Susan Kadın Terbiyeli Kadın mıdır?

( biraz dilimizi törpülememiz lazım sanırım bende yaparım belki ama inanaın başkası yapınca çok garip karşılaşırız. bak büyükleriyle nasıl konuşuyor deriz. suçlu yada suçsuz genellikle yaşlıya laf söylediğinde genç suçlanır yaşlı adam değil (

ben bir mağzada çalıştım mağzada çocuk merdivenlerden düştü kadının annesi çocuğa bakıyordu ama bir anda çocuk düştü.. yaşlı kadın koşamadı bir boşluk oldu işde... annesine bir bağırdı mağza içinde ama anne değil kadını ayıpladılar... kadın hatalı olabilir sokakta annesine bağırması hiç hoş olmadı. belki haklı olabilir ama inanın dış ortamda yaşlılara yüksek sesle konuşamak hoş olmuyor...

Elin adamına kendimi bağırtmam.
O aşamaya gelmem çünkü..Sinirlendiğimizi anladığım an kaçarım o tartışmadan.5 yıllık iş hayatım var ne olursa olsun böyle bir şeyim olmadı.

İnsan ne çekerse dilinden çekiyor. bende sinirli gibi yüksek sesle konuşuyorum gerçekten susmamak hem iyi hem kötü. mutsuzluğumuzun bir nedeni de herşeye söz söylemelk oluyor bazen ((
denge meselesi haksızlık karşısında hakkımıızı savunmamız lazım.

Ah bennde yağabilsem. şu sakinliğimi her zaman koruyablsem. malesef içsel sıkıntılarım olduğunda öfkemi yükselen ses tonuma yansıtıyorum. herşeye parlıyorum ... ama neden kızgın olduğumu söyleyeiyorum ((

Bana küfür eden birinede küfür etmem şahsen ben kimseye küfür etmem benim terbiyem müsade etmez ama lafımı sakınmam. Konuşmak sanattır. bir cümleyle vezir de edersiniz rezilde.. illa küfür etmek gerekmez

Boşverin bayanlar küfür bayanlara yakışmaz . kötü söz sahibine yakışır

zaten sana küfür edene en güzel cevap ona dilinde cevap vermemek. sadece ayna tutmak hem susmak kabullenmek değildir . anlayabilene en güzel cevaptır..

susmak asla eziklik değildir. neye göre susarsın!!!!

Bazen anlaşabilmek için susmak gerekir karşındaki insanı kırmak istemezsen susarsın... ancak sevdiğin insanlar için susarsın..

sevmediğin insanların sözlerini galaye bile almazsın.

ben sözlerimin esiri olacağıma..
sözler benim esirim olsun..

Son düzenleme:

Çok iyi ya...
sempatiksalakcinni

Kusura bakmayın ama yaşlı dediğiniz insan saygı duyulması gereken insandır.
Bana bağırana susamam... guclubacismile
Yaşlı olsun genç olsun, lafını bilmeyene lafını vermekten yanayım ben... boshayallersmile

beni üzen bana saygısızlık yapan her kim olursa olsun altında kalmadan ve kendimi aşmamaya özen göstererek cvbını veririm..
ama herşeye atlamak cvp vermekte hoş bişi değil bana göre..
kendimizide asla ezdirmeme taraftarıyım

Sizlere de ne terminatör yaşlılar denk gelmiş öyle şaştım valla...

Tabi ki susulmaz bunlara, yaşı 100 olsun isterse

Ama Ema sizin olaya çok güldüm

duruma göre değişir canım.
şöyle der babam" sen gençliğinde ne yaparsan sen yaşlanıncada sana aynısı yaparlar.". daha doğrusu sen bana nasıl davranırsan çocuklarında sana öyle davranır..
:içelim:
saygı gömek istiyorsan önce saygılı olcakasın.

hakketmiş dede de .. Yaşlılarda geçinmek ama zor :hulya:

Ama ben yaşlıdır der geçerim. Tabi sadece yaşlılar için geçerli :))))kaydirigubbakcemile2

kıyamamm ayy sinir olurum böle durumlara. benzeri başıma gelmişti ben de kadının biriyle laf dalaşına girmiştim o da iyi bişi değil tabi. ya da iyi bişi bilmiyorum sempatiksalakcinni ama haklıydım. bissürü insan beni tuttuydu kadın ana avrat gittiydi sonra onlara da. sonra attılardı dışarı sempatiksalakcinni

küfür etmiş sana ne desen haklısın. o kadınlara da "terbiyeyi sizden öğrenecek değilim, bana küfredene de susacak değilim" falan derdim herhalde. "nasıl kadınsınız bana küfreden adamı tutabiliyosunuz" falan diye de damara basardım.

ama içimde ukte olan bi durum var, belki 3-4 sene geçti. otobüse bindim, oturuyorum. sonra bi grup liseli kız bindi haha kiki konuşuyolar gülüşüyolar diye bunlara bikaç manyak bi bağırdı. kızcağızlar sustular. neymiş kızlar öyle hahakiki yaparmıymış. orda çıkıp da o bağıranlara iki laf etmedim ya hala aklıma geldikçe sinirlenirim. böyle gülenler kız değil erkek olsaydı (ki çok şahit oldum öleleri de vardı) kimse gıkını çıkarmaz "delikanlı adamlar nolcak canım" diye.

Benimde aklıma geldi oğluşumla dolmuşa bindik. Bizimkini dolmuşta bile zaptetmek namümkün çocuk çayır çimen gibi sekiyor. Zar zor kolunda tutuyorum tutturmuyorda, bir yandan kendim tutunuyorum bir yandan da yer boşalsa da otursam diyorum. Bir yer boşaldı hemen davrandım yanımdaki genç bir bayan pat diye oturdu gözümün içine baka baka. "hehe nanik önce ben kaptım der" gibi bende çok pis bakış attım kadına bir süre bakışlarla cevaplaştık sadece. Ama o kadına karşı suskun kaldım ya içimde uktedir hoş ne diyecektim bilemiyorum. Yer mi dilenciliği mi yapcaktım :mymeka:

Asil Kadın boş konuşmaz.
ama kendini o duruma da düşürmez.(hakarete uğramak falan gibi.)

Ne alaka yaa?? Neden susmak ile terbiyeyi bağdaştırdınız anlamadım..

:) bu cümle benim için mi ?

susmayı ben savunmuşum ama duruma göre değişir demek istedim. şimdi biz genciz onlar yaşlı çoğu zaman susmak insanı yüceltir düşüncesindeyim. Yani tamamen saygıdan.
bu benim fikrim..
sesizliğini korumazsın bu tamamne karakter farklılığı ..
zaten benim rumuzum suskun_sultan DDD

Son düzenleme:
Hayyalcim aaaa sen hiç asil değilsin, sen kendine nasıl hakaret ettirirsin o konuma nasıl gelirsin, yaşlıdır deyip anana babana sövdürecektin hiç yakıştı mı sana, yaşlı insan o küfüre etmeye de her şeye de hakkı var çok yanlışsın çokkkkkkk

iş ortamın-mda kendimi yavaş anlatıyorum, susuyorum ama yumuşak davranmıyorum. terslik çıkaran olursa asla susmam.

yolda belde bir şey olursa ve söylemem gereken olursa konuşurum gerekeni söylerim. bir kez otobüste kadınlar aşağı yukarı aynı tepkiyi vermişlerdi senin olayınla, ben de "siz ne biçim kadınsınız! destek olacağınıza köstek oluyorsunuz uyuzlar." demiştim.

diyeceğimi dedikten sonra karşı tarafın ne dediği önemli değildir. ki genelde bir şey diyemezler.

sevgilim veya sevgili gibi bi şeyimse bu şahıs, susarım, onun olaylar karşısındaki tepkisini ölçmek için fırsat kollamak için. tam manasıyla anlayınca da gerekiyorsa konuşur ve kendini ne zannettiğini sorararım. :1closedeyes:

Bu cümle kimse için değil sadece paylaşım..."Terbiyeli terbiyesinden susar, terbiyesiz ben susturdum sanır. "cümlesini boşuna söylemezler ?

Bir hikaye benden ...
Hikayeyi paylaşayım;

Çkk Çöp Kamyonu Kanunu
Hikayeler > Hikaye > Yaşamdan Hikayeler > Çkk Çöp Kamyonu Kanunu

--------------------------------------------------------------------------------

Bir gün bir taksiye atladım ve havaalanından hareket ettik. Sağ şeritte yol alırken siyah bir araba, park ettiği yerden aniden önümüze çıktı. Taksi şoförü sert bir şekilde frene bastı, kaydı ve diğer arabaya çarpmaktan milim farkıyla kurtuldu. Diğer arabanın sürücüsü camdan başını çıkartıp bağırmaya ve küfretmeye başladı. Taksi şoförü ona gülümsedi ve içten bir şekilde el salladı. Tavrı, gerçekten de çok arkadaşçaydı.

Taksiciye sordum:

“Neden bunu yaptınız? Adam neredeyse arabanızı mahvedip ikimizi de hastaneye gönderecekti.”

Taksi şoförü bana, benim şimdi adına; “Çöp Kamyonu Kanunu” dediğim şeyi öğretti.

Şoför, “pek çok insanın, çöp kamyonu gibi olduğunu” söyledi ve devam etti:

“Birçok insan, her tarafta çöp dolu olarak dolaşıyor. Bunların yükleri de; kızgınlık, öfke ve hayal kırıklığıdır. “Çöpleri” biriktikçe onu bırakacak bir yere ihtiyaç duyuyorlar ve bazen sizin üzerinize bırakabilirler. Sakın kişisel olarak üstünüze almayın. Sadece gülümseyin, onlar için iyi şeyler temenni edin ve yolunuza devam edin. Onların `çöpünü` alıp işyerinize, evinize veya sokaktaki diğer insanlara dağıtmayın.

İşin ana fikri şu ki; başarılı insanlar, bu “çöp kamyonlarının”, günlerini mahvetmesine izin vermezler. Hayat, sabahları pişmanlıklarla uyanmak için çok kısa… Dolayısıyla size iyi davranan insanları sevin, iyi davranmayanlar için de dua edin.

Hayat, %10’uyla ne yaptığınız; %90’ıyla nasıl alıp karşıladığınızdır. Ne demiş atalarımız:

“İncinsen de incitme...”

“Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.”

Son düzenleme:
Kadına çan çan konuşmayı yakıştırmıyorum ben.Kimisi vardır iş ortamında karşısındaki adamı tahrik eder sonrada onunla çene yarıştırır.Çileden çıkardığı yetmiyor gibi haklıymış gibi intiba yaratmaya çalışır.
İğreniyorum öyle kadınlardan.Çok üzgünüm çoook

susan kadin ezilen kadin degildir bence

ama suan kadin illede terbiyeli kadinda degildir

terbiyeli kadin yerine göre susup yerine göre konusmasini

ve konusursada ne söyledigini bilen kadindir

bana göre

Bence otobuste yaslı cocuklu vs gıbı kısılere yerını vermek tercıh meselesı.Bana gore asla bır ınsanın ne kadar saygılı yada ıyı terbıye aldıgını gostermezTabhıkı bu benım fıkrım.Bu fıkrede nasıl vardım bılıyomusunuz kalan uc bes senelık omurlerınıde gençler hakkında gıybet yaparak onların ne kadar cıgrından cıktıgını ne kadar saygısısz ne kadar degersız olduklarını cekıstırerek gecırdıklerı ıcın ben artık kafadan herkese sırf yaslı oldugu ıcın saygı duymuyorum.Hak edene saygı duymak taraftarıyım ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…