- 21 Ağustos 2015
- 32.118
- 97.472
- 598
- 38
Gece bebeğe kalkmıyorlar mı?Bu konuda size katılmaya çalışıyorum ama bakıcı sadece bebeğe bakıp akşam belli bir saate kadar çalışıp hafta sonu izin yapınca yatılı olmasının anlamı ne oluyor sizce ? Bunu samimiyetle soruyorum.
Canım özelden bir şey sorabilir miyim?Benim kızım uyumadı 2 yaşına kadar çok zorlandım, sonra oğlum doğdu dedim ki bu sefer uyuyan bir çocuğum olur inşallah ama oda olmadi oğlum da uykuyu sevmiyor :)
Tabi ki.Canım özelden bir şey sorabilir miyim?
Gece bebeğe kalkmıyorlar mı?
2-3 çocuklu evlerde bence yeterince efor sarfediyorlardır.
Asıl onların ki normal,bizim gibi özel sektörde aksam 19.00 lere kadar,cumartesi tam gun calısmasi insani değil
Evet İstanbul'dayız, maddi konuda karşılayacak durumdayız ama kafamda bir süru soru var. Ben Türk olsun diye düşünüyorum aslında ilk olarak, Türkçeyi düzgün konuşması benim için önemli ama yabancı da illa olmaz değil.
Sadece emzirme konusunda tecrübemi yazacağım.Merhaba Hanımlar
3 yaşında ve 7 aylık olan iki evladım var ve bugün aramıza katılacak olan küçük bir misafirin daha kalp atışlarını duyduk... Daha önce kalp atışlarını duymadan bir düşük yaşadığından benim için hamilelik kalp atışıyla başlıyor.
Günlerdir bir güler bir ağlar vaziyetteyim, doğacak bebeğimi bir dert olarak görmüyorum ama oğlum henüz küçük olduğu için ,onu yeterince emzirmeyecek olmak en büyük üzüntü sebebim. Korunma konusuna ciddi hassasiyet göstermemize rağmen hamile kalınca, kadere inanan da bir insan olarak ,rıza gösterip şuan ki duruma adapte olmaya çalışıyorum. Aslında biz eşimle üçüncü çocuğu düşünüyorduk ama 3-4 yıl sonrası içindi bu düşüncemiz.
İki küçük çocuklu hayatı tecrübe etmis bir anne olarak 3 küçük çocukla yaşayacağım " eğlenceli" günleri düşündükce tansiyonum yükselir gibi olsa da :) şimdiden o günlerin derdini çekmeyeyim diyorum ama tabi bu o kadar kolay olmayacak biliyorum.
Benim için işin dert olan kısmı bakıcı olayı. Diğer hamileliğimden son 3 aya kadar evde bir bakıcımız vardı bazi sebeplerden anlaşamadığımız için işten ayrıldı. Ben hamileliğimi ve doğum sonrasını da düşünerek yatılı bakıcı düşünüyorum ama bu konuda daha önce tecrübem olmadığı ve etrafımda da fikir alacağım kimse olmadığı için ne yapacağımı hiç bilmiyorum. İnternetten biraz araştırdım ama firmalar aracılığıyla yatılı bakıcı çalıstırmak çok da güven vermiyor bana diğer türlü de nasıl olacak bilmiyorum.
Yatılı bakıcı konusunda tecrübeli arkadaşlar vardır aramızda diye düşünüyorum, bana biraz fikir verin :)
Sadece emzirme konusunda tecrübemi yazacağım.
Eğer doktor sakınca görmüyorsa bebeğinizi istediğiniz kadar emzirebilirsiniz.
Ben kızlarımı doğuma kadar ve doğumdan sonra da emzirdim ikizlermiş gibi :)
Hayırla sağlıkla kucağınıza alın inşallah :)
Sütünüz yeterse emzirirsiniz, yetmezse kesersiniz.Yatılı bakıcı durumuna
Teşekürler ederim, inşallah :)
Doğuma kadar bir sıkıntı olmazsa emzirecegim ama sonrasında beraber emzirmekle ilgili emin olamadım nedense, doktorum da doğum sonrası icin net bir yönlendirme yapmadı.
.
O zaman ki duruma bağlı emziririm belki de.
1 yaşında gece memesini kesebilirsiniz. 6 aydan sonra tavsiye ediyorlar aslında. Uykusuda düzene giriyor çok rahatlıkla. Hem gece memesini hem uykusunu halledebilirseniz baya rahatlarsınız. Doğuma kadarda emmesi illaki azalacaktır. Günde 4-5 kere emse yeter, emmiş olur nihayetinde.Doğum sonrası beraber emzirme kısmına emin olamıyorum çünkü.Yoka emzirecegim belli bir süre daha.
Aileden neredeyse destek hiç olmayacak, zorlanırım diye düşünüyorum. İlk iki hamileligim zor geçti buda öyle olursa hamilelikte de yardıma ihtiyacım olacak, oğlumun gece uykusu çok az birde, hepsi bir araya gelince yatılı biri olsun diye düşündüm. Ama nasıl olacak bende bilmiyorum.
yatılı bakıcı çalıştırmakla çevrende olması aynı şey değil. o dinamik farklı birşey sonuçta aynı evde yaşıyorsun. gündüzlü bakıcı ile olan gibi düşünme. ben hem gündüzlü çalıştırdım hem yatılı hem türk hem yabancı hepsi birbirinden farklı. ayrıca çalışacak insanla baştan konuşuyorsun sadece çocuk bak diyip sonra ev işi yaptırmıyorsun yani kimseyi kandırdığın yok. gelen zaten şartları bilip geliyor. ayrıca dediğim gibi kimse insan üstü bir güçle birşey beklemiyor. 24 saat uyumasına bile izin vermeden çalıştırmak gibi birşey yok. böyle şartlarda zaten kim çalışır. ayrıca bunun iyi niyetle falan alakası yok. ne yani hepimiz kötü niyetliyiz de onun için mi bakıcı değiştiriyoruz. şimdiye kadar benden giden bakıcılar hiç kendi isteğiyle gitmedi hepsini ben yolladım. bakıcı değiştirmiş olmam benim kötü niyetli olduğumumu gösteriyor? ilginç bir bakış açın var. herkese kendi vicdanı ve iyi niyetiyle hayatta başarılar. son olarak bana söylemediğini biliyorum ben yorum yapmak istedim ve yazdım.Vakıf olmadığımi nereden çıkardınız anlamadım çevremde yatılı bakıcısı olanlar var . Onlar da aynen bu şekilde zaten . Ne deseydim evet çevremde var maşallah çok güzel çalışıyorlar mi? Ben de yatılı almadım gündüzlü bakıcı aldım 3 kere mesela ama orda da gündüz çocuk uyuyunca iş isteyen dolu. Karşıdakinin tutumunu gören de iş yapmak istemez,yapsa da baştan savma yapar. Ben asla iş yapma dediğim halde çocuk uyuyunca harıl harıl yapardı bence iyiniyetli olunca karşına da böyle biri gelme olasılığı yüksek. Zaten tayinimiz çıkınca kaç kişi aradı bize yonlerdirsene diye. Bir de aynı anda çocuk bak iş yap diyen olmuyor zaten çocuk uyuyunca iş yap deniyor. Sanki bilmiyoruz buradaki bakıcı mantığı bu şekilde genelde. Bir de ben genel konuştum baya yazan olmuş çünkü direkt size söylemedim.
Teşekkür ederim :) evet emzirmeye bir süre daha devam edeceğim zaten doktorumlada görüştüm ama oda yeterli gelmiyor bana. İki yaşına kadar emsin isterdim oğlum ama şuan yapılacak birşey yok maalesef.
Akşama kadar sadece bebekle ve ev işleriyle ilgileniyordu demişsiniz:)Eşimin bir arkadaşının yanında çalışan bir bayan vardı . Bize akrabasını getirtti. ilk bayanımız o oldu ukraynadan geldi ama aslı özbekti.
ikincisini ankaradan bir firmadan bulduk . kırgızdı.
Ben çalışıyorum sabah biz çıkınca akşama kadar sadece bebekle ve ev işleri ile ilgileniyordu . Evde tek olduğundan (tüm odalarda kamera olmasına rağmen) savsaklamaya başlıyorlar. siz çalışmıyorsanız bu sorunu yaşamazsınız.
Bana gelen her iki bayanda ilk kez türkiyeye geldikleri için tecrübesizlerdi. Dil öğretmek , yemek öğretmek , alış verişi öğretmek , kendi düzenime göre temizliği öğretmek çok zor oluyordu bide zaten 6 ay onun öğrenmesi için uğraşıyorsun. size tavsiyem alırsanız tecrübeli biri ile çalışın . Tecrübesiz biri sizi çok yorar.
her ikiside 50 yaşlarındaydı ben 30 yaşlarındayım . kafamız uyuşmuyordu.
Şimdiki aklım olsa 35 yaşın üstünde birini almazdım.
hele ilki 2,5 ayın sonunda bana kaynana kesildi.
her ikisi de sanki türkiyeye gezmeye gelmiş gibi gezeyim tozayım mantığındaydı . Evde olmaktan sıkılıyorlardı .
hele ikincisi daha 1 . haftadan sıkıldım demeye başlamıştı.
ikinci kadın bebeğime bağırıp , kötü davranmıştı ve ben akşam eve gelince çekip gitmişti. bu davranışını kamerayı izleyince gördüm. illallah ettirdiler beni her ikisi de .
bide bana farklı bir kültürle aynı evde yaşamak çok sinir bozucu gelmişti.
Akşama kadar sadece bebekle ve ev işleriyle ilgileniyordu demişsiniz:)
Evet rahat batmış anlaşılan,tutsaydınız 5 10 dönüm tarla,sürüp ekip size organik sebze filan da yetiştirseydi:))
Ev işleri ve çocuk az mı,bakıcıyla işim olmadı,çocuklarıma kendim baktım,gece olunca koltuğa çöküp bir zaman kıpırdanmadan karşı duvara bakıyordum.
Bakıcıların da sadece iki eli var, robotik kollar ekletmemişlerse
Kabalığım da tescillendi,de hangi kelimem kabaydı onu da bilsemne kadar kabasınız. Halinizden belli zaten hiç bakıcınızın olmadığı. Benim orda anlatmak istediğim evde tek olup akşama kadar bebekle yalnız olmaları işlerini savsaklamalarına neden oluyor anlamındaydı.mesela bebeğe tv seyrettiriyor , sürekli telefonla konuşuyor bebek uyuyunca o da uyuyor vb.
çevremde yatılı yada gündüzlü çalıştıran pek çok arkadaşım var ama genellikle aileleri yakın olduğu için eve giren çıkan çok kişi oluyor ve bakıcı da her zaman denetim altında oluyor.
Kabalığım da tescillendi,de hangi kelimem kabaydı onu da bilsem
Yalnızca ev işleri ve çocuk yazan sizdiniz,ben de az mı dedim.
Görevini yapmıyorsa elbette olmaz,herkes görevinin bilincinde olmalı.
Biraz rahat olun,bir kahve için bu ne gerginlik:)üslubunuz hanımefendi . Evet onu yazan bendimde öncesini ve sonrasını okumamışsınız 'sadece' kelimesine takılmışsınız. okusaydınız belki anlardınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?