Susan Kadın Terbiyeli Kadın mıdır?

susan kadin ezilen kadin degildir bence

ama suan kadin illede terbiyeli kadinda degildir

terbiyeli kadin yerine göre susup yerine göre konusmasini

ve konusursada ne söyledigini bilen kadindir

bana göre

a.s a.s:hulya::hulya::lepi:

Maalesef toplumumuzda erkektir o söyler ama sen kadınsın ağır ol yani sus anlayışını ben hayatım boyunca anlamayacağım canım...
:sm_confused:
Susup kendimi ezdireceğime konuşup adım edepsize çıkar en kabadayı... kötükedihüso

Katılıyorum.
Allah aşkına nedir bu ya , hem kendi oturuyor hemde çocuğu
Bizimde geçen sene başımıza böyle bir olay geldi
Annem yeğenimi oturttu kendisi ayakta başında bekledi
Kadının biri gelmiş çocuğunu kaldırda ben oturacam diyor
Annemde sanki çocuğu kaldırıp ben oturmasını bilmiyorum
Alla alla insanlar bi garip cidden ya..

Ama geçen bir olaya şahit oldum
Otobüs bekliyorum , otobüs sırası almış başını gitmiş , kalabalık
Kadının biri kızın birine söylenip duruyor
Yok efendim sen nasıl benim önüme geçersin sende kimsin
bıd bıd konuşup duruyor
Kız cevap vermedikçe , diğer kişiliksiz daha bir sinirleniyor ve kadına çantasıyla vurmaya çalışıyor , bir oğlan engel oluyor
Aslında o anda o kadını örgülü saçlarıyla dövmek geldi ama başkalarının işlerine karışmak haddim değildir..
Çünkü haksızdı üstüne üstlük terbiyesizdi..
Yazık kızda çantayla kendisine saldırılmasına rağmen
Yine gıkı çıkmadı , evet ezikti , ama diğerinin yaptığıda insanlık değildi..

kurabiye... insan çileden çıkarabiliyor delikafadulden bana çanta vuracak delikafadulden amanın bende dayanamzdım sanırım o anda nasıl refleks olurdu artık blemiyorum ... kavga için bir neden...delikafadulden

ya olay otobus yer konusuna donmus:) bende bu konuda cok sinir olurum hayatımda bir kere bir yaslıya yer verdim o teyzede hakkını helal et deyip durdu:) ama cogu varya gezmelerden tozmalardan cıkıyor 4-5 kisi ben suna sahit oldum binin binin yer verirler nasıl olsa diyorlar..vermeyincede gencler soyle gencler boyle susmazsan terbiyesizsin susarsan umursamaz..bazı kadınlarda cocuguyla birlikte oturup hic kaldırmıyorlar biz annemiz kucagında az mı gittik besempatiksalakcinni birde kimsenin kimseye kalk suna yer ver demeyede hakkı yok valla ozamanda susmam yahu ne otobusmus ya en guseli tak kulaklıgı basını cevir camın onune sallama kimseyi

aslında susan kadın terbıyelı degıldır. ınsanın m mutlaka kendını koruma ıhtıyacı vardır. ama kımı kadınlarda susarak kımı kadınlarda konusarak tepkı gosterırler. ama susan kadın cogu zaman terbıyelı, cevp vermedı aferın " dıye tebrık alır. bense bunu hıc anlamam . susan kadın ya fettandır, yada cevap vermeyı bılmıyordur. bana gore

ben susarim esime soyler..hepsinin hakkindan da gelir.cunku ikimizde biliyoruz ki bulundugumuz ortamda eger ben sesimi cikarsam kotu olurum ama o soylerse bisey olmaz.o bana sen sakin uzulme ben herkesin cevabini veririm veriyorum da der..
birde o benim nelere kizacagimi falan iyi bilir..hemen tepkisini koyar..kaba bir tabir olacak ama maşa varken elimi yakmiyorum..

Verdiğim örnek biraz dallandı budaklandı durduk yere...
sempatiksalakcinni
Altını çizdiğim yere de katılıyorum... :hulya:

bana hakaret edene susmam tabii, ama bazı durumlardada çenemi tutabilmeyi isterdim. susmak bazen politik davranmaktır aslında, ha ama bence terbiye göstergesi değildir. ben susarmıyım..hayırrrrrrrr

Kadın susmamalı fikrine katılıyorum ama konuşmasının da adabı olmalı. Konuşurken seviyeyi düşürmeden ve asla küfür içeren sözcükler kullanmadan cevap vermeli karşısındakine. Özellikle eşler arasında olan tartışmalarda bunu unutmamak gerek.

susan kadın sadece bazılarının işlerine geldiği için terbiyeli kadındır denildiği düşüncesindeyim...
tabiki de susmam haklı olduğum şeyleri savunurum ...herkese
hak ettiği şekilde konuşmak kimi vardır konuşsan da anlamaz sabit fikirleri yüzünden kimi vardır konuşursun sadece anlamak istedğini anlar kiminin de işine gelmez gerçekleri duymak...ayrıca küfürden hiç hoşlanmam ne konuşuken kullanmakdan ne de duymakdan

Terbiyeli olmak demek illaki susmak demek değildir. Karşınızdaki kadar çirkinleşmeden de kendinizi kendinize ve hanımlığınıza yakışan şekilde savunabilirsiniz. İnsanın kendini savunması ve karşı tarafın yaptığı hakaret ya da haksızlığa karşı haddini bildirmesi terbiyesizlik değildir. Terbiyesizlik etmeyeceğim diye sessiz kalırsanız o zaman da ezilen ve hep mağdur olan kişi olursunuz. Bu konuda ben böyle düşünüyorum.

Üniversitedeyken ellerimde kitaplar, belim kopmuş ağırlığı taşımaktan sabahın 6'sında çıkmışım yollara akşam olmuş saat 6, belimdeki fıtık beni bitirmiş ( sözde genciz) ev gezmesinden gelmişler pür neşe otobüste kaldırcak kurban aıyorlar genç diyebileceğimiz orta yaşlı hiç kimseye yer vermedim..lmaz:

Eğer dolmuşta beyler varsa onlar adam gibi davranmazsa bebekli, hamile ,yaşlı amcalara, teyzelere yer veririm ellerimdeki kitaplarıda kucaklarına koyabilir miyim diye sorarım..

Üniversitede kulağında müzik keyif içinde yolculuk yapıyor diye saygısız muamelesi ne olur yapılmasın..:sinifsinif:
Beni kulaklıkla ders çalışıyordum ve bir kadın beni terslemeye çalıştı.Elimde kitaplar vardı bir başladım kadına anlatmaya halimi kadın sustu kaldı.Afedersin kızım dedi..

.Lütfen gençleri otobüste oturuyor,uyuyor diye körü körüne yargılamayın..İnsan bazen dolmuşta dinlenmek zorunda kalabiliyor...

İlköğretim öğrencileri görüyorum çantaları kendilerinden ağır o çocukları ayakta kambur, tutuncak bir yer olmadan bırakıyorlar ve de emir veren bir tonla kalk yavrum bakiiimm "alsanaalsanasmile diyerek.

Bende öyle kadınlara çok kızıyorum..Üstelik ver çantanıda tutayım demiyorlar..kötükedihüso
Bu çocuklara ve gençlere de yazık gerçekten...

boshayallersmile kaydirigubbakcemile5

susan kadın yorgun kadındır. Karşısındaki yada karşısındakiler anlamadığı için konuşma gereği duymayan kadındır..

Ben susmam susamam.Tamamen susulmasına çok karşıyım.
Ben okkalı 2 cümle söyleyim susma taraftarıyım.Karşı taraf için bu çok yıkıcı olur.Keske adamakıllı 2-3 cümle söyleyip susabilsem.Ama ah şu çenem....klava:

Bence degildir ben susuyorsam bir o kadar eziliyorumdur ezildikten sonra terbiyemin ne önemi var ki ?

bazen susmak da güzel bir cevaptır.ben kendimi biliyorum kötü söz sahibinin hakkıdr.onun söylemesi beni öyle yapmaz.yeri zamanı geldiğinde de taşı gediğine koyarım ama o zaman da susturamazlar.lmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…