Tesekkür ederim.öncelikle hayırlı olsun
evinin fiziki şartları nasıl
yani bakıcı ile bir arada yaşarken nasıl bri fiziki şart sizi bekleyecek
bunu şunun için sordum
villada yaşayıp bakıcısı olan da var apartmanda yaşayıp bakıcısı olan da
örneğin büyükler ve bakıcı bir odada sen bebekle bir odada mı olacaksın
zira bakıcının da akşam paydos dinlenmek istemesi mümkün
ya da ne bileyim Tv vs izlemek isteyebiliyor ee salonda eşinle sen bebeler uyuyunca başbaşa kalmak istiyorsun
bir de yemek temizlik vs gibi konularda da önceden iyice konuşmak lazım
uyum sağlanırsa sıkıntılı değil ama başlangıç için zorlu bir süreç
şimdiden başlamalısın ki tam lohusalık döneminde bakıcı ile uyum oturmuş olsun hem de ufaklık alışsın bakıcıya bebek gelince beni bu kadına bıraktı moduna girmesin
Ajanslarla gorusun , referansi olsun mutlaka ve turkcesi de iyi olsun , turkcesi kotuyse cocuklar olumsuz etkileniyorBende genç düşünüyorum cocuklarıda hesaba katarsak genç olması çok daha iyi olur. İyi bir bakıcı bulabilirim umarım.
Ben çalışmıyorum evde olacağım ve özellikle genç olsun istiyorum, ev isi konusunda yardımcı olmaları da önemli. Yani aslında ilk tercihim Türk olması olur benim için, dili bilmesi vs. önemli. Bakalım biz neler yaşayacağız, umarım güzel olur.Eşimin bir arkadaşının yanında çalışan bir bayan vardı . Bize akrabasını getirtti. ilk bayanımız o oldu ukraynadan geldi ama aslı özbekti.
ikincisini ankaradan bir firmadan bulduk . kırgızdı.
Ben çalışıyorum sabah biz çıkınca akşama kadar sadece bebekle ve ev işleri ile ilgileniyordu . Evde tek olduğundan (tüm odalarda kamera olmasına rağmen) savsaklamaya başlıyorlar. siz çalışmıyorsanız bu sorunu yaşamazsınız.
Bana gelen her iki bayanda ilk kez türkiyeye geldikleri için tecrübesizlerdi. Dil öğretmek , yemek öğretmek , alış verişi öğretmek , kendi düzenime göre temizliği öğretmek çok zor oluyordu bide zaten 6 ay onun öğrenmesi için uğraşıyorsun. size tavsiyem alırsanız tecrübeli biri ile çalışın . Tecrübesiz biri sizi çok yorar.
her ikiside 50 yaşlarındaydı ben 30 yaşlarındayım . kafamız uyuşmuyordu.
Şimdiki aklım olsa 35 yaşın üstünde birini almazdım.
hele ilki 2,5 ayın sonunda bana kaynana kesildi.
her ikisi de sanki türkiyeye gezmeye gelmiş gibi gezeyim tozayım mantığındaydı . Evde olmaktan sıkılıyorlardı .
hele ikincisi daha 1 . haftadan sıkıldım demeye başlamıştı.
ikinci kadın bebeğime bağırıp , kötü davranmıştı ve ben akşam eve gelince çekip gitmişti. bu davranışını kamerayı izleyince gördüm. illallah ettirdiler beni her ikisi de .
bide bana farklı bir kültürle aynı evde yaşamak çok sinir bozucu gelmişti.
Yani aslında direk Türk olsa diyorum ben :) yada dili çok iyi olmalı, dediğiniz gibi Türkçesi iyi olmazsa cocuklar olumsuz erkilenir.Ajanslarla gorusun , referansi olsun mutlaka ve turkcesi de iyi olsun , turkcesi kotuyse cocuklar olumsuz etkileniyor
Anneniz gibi bakıcı herkese nasip olsun inşallahGüvenmek zorunda olmak..
Başka careso olmamak.
Insan caresiz kalmadığı bir şey için "ben yapamam" dememeli...
Yaparsınız çünkü.
Benim annem de bir bakıcı. Bir kadının çocuğuna bakıyor. Seviyoruz çocuğu. Ona özel alışveriş yapıyor annem babam. Ben de alıp parka götürüyorum bazen.. bazen de eşim gezdiriyor .
Burda birçok insan bakıcıya çocuk emanet ediyor. Ben olsam yapamam diyerek onları üzmüş olabilirsiniz .. istemeden de olsa.
Emzirmenizde bi sakınca yok, neden pna üzülüyorsunuz?
Birde çocuklara kendiniz bakamaz mısınız? Biri zaten büyük. Diğeride 1 buçuk yaşına yaklaşacak diğeri doğduğunda. Çok çok zorlanacağınızı sanmıyorum. Eve yabancı birini yatılı olarak sokma fikri bana çok korkunç geldi, bende sorun var sanırım.
Turk cok zor ve bence yabancilar daha iyiYani aslında direk Türk olsa diyorum ben :) yada dili çok iyi olmalı, dediğiniz gibi Türkçesi iyi olmazsa cocuklar olumsuz erkilenir.
Anneniz gibi bakıcı herkese nasip olsun inşallah
Bu arada konu sahibi hayırlı olsun konu hakkında Bilgim yok siz çalıştığınız için mi bakıcı istiyorsunuz yardımcı olsun diye mi yardımcı olsun diyeyse zaten yanınızda olur gözünüz de üstünde olur
En azın yeri yurdu garantisi vs oluyor firmaların ayarladıgıSağolun, güvenememin sebebi olaya yabancı olmam aslında öyle somut birsey yok.
Amin sağolun. Bizde deneyeceğiz bakalım nasıl olacak.Hayırlı olsun demeye geldim.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
2 ay evvel abimlerde yatıcı bir bakıcı aldılar . Hatta bakıcı Kırgızdı. Ama o gece ikisi de uyuyamamış . Ertesi sabah olmaz dediler. Evde biriyle olmak zor olacaktır. Ama inşallah iyisine denk gelirsiniz.
Hayırlı uğurlu olsun gözünüz aydın. Beslenmenize dikkat ederek 2. Çocuğunuzu emzirmeye devam edersiniz, sutten kesmeyin. Hamilelik buna engel degil ki..Merhaba Hanımlar
3 yaşında ve 7 aylık olan iki evladım var ve bugün aramıza katılacak olan küçük bir misafirin daha kalp atışlarını duyduk... Daha önce kalp atışlarını duymadan bir düşük yaşadığından benim için hamilelik kalp atışıyla başlıyor.
Günlerdir bir güler bir ağlar vaziyetteyim, doğacak bebeğimi bir dert olarak görmüyorum ama oğlum henüz küçük olduğu için ,onu yeterince emzirmeyecek olmak en büyük üzüntü sebebim. Korunma konusuna ciddi hassasiyet göstermemize rağmen hamile kalınca, kadere inanan da bir insan olarak ,rıza gösterip şuan ki duruma adapte olmaya çalışıyorum. Aslında biz eşimle üçüncü çocuğu düşünüyorduk ama 3-4 yıl sonrası içindi bu düşüncemiz.
İki küçük çocuklu hayatı tecrübe etmis bir anne olarak 3 küçük çocukla yaşayacağım " eğlenceli" günleri düşündükce tansiyonum yükselir gibi olsa da :) şimdiden o günlerin derdini çekmeyeyim diyorum ama tabi bu o kadar kolay olmayacak biliyorum.
Benim için işin dert olan kısmı bakıcı olayı. Diğer hamileliğimden son 3 aya kadar evde bir bakıcımız vardı bazi sebeplerden anlaşamadığımız için işten ayrıldı. Ben hamileliğimi ve doğum sonrasını da düşünerek yatılı bakıcı düşünüyorum ama bu konuda daha önce tecrübem olmadığı ve etrafımda da fikir alacağım kimse olmadığı için ne yapacağımı hiç bilmiyorum. İnternetten biraz araştırdım ama firmalar aracılığıyla yatılı bakıcı çalıstırmak çok da güven vermiyor bana diğer türlü de nasıl olacak bilmiyorum.
Yatılı bakıcı konusunda tecrübeli arkadaşlar vardır aramızda diye düşünüyorum, bana biraz fikir verin :)
Benim çevremde yatılı bakıcı ile anlaşmalı olan arkadaşlarım var.
Siz neredesiniz? İstanbul'da mı?
Bütçeniz bunu karşılayabilecek durumda mı?
Çünkü yatılı bakıcılar (ben hiç bu şekilde bir yatılı bakıcı ile çalışmadım ama çalışan arkadaşlarımdan biliyorum) 2500 TL civarı alıyorlar. İzin ücretleri vs. de oluyor ek olarak bildiğim kadarı ile, ancak çocukları ve bir çok şeyi çekip çeviriyorlar.
Genelde Filipinli, Kırgız tercih ediliyor.
Türk, Çerkez, vs. tercih edilmiyor, edilmeme sebepleri de gayet açık zaten.
Etrafımdan aldığım duyumlar bu şekilde.
Anladım inşallah bulursunuz sizin onun yanında olmanız iyi bir şey aslında gözetim açısından tabi güvenmek de mühimSağolun, çalışmıyorum evde hem çocuklara hem ev işlerine yardımcı olsun diye istiyorum.
Yani maddi yönden bir sıkıntı olmaz bizim için, yeter ki içime sinen , düzgün biri olsun.En azın yeri yurdu garantisi vs oluyor firmaların ayarladıgı
Ancak ücret hem firmaya hem bakıcıya olacak sekilde ödendiginden daha yüksek meblaglar söz konusu oluyor
İnşallah gönlünüze göre birini bulursunuzYani maddi yönden bir sıkıntı olmaz bizim için, yeter ki içime sinen , düzgün biri olsun.
Evet sizin biraz daha zor olacak. Ama Allah verir bir kolaylık.Amin, sağolun :) inşallah bizi de zorlamaz ama yaşlar çok yakın olunca çok da hayal kurmamam gerekiyor benim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?