Suriyeliseverler

Mune Mune deyip senide kibliyorum öncelikle..haddini bilip konusursan iyi olur..sen arkadasin asker babasini tiye alirsan böyle bende seninle dalgami gecerim..ayrica sen beni ve ailemi bilmeden nede rahat yorum yapiyorsun..ben de bir polis eşiyim vatana millete senden çok cokkkk faydamız var emin ol..polemik için açılmış bir konu başlıktan bile belli..normalde iki kelimeyi bir araya getiremessinde burda ahkam kesiyorsun..neyseee mune ablacigima sozum var polemiklere girmeyecem..iyi geceler..
Ben arkadaşın babasını tiye almadım almam da. Tiye alan sensin konuyu çarpıtma. Nalaka anlattığı, konuyla nalakası var’a getirdim. Polis eşiymişsin. 12 yaşında bir çocuğun nelerden fedarkarlık yapıp oraya gittiğini bil öyleyse. Ağlayacakmış dur. Ağla hatta utanarak ağla.

Demeyin, zorladım mı?
Kendi kendinize susma hakkınızı kullanınız ama bu hakkınızı niye beyan etme gereksinimi duydunuz orası pek enteresan.
Anlamadan kin kusmayin... Sözde darbe dediğiniz o gecede askerlerimiz darp edildi sıradan er yahu darbe yapacak biz de inandık... gördük ki kendi askerimize dahi sadece lafta sahip cikmisiz... Oyun du belki tarafımı göreyim... öyle saçma bir millet olduk ki o parmaklar kimi işaret ettiyse onu vatan haini belledik... Kendi askerimize daha biz sahip cikamadik... Tabi ki Suriyeli burda yatar bizimkiler orda ölür...

Sık sık geliyorum panpa ailemi çok özler oldum. Nisanda geldim, Mayısta geldim Haziranda annem ziyarete geldi.
Ya siz hem turkiyede yasamayıp hem de türkiye nin sığınmacılarını mı savunuyorsunuz yani şimdi? Benim yaşam alanımı benim haklarımı gasp ediyorlar. Hastanede benden oncelikliler. Sürekli çoğalıyorlar ve biz onlara bakmak zorundayız. Bayramda ülkesine tatile gidebiliyorlar. Ama pardon ben kötü bi insan oluyorum öyle mi!?
Sadece verilen 100 lira değil ki bu konu. Hastanleri doktorları pek cok imkanları kullanıyorlar. Bazıları istedikleri okulla gidebiliyor. Benim ülkemde oy kullanabiliyorlar vs vs..
İlk başlarda ben de üzülmüştüm ama artık gitme vakitleri geldi de geçiyor bile

Konu kapanmadan ben yazayım.
Suriye sever değilim ama coook sevdiğim Suriyeliler var.
Üstelik benim Suriyelim gelir gelmez turkce öğrendi, çalışma izni yok diye kimse ona sigorta yapmadı, düşük maasla çalıştırmaya kalktılar,en sonunda iyi İngilizcesi ve turkcesiyle Araplara turizm vs işleriyle uğraştı,
Anneannesi hastaneye yatınca sigortasi yok diye bilmemkac bin TL doktor parası ödediler (özel değil, Haseki Hastanesi'ne) , aylık devletten bir maaş almadıkları gibi oturdukları daireye 5 sene öncenin parasıyla 3 milyardan fazla veriyorlardı. Kasımpaşada bir daire,eminim sağındaki solundaki en fazla 1bucuk veriyordur,onca zaman önce.
Bisiklete binerdi, sokak müzisyenlerine hep para bırakırdı , kendi de piyono çalardı, kendini acindiran herkesle dayanamaz az olan parasını paylaşırdi...
Bir gün face'de millet sövüp saymış, şerefsizlere bedava akbil verilmiş,bu ne haksızlık diye.
Biz de çok gezerdik, gittim İETT bayiine, dedim gerekli evraklar ne? Adam şaşırdı. Yok öyle birşey, her gün yeni birşey uyduruyorlar dedi :)
Bir de sınavsız üniversite meselesi var. Bahsi geçen çiçeğin abisi savaş zamanı halepte uni. okuyormuş, ama ikiden sonra savaş şiddetlenince devam etmemiş. Türkiye'de elinden geldiğince ders çalıştı, sınavlara hazırlandı. Ne zaman görsem Türkçe birşeyler okurdu.
Ama onca calismaya iki yıllık bir bölüm kazanmış, gitmek istemedi.
Ne yaptılar?
İnsan kacakcisina kafa başı 30ar bin para verip önce anne-kardes, sonra başka kardeş vs vs... Para biriktirdikce bir aile üyesini Avrupa'ya gönderdiler. Aylan bebeğin öldüğü, küçücük tekneye onlarca insanın sigdigi tekne. Vapurda giderken havanın bozduğunu düşünsenize. Yapacak hicbirsey yok, birşey olsa sizi kurtaracak hickimse yok, yüzmeye kalksaniz açık denizdesiniz... Uçak tirbulansinda bile psikolojimiz bozuluyor. Ama ona rağmen bir şekilde daha iyi bir gelecek için bu yollara sapilıyor.
O gideceği zaman bile birkaç gün önceden nefes darlığı çekmiştim stresten,ya birşey olursa diye. Oysa o her birkaç ayda bir bir aile üyesini , sevdiği arkadaşlarını aynı yolculukla göndermişti.
Suriyeli olmak da kolay değil.
Nasıl Türkiye'de iğrenç, şerefsiz, aşağılık, asalak insanlar varsa elbet orada da var. Ama iyileri, hayata bir yerden tutunmaya çalışanları da çok.
Onlara sövüp sayana kadar kimlik tespiti yapmadan, sağlık kontrolü yapmadan, daha sonra denetim yapabilmek için bir kimlik numarası bile vermeden, sonunu düşünmeden, onların eğitim ihtiyacını karşılayamadan harala gürele ülkeye sokan yöneticilere sövün.
Kaldı ki Türkiye'nin çok da babasının hayrına aldığını zannetmiyorum onca mülteciyi. Mülteci sorunu son yıllardaki en büyük sorunlardan ve dunya kadar hibe veriliyor aldığımız mülteciler için.
Ama açıkçası ne biz vatandaşlar ne de gerçek Suriyeliler görüyor bir faydasını (verdikleri var mıdır bilmem,dediğim gibi benim tanıştığım onlarca insandan - ki düğünlerine bile gittim,sayıları fazlalar- biri bile ne devletten üç kuruş yardım aldılar ne çalışma izni alabildiler,ne Türkçe kursuna gittiler ne de cocuklari arapca bilen hocalarda eğitim aldı)

Not: tünelin ucunda ışık var bence ya. Benim tanıdığım Suriyelilerden mesela , Çoluğu çocuğu olanlar Avrupa'ya göçtü, yaşını başını almış birsurusu de memleketlerine döndüler. Çok da Türkiye'de kalmaya meraklı değiller yani

Şu polis ve asker eşleri akrabaları falan elleri silah tutuyor diye niye kendilerini ülkeye faydası olan tek grup olarak görüyor acaba.. Bir mühendisin bir doktorun bir öğretmenin de faydası var bu ülkeye, hem de çok fazla.
Öncelikle belirteyim asker akrabam yok, müstakbel doktorum

Öğretmen mühendis olup oturduğun yerden güvenli şekilde çalışmak ayrı dağlarda düşmanla karşı karşıya olmak ayrı. Bence haddinizi aştınız. Laflarınıza dikkat ediniz canını ortaya koyuyor insanlar basit bişey değil. Askerlikten yukarı meslek bilmem ben, adam vatanını koruyor var mı ötesi?
Ailelerinin yaptıkları fedakarlıklar da ayrı. Hepsinden Allah razı olsun haklarını helal etsinler ödeyemeyiz haklarını.

Neyle?
Bombayla mı, keskin nişancılarla mı savaş uçaklarıyla mı?
Halktan bahsediyordunuz, taş mı atsın adamlar füzeye anlamadım ben.

15 temmuzda tahta sopayla tank a vurup zafer ilan edenleri gormustuk halbuki ;)
Onlarda tas atsalardi
Burda donuyla denize girecegine ?!?!

Anlamadan kin kusmayin... Sözde darbe dediğiniz o gecede askerlerimiz darp edildi sıradan er yahu darbe yapacak biz de inandık... gördük ki kendi askerimize dahi sadece lafta sahip cikmisiz... Oyun du belki tarafımı göreyim... öyle saçma bir millet olduk ki o parmaklar kimi işaret ettiyse onu vatan haini belledik... Kendi askerimize daha biz sahip cikamadik... Tabi ki Suriyeli burda yatar bizimkiler orda ölür...
Kardeşimin arkadaşları öyle dayaklar yediler ki ‘bir hiç uğruna’. Bizim bir şeyden haberimiz yok vurmayın diye yalvarıyorlar videosu var bizzat gördüm. Hava harbin çoğu hâlâ içerde biliyor musunuz? Hiçbir şeyden habersiz çocuklar hâlâ içerde. Adil öksüz müdür nedir firarda ama. Neyse canım doğal seleksiyon ne de olsa... Birkaç ananın bağrı yanmış. Ne olacak ki

Ay ilahi...
Güldürdünüz beni.
Tekrar mı yineleyeyim, asker kızıyım ben.
Kimse kalkıp hele de bana askeri, polisi bilmemneyş savunmasın çünkü gerçeğin ne olduğunu görecek kadat zaten olay içindeyiz biz.
Adı darbe girişimi midir, evet.
Yapanların mesleği asker midir evet.
Ama soysuz ve kanıbozuklar mıdır, evet.
Velhasılkelam, adı ya da yapan kim ne olduğunu beni ilgilendirmiyor.
Tepemde uçan f16 ları, cayır cayır yanan, ablukaya alınmış bir başkenti ve atılan bombalarla evimin gümlemesini ben yaşamışım.
Tv de izlemeye benzemiyor hanımefendi.
Onu söyleyeyim dedim, yanınızda lastik patlasa aklınız çıkar.
Şimdi burada ahkam kesiyorsunuz, gerçekten koca bir İlahi!!!

Ya siz hem turkiyede yasamayıp hem de türkiye nin sığınmacılarını mı savunuyorsunuz yani şimdi? Benim yaşam alanımı benim haklarımı gasp ediyorlar. Hastanede benden oncelikliler. Sürekli çoğalıyorlar ve biz onlara bakmak zorundayız. Bayramda ülkesine tatile gidebiliyorlar. Ama pardon ben kötü bi insan oluyorum öyle mi!?
Sadece verilen 100 lira değil ki bu konu. Hastanleri doktorları pek cok imkanları kullanıyorlar. Bazıları istedikleri okulla gidebiliyor. Benim ülkemde oy kullanabiliyorlar vs vs..
İlk başlarda ben de üzülmüştüm ama artık gitme vakitleri geldi de geçiyor bile

Pardon da Suriyeliler istediği okula girebiliyor mu? Mahallede yayılan asılsız dedikodu gibi bir şey bu artık. İstedikleri okula giremiyorlar efendim. Denklik aranıyor. Yabancı uyruklu öğrenciler için olan sınavlara giriyorlar. Ayrıca hastanede bir hanım doktorun Suriyeliye tiksinip dokunmadığını kendi gözlerimle gördüm. Ne önceliği Allah aşkına. Ve siz bakmıyorsunuz AB maaşları ve yardımları bağlıyor. Ne çok uydurmuşsunuz.

Öncelikle belirteyim asker akrabam yok, müstakbel doktorum

Öğretmen mühendis olup oturduğun yerden güvenli şekilde çalışmak ayrı dağlarda düşmanla karşı karşıya olmak ayrı. Bence haddinizi aştınız. Laflarınıza dikkat ediniz canını ortaya koyuyor insanlar basit bişey değil. Askerlikten yukarı meslek bilmem ben, adam vatanını koruyor var mı ötesi?
Ailelerinin yaptıkları fedakarlıklar da ayrı. Hepsinden Allah razı olsun haklarını helal etsinler ödeyemeyiz haklarını.

Haddini aşan sizsiniz lütfen okuduğunuzu iyice idrak ettikten sonra cevap yazmaya çalışın. Ben yazdıklarınızın aksini söylemedim. Ama bir yarışa girildi, ben polis eşiyim daha çok faydam var, ben asker kızıyım sizden daha çok ülkeme sahibim diye. Her vatandaşın ülkesine faydası olduğunu söylüyorum da neyse..

15 temmuzda tahta sopayla tank a vurup zafer ilan edenleri gormustuk halbuki :KK66:
Onlarda tas atsalardi
Burda donuyla denize girecegine ?!?!
Değil mi?
Bizim masum, saf, aklı daha başına gelmemiş, herhangi bir köyden gelmiş yüreği kendinden güzel tir tir titreyen askerimize zafer kazandı bazıları.
Oofff off hariçten hazel oluyor yine bazıları...

Haddini aşan sizsiniz lütfen okuduğunuzu iyice idrak ettikten sonra cevap yazmaya çalışın. Ben yazdıklarınızın aksini söylemedim. Ama bir yarışa girildi, ben polis eşiyim daha çok faydam var, ben asker kızıyım sizden daha çok ülkeme sahibim diye. Her vatandaşın ülkesine faydası olduğunu söylüyorum da neyse..
Pek bir küçümsemişsiniz. Okuduğumu gayet iyi anladım ben. Olay “ellerinin silah tutmasından” çok öte sadece bunu diyorum
Ve evet askere polise küçük yada büyük laf edilmesine asla ama asla gelemem

Ay ilahi...
Güldürdünüz beni.
Kimse kalkıp hele de bana askeri, polisi bilmemneyş savunmasın çünkü gerçeğin ne olduğunu görecek kadat zaten olay içindeyiz biz.
Tepemde uçan f16 ları, cayır cayır yanan, ablukaya alınmış bir başkenti ve atılan bombalarla evimin gümlemesini ben yaşamışım.
Şimdi burada ahlam kesiyorsunuz, gerçekten koca bir İlahi!!!
Ben ne diyom sen ne diyon ya... biz de burda askerimizi savunuyoruz... Evet inanmıyorum siyasi oyundu diyorum bana göre... Aynı şeyi savunuyoruz... diyorum ki dün can ciğer bugün vatan haini... Birileri ne derse inanmaya devam bize herşey mistehak

Pek bir küçümsemişsiniz. Okuduğumu gayet iyi anladım ben. Olay “ellerinin silah tutmasından” çok öte sadece bunu diyorum
Ve evet askere polise küçük yada büyük laf edilmesine asla ama asla gelemem
Çocuk yaşta asker olmaya niyetlenen kardeşim bizden uzakta olduğu için, biz bir şeyler yapınca üzülüyor dedim diye ağlayacam diyen yazan bir üye vardı o kaçtı gözünüzden galiba? Yoksa haddini bildirirdiniz eminim :d

Ay ilahi...
Güldürdünüz beni.
Allah babanızı bağışlasın da, kızıyım kızıyım demek nedir? Anladık babanız asker, siz de onun kızısınız. Ee?

Ben ne diyom sen ne diyon ya... biz de burda askerimizi savunuyoruz... Evet inanmıyorum siyasi oyundu diyorum bana göre... Aynı şeyi savunuyoruz... diyorum ki dün can ciğer bugün vatan haini... Birileri ne derse inanmaya devam bize herşey mistehak
Vatan haini diyen kim arkadaşım?
Sen bir daha oku yazdığını ve üslubuna dikkat et.
Karşındaki cahil cühela bir insan değil, velev ki öyle olsam bile bu üslupla tartışma yapılamaz.
Konı siyasete dönmesin diye açık açık yazmıyoruz ama anlamamakta direniyorsun.
Ben diyorum ki bana siyasi oyunu bilmem meyi anlatma, senin bildiğinin bin katını biliyorum.
Dost kurşunu nedir biliyorsan, burdan anlarsın durumu.
Ve sonuç olarak hala yanında lastk patlarsa Bolt’a rakip çıkarsın.
Can havli diyor başka da cevap vermiyorum.

Ay ilahi...
Güldürdünüz beni.
Siz şu bahsrttikletinizi yaşarken ben uzaydan tv ile izliyordum zaten... Allah aşkına... Siz ne kadar yaşadınız ne kadar duyduysaniz evinizden bende o kadar... Sizin duyanda ben farklı bir ülkeden sadece tv üzerinden yayılıp evimde izlemisim... Ben evimdeydim Evet sizde evinizdeydiniz

Hümanizm kasmaya devam ededurun siz. Arapça bir müzik eşliğinde, sigara tüttüre tüttüre sokaklardan geçedursun onlar da.
Ah ne güzel kardeşim, Ortadoğu topraklarında öyle güzel, öyle insanı içinden vuran şarkılar var ki. Dinlesinler işte, ne güzel.
Siz de dinleyin hatta. Ennn bayıldığım iki üc tanesini ekliyorum (fairuz eklemedim, seçim yapamam onca mükemmel şarkısından diye)

Back
X