- 29 Nisan 2010
- 7.844
- 3.457
- 448
Sana bir örnek Lirikim...
Otobüste geçtiğimiz sene beni tam oturacakken iten (az kalsın düşecektim) bir yaşlı adam olmuştu.
Sonra neden itiyorsun dediğimde, ayakta duramıyorum ben oturacağım sen oturmasan da olur dedi bana...
Eee otur da itmen gerekmiyor dedim söyleseydin yol verirdim dedim.
Adam bana küfretmeye başladı...
Hakaretler, beddualar daha neler neler...
Şok olmuştum.
Düzgün konuş dedikçe devam etti...
Artık son raddeme gelmiştim yeter artık diye bağırdım adama...
Otobüsteki birkaç kadın (evet maalesef bunu söylerken utanıyorum hemcinslerim) sen nasıl kızsın sussana cevap verme, biraz terbiyeli ol da kapa çeneni dediler... akannehir
Aklıma geldikçe hala sinirleniyorum bu bakış açısına...
kötükedihüso
ya benim başıma gelen otobüsde ilerlerken yaşlı dedenin koluna çarpmışım bilmeden abdesim bozuldu dedi üstüme yürüdü bende elimdeki çantayı kafasına geçirdim aklı sıra beni dövecek milletin içinde
( biraz dilimizi törpülememiz lazım sanırım bende yaparım belki ama inanaın başkası yapınca çok garip karşılaşırız. bak büyükleriyle nasıl konuşuyor deriz. suçlu yada suçsuz genellikle yaşlıya laf söylediğinde genç suçlanır yaşlı adam değil (
ben bir mağzada çalıştım mağzada çocuk merdivenlerden düştü kadının annesi çocuğa bakıyordu ama bir anda çocuk düştü.. yaşlı kadın koşamadı bir boşluk oldu işde... annesine bir bağırdı mağza içinde ama anne değil kadını ayıpladılar... kadın hatalı olabilir sokakta annesine bağırması hiç hoş olmadı. belki haklı olabilir ama inanın dış ortamda yaşlılara yüksek sesle konuşamak hoş olmuyor...
Otobüste geçtiğimiz sene beni tam oturacakken iten (az kalsın düşecektim) bir yaşlı adam olmuştu.
Sonra neden itiyorsun dediğimde, ayakta duramıyorum ben oturacağım sen oturmasan da olur dedi bana...
Şok olmuştum.
Otobüsteki birkaç kadın (evet maalesef bunu söylerken utanıyorum hemcinslerim) sen nasıl kızsın sussana cevap verme, biraz terbiyeli ol da kapa çeneni dediler... akannehir
kötükedihüso
ya benim başıma gelen otobüsde ilerlerken yaşlı dedenin koluna çarpmışım bilmeden abdesim bozuldu dedi üstüme yürüdü bende elimdeki çantayı kafasına geçirdim aklı sıra beni dövecek milletin içinde
Çok iyi ya...
sempatiksalakcinni
Kusura bakmayın ama yaşlı dediğiniz insan saygı duyulması gereken insandır.
Bana bağırana susamam... guclubacismile
Yaşlı olsun genç olsun, lafını bilmeyene lafını vermekten yanayım ben... boshayallersmile
duruma göre değişir canım.
şöyle der babam" sen gençliğinde ne yaparsan sen yaşlanıncada sana aynısı yaparlar.". daha doğrusu sen bana nasıl davranırsan çocuklarında sana öyle davranır..der.
:içelim:
saygı gömek istiyorsan önce saygılı olcakasın derler.
Şok olmuştum.
kötükedihüso
Ne alaka yaa?? Neden susmak ile terbiyeyi bağdaştırdınız anlamadım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?