• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt meselesi...

Mama verirsen sütün azalır. Ne kadar sık emzirirsen o kadar çok süt üretilir. Aylık en az 500 gr alıyorsa sütün yetiyordur zaten. İyi bir makine al her emdikten sonra sütünü sağ. Bide doktor önerisi değilse ve kilo alımı iyiyse mamayı kes bence. Bende süt arttıran en etkili şey boza oldu. Bide onu dene istersen

Emziren bir anne olarak tavsiyem stres yok ve bol bol su.14 aylik bebegim var 2 saatte bir emer ve maşallah deyim sütüm cok fazla emerken agzinin kenarlarindan akiyor.her sabah mutlaka yarim demet dere otu ve tahin helvasi yerim.4litre su icerim.sutum az diye stres yaptiginiz icin de az olur.sıkıntı yapmayin

arkadaşlar bildiğim denediğim herşeyi yazmışlar ama aralarında kompostoyu hiç görmedim.kuru kayısı kuru erik kuru incir ve kuru üzümden komposto yapın.dönüşümlü yaparsanız daha iyi olur.mesela kayısı-incir erik-üzüm gibi...tahin helvası, boza, göğüslere özellikle sıcak duş ve suyu da tekrardan belirtmek istedim.
mamayı gece uykusuna yatmadan önce bir kereliğine verin bence sütünüz artana kadar.ben kızıma ilk bir ay gece 1 kereliğine mama verdim,daha sonra süt üretimi artınca ve dr hiç gerek yok kilo alımı gayet iyi dediği için bıraktım.hem şöyle 3-4 saat uyur, o da siz de rahat edersizin hem de uyuyunca sütünüz de birikmiş olur

Konuyu okudukça benim aklım karişti. Bir kere sağdım, 1 gr süt gelmedi demişsiniz. Belki de artık sütünüz tamamen kesilmiş de olabilir. Eğer kesildiyse yapılacak bir şey yok. Kesilmediyse, bol bol emzirin.

merhaba hanımlar, 2 aylık bir bebeğim var. Ne yapsam sütüm çoğalmıyor. Sütüm az diye mama vermeye başladım. Yaş-kuru hurma, malt içeceği, 3 litre su, bulgur,taze soğan, irmik helvası, rezene çayı, ıhlamur, ayva, bunların hepsini denedim. Yok yok yok sütüm hep aynı. Çalışmaya başlayacağım ve süt biriktirmem gerek fakat ben daha bebeğime gün içinde yetemiyorum. Siz nasıl artırdınız sütünüzü yada neler faydalı oldu. Tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler
Benimde sutum azdı sonra hemşire üç saate bir sağ dedi pompam var di usenmeden sagdim ve kızım 11 aylik olacak hala tas gibi oluyor sütten bende azaltmanın yolunu arar oldum inan.sagarsan çoğalır.uykunu al bol su iç sütlü tatlılar dengeli beslenme bol su sutu cogaltiyor.

Mamayı gündüz değil sadece gece 1 kere veriyorum. Oda açlıktan artık saldırıyor ondan. İnanın mamaya en karşı olanlardan biriyimdir ama açlıktan ağladığını görünce dayanamyrm

maydanozu araştırıp kullanmanızı tavsiye ederim.
çünkü ben de sütü azaltıyor diye duymuştum birinden.
ne kadar doğrudur bilemem.
Aynen arastırmadan kullanmayın. Iş yerindekilerden duymuştum ben. Maydanoz kadınlık hormonlarını dengeliyormus ayni zamanda

Doktor gecen her anne yeterli sute sahiptir ama psikoljik olarak etkilerler kendilerini diyordu.Olumlu düşün.

Hayırlı olsun ilk önce ben rezene anason ve çörekotunu kaynatıp iciyorum çok faydasını gördüm sıcak duş çok ise yariyo bozada baya arttırdı birde bana kırmızı et çok yaradı her yememde göğüslerim beze beze oldu çocuk uyurken kaldırıp emzirdim insin diye

bu yedikleriniz süt yapar zaten tek başına su içseniz artar sütünüz fakat siz bunu kafanıza taktığınız için gelmiyordur sütünüz beyninize sütüm çoğaldı diye mesaj gönderin bebeğinizi emzirdikten sonra göğsünüzü süt çıksa da çıkmasa da sağınız.

bunları yiyorsanız zaten sütünüz artara 9 aydır süt veren bir anne olarak şunu soyleyim sutum yok az demeyin azalır sütüm var bebeğime yetecek diyin ve sürekli emzirin uykuya dikkat edin ...günaşırı duş alın sıcak suyu gögsunuze tutun... annemin tavsiyesiydi saçlarım biraz uzun saçlarımı gögsume doğru yayarak taradım yani tarakla gögüse bir nevi measaj eskilerden kalma bir adetmiş o ilginç ama duştan sonra yaptığımda faydasını gördüm ...

Sutu en cok cogaltan sey sık sık emzirmek.facete emziren anneler diye kapali grup var orata uye olursaniz yardimci olurlar

Back
X