- 5 Ocak 2015
- 2.209
- 4.967
- 133
- Konu Sahibi minikkedii07
Tabikii Allah dert vermesin haklısınız ama işte insan evin içerisinde istemiyor hele benim gibi biraz da korkuyorsa:)Sizin cesaretinize de şapka çıkarıyorum:))Ben ayağımda bot olsa cesaret edemem bırakın çıplak ayağı:)O büyüğü öldürürken peki saldırmaya çalışmıyor mu neyle ve kaç sefer vurdunuz üstüne kolay ölüyor mu!!Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim çünkü bu korkularımla yüzleşmem gerecek bir süre yalnız kalacağım için..
Küçükler hemen eziliyor zaten onlarda kitin tabakası henüz gelişmemiş oluyor. Büyük akrepleri de sert bir şeyle ezmek lazım. Ben keserle vurmuştum. Tabi evde her zaman keseri nerden bulucaz.. Terlik ideal bence, sert bir şekilde birkaç seferde etkisiz hale gelir o. Ama en önemli şey, bu mahluk sizi görünce önce hareketsiz durur, siz arkanızı dönüp başka bi şey alıp geleyim derseniz döndüğünüzde orda olmaz malesef. Gördüğünüz an saldırmanız lazım. Durur, sonra birden saklanır. Ve çok iyi saklanır. Ama çiyan gibi sürekli fıldır fıldır gezmez. Bir de akrep gece çıkar. Gündüz çıkmaz genelde, karanlıkta beslenir. Gündüz çıkmışsa biri yuvasını rahatsız etmiştir yani. Bence terliksiz gezmeyin hiç. Bir de türkiyenin neresinde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama güneydoğu haricinde bulunan akrepler çok zehirli değil. Soksa bile öldürmez yani, tabi hemen hastaneye gitmek lazım. Neyse umarım yardımcı olmuşumdur, korkmayın bi şey yapamazlar o mahluklar