Susan Kadın Terbiyeli Kadın mıdır?

Bence yeri ve zamanına göre susmak gerekir.. bazen konuşarak, bağırarak işleri daha da kötüleştirebiliyoruz.. bir laf var çok severim '' en büyük tepki, tepkisizliktir'' diye.. susmak bazen en çok işe yarayan tavırdır.. Ben yapabiliyor muyum? Hayır

eski bir söz vardır
hapis istirahat sürgün seyahat
bu söze cok inanırım konuştuğun yer zaman cok önemli iyi ayarlamak lazım

biz eşimle zaman zaman bunun tartışmasını yaşıyoruz. eşimin dedesi çok tutucudur,muhafazakalardır yani. ben de bayramda elbise almıştım diz boyunda. ten rengi çorapla giydim. kayınvalidem ''dedenin huyunu biliyorsun o elbiseyi giyme ya da elbisenin altına pantolon giy'' demez mi. çıldırdım o sıra kayınvalidem aşağı inmiş ben hala evde sanıyorum eşim ben ve abisi kaldık. o zaman kendinize kapalı gelin alacaktınız siz ne karışıyorsunuz bana diye bağırdım. neymiş kocama göre olur anne diyecekmişim susacakmışım terbiyesizlik yapmışım. onlar yüzünden kocamla günlerce konuşmadım.

susan kadın umutsuzluğa bağnazlığa mahkumdur.
öyle düşünecek olursak susan erkek terbiyeli midir?
susmayın sustukça insanı çığrından çıkarıyorlar.
patlama daha şiddetli oluyor.
terbiyeyle alakası yok susmanın cevabınız varsa konuşun yoksa susmayı düşünün.

valla kim ne yapar bilmem canım ama benim çok cazgır olduğumu herkes bilir
haksızlığa tahammülüm yoktur pat dadanak lafı yapıştırırım tokat gibi oturur
baktım olmuyo
saçını başını yolarımm

Son düzenleyen: Moderatör:
Mecbur kalmış bir suskunluksa o kadınları kayırıyorum.(ev ve maddi yönden)
Genel olarak susan kadın ezik kadındır bana göre!

biri bana hakaret ederse veya bi haksızlığa uğrarsam bir sürü laf kalabalığı yapacağıma ona tek kelime ederim ama o öyle bi kelime seçerimki suratında tokat etkisi yapar ve çeker giderim o ortamdan.ama diyelimki biri bana tokat attı veya saldırdı o zaman aynen allah ne verdiyse dalarım.başedemiceğim biriyse yani bi erkekten şiddet görürsem kaçarım hemen ve gereken yere şikayet ederim eşimse bunu yapan evi terkederim ve boşanacağımı söylerim.yani her harükarda az laf çok iş.......
çok konuşan terbiyesizmidir yoooo.o kişilikle alakalı terbiyeyle değil

bende hiiiiçç susamam..hatta eşim biraz susta kafam dinlensin der..o derece yaniiii.-)))etrafımdakilerde benden çekinir..bilirler nasıl hazır cevp olduğumu..hazır cevap dediysem özle patavatsızca değil,gayette mantıklı vede saygılı vede felsefi cevaplar veriirim yani...ee birazda okumuşluk olunca ,kimse size kolay kolay bişey diyemiiyoo.."almanyalı dediyse biz bunun üstüne bişey diyemeyiz"hesabı...coğu kimseyi yıldırmışımdır.hele benim halam vede eşimin bazı akrabalrı insanın morelini bozmak için varlar bazen..onlara karşı falan neden susayım ki??nye kendimi ezdireyim??valla ben bözleyim diye onlar bile bana bi laf edemiyo..tokat gibi cvplarını aldıkları için...dedigim gibi saygi cercevesinde ama...

suskunluğum asaletimdendir
her lafa verecek bi cevabım var
fakat ;
bir lafa bakarım lafmı diye
birde söyleyene bakarım adam mı diye

suskunluğum asaletimdendir
her lafa verecek bi cevabım var
fakat ;
bir lafa bakarım lafmı diye
birde söyleyene bakarım adam mı diye

waaaaaauuuvvvv bu cuk diye oturtur işte adamı sağol yeri geldiğinde kullanıcam bu lafı.ben böyle kısa ama tokat etkisindeki laflara bayılıyorum

vay haline benim canımı sıkanın laf atanın eski bir almancı olarak ha birde türk olduğum içim alman erkek çocuklardan çok dayak yemişliğim var beni ezeni bende ezerim,kadınmış erkekmiş fark etmez! Beni sevenide bilirim sevmekte en zor kısım herhalde

susulacak yer var konuşulacak yer var nerde konuşacağını bilirsen nerde susacağını bilirsen terbiyeden ödün vermezsin

sözüm meclisten dışarı,tamamen kişisel görüşüm;susan kadın passif kadındır.terbiye konuşup konuşmamakla ölçülmez,nasıl ve ne konuştuğunla ölçülür....

ben şu çenemi tutamam bu hayatta hep yalan söyleyemediğimden kaybettim
herkes çok açık sözlüsün der..ama anladımki bu hayatta açıksözlü olunmaması gerek..rol yapmak gerek
sessiz atın tekmesi çifte olur derler

Son düzenleyen: Moderatör:
Susan kadın terbiyeli kadın değildir bence.
Ama yerinde susan kadın olabilir. Kadınlar bugüne kadar susturula susturula bir eziklik içinde yetişmiş zaten , ne susacağım.

yıllar önce böyleydi belki..ama roller bile değişti artık..sesi çıkmayan kadın ezilen kadındır bence de..nişanlım kavga edip tartıştığımızda bile eğer sessiz kalıyosam susma savun kendini bağır çağır ama susma diyor..

''söz gümüşse, sukut altındır''demişler atalarımız...
''ya hayır konuş ,ya sus '' hadis-i şerif...

ama yere,zamana,olaylara ve şartlara bağlı olarak gerektiği gibi davranmak en doğrusu bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…