Sürpriz gebelik

Maalesef doğru. Devlet hastanelerinde yasal olarak kürtaj icra ediliyor gibi görünse de sadece hastanelerin %8'i işlemi uyguluyor. Canınız sıkılmayacaksa araştırma da atarım üstünüze.
Yok ben istemem öyle bir durumun olucağınıda düşûnmüyorum ama bu kararıda karı koca biz vermeliyiz sanki ha

Yok ben istemem öyle bir durumun olucağınıda düşûnmüyorum ama bu kararıda karı koca biz vermeliyiz sanki ha
11 tane sap erkegin normal doğum pankartiyla çıktığı bir atmosferde kurtajin engellenmesi cok sasirtici degil bibi

Benim net bir bilgim yok açıkçası doktorlarin yapmaktan kacindigi yönünde, ama var deniyorsa da sasirmam, doğrudur.

Maalesef öyle olmuyor. Bildiğim kadarıyla doktorlara gelen puan uygulaması yüzünden kürtaj uygulayan doktorda puan düşüşü bile yaşandığında uygulamayı tercih etmiyorlar. Bunun bir de tabi ki sağlık Bakanlığı'nın bir cemaatin tekelinde olması yönü de var. Forum kuralları gereği bahsedemiyorum ama birçok sağlık kuruluşunda bekar kadınların jinekoloji muayenesine erişiminin engellebe varan uygulamalar başladı

40 a kadar rahat yaşamışsınız, iki üç sene daha sıkın dişinizi,sonrası yine kolay.Kıymayın derim ben, her bebek bir mucize.
Canım kadınlar, her bebek bir mucize değil her bebek kocaman bir sorumluluk. Ben anne olmayı sevmedim evet çocuklarımı çok seviyorum ve iyi bir birey olmaları için elimden gelen gayreti gösteriyorum ama bunun vicdan kısmını onlara bakamadığımda onlara istedikleri bir yaşam şansı veremediğimde yaparım.
ne ben rahat bir yaşam sürebilir ne de onlara sürdürebilirim. Olaya bir mucize olarak değil bir ihmal olarak bakıyorum ve bunu asla yapamayacağım konusunda gayet nettim.

Merhaba,

2827 sayılı Nüfus Planlaması Hakkında Kanuna göre hukuken 10. haftaya kadar isteğe bağlı olarak gebeliğinizi sonlandırma hakkınız var. Hekim bu talebinizi herhangi bir gerekçe ile reddedemez, reddederse hakkında işlem başlatabilirsiniz.

Gebeliğin sona erdirilmesi:
Madde 5 –
Gebeliğin onuncu haftası doluncaya kadar annenin sağlığı açısından tıbbi sakınca olmadığı takdirde istek üzerine rahim tahliye edilir.

Devlet millet doğursun die bu kuralları getiriyor ama daha geçen bi konu vardı ugusturucu bağımlısı kadın babasının kim olduğunu bilmediği çocuğu doğurur dogurmaz atmak istiyordu başından . Böyleleri nolacak doğurup doğurup atacak .

o 25 bin bu yasaktan sonra olacak 50 bin özel kliniklerin ekmegıne bal kaymak sürmekten başka bisey değil. .parası olan gidecek olmayan da ya çöpe atacak ya karnında öldürmeye çalışırken bebekle beraber zehirlenecek yada sosyal kurumlara atacak çok yazık Lyanna Mormont

Arkadaşlar daha Ekim ayında büyük bi kadın doğum Hastanesi'nde 1 hafta yattım. Yanımdaki yatağa toplam 4 kadın geldi. 1i 2 gün yattı ameliyat oldu diğer 3ü de erken hafta kürtajdı. 1i devam etmeyen gebelik 2si isteğe bağlı kürtajdı. Kendileri anlattılar ekimden bu yana mı değişti bu hak? Bana en yakın dümdüz devlet Hastanesi'nde de kürtaj işlemini yapıyorlar. Orda çok sevdiğim bi doktor var ona gittiğimde kaç kez karşılaştım hiç geri çevrilen görmedim. Kendinizi kasmayın konu sahibi biri yapmazsa biri yapar siz isteyip istemediğiniz konusunda netsiniz eminim yapan doktoru da bulursunuz. Belki çevrenizde başka devlet hastanesi olmadığından doktor başka hastane seçeneğiniz olmadığı için reddetmeyebilir. Yarın gidin görün bakalım inşallah sorunsuz ilerler.

Ben cuma günü ehliyet yenileme için sağlık raporu formu doldurdum e devletten . pazartesi sağlık ocağına gittim ve bugün yürürlüğe girdi sağlık raporu ücreti ödeyeceksiniz sağlık bakanlığı ödeme sayfasından diyip raporu vermediler ödeme yaptım da öyle aldım yani haftasonu bile yürürlüğe giren kanunlar var hergun bisey çıkıyor

Ağlanacak halimize gülüyoruz ya ne diyim

O önceden bellidir bu arada pazartesi gelip birden ödeme almaları gerekeceğini öğrenmemişlerdir

Ağlanacak halimize gülüyoruz ya ne diyim

O önceden bellidir bu arada pazartesi gelip birden ödeme almaları gerekeceğini öğrenmemişlerdir
Ağustosta ehliyet yenilemeyenlere 7 bin ceza uygulanacak denildi ya herkes sağlık raporu almaya gidecek die hızlıca hallettiler gülmeyip napayım Ne gelıyor elden kuzu kuzu ödüyoruz ne istiyorlarsa işte
Hekime soruyorum nasıl olacak diye “ valla bende bilmiyorum nüfustan geri gondermısler mılleti sabah sabah bizde öyle ogrendık “diyor adam 184 u arayıp hallettim yoksa bende sabah ilk gidenlerden olsaydım nüfustan geri donecektım rapor onaylanmamış taslakta kalmış die . Nüfusla evımın arası araçla yarım saat hamileyim araç olmasa iki otobüs dolmuş aktarma yazık bizlere

Yani bi de hazırlıksız da olabilirdin. Ne kadar ödedin bilmiyorum ama altı üstü raporu onaylatıcam diyip kimliğini alıp çıkmışta olabilirdin. Belki hesabında para yok yani herkes her zaman müsait olmayabilir aniden bi ödeme yapmak için. Ne bileyim her türlü şey olabilirdi. Pat diye olması çok saçma ya da böyle şeyler için bilgilendirme falan da yapmıyorlar ya insan bakakalıyor. Ben de bu senenin başında bi 1000 lira kazıklandım devletten eşim bağkurlu sigorta aktif değilse 7 TL ödeme yapıyoruz kayıt sırasında. Yıl sonuna doğru daha 3 ay önceden beni veznede uyarmaya başladılar sgklılar gibi ödeme alınacak diye. Muayeneye 300 TL kan tahlili röntgen vs hepsine ayrı ödeme aynı özel gibi diye. Bende kabullendi gittim ocakta o gün 2 farklı doktora gittim, kan tahlili röntgen verdim. 1000 lira verip çıktım. 1 ay sonra kontrole gittim benden 7 tlcik aldılar. Geri çekmişler kararı enayi gibi hissettim kendimi gel de kızma. Şimdi kürtajı devlette yapmayınca dediğin gibi özeller de fırlayacak fiyatlar. Bana hala mantıksız geliyor reddedecek olmaları. Yani reddedebiliyorlarsa madem neden benim böyle bi hakkım var ki anayasal olarak. Süs kabağı gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…