- 2 Ocak 2016
- 359
- 217
- 18
- 40
- Konu Sahibi morsalkimm
Uyku uyuyabiliyormusun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba hanımlar, 2 aylık bir bebeğim var. Ne yapsam sütüm çoğalmıyor. Sütüm az diye mama vermeye başladım. Yaş-kuru hurma, malt içeceği, 3 litre su, bulgur,taze soğan, irmik helvası, rezene çayı, ıhlamur, ayva, bunların hepsini denedim. Yok yok yok sütüm hep aynı. Çalışmaya başlayacağım ve süt biriktirmem gerek fakat ben daha bebeğime gün içinde yetemiyorum. Siz nasıl artırdınız sütünüzü yada neler faydalı oldu. Tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler
canım ıkı gun emzırme kampı yaptım sütüm çoğaldı sende dene ıstersen nette nasıl yapılacagı yazıyormerhaba hanımlar, 2 aylık bir bebeğim var. Ne yapsam sütüm çoğalmıyor. Sütüm az diye mama vermeye başladım. Yaş-kuru hurma, malt içeceği, 3 litre su, bulgur,taze soğan, irmik helvası, rezene çayı, ıhlamur, ayva, bunların hepsini denedim. Yok yok yok sütüm hep aynı. Çalışmaya başlayacağım ve süt biriktirmem gerek fakat ben daha bebeğime gün içinde yetemiyorum. Siz nasıl artırdınız sütünüzü yada neler faydalı oldu. Tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler
Psikolojik dedğini herşeyi deneyeceğim çünkü denemediğim sadece bunlar kaldı. İnşallah işe yarayacakmorsalkimm
öncelikle sakin ol. sürekli süt olup olmadığını düşünmek seni strese sokar ve stres de süt yapımının düşmanı. hani çok önemsediğimiz sınava telaştan bir türlü adapte olup çalışamayız ya, onun gibi... kesinlikle süte odaklanma...
yapılan araştırmalarda besinlerden ziyade psikolojik ve bedensel rahatlığın süt yapımına faydası olduğu ortaya çıkmış...
rezene içmek- anason içmek- ısırgan içmek- duş almak süt yapar. peki neden? çünkü rahatlatır.
uyumak süt yapar. neden? çünkü psikolojik ve bedensel olarak dinlenirsin...
şimdi mutfağa git ve svdiğin birkaç yiyecekten ye, sütü düşünme, sonra duş al, biraz rahatla.. sütün artacaktır.
Sütüm yetmiyor değil çok şükür kilo alımı normaldi fakat şöyle söyleyeyim gündüz herşey iyi gidiyor, akşam oğlum sürekli memede kalmak istiyordu anlam veremiyordum. Sağdım göğsümü ve bir gram çıkmadı bebeğim boşa emiyormuş ve doğal olarak açlıktan sürekli ağlıyordu. Çatesiz mama aldım. Çünkü açken sadece ağlıyor uyumuyorda. Mamayı yedi ve uykuya daldı hatta o gece ilk defa 5 saat aralıksız uyuduSütünüzün yetmediğine nasıl karar verdiniz? Kilomu almıyordu
Sütüm yetmiyor değil çok şükür kilo alımı normaldi fakat şöyle söyleyeyim gündüz herşey iyi gidiyor, akşam oğlum sürekli memede kalmak istiyordu anlam veremiyordum. Sağdım göğsümü ve bir gram çıkmadı bebeğim boşa emiyormuş ve doğal olarak açlıktan sürekli ağlıyordu. Çatesiz mama aldım. Çünkü açken sadece ağlıyor uyumuyorda. Mamayı yedi ve uykuya daldı hatta o gece ilk defa 5 saat aralıksız uyudu
Acikcasi ne yersen ye mama verdigin surece sutun cogalmaz, kilon artar.merhaba hanımlar, 2 aylık bir bebeğim var. Ne yapsam sütüm çoğalmıyor. Sütüm az diye mama vermeye başladım. Yaş-kuru hurma, malt içeceği, 3 litre su, bulgur,taze soğan, irmik helvası, rezene çayı, ıhlamur, ayva, bunların hepsini denedim. Yok yok yok sütüm hep aynı. Çalışmaya başlayacağım ve süt biriktirmem gerek fakat ben daha bebeğime gün içinde yetemiyorum. Siz nasıl artırdınız sütünüzü yada neler faydalı oldu. Tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler
En buyuk hatayi 2 aylik bebeginizi gece 5 saat kesintisiz uyutarak yapiyorsunuz, bebek gece bol bol emmeli (3 saatte 1 gibi) anneyi cunku sut en fazla gece uretilir. İlk baslarda uyku duzeni olmaz malesef ama bu sizi karni ac diye yaniltmamali, kilo alimi normalse sutunuz yetiyordur. Ayrica hic bir pompa, en kalitelisi bile, bir bebek kadar iyi cekemez sutu. O yuzden pompalara guvenmeyin.Sütüm yetmiyor değil çok şükür kilo alımı normaldi fakat şöyle söyleyeyim gündüz herşey iyi gidiyor, akşam oğlum sürekli memede kalmak istiyordu anlam veremiyordum. Sağdım göğsümü ve bir gram çıkmadı bebeğim boşa emiyormuş ve doğal olarak açlıktan sürekli ağlıyordu. Çatesiz mama aldım. Çünkü açken sadece ağlıyor uyumuyorda. Mamayı yedi ve uykuya daldı hatta o gece ilk defa 5 saat aralıksız uyudu
Sadece sizin gibi ufak bebekleri olanlar degil ek gidaya gecis sürecinden sonra da ac mi sutum yetmiyor mu diye dusunen anneler icin de soyle bir yazi var
Sevgili Anneler,
Her gün medyada ve sosyal medyada emzirme ile ilgili bir çok öneri ile karşılaşıyorsunuz. Bunları uyguladığınızda bebeğinize iyi baktığınızı düşünüyorsunuz. Pekiyi, emzirme ve ‘anne sütü’ konusunda verilen önerilerin ne kadarının doğru olduğunu hiç düşündünüz mü?
Emzirme konusunda çok ciddi bir bilgi kirliliği var. Dahası, internette (ve gerçek hayatta) yanlış ve asılsız bilgiler dolaşıyor. Mama firmaları ‘anne sütü’ dostu gibi görünüp aslında mama tüketimini artırmaya hizmet eden iddialarda bulunabiliyor; internette ve verdikleri eğitimlerle yayabiliyor. Bunun en güncel örneklerinden biri “Bebekler her gün 500 ml anne sütü (yoksa mama) almalıdır” iddiası. Bir mama firması tarafından 2010’dan beri farklı kampanyalarla dile getirilen bu iddia için asılsız bir şekilde ‘Dünya Sağlık Örgütü beslenme rehberlerine göre’ diye referans veriliyor. Siz de “Acaba 500 ml anne sütü çıkıyor mudur benden???? Eğer çıkmıyorsa üstünü mama ile tamamlamam gerekir!” diye endişe ve telaşa kapılıyorsunuz. Hatta “Ya bebeğime iyi bakmıyorsam??? Bak Dünya Sağlık Örgütü de demiş. Ne olur ne olmaz, ben biraz takviye yapayım” deyip mamaya başlıyorsunuz. Bu da sonun başlangıcıoluyor.
Çünkü mamaya bir kez başlandı mı bebeğin aldığı anne sütü miktarı azalmaya başlar, mama miktarı hızla artar, bebek gittikçe biberona alışır ve emmesi bozulur, bu yüzden anne sütü daha da azalır ve bu bir kısır döngü halinde devam eder. Sonuç olarak bu yola giren ailelerde bebeklerin önemli bir kısmı zamanla emmeyi bırakır ve sadece mama ile beslenir hale gelir. Tam da mama firmalarının istediği şey!
Emzirilen bebekler için ‘şu kadar ml anne sütü almalıdır’ diye bir öneri verilmemiştir, verilemez de. Çünkü bu emzirmenin doğasına aykırıdır. Mamanın miktarı, mililitresi hesaplanabilir. Gözle görülür, elle tutulur. Ama emzirme böyle değildir. Emzirme anne ve bebek arasında bir iletişimdir. Bebek acıkır, anne meme verir. Daha çok ihtiyacı varsa, bebek daha sık emmek ister. Daha az ihtiyacı varsa daha az. Bebekler istedikleri zaman istedikleri kadar emzirildiklerinde kendi ihtiyaçları doğrultusunda en ideal şekilde beslenmiş olurlar.
Emzirilen bir bebek için mililitre bazında öneri vermek anne ve bebek arasındaki iletişime müdahale etmek demektir. Rakamsal olarak verilen öneriler ancak emzirme sayısı şeklinde olabilir. Bu da ancak kritik dönemlerde veya gerektiğinde yapılır. Mesela bazı kaynaklarda yenidoğan döneminde günde en az 8-12 kez emzirmek gerektiği belirtilir. Bu önerinin amacı bellidir: yeni doğum yapmış bir anne bebeğinin acıkma işaretlerini henüz öğrenmemiş olabilir; doğru yolda olduğunu anlaması için genel bir rehber sunulur bu öneri ile. Ancak emzirmenin hiç bir dönemi için, yani ne ilk 6 ay, ne de sonrası için, mililitre bazında anne sütü önerisi verilemez.
Yani, “her gün 500 ml anne sütü almalıdır, bunu almıyorsa üstünü mama ile tamamlamalıdır” iddiası emzirmenin doğasına aykırıdır ve mama firmalarının anneleri gereksiz endişeye sevk edip emzirmek yerine mama kullanımına çekmek için uyguladığı bir yöntem.
İyi de, o zaman Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bu öneriyi nasıl yapmış olabilir? İşin en acı yanı bu:WHO’nun böyle bir önerisi yok. Hiç olmadı!Mama firması bu ‘WHO önerisidir’ diyerek asılsız bir iddiada bulunuyor. Ve bu ilk değil.
Kuru börülce denedinizmi birde öyle 2 saatte bir değil sık sık emrinin sütünüz çoğalsın sonraları düzene sokarsın.merhaba hanımlar, 2 aylık bir bebeğim var. Ne yapsam sütüm çoğalmıyor. Sütüm az diye mama vermeye başladım. Yaş-kuru hurma, malt içeceği, 3 litre su, bulgur,taze soğan, irmik helvası, rezene çayı, ıhlamur, ayva, bunların hepsini denedim. Yok yok yok sütüm hep aynı. Çalışmaya başlayacağım ve süt biriktirmem gerek fakat ben daha bebeğime gün içinde yetemiyorum. Siz nasıl artırdınız sütünüzü yada neler faydalı oldu. Tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler
Maydanoz yapıyor diye duydum. Bi arastirin isterseniz