Sürpriz küçük misafir ve yatılı bakıcı

Gece bebeğe kalkmıyorlar mı?
2-3 çocuklu evlerde bence yeterince efor sarfediyorlardır.
Asıl onların ki normal,bizim gibi özel sektörde aksam 19.00 lere kadar,cumartesi tam gun calısmasi insani değil

Arkadaşımın senelerdir yatılı bakıcısı var, o kadınsız hayatı hayal bile edemiyor.
Tatile falan çıkarken de alıyorlar kadını beraber gidiyorlar.

Benim kızım uyumadı 2 yaşına kadar çok zorlandım, sonra oğlum doğdu dedim ki bu sefer uyuyan bir çocuğum olur inşallah ama oda olmadi oğlum da uykuyu sevmiyor :)
Canım özelden bir şey sorabilir miyim?

Gece bebeğe kalkmıyorlar mı?
2-3 çocuklu evlerde bence yeterince efor sarfediyorlardır.
Asıl onların ki normal,bizim gibi özel sektörde aksam 19.00 lere kadar,cumartesi tam gun calısmasi insani değil

Gece bebeğe kalkanı pek duymadım açıkçası bende bebeğimi gece bakıcıya hiç bırakmadım. dediğiniz doğru çalışma şartları olarak . Ama ben bu durumda gündüzlü birini tercih etmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. hem daha uygun fiyat olur , hem de aynı evde yaşamak zorunda olmazsın.

Açıkçası konu sahibinin yerinde olsam gündüzlü Türk bayan bulurum.

bu arada şimdi hatırladım bir arkadaşımın rus bakıcısı vardı

kadın bebek küçükken bakmıştı ama sonra dil sıkıntısı oldu galiba

anne ve bakıcı İngilizce konuluyordu da bebek Türkçe duymalı deyip bırakmışlardı a

ama siz evde iseniz b öyle bir seçenek de düşünün bakıcı hep İngilizce konuşunca çocuklarınız İngilizce de öğrenir

Sadece emzirme konusunda tecrübemi yazacağım.
Eğer doktor sakınca görmüyorsa bebeğinizi istediğiniz kadar emzirebilirsiniz.

Ben kızlarımı doğuma kadar ve doğumdan sonra da emzirdim ikizlermiş gibi :)

Hayırla sağlıkla kucağınıza alın inşallah :)

Teşekürler ederim, inşallah :)

Doğuma kadar bir sıkıntı olmazsa emzirecegim ama sonrasında beraber emzirmekle ilgili emin olamadım nedense, doktorum da doğum sonrası icin net bir yönlendirme yapmadı.
.
O zaman ki duruma bağlı emziririm belki de.

Sütünüz yeterse emzirirsiniz, yetmezse kesersiniz.
O zamana kadar büyümüş olur ufaklık.

1 yaşında gece memesini kesebilirsiniz. 6 aydan sonra tavsiye ediyorlar aslında. Uykusuda düzene giriyor çok rahatlıkla. Hem gece memesini hem uykusunu halledebilirseniz baya rahatlarsınız. Doğuma kadarda emmesi illaki azalacaktır. Günde 4-5 kere emse yeter, emmiş olur nihayetinde.

Umarım bu hamileliğiniz iyi geçer. Olmazsa gündüzlü biri alın. Çünkü; kayınvalide, anne bile eve kalmaya geldiğinde hep aynı soruna değiniyorum ben; özel hayatınız kalmayacak. İnşallah gönlünüze göre bi düzen kurarsınız.

yatılı bakıcı çalıştırmakla çevrende olması aynı şey değil. o dinamik farklı birşey sonuçta aynı evde yaşıyorsun. gündüzlü bakıcı ile olan gibi düşünme. ben hem gündüzlü çalıştırdım hem yatılı hem türk hem yabancı hepsi birbirinden farklı. ayrıca çalışacak insanla baştan konuşuyorsun sadece çocuk bak diyip sonra ev işi yaptırmıyorsun yani kimseyi kandırdığın yok. gelen zaten şartları bilip geliyor. ayrıca dediğim gibi kimse insan üstü bir güçle birşey beklemiyor. 24 saat uyumasına bile izin vermeden çalıştırmak gibi birşey yok. böyle şartlarda zaten kim çalışır. ayrıca bunun iyi niyetle falan alakası yok. ne yani hepimiz kötü niyetliyiz de onun için mi bakıcı değiştiriyoruz. şimdiye kadar benden giden bakıcılar hiç kendi isteğiyle gitmedi hepsini ben yolladım. bakıcı değiştirmiş olmam benim kötü niyetli olduğumumu gösteriyor? ilginç bir bakış açın var. herkese kendi vicdanı ve iyi niyetiyle hayatta başarılar. son olarak bana söylemediğini biliyorum ben yorum yapmak istedim ve yazdım.

Yatılı olması şart mı iki bakıcı alsanız gündüz.? Akrabada falan var mı veya böyle yegendir falan okulunu falan bitirmiş çalışmayan falan. Ben ne kadar zor olsada yatılı bakıcı almazdım

Teşekkür ederim :) evet emzirmeye bir süre daha devam edeceğim zaten doktorumlada görüştüm ama oda yeterli gelmiyor bana. İki yaşına kadar emsin isterdim oğlum ama şuan yapılacak birşey yok maalesef.

Hayırlı olsun, sağlıkla gelsin inşaAllah. Bakıcı ile ilgili birşey diyemeyeceğim, bir tecrübem yok çünkü. Tandem emzirme yalnızca hamileyken değil, doğumdan sonra da emzirebilmeniz demek. 2 ve 17 aylık iki kızım var, ikinciye hamile kaldığımda büyük kızım 6 aylıktı. Herkes emzirmeyi bırakmamı söyledi doktorum hariç. Ben de doğuma gittiğim güne kadar emzirdim, sadece 1 yaşından sonra geceleri emzirmeyi bıraktırdım, gündüz devam ettim. Doğumdan sonra da süt fazlalığı yüzünden sıkıntı yaşamadım çünkü büyük kızımı pompa niyetine kullandım :) hâlâ ikisini de emziriyorum, hiçbir sorun yaşamadım ne göğüs ucu yarası ne mastit. Çevrenizde küçüğün hakkını büyüğe veriyorsun, onun rızkı tarzında çok söylem olacaktır, kulak asmayın. Hak hukuk meselesi değil, anne ve bebek arasındaki bağ söz konusu olan. Kolaylıklar dilerim...

İnsan çaresiz olunca herşeyi yapıyor .Bakıcıya karşı önyargılı değilim ki bir dönem oğlum için bakıcı bulmak zorunda kalmıştık maddi anlamda anlaşamadık çok yüksek fiyat talep etmeye başlamıştı ama onun dışında çok iyi ve de güvenilir biriydi .

Fakat yatılı bakıcı için tereddütlerim olurdu çünkü aynı ev içinde yabancı birini istemezdim.

Akşama kadar sadece bebekle ve ev işleriyle ilgileniyordu demişsiniz:)
Evet rahat batmış anlaşılan,tutsaydınız 5 10 dönüm tarla,sürüp ekip size organik sebze filan da yetiştirseydi:))
Ev işleri ve çocuk az mı,bakıcıyla işim olmadı,çocuklarıma kendim baktım,gece olunca koltuğa çöküp bir zaman kıpırdanmadan karşı duvara bakıyordum.
Bakıcıların da sadece iki eli var, robotik kollar ekletmemişlerse

ne kadar kabasınız. Halinizden belli zaten hiç bakıcınızın olmadığı. Benim orda anlatmak istediğim evde tek olup akşama kadar bebekle yalnız olmaları işlerini savsaklamalarına neden oluyor anlamındaydı.mesela bebeğe tv seyrettiriyor , sürekli telefonla konuşuyor bebek uyuyunca o da uyuyor vb.
çevremde yatılı yada gündüzlü çalıştıran pek çok arkadaşım var ama genellikle aileleri yakın olduğu için eve giren çıkan çok kişi oluyor ve bakıcı da her zaman denetim altında oluyor.

Kabalığım da tescillendi,de hangi kelimem kabaydı onu da bilsem
Yalnızca ev işleri ve çocuk yazan sizdiniz,ben de az mı dedim.
Görevini yapmıyorsa elbette olmaz,herkes görevinin bilincinde olmalı.

Kabalığım da tescillendi,de hangi kelimem kabaydı onu da bilsem
Yalnızca ev işleri ve çocuk yazan sizdiniz,ben de az mı dedim.
Görevini yapmıyorsa elbette olmaz,herkes görevinin bilincinde olmalı.

üslubunuz hanımefendi . Evet onu yazan bendimde öncesini ve sonrasını okumamışsınız 'sadece' kelimesine takılmışsınız. okusaydınız belki anlardınız.

34 yasinda hastaya bakan yatili bakicimiz var. ozbek daha once turk denedik ama malesef pisman olduk. bu super otesi evi derliyor topluyor yemek yapiyor hastamiza gul gibi bakiyor.

üslubunuz hanımefendi . Evet onu yazan bendimde öncesini ve sonrasını okumamışsınız 'sadece' kelimesine takılmışsınız. okusaydınız belki anlardınız.
Biraz rahat olun,bir kahve için bu ne gerginlik:)
Benim halimden de belli evet dediğiniz gibi "hiç bakıcımın olmadığı"
Ama sizin çocuklarınıza bakıcı bakmalı kesinlikle,gergin ve özgüvensiz anne eşittir mutsuz çocuklar=/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…