız çıkar.
Şimdi burada ahlam kesiyorsunuz, gerçekten koca bir İlahi!!!
Çocuk yaşta asker olmaya niyetlenen kardeşim bizden uzakta olduğu için, biz bir şeyler yapınca üzülüyor dedim diye ağlayacam diyen yazan bir üye vardı o kaçtı gözünüzden galiba? Yoksa haddini bildirirdiniz eminim :dPek bir küçümsemişsiniz. Okuduğumu gayet iyi anladım ben. Olay “ellerinin silah tutmasından” çok öte sadece bunu diyorum
Ve evet askere polise küçük yada büyük laf edilmesine asla ama asla gelemem
Allah babanızı bağışlasın da, kızıyım kızıyım demek nedir? Anladık babanız asker, siz de onun kızısınız. Ee?Ay ilahi...
Güldürdünüz beni.
Kimse kalkıp hele de bana askeri, polisi bilmemneyş savunmasın çünkü gerçeğin ne olduğunu görecek kadat zaten olay içindeyiz biz.
Tepemde uçan f16 ları, cayır cayır yanan, ablukaya alınmış bir başkenti ve atılan bombalarla evimin gümlemesini ben yaşamışım.
Şimdi burada ahkam kesiyorsunuz, gerçekten koca bir İlahi!!!
Vatan haini diyen kim arkadaşım?Ben ne diyom sen ne diyon ya... biz de burda askerimizi savunuyoruz... Evet inanmıyorum siyasi oyundu diyorum bana göre... Aynı şeyi savunuyoruz... diyorum ki dün can ciğer bugün vatan haini... Birileri ne derse inanmaya devam bize herşey mistehak
Siz şu bahsrttikletinizi yaşarken ben uzaydan tv ile izliyordum zaten... Allah aşkına... Siz ne kadar yaşadınız ne kadar duyduysaniz evinizden bende o kadar... Sizin duyanda ben farklı bir ülkeden sadece tv üzerinden yayılıp evimde izlemisim... Ben evimdeydim Evet sizde evinizdeydinizAy ilahi...
Güldürdünüz beni.
Şimdi burada ahkam kesiyorsunuz, gerçekten koca bir İlahi!!!
Ah ne güzel kardeşim, Ortadoğu topraklarında öyle güzel, öyle insanı içinden vuran şarkılar var ki. Dinlesinler işte, ne güzel.Hümanizm kasmaya devam ededurun siz. Arapça bir müzik eşliğinde, sigara tüttüre tüttüre sokaklardan geçedursun onlar da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?