Sürüngenler,böcekler..

Tabikii Allah dert vermesin haklısınız ama işte insan evin içerisinde istemiyor hele benim gibi biraz da korkuyorsa:)Sizin cesaretinize de şapka çıkarıyorum:))Ben ayağımda bot olsa cesaret edemem bırakın çıplak ayağı:)O büyüğü öldürürken peki saldırmaya çalışmıyor mu neyle ve kaç sefer vurdunuz üstüne kolay ölüyor mu!!Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim çünkü bu korkularımla yüzleşmem gerecek bir süre yalnız kalacağım için..

Küçükler hemen eziliyor zaten onlarda kitin tabakası henüz gelişmemiş oluyor. Büyük akrepleri de sert bir şeyle ezmek lazım. Ben keserle vurmuştum. Tabi evde her zaman keseri nerden bulucaz.. Terlik ideal bence, sert bir şekilde birkaç seferde etkisiz hale gelir o. Ama en önemli şey, bu mahluk sizi görünce önce hareketsiz durur, siz arkanızı dönüp başka bi şey alıp geleyim derseniz döndüğünüzde orda olmaz malesef. Gördüğünüz an saldırmanız lazım. Durur, sonra birden saklanır. Ve çok iyi saklanır. Ama çiyan gibi sürekli fıldır fıldır gezmez. Bir de akrep gece çıkar. Gündüz çıkmaz genelde, karanlıkta beslenir. Gündüz çıkmışsa biri yuvasını rahatsız etmiştir yani. Bence terliksiz gezmeyin hiç. Bir de türkiyenin neresinde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama güneydoğu haricinde bulunan akrepler çok zehirli değil. Soksa bile öldürmez yani, tabi hemen hastaneye gitmek lazım. Neyse umarım yardımcı olmuşumdur, korkmayın bi şey yapamazlar o mahluklar :sopa:

Bizde kara böcusler vardi :) tabletler ise yaradi raid in ama tabi cok ciddi boyutta yoktu 2 kutu alip evin her köşesine koyunuz.ben onlari görünve psikolojim bozuluyor :(((

Küçükler hemen eziliyor zaten onlarda kitin tabakası henüz gelişmemiş oluyor. Büyük akrepleri de sert bir şeyle ezmek lazım. Ben keserle vurmuştum. Tabi evde her zaman keseri nerden bulucaz.. Terlik ideal bence, sert bir şekilde birkaç seferde etkisiz hale gelir o. Ama en önemli şey, bu mahluk sizi görünce önce hareketsiz durur, siz arkanızı dönüp başka bi şey alıp geleyim derseniz döndüğünüzde orda olmaz malesef. Gördüğünüz an saldırmanız lazım. Durur, sonra birden saklanır. Ve çok iyi saklanır. Ama çiyan gibi sürekli fıldır fıldır gezmez. Bir de akrep gece çıkar. Gündüz çıkmaz genelde, karanlıkta beslenir. Gündüz çıkmışsa biri yuvasını rahatsız etmiştir yani. Bence terliksiz gezmeyin hiç. Bir de türkiyenin neresinde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama güneydoğu haricinde bulunan akrepler çok zehirli değil. Soksa bile öldürmez yani, tabi hemen hastaneye gitmek lazım. Neyse umarım yardımcı olmuşumdur, korkmayın bi şey yapamazlar o mahluklar :sopa:
Çok teşekkür ederim gerçekten,üşenmeyip yazmışsınız uzun uzun:))Valla keser iş görür ama dediğiniz gibi evde bulamayabiliriz onu..Terlik konusunda da şüpheliyim çünkü bazı iri böcekler bile kolay ölmüyor terlikle..Bu sitede ve diğer sayfalarda baktım da akreplerin çok dayanıklı olduğunu yazmış ve çok iyi ölü numarası yapıyor diyorlar.. Sizinkilerde mi öyleydi acaba!!öldürdüğüne emin misin,çok çıkmış evden çünkü aynıları olmasın!..müdahale ettiklerinizi de evde tutmasaydınız,buzlukta saatlerce kaldıktan sonra bile dışarı çıkarılınca canlanıyorlarmış nası bir hayvansa artık bu:)

Bizde kara böcusler vardi :) tabletler ise yaradi raid in ama tabi cok ciddi boyutta yoktu 2 kutu alip evin her köşesine koyunuz.ben onlari görünve psikolojim bozuluyor :KK43:((
Çoğumuz aynı durumdayız maalesef,bizlerden onlarca kat küçükler ama dengemizi alt-üst ediyorlar:)Sürekli olmadığı için tablet almadım ama bir keresinde balkondaki hamam böceğine uzaktan raid sıkayım dedim onu da hiç tınlamadı neredeyse kaçıp gitti:)

Aman Allahımm ya vallahi çıldırmamak elde değil geçmiş olsun bundan sonra görmezsiniz umarım..Benim de apartman dairesi yeni aslında 3 senelik bina ama anlamıyorum çok haşere geliyor ilaçlama yapılmasına rağmen..Bu sıcakta da cam açılmazsa eririz içeride:KK43:Sizinkiler bir de akrepmiş yani hepsini evin içerisinde mi gördünüz evin neresinde geziyorlardı daha çok ve en önemlisi gördüğünüz zaman ne yapıyordunuz!!
bütün camları ve balkon kapılarını sürgülü sineklikle kapattırdım. bütün giderlerim tıkalıdır. ilaçlama yaptırdığım halde böcek tabletleri de var evin Görünmeyen her yerinde. kelebek görsem sinirlerim bozuluyor çünkü.

bütün camları ve balkon kapılarını sürgülü sineklikle kapattırdım. bütün giderlerim tıkalıdır. ilaçlama yaptırdığım halde böcek tabletleri de var evin Görünmeyen her yerinde. kelebek görsem sinirlerim bozuluyor çünkü.
Valla ben de aynı durumdayım binada nem de yok halbuki ve ilaçlama yapılmıştı ona rağmen açık kapı gören dalıyor içeriye bir de kocamanlar insan ne yapacağını şaşırıyor!!

Valla şanslısınız öyle bir korkuya sahip değilseniz..Ben de ufaklardan korkmam çok ama bahsettiğim normalden büyük olanlar..Beton böceğini çıkaramadım o hangisiydi:)Siz de öyle hormonlu hamam böcekleri,kırkayak vs gibi böceklerle karşılaşıyor musunuz
gümüş böcegi işde o korkunca küçük bir topa dönüşüyor hani
evdede çok çikiyor ama zehirli çiyanlardan korkarim.. çünkü ölmüyolar insani öldürecek varliklardir...

Back
X