susuyorum içimdekiler yüzünden dişlerim i sıkıyor. .

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.488
408
Merhaba arkadaşlar
insan bu bozuk piskoloji den nasıl kurtulur..
sürekli bi sorun sorunlarla dolu bi yaşam. . evlendigim günden beri problem problem..
yakın zamanda ev aldık. eşime o kadar çok söyledim ki borca girmeyelim ben kirada oturmaya razıyım ama o beni dinlemedi götürdü bütün birikimimizi eve verdi. .
neyse dedim bi şekilde ödenir ikimizde çalışıyoruz..
bide milletden borç aldı kredi yi çok cekmeyelim diye...
bizim ikimizinde ailesi uzakta biz yurt dışında yaşıyoruz eşimin ailesi Türkiye de..
geçen gün tutturdu tatile Türkiye ye gidelim olmaz bu kadar borç varken gidemeyiz el borcumuz u odeyelim diyorum tartışma çıkıyor.. o zaman ev almasaydin diyorum kızıyor . .
usandim tartismaktan . .. asil su sorun var. . biz ailesinin yanına hangi sene gittiysek boşanma noktasına geldik. .
bidaha onların yanına gitmek istemiyorum huzurumuzu bozuyorlar. .
borçları bahane ediyorum gitmeyelim diye. .
allahım kafayı yiyeceğim ben bu adamı nasıl ikna edeceğim yaaa...
o kadar sıkıntı yapıyorumki dişlerimi sıkıyorum hastalık haline geldi. .
sabah uyandigimda çenem ağrıyor artık. .

ailem benim için önemli dedi geçen gün git ailen ile yasa o zaman dedim bende ağladım.. ben ailen değilim zaten dedim. .
korkuyorum oraya her gitdiğimde bittik biz ayrılma noktasına geldik gitmek istemiyorum.. napmam lazım sizce? ??

Eğer birinin bana borcu varsa ve onu ödemek yerine keyfi olarak tatile gidiyorsa gercekten çok sinirlenirim. Siz de eşinize bu şekilde anlatmaya çalışın. Şahsi borçlar mümkünse erken ödenmelidir.
Ailesi ile de bugün görüşmeseniz borç bitince görüşeceksiniz. Maalesef ondan Kaçış yok gibi.

esiniz anladigim kadariyla konu ne olursa olsun bildigini okuyarak neticeye erisiyot. boyle biri ile polemige girmek gereksiz sinir harbi, bosa kurek olacaktir. Kendinize hep su telkini animsatin:

- Allah'im degistiremeyecegim seyleri kabullenebilmek icin huzur, degistirebileceklerim icin cesaret ve aralarındaki farki kavrayabilmek icin akıl ver.

Önce sorumluluk.. Borcunuz olan kişiler 3-5 laf sokuştursun eşine, bak bakalım gidiyor mu gitmiyor mu..

dedim eşime aynısını belki arkanızdan konuşuyordur parami aldılar hala geri ödemediler diye falan ama eşim dinlemiyor vericem zaten diyor sorun değil diyor. ..
benim ailem önemli ya anneme babama bişey olursa onları bidaha hiç göremem diyor. . Bugün varız yarın i allah bilir diyor. .yaşlılar sonuçta diyor. ikna edemiyorum. ..

Eğer ailesinin sizin yanınıza gelip kalma ihtimali varsa o daha kötü.
Sakin bir dil ve ses tonuyla, ödemelerinizin böyle bir ziyareti kaldırmayacağını, isterse tek başına kendisinin gidip ailesini görebileceğini söyleseniz?

Kusura bakmayın ama bencilce davranıyorsunuz kim istemez ailesini görmek .
Çevrem de kendim de dahil çoğu kişinin bir yerlere borcu var.
Yapmayın ya eşeğin hatırı yoksa sahibinin var derler , kısacık bir vakit sabredemiyor musunuz görmemezlikten gelemiyor musunuz bazı şeyleri.

onuda söyledim olmaz diyor ben evliyim ben nerdeysem sende orda olacaksın diyor.
bende borçlar dan kurtulma taraftariyim. .
bide gitmek istemiyorum çünkü huzurumuzu bozuyor ailesi. .

O bildiğini okursa sen de öyle yap. Benim de ailem önemli. Onlari görmek istiyorum de onların yanina git. Ağaç kavugundan cikmadigina göre?

Sizin aileniz nerde? Niye aranızda sadece onun ailesi sorun oluyor.

Sizin aileniz nerde? Niye aranızda sadece onun ailesi sorun oluyor.

benim ailem Türkiye de değil ama bende uzagim mesafe olarak aileme. .
Eşimin ailesi Türkiye de..
eşim ailesinin yanına gidince bambaşka biri oluyor kendimi orda itilmis hissediyorum...
neden bilmem ama bütün büyük tartışmalar orda oldu. . biz birlikte yalnız oldukmu çok iyiz ailesi oldumu her şeye karışıyorlar eşimi tetikliyorlar. ..kesinlikle gitmek istemiyorum...
ve esimede dedim bidaha benimle türkiyede tartışma çıkarsa kesinlikle bosanacagim sende o çok sevdiğin ailenle hayatını geçir dedim. . yemin ettim...

O bildiğini okursa sen de öyle yap. Benim de ailem önemli. Onlari görmek istiyorum de onların yanina git. Ağaç kavugundan cikmadigina göre?

dedim aynısını benim ailem de uzakta ben kendi aileme gideyim sende türkiyeye ailene git 1 hafta 10 gun falan gör gel. ..
yok olmaz diyor ailesi sorarmis ISSIZZ niye gelmedi?

dedim aynısını benim ailem de uzakta ben kendi aileme gideyim sende türkiyeye ailene git 1 hafta 10 gun falan gör gel. ..
yok olmaz diyor ailesi sorarmis ISSIZZ niye gelmedi?
Benim de ailem seni soruyor de Ben sana baskı yapmıyorum senden de aynı saygıyı bekliyorum de. Onun ailesi aile de seninki ne?

Uzak olduğun için Şükret o zaman ..

Kadınların ailesi aile değil sanki. Konu sahibi eşin rahat vermez. Ya sürekli gitmem diye kavga edeceksin. Ya da gidip dönüp kavga edeceksin.

Biraz dişli olun ya ,bu nedir? borç var harç var adam keyfinde.onu da geçtim, madem gittiğinizde sorun yaşıyorsunuz, gitmeyin.Çekin resti, ne yapabilir Allah aşkına, bu kadar korkmayın.Sizi kararlı görünce bir iki bağırır,tehtit falan sonra bakacak ki pabuç pahalı ,mecbur geri adım atacak.Şu kocalarınızın her dediğini yapmayın ,ben olsam yıkardım ortalığı,sıkar öyle beni götürmek. Ayrıca zaten sizi , ailesi ne der diye yanında götürüyo , bayıldığına değil yani.ne aile sevgisi be.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…