Sürpriz küçük misafir ve yatılı bakıcı

nası güveniyorsunuz ya ben asla güvenemem.

büyük kuzenimin kızı hastaydı uzun süre iyileşemedi en son artık kızın odasının her yerinde abuk subuk muskalar vs bulmuşlar. büyüye inanmam ama onu yapan yemeğine neler katmaz. kuzenimin durumu çok iyiydi falan artık kıskançlık mı bilinmez.

ben sanırım çok zorda kalırsam akraba aile dostu birini gündüz benim ya da annemin yanında yardımcı olması için alabilirdim en fazla.

Eşimin bir arkadaşının yanında çalışan bir bayan vardı . Bize akrabasını getirtti. ilk bayanımız o oldu ukraynadan geldi ama aslı özbekti.
ikincisini ankaradan bir firmadan bulduk . kırgızdı.

Ben çalışıyorum sabah biz çıkınca akşama kadar sadece bebekle ve ev işleri ile ilgileniyordu . Evde tek olduğundan (tüm odalarda kamera olmasına rağmen) savsaklamaya başlıyorlar. siz çalışmıyorsanız bu sorunu yaşamazsınız.

Bana gelen her iki bayanda ilk kez türkiyeye geldikleri için tecrübesizlerdi. Dil öğretmek , yemek öğretmek , alış verişi öğretmek , kendi düzenime göre temizliği öğretmek çok zor oluyordu bide zaten 6 ay onun öğrenmesi için uğraşıyorsun. size tavsiyem alırsanız tecrübeli biri ile çalışın . Tecrübesiz biri sizi çok yorar.

her ikiside 50 yaşlarındaydı ben 30 yaşlarındayım . kafamız uyuşmuyordu.
Şimdiki aklım olsa 35 yaşın üstünde birini almazdım.
hele ilki 2,5 ayın sonunda bana kaynana kesildi.

her ikisi de sanki türkiyeye gezmeye gelmiş gibi gezeyim tozayım mantığındaydı . Evde olmaktan sıkılıyorlardı .
hele ikincisi daha 1 . haftadan sıkıldım demeye başlamıştı.

ikinci kadın bebeğime bağırıp , kötü davranmıştı ve ben akşam eve gelince çekip gitmişti. bu davranışını kamerayı izleyince gördüm. illallah ettirdiler beni her ikisi de .
bide bana farklı bir kültürle aynı evde yaşamak çok sinir bozucu gelmişti.

Bakıcıyı geçtim; evde yatılı bir yabancının kalacak olması fikri bile bana çok uzak.. Özel hayat durumu var birde ortada.
Ama yapacak birşey yok tabi; 3 çocukla ilgilenmeniz kolay olmayacak..
Çocuklarınız için en uygun olanı yapmak zorundasınız. Keşke aileden birileri yardımcı olabilseydi; sizin için çok iyi olurdu.. Etrafınıza bir haber verin; tanıdık kişilerin referansı ya da yardımı ile bakıcı bulmaya çalışmanız daha iyi olur diye düşünüyorum. En azından yarın birgün yarıyolda bırakıp kaçmaz. Şirketlere de güven olmuyor artık..

Bu arada hayırlı olsun, sağ Salim kucağınıza alırsınız inşaallah..
Ne güzel kalabalık bir aile olacaksınız..

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşAllah demeye geldim:)

benim bir arkadasimin yatili bakisi var (yurtdisinda yasiyoruz)
Gün icinde 10 saat cocuklarla ilgileniyor ve evde hafif islere yardimci oluyor (cocuklara yemek hazirlamak, onlari yikamak, oyuncak toplamak vs) ASLA agir ev isleri yapmiyor -
haftada 36 saat ücretli izin günü var- 1,5 gün yani. genelde cumartesi ve pazarin yarisi kendine ait. aksam anne/baba eve gelince onun is günü bitiyor.
arkadasim asiri memnun.

Teşekkür ederim.
Aslına bakarsanız benim esim içinde zor olacak yatılı bakıcı fikri ona da uzak ama şu şartlarda bakış bir yolu olmadığı için alışması gerekecek.

Yatılı da firma daha mantıklı geliyor bana da ama yazdığınız da tarzda olumsuzlukları da düşününce tereddüt de ediyorum. Benim için öncelik çocuklar aslında tabi ben de ona hizmet etmeyeyim :) yatılı olunca evde de yardımcı olur diye düşünüyordum bunu baştan konuşmak, talep etmek gerekir mi?

Zor bir durum. 3 küçük çocuk. Ne diyeceğimi bilemedim. Ancak yatılı bir bakıcı alma imkanınızın olması güzel. Birkaç yıl zorluk çekersiniz ama hepsi bir anda büyümüş olur. İstiyormuşsunuz zaten. Size ve çocuklarınıza sağlıklı ve mutlu ömürler dilerim.

İnanırım yani.

Bu arada nasıl bir heyecan yaptımsa hayırlı olsun demeyi unutmuşum. Güle güle gelsin inşallah ufaklık. Vatanına milletine hayırlı bir birey olması dileği ile.
Amin inşallah, sağolun :)

öncelikle hayırlı olsun

evinin fiziki şartları nasıl

yani bakıcı ile bir arada yaşarken nasıl bri fiziki şart sizi bekleyecek

bunu şunun için sordum

villada yaşayıp bakıcısı olan da var apartmanda yaşayıp bakıcısı olan da

örneğin büyükler ve bakıcı bir odada sen bebekle bir odada mı olacaksın

zira bakıcının da akşam paydos dinlenmek istemesi mümkün

ya da ne bileyim Tv vs izlemek isteyebiliyor ee salonda eşinle sen bebeler uyuyunca başbaşa kalmak istiyorsun

bir de yemek temizlik vs gibi konularda da önceden iyice konuşmak lazım

uyum sağlanırsa sıkıntılı değil ama başlangıç için zorlu bir süreç

şimdiden başlamalısın ki tam lohusalık döneminde bakıcı ile uyum oturmuş olsun hem de ufaklık alışsın bakıcıya bebek gelince beni bu kadına bıraktı moduna girmesin

Hayirli olsun 3 numara :) ben bakici ile ilgili yorum yapmayacagim ama bebeginizi memeden kesmenize gerek yok, hamileyken de emzirebilirsiniz demeye geldim :) tandem emzirme diye bir arastirin isterseniz.
Teşekkür ederim :) evet emzirmeye bir süre daha devam edeceğim zaten doktorumlada görüştüm ama oda yeterli gelmiyor bana. İki yaşına kadar emsin isterdim oğlum ama şuan yapılacak birşey yok maalesef.

Hayırlı olsun demeye geldim.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
2 ay evvel abimlerde yatıcı bir bakıcı aldılar . Hatta bakıcı Kırgızdı. Ama o gece ikisi de uyuyamamış . Ertesi sabah olmaz dediler. Evde biriyle olmak zor olacaktır. Ama inşallah iyisine denk gelirsiniz.

Aynen öyle.
Zaten şirkete gidip hanımla tanışmanız, tüm taleplerinizi anlatmanız gerekiyor.
Karşılıklı anlaşırsanız alıp evinize getiriyorsunuz.
Tabi en başta her şeye yaparım diyorlar, sonra evde sizle köşe kapmaca oynuyorlar.
Şirket dışı düşünürseniz biliyorsunuz ki kaçak durumunda olacak ve oturma izni vb şeylerle siz kendiniz ilgileneceksiniz.
Ayrıca belirttiğim sağlık testi, istediğinizde ülkesinden size ıygun birini getirme, dil bilen isteme gibi çok seçenekleri var.
En azından muhattabınız ve şikayet edebileceğiniz yer var şirket olursa.
Diğer türlü izne gitti, gidiş gidiş durumu bar.
Yanına ne aldı, nereye gitti hepsi ayrı bir dert bence.

İnanılmaz mantıklı bir hareketmiş . Arayıp dururken hiç aklıma gelmemişti .Üstelik kimsesiz birine ev açmış oluyorsunuz ...

Amin, sağolun :) inşallah bizi de zorlamaz ama yaşlar çok yakın olunca çok da hayal kurmamam gerekiyor benim :)

Teşekkür ederim :) evet emzirmeye bir süre daha devam edeceğim zaten doktorumlada görüştüm ama oda yeterli gelmiyor bana. İki yaşına kadar emsin isterdim oğlum ama şuan yapılacak birşey yok maalesef.
Ben size şöyle anlatayım, benim oğlum 14 aylıktı kızıma hamile kaldığımda. Hamileliğim boyunca emzirdim. Kızım doğdu, ikisini beraber emzirmeye devam ettim. 8 ay iki bebeğimi birlikte emzirdim :) Çok yorucu, kolay değil ancak oğlum 30 aylık olduğunda zorlanmadan, konuşarak memeden kestim. Kimse için zor bir süreç olmadı. Sizin bebeğiniz benim oğlumun o zamanki yaşından da küçük. O yüzden naçizane araştırın dedim :)

Çevremdeki yatılı bakıcıların çoğu yabancı uyruklu. Gürcü, filipinli, nepalli.. bu işi yapan ajanslar var ve gördüğüm kadarıyla buldukları personel bakıcılık konusunda aşmış durumda. Son derece profesyoneller. Çocukların a’dan z’ye her işiyle ilgileniyorlar. Kendi zamanlarında da evde kimse yokmuş gibi, ailenin mahremiyetine de saygı gösteriyorlar. Kültür farkı bu olsa gerek :) hem çocukların başka bir dile daha yatkınlığı oluyor, bence bu da büyük bir artı.. yaşadığınız ilde böyle bir ajans varsa mutlaka görüşün derim. Tek dezavantaj maaşların dolar üzerinden verilmesi. Doların 7 lirayı bulduğu günler geri gelirse nasıl olur bilmiyorum

Sağlıkla kavuşun inşallah :)

Benim çevremde yatılı bakıcı ile anlaşmalı olan arkadaşlarım var.
Siz neredesiniz? İstanbul'da mı?

Bütçeniz bunu karşılayabilecek durumda mı?
Çünkü yatılı bakıcılar (ben hiç bu şekilde bir yatılı bakıcı ile çalışmadım ama çalışan arkadaşlarımdan biliyorum) 2500 TL civarı alıyorlar. İzin ücretleri vs. de oluyor ek olarak bildiğim kadarı ile, ancak çocukları ve bir çok şeyi çekip çeviriyorlar.

Genelde Filipinli, Kırgız tercih ediliyor.
Türk, Çerkez, vs. tercih edilmiyor, edilmeme sebepleri de gayet açık zaten.

Etrafımdan aldığım duyumlar bu şekilde.

ben evimde 24 saat bi yabancıyı istemezdim sanıyorum. hani ev çok büyükse olabilir belki. gerçi 3 çocukla sizinz aten özel hayatınız pek kalmayacak. tanıdık yoksa firmalar ikinci alternatif zaten. yapacak bişey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…