- 13 Ekim 2018
- 3.615
- 4.664
- 83
Öncelikle hayırlı olsun, sağlıkla kavuşun.
Çevremde çoğu arkadaşımın yatılı bakıcısı var, bir süre ben de deneyimledim.
Benim şanssızlığım tabi burada da ortaya çıktı.
Memnun kalmayıp değiştirdim, diğeri de zaten 2 bebekli evi istemedi kendi kaçtı.
Sadece bebeğe bakıyor, bebek uyuyumca odasına çekiliyor, evdeki işler aksıyor ve nerdeyse ben ona hizmet eder hale gelmiştim.
Ama arkadaşlarımın b
Teşekkür ederim.Öncelikle hayırlı olsun, sağlıkla kavuşun.
Çevremde çoğu arkadaşımın yatılı bakıcısı var, bir süre ben de deneyimledim.
Benim şanssızlığım tabi burada da ortaya çıktı.
Memnun kalmayıp değiştirdim, diğeri de zaten 2 bebekli evi istemedi kendi kaçtı.
Sadece bebeğe bakıyor, bebek uyuyumca odasına çekiliyor, evdeki işler aksıyor ve nerdeyse ben ona hizmet eder hale gelmiştim.
Ama arkadaşlarımın bakıcıları gelen misafire kadar hizmet eder, evi çeker çevirir, sabah akşam sofraları hazırlar, temizlik yemek ütü gibi temel şeylerin yanı sıra, bir de çocuklarla deli gibi oynarlar.
Ayrıca eşim se aynı evde bir yabancıyla kalmayı kendine göre bulmadı, devamını getirmedik o sebeple.
Bence çok aşırı avantajları var siz 3 çocukla mecbursunuz bu duruma.
İyi birini bulursanız, yıllarca devam edebilirsiniz.
Ama çok olumsuz durumlar da duyuyorum, gizli gizli sevgilisiyle buluşup hamile kalıp kaçan, madde kullanan, ülkeye tatile gidip geri dönmeyen, çocuk bakımından zerre anlamayan tipler falan.
Bu durum bir risk sonuçta ve iyisini bulana kadar denemelisiniz.
Kesinlikle şirketle anlaşmalısınız ama sizde 3 çocuk olduğundan dönüş olmayabilir.
Bana tam 5 şirket birini bulamadı, 6.bulmuştu.
Ayrıca muhattabınız şirket olduğundan istediğinizde değiştirme olanağınız var.
Sağlık testi sigorta gibi şeyler de onlar tarafından halledildiğinden büyük kolaylık.
Amin inşallah, sağolun :)İnanırım yani.
Bu arada nasıl bir heyecan yaptımsa hayırlı olsun demeyi unutmuşum. Güle güle gelsin inşallah ufaklık. Vatanına milletine hayırlı bir birey olması dileği ile.
Teşekkür ederim :) evet emzirmeye bir süre daha devam edeceğim zaten doktorumlada görüştüm ama oda yeterli gelmiyor bana. İki yaşına kadar emsin isterdim oğlum ama şuan yapılacak birşey yok maalesef.Hayirli olsun 3 numara :) ben bakici ile ilgili yorum yapmayacagim ama bebeginizi memeden kesmenize gerek yok, hamileyken de emzirebilirsiniz demeye geldim :) tandem emzirme diye bir arastirin isterseniz.
Aynen öyle.Teşekkür ederim.
Aslına bakarsanız benim esim içinde zor olacak yatılı bakıcı fikri ona da uzak ama şu şartlarda bakış bir yolu olmadığı için alışması gerekecek.
Yatılı da firma daha mantıklı geliyor bana da ama yazdığınız da tarzda olumsuzlukları da düşününce tereddüt de ediyorum. Benim için öncelik çocuklar aslında tabi ben de ona hizmet etmeyeyim :) yatılı olunca evde de yardımcı olur diye düşünüyordum bunu baştan konuşmak, talep etmek gerekir mi?
Sağolun, güvenememin sebebi olaya yabancı olmam aslında öyle somut birsey yok.Hayırlı olsun öncelikle
Bence tanıdık bulmak sirketten buşmaktan daha riskli
Neyine güvenmediniz tam olarak ?
İnanılmaz mantıklı bir hareketmiş . Arayıp dururken hiç aklıma gelmemişti .Üstelik kimsesiz birine ev açmış oluyorsunuz ...Çocuk için bilmiyorum ama yaşlı bir yakınım var, kendine yardımcı olsun, can yoldaşı olsun diye çocuk esirgeme kurumundan çıkarılmakta olan genç bir kız aldı yanına. Sizin duruma uygun mu pek bilemedim gerçi.
Yatılı bakıcıyı şirketler aracılığıyla bulmaktan başka çare yok bence. Niye güvenmediniz?
Amin, sağolun :) inşallah bizi de zorlamaz ama yaşlar çok yakın olunca çok da hayal kurmamam gerekiyor benim :)Bakıcı konusunda fikrim yok, sadece hayırlı olsun demek istedim.
Sağlıkla katılsın aranıza.
Ben de 3. Çocuğumu bekliyorum. Anneliğe direkt iki bebekle başladığım için bu üçüncü bebek bizi fazla zorlamaz gibi geliyor ya bakalım:)
Gönlünüze göre olsun
Ben size şöyle anlatayım, benim oğlum 14 aylıktı kızıma hamile kaldığımda. Hamileliğim boyunca emzirdim. Kızım doğdu, ikisini beraber emzirmeye devam ettim. 8 ay iki bebeğimi birlikte emzirdim :) Çok yorucu, kolay değil ancak oğlum 30 aylık olduğunda zorlanmadan, konuşarak memeden kestim. Kimse için zor bir süreç olmadı. Sizin bebeğiniz benim oğlumun o zamanki yaşından da küçük. O yüzden naçizane araştırın dedim :)Teşekkür ederim :) evet emzirmeye bir süre daha devam edeceğim zaten doktorumlada görüştüm ama oda yeterli gelmiyor bana. İki yaşına kadar emsin isterdim oğlum ama şuan yapılacak birşey yok maalesef.
Merhaba Hanımlar
3 yaşında ve 7 aylık olan iki evladım var ve bugün aramıza katılacak olan küçük bir misafirin daha kalp atışlarını duyduk... Daha önce kalp atışlarını duymadan bir düşük yaşadığından benim için hamilelik kalp atışıyla başlıyor.
Günlerdir bir güler bir ağlar vaziyetteyim, doğacak bebeğimi bir dert olarak görmüyorum ama oğlum henüz küçük olduğu için ,onu yeterince emzirmeyecek olmak en büyük üzüntü sebebim. Korunma konusuna ciddi hassasiyet göstermemize rağmen hamile kalınca, kadere inanan da bir insan olarak ,rıza gösterip şuan ki duruma adapte olmaya çalışıyorum. Aslında biz eşimle üçüncü çocuğu düşünüyorduk ama 3-4 yıl sonrası içindi bu düşüncemiz.
İki küçük çocuklu hayatı tecrübe etmis bir anne olarak 3 küçük çocukla yaşayacağım " eğlenceli" günleri düşündükce tansiyonum yükselir gibi olsa da :) şimdiden o günlerin derdini çekmeyeyim diyorum ama tabi bu o kadar kolay olmayacak biliyorum.
Benim için işin dert olan kısmı bakıcı olayı. Diğer hamileliğimden son 3 aya kadar evde bir bakıcımız vardı bazi sebeplerden anlaşamadığımız için işten ayrıldı. Ben hamileliğimi ve doğum sonrasını da düşünerek yatılı bakıcı düşünüyorum ama bu konuda daha önce tecrübem olmadığı ve etrafımda da fikir alacağım kimse olmadığı için ne yapacağımı hiç bilmiyorum. İnternetten biraz araştırdım ama firmalar aracılığıyla yatılı bakıcı çalıstırmak çok da güven vermiyor bana diğer türlü de nasıl olacak bilmiyorum.
Yatılı bakıcı konusunda tecrübeli arkadaşlar vardır aramızda diye düşünüyorum, bana biraz fikir verin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?