Sürpriz küçük misafir ve yatılı bakıcı

6 ayda 4 bakıcı mı

Şirketlerle ilgili yazdığınız detay iyi oldu çünkü bu konuda hiç bilgim yok :) öncelik elbette cocuklar olacak ama ev işlerinde de yardımcı olması iyi olur.
Genel olarak Türk bakıcıya sıcak bakılmıyor sanırım ama benim ilk tercihim Türk olması yada Türkçe'yi iyi bilsin isterim.
Size özelden ayrıca yazacagim :)

Masallah yatılı bakıcı isteyen veya daha önce almış veya halihazırda olanlar h çocuk baksın hem yemek yapsın hem evi temizlesin ,düzeni benimsesin falan istiyor. Sonra da Türk istemiuor neymiş kaprisli tembel vs.Sizlerin istedikleri çok kaprissiz cunku. Adı bakıcı olan birinden neler isteniyor. Herhalde sabah sekiz akşam dokuz on çalışmak zorunda bu işler için. Gece de çocuk uyanınca bakacaksa bı de ohoo. Tabii yabancı istenir sonra onlar yazık gelmişler az para kazanalim, gonderilmeyim ülkeden falan diye çalışıyordur napsin.

Amin sağolun:)

Bende bu dönemde hamileliği hiç düşünmüyordum açıkçası, cokda istememe rağmen spiral taktırdım ve artı kondomla hamile kaldım :) yani hiç olmaz dediğim birşey oldu.

Ben temizlik için bile birine güvenemezken, bakıcıya hiç güvenemem, kaldı ki yatılısına hiç güvenemem.

Bende güven sorunu varmış, konunuzdan bunu anladım.
güvenmemekle haklisin. insanlara güven yok.
eşlerine göz diken bakici da tanidim. ne bakici bildim çok zor.

öncelikle konu sahibimize Yabanelma hayirli olsun. umarim sağlıkca kucaginiza alirsin :) minik kerata ile uğraşmak zordu Allah en büyük yardimcimiz olsun. :)

Ev büyük, benim icinde zor olacak ama 3 cocukla en rahat nasıl ederim ona bakmam lazim artık.

Amin sağolun :)
Eşlerine göz diken bakıcı demisken orada önemli olan eşin bakıcıya göz dikmemesi :)

Ben de ilk kızımın durumundan dolayı ikinci çocuktan sonra ya yatılı, ya gündüz ya da haftada üç gün gelecek bir yardımcı kesin alacağım diyordum ama sonra vazgeçtim. Evde gün içerisinde kendimden başka birisini ben bir türlü kabullenemiyorum. Temizlik için gelen bir ablam vardı, o bile bazen bana çok geliyor.

Çocukluktan beri evdeki herkes çalışıp, okulda sonra akşama dek evde yalnız kaldığım için böyle alışmışım sanırım. Fakat üçüncü çocuk olursa kesinlikle bir yardımcı olur diyorum ama tabii diyorum. Bana geliyor ki ben yine aynı tas aynı hamam devam ederim Doğumdan sonra annem, ablam falan geliyor o bile daraltıyor beni.

Yeni bebeğiniz size huzur, bereket sağlık getirsin. İnşaallah sağlıkla kucağınıza alırsınız ve inşaallah gazsız, uyuyan, yiyen içen, akıllı mı akıllı ama zararı dokunmayan bir bebeğiniz olur. Gönlünüzden geçtiği gibi olsun her şey :)

Bence bahsettiklerimi düşünün, Filipinli ve Kırgız.
Etrafımda aldığım duyumlar çok iyi, zira çevremde bakıcı tecrübesi olan bir çok kişi var.
Benim maddi imkanım olsa, kesinlikle yatılı bir bakıcı edinmek isterdim.
Çünkü çocuklar üzerindeki faydaları gerçekten çok iyi, ancak öyle bir maddi imkanım yok.

Allah kolaylık versin diyorum.
Eminim 3 çocuklu olmak, 2 çocuklu olmaktan çok farklıdır.
Ancak bol eğlenceli, kocaman bir aileniz olmuş olacak, sizin adınıza sevindim bu bağlamda.
Hayırlısı ile dünyaya gelsin inşallah...

Muskayı bakıcı mı yapmış? Belki gelen gidenler koymuştur. Büyü korkunç bir şey, Kuranı Kerimde, büyüden bahsedildiği için inanıyorum

canım 6 ayda 4 bakıcı ama 1 tanesi 3 ay çalıştı :) sonra dikiş tutturamadık. zaten anlaşırken hem çocuk hem ev işi diye anlaşacaksın yatılı bakıcının mantığı o. ev işini iyi yapanın çocuklarla iletişimi iyi olmayabiliyor, çocuklarla iyi anlaşan ev işinden kaytarmaya çalışıyor yani onun için hepsi bir arada olmuyor yoksa anlaşırken zaten hem temizlik hem çocuk bakımı diye anlaşacaksın. çoğu şeyi bilmiyorlar burda zamanla öğreniyorlar sabırla öğreteceksin olmuyorsa da çok uzatmadan gönderip başka biirne bakacaksın. ilk başta hepsi kendini çok çalışkan gösteriyor sonradan salıyorlar onun için hemen ay çok iyi süper çok memnunum moduna girme :) türkçe bilmeyenlerde 3 ayda öğreniyor merak etme zaten en az 6 aydır Türkiyede olanlar Türkçe konuşuyorlar. özelden yazdığında yardımcı olurum bir de dediğim gibi istanbuldaysan o giden bakıcım çok çok iyi bir kızdı hala görüşüyoruz olmadı sana yönlendirirm. ayrıca bir sürü bizden para almayan şirket biliyorum çoğu ankara ama ücretsiz şirketleri nasıl bulacağının yolunu da sana anlatırım :)

Son paragrafa yürekten amin diyorum, özellikle uyuyan kısmına :) çünkü benim çocuklarım uyku sevmiyor.

Hayırlı olsun bebiş :))

Ablam 2 sene önce ajanslarla görüşmüştü, onun tecrübelerini yazayım. Filipinli bakıcı bakmışlardı. Bize her gün cv gönderiyorlardı. Daha önce hangi ülkelerde çalıştı, kaç yaşlarında çocuga baktı, hangi işleri yaptı, mezuniyet durumu vs vs. Bir de ingilizce kısa bir videosu oluyordu. Beğenirsen facetime üzerinden ingilizce görüşüyordun. Ama tabi bu cv ve videoları sadece bize değil diğer anne babalara da göndermiş oluyorlardı. Biz acaba şu mu bu mu derken hoop hepsi kapışılıyordu ajansa görüşmeye gittiğinde şunu gördük. Bi odada bakıcılar var. Ellerinde valiz. Ebeveynler gelip seçip alıp götürüyor. Bana çok çok garip geldi. Resmen modern kölelik. Ama tabi işin raconu buymuş bişi diyemem.

Biz Filipinli olursa ingilizce konusunda çocuklar rahat eder diye düşünmüştük ama onların da şiveleri çok fenaymış, anlaşmak zor diyenler var. İş konusunda da süper bi temizlik yok. Bazıları lavabo bile fırçalamasını bilmiyormuş o derece

Sanırım 3 defa ücretsiz değişim oluyo. Verdiğiniz ücrete dahil yani. 3.den sonra yine değiştirmek isterseniz extra ücret istiyolar. Bakıcı ücreti 1000 usd ydi 2 sene önce. Tabi şimdi esnetmiş olabilirler. Hem sizden hem bakıcıdan da 1000 tl galiba menajerlik ücreti alıyorlar. Bütün evrak işlerini şirket yapıyor.

Sonra bi arkadaşımızın 6 senelik bakıcısı ablamlara geldi, Türkmen. Bayaa da çalışkan. Tabi ablamı memnun etmek çok zor, orası ayrı hafta 1 hün izinli. İzin parası da oluyor tabi. ama 3+1 evde fazla birinin olması rahatsız edici bişey bence. Ev büyük olursa kimsenin gözüne batmaz

Türk yatılı bakıcı pek yok galiba.

Hamileliginiz hayirli olsun, cok yogun calistigim icin benim bakicim yatili. Akliniza takilan seyleri mesaj atin isterseniz cevaplarin

Hem bakıcıya muhtaç olanlari hem de bakıcıları....şahsen ben işe girsem muhtacım bakıcıya.Allah herkesi iyilerle karşılaştırsin

Türkmenler gerçekten bu konuda iyi.hic kötü Türkmen bakıcı duymadım.

Son paragrafa yürekten amin diyorum, özellikle uyuyan kısmına :) çünkü benim çocuklarım uyku sevmiyor.
Canım inşaallah güzel bir gebelikte geçirirsin. İlk kızımda uyku nedir bilmeyen bir çocuktu ilk iki sene. İkincisi 8 aylık, doğumdan iki ay önce uykusuzluk antremanları yapmaya başlamıştım. Psikolojim nasıl etkilendiyse kendimi hep uyumayacak, gazlı olacak diye odakladım. İkinci bebekte uyku, gaz vs için ne gerekiyorsa önceden aldım tam teçhizat ama şükür gazsız bir bebek çıktı. Uyuyor da. Eşimle de şaşıp kaldık biz. Bu bebekse ilki neydi, ilki bebekse bu ne diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…