Hayyalcim aaaa sen hiç asil değilsin, sen kendine nasıl hakaret ettirirsin o konuma nasıl gelirsin, yaşlıdır deyip anana babana sövdürecektin hiç yakıştı mı sana, yaşlı insan o küfüre etmeye de her şeye de hakkı var çok yanlışsın çokkkkkkk
Bence otobuste yaslı cocuklu vs gıbı kısılere yerını vermek tercıh meselesı.Bana gore asla bır ınsanın ne kadar saygılı yada ıyı terbıye aldıgını gostermezTabhıkı bu benım fıkrım.Bu fıkrede nasıl vardım bılıyomusunuz kalan uc bes senelık omurlerınıde gençler hakkında gıybet yaparak onların ne kadar cıgrından cıktıgını ne kadar saygısısz ne kadar degersız olduklarını cekıstırerek gecırdıklerı ıcın ben artık kafadan herkese sırf yaslı oldugu ıcın saygı duymuyorum.Hak edene saygı duymak taraftarıyım ben.
Tabi ki tercih meselesi de ama yanında çocuğu ile iki büklüm duran bir kişinin gözünün içine baka baka da hehe önce ben kaptım der gibi pat diye oturmazsın herhalde...
Yaşlı değişir. Her saçı beyaz a yaşlı diye yol verilmez ama elinde bastonu zor duran birine de yer vermek lazım...
Alya daha bebek,bebek arabasını bıraktım pusetinde rahat oturuyo kayınvalidemde diye yanıma aldım pusetin içinde kapıdan otobüse bindim bi gün.Önce otobüs boştu puseti yanıma koydumsonra dolunca cam tarafına biri oturdu puseti koridor tarafında koltuğa koydum bende ayakta durdum tuttum onu.Puset içinde bebekle ayakta duramayacağıma ikimizde oturamayacağımıza göre öylesi daha mantıklı geldi.ınan o kadar cok denk geldımkı kadına cocuklu dıye yer verıyosun kadın oturuyo yanındakı kalkınca hooop cocugunu oraya oturtuyo sana sen bana yer vermıstın gel sen otur demıyor(artı parasınıda odemıyor)...Ozamanda ınsan tabı vay be mılletın enaqyısı benım heralde dıye şebelek gibi bakakalıyor..
ınan o kadar cok denk geldımkı kadına cocuklu dıye yer verıyosun kadın oturuyo yanındakı kalkınca hooop cocugunu oraya oturtuyo sana sen bana yer vermıstın gel sen otur demıyor(artı parasınıda odemıyor)...Ozamanda ınsan tabı vay be mılletın enaqyısı benım heralde dıye şebelek gibi bakakalıyor..
Yuhhh....
Hayyalin yazdığı bahsettiği olay da çok başka ama..
Adam ben oturcam diye lank diye oturuyor, söyleseydiniz ben yer verirdim dedi diye bir ton hakaret nerde kaldı senin büyüklüğün...
Ben çok dolmuşlara biniyorum dolmuş şoförleri bile yaşlılarla lakayıt konuşur rastlarım daha bir yaşlının hakaret ettiğini görmedim. Ezilip büzülürler...
Mesela Hayal in başına gelen olayını erkek olduğunu varsayalım;
"Amca söylesen yer verirdik herhalde" akabinde artist artist cık cıklamalar tabi ...
Adamın sırtı sıvazlanarak " oğlum duramıyorum ayakta işte" diye ezilip büzülme. Büyük ihtimal böyle olurdu....
İşte sız o azınlıktansınız hanı bır kısı parası verıpte bır kısılık yer kaplayan duyarlı ınsanlardansınız.Gerci bence o kızı yerınden kaldırmanız pek hos olmamıs,baskasının yapıcagı seye mudahale etmek bana dogru gelmıyor ama tabıkı saygı duyarım oda sızın dogrunuz.Alya daha bebek,bebek arabasını bıraktım pusetinde rahat oturuyo kayınvalidemde diye yanıma aldım pusetin içinde kapıdan otobüse bindim bi gün.Önce otobüs boştu puseti yanıma koydumsonra dolunca cam tarafına biri oturdu puseti koridor tarafında koltuğa koydum bende ayakta durdum tuttum onu.Puset içinde bebekle ayakta duramayacağıma ikimizde oturamayacağımıza göre öylesi daha mantıklı geldi.
Sonra yaşlı bi teyze bindi a kızım alsana onu koltuğuyla yerde dursun bende oturayım dedi.Dedim teyze onu yere koyamam ama dur sana bi yer bulayım dedim,öteki tarafta 18-19 yaşında bi kız kulağında volkmen uyuyor gibi yapıyor.Kaldırdım onu,bakın dedim teyze ayakta zor duruyor kalkında otursun kadın.Kız bana söyleniyor,sus seni burda ele güne ders olsun diye yolarım dedim.Sadece bir cümle söyledim ona,milletin içinde ne uğraşcam onunla.
Evet haklısın canım susmalıydım
Bu arada o yaşlı deyip saygı duyun dediğiniz insan size 'inşallaaaaaaaaah sen de benden beter olursun ayakta kalacak halin kalmaz benim yaşımda olunca. Benden bin beter olursun.' deyince acaba siz ne yapardınız çok merak ediyorum... şakkıdı
İnşallah amcacım amin derdiniz herhalde suskun_sultan...
-tatlicadiarzu-
Pes vallahi pes... mirmirmirmir
Kadın kadının en büyük düşmanı diye boşuna söylememişler...
İşte sız o azınlıktansınız hanı bır kısı parası verıpte bır kısılık yer kaplayan duyarlı ınsanlardansınız.Gerci bence o kızı yerınden kaldırmanız pek hos olmamıs,baskasının yapıcagı seye mudahale etmek bana dogru gelmıyor ama tabıkı saygı duyarım oda sızın dogrunuz.
kaydirigubbakcemile5 Katılıyorum bu ayrı mevzu canım...Tabi ki tercih meselesi de ama yanında çocuğu ile iki büklüm duran bir kişinin gözünün içine baka baka da hehe önce ben kaptım der gibi pat diye oturmazsın herhalde...
Yaşlı değişir. Her saçı beyaz a yaşlı diye yol verilmez ama elinde bastonu zor duran birine de yer vermek lazım...
Cümleleri neden ters anladığınızı anlayamadım.
Hem neden kadını kadına düşman edeyim.
Kapıya gelen dilenciler para vermeyince binbir türlü laf söyler...her sözü galeye olsaydım ooo hergün biriyle kavga ederdim. Sokaktan geçen birini neden galaye alayım... Dilencinin duası kabul olsaydı AMCACIĞIM gökden para yağardı derdim[/I]...
Ben kötü söze kötü sözle söz söylemem diyorum...
çöp kamyon anlatımı hoş fakat dolmuşta veya otobüsde sizi taciz eden birinin yüzüne gülemezsin o an gereğini korkmadan yapman gerek
kaydirigubbakcemile5 Katılıyorum bu ayrı mevzu canım...
Ben zaten asla ayakta duramayan birine hamileye çocuğu olana dayanamam...
Yanlış anlama olduğunu düşünüyorum...
Olay yer verme alma mevzusu değil zaten... :bbo:
Otobüs çok kalabalıktı ben de ayaktaydım. O bahsettiğim yaşlı adamı da zaten görmedim kapı girişinde ayaktaymış ben daha içeri taraftaydım. Tam önümde durduğum insan indi ve ben de takdir edersiniz ki etrafımda ayakta olan yaşlı insan arayacak değilim...
Tam eğildim oturmak için, birisi beni hızla itti, sendeledim...
Bu mudur yani saygı?
Hala saygı diyenlerimiz var...
Sonra da neden itiyorsun ki isteseydin yol verirdim dedim, inşallah sen benden beter olursun diye beddua etmeye başladı. Küfretmeye...vs
Ne yapmam lazımdı merak ediyorum...
Ayrıca mevzu otobüste yol verme değil...
Kadının toplumda susturulması ve bunu terbiyeden sayma...
Ben sadece örnek verdim.
Mevzu ne yaşlılar ne başka bir şey lütfen konu dışına çıkmayalım. yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?