Süt sağamıyorum

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
herkese selam

5 aylık oğlum var, güzel emiyor. Doğduğundan beri anne sütüyle besleniyor. Sütüm de çok. Ama sağarken süt çıkartamıyorum. İki kere denedim, doğru düzgün bir sonuç elde edemedim. Hevesim kaçtı. Hem elektrikli, hem manuel pompalarım var. İkisinde de beceremiyorum. Atıcam hepsini o kadar sinirim bozuldu. Birkaç aya işe başlayacağım. Bu problemi halletmem gerekiyor. Acaba içtiğim su miktarını biraz daha artırsam mı? İşe yarar mı?

Sağma işleminden önce ılık bir duş almanız ya da göğüslerinize ılık ve nemli bir havlu koymanız işe yarayabilir.

Memeler sağılmaya alışık değil de ondan.. İşe başlamadan 15-20 gün öncesi düzenli sağım yapıp ön stok oluşturun. Şimdiden stok yapmanın bir anlamı yok çünkü bebek geliştikçe sütün içeriği değişiyor. Şuan sağacağınız süt 3 4 ay sonraki ihtiyacına uygun değil maalesef. Facebook üzerinden Emzirme Sanatı kapalı grubuna üye olursanız yardımcı olurlar. Ben de yeni yılda işe başlayacağım kızım 7 aylık.. Bir de iş yerinde mutlaka sağım yapmanız gerekecek.. Sevgiler..

A aksamustugelen benim için o kadar zor olacak ki iş yerinde sağmak. Sağacak yer yok, evim 1-1.5 saat uzakta. Çoğunlukla toplu taşımayla gidip geliyorum ve çoğunlukla sıkış tepiş oluyor. Elimde soğutuculu çanta, pompalar.. çocuğumu da kıyamıyorum sütten kesmeye. Zorluğu çekicem artık başka çare yok.

Gerçekten çok zor ben de maalesef tuvalette falan sağmayı düşünüyorum uygun yer bulamazsam.. Dediğim gibi bahsettiğim gruba dahil olun ben bilmediğim o kadar çok şey öğrendim ki.. 15-20 gün kala yazacağım o zaman yardımcı olacaklar.. Umarım size de yardımcı olurlar.. Elinizden geldiğince kesmeyin sütten maşallah varsa sütünüz.. kıyamam kuzuşa ♡

Evet ben de tuvalette sağmak zorundayım. Ne kadar iğrenç, ne kadar ilkel. Allah sizin de yardımcınız olsun

Evet ben de tuvalette sağmak zorundayım. Ne kadar iğrenç, ne kadar ilkel. Allah sizin de yardımcınız olsun
valla bırakın lap diye memeyi çıkartıp emzirmeyi örtü kullandığımda bile öküz gibi bakan bir toplumda firmaların emzirme odaları yapması özellikle küçük firmaların.. bence imkansız.. bırakın onları ilk 6 ay bebeğini sadece anne sütüyle besleyen anne bile %15.. bu arada büyük bir iş yeriniz varsa emziren kadın çoğunluktaysa destek alıp lansinoh'a başvurabilirsiniz.. lansinoh emzirme odası ile ilgili bir proje başlattı sanırım.. yanılmıyorsam tabi..

Valla inanın hiç dışarda emziremedim korkumdan. Örtü falan da beceremiyorum zaten. İnsan bu süreçte kendi bedeninin tamamen bebeğe yetmek üzere varolduğunu anlıyor ve tek amacı o an bebeğini doyurmak oluyor. Keşke diğer insanların da aklına başka bir şey gelmese. Maalesef burada da, yurtdışında da varsa yoksa kadın bedeni. Halbuki kadının o an aklı sadece bebeğinde. Yurtdışında emzirme odaları, kreş gibi imkanlar biraz daha fazla. Bizim şirket kurumsal ve büyük ama sanmıyorum böyle bir yer yapacaklarını. Emziren anneler vardı ama insanlar zorlukları gördükçe ilk başlarda sağdılar. Şimdi kesmişler sütten çocuklarını. 1 yaşında falan çocuğu olanlar var ama emziren yok, tek ben olacağım. 10 ekim'de bebeğimin 5 ayı bitmiş olacak, sadece anne sütüyle beslendi şimdiye kadar. Gelişimi 8 aylık. Buradan yaşayarak anladım anne sütünün önemini. Daha somut olarak görmediğimiz bağışıklık sistemine faydası da var tabi. Elimde olsa da hiç kesmesem ama hayat şartları çok zorlayacak beni. Bir de diş çıkartırken ısırmasına dayanamam gibime geliyor

olur olur dayanırsınız, ısırdıkça tepki vermiyorum ben.. tepki verirsem oyun yapacak, çığlık falan atmamı korkmamı seviyor sıpa
sadece anne sütüyle beslemek o kadar kıymetli ki.. maşallah bizlere.. ben de elimden geldiğince emzireceğim yaş farketmez.. Kendisi zaten bırakmak isteyecektir, ihtiyacı olmazsa Siz örnek olun herkese, 2 saatte 1, 5 dk bile olsa tuvalette sağın gitsin.. :)

İşte sağmayı becerebilirsem yapıcam, önce evde alıştırma yapmam lazım :)

Merhaba yorumlariniza dikkat ediyorum da ne güzel hep doğru yönlendirmeler yapıyorsunuz bilginizden bende faydalaniyorum teşekkürler

Merhaba yorumlariniza dikkat ediyorum da ne güzel hep doğru yönlendirmeler yapıyorsunuz bilginizden bende faydalaniyorum teşekkürler
Boş kaldıkça okudum, okudukça çözmeye çalışıyorum.. Dönüp bakarsanız burada bir sürü yanlış şey önermişimdir, işte süt artırıcı çaylar, emzik biberon markaları.. Ama 7 aydır farkettim ki, sütü YALNIZCA aşkla emzirmek arttırıyor.. Fazla içilen suyun zararlı bile olabileceğini.. Plastiklerin meme reddi yapacağını ve 3 4 aya kalmaz memeyi bırakabileceğini.. Hepsini öğrendikçe paylaşmak istiyor insan.. Ben teşekkür ederim ne mutlu bana

İşyerlerinde mescit olsa süt sağmak için de sağlıklı bi ortam olurdu yok mu?

Dün ve bugün zorrrla 50 ml süt sağabildim toplam. İçmedi ya adam, biberondan içemedi, öğürdü, suratıma garip garip baktı, fırlattı biberonu almadı. 3 saat boyuca ara ara uğraştım, açken verdim yok, biraz tokken verdim yok, babasına verdirttim yok. O kadar moralim bozuldu ki, şuncacık süt için göğsüm yara oldu resmen. Ama başaramadık.

Sardenya orda mısın hala? Sağma işini nsl halleettinz acaba? Aynı sorunu yaşıyorum

Sardenya orda mısın hala? Sağma işini nsl halleettinz acaba? Aynı sorunu yaşıyorum

Selam JaneJune, bizim emzirme maceramız oğlumun kendi isteğiyle o tam bir yaşındayken geçen sene mayıs ayında bitti. Ve emzirdiğim bir sene boyunca ne manuel ne otomatik pompa ile süt sağamadım. Otomatik pompayı bir tanıdığıma verdim, o başarılı olmuş. Ama ben beceremedim

Ama 1 yaşına kadar emzirdin ve doydu. Sağamadan... Vay canına. Teşekkür ederim cevabın için. Sağınca sütü çıkmayanlarda bu sene ben varım sadece galiba :/

Ama 1 yaşına kadar emzirdin ve doydu. Sağamadan... Vay canına. Teşekkür ederim cevabın için. Sağınca sütü çıkmayanlarda bu sene ben varım sadece galiba :/

Evet ben makineyle çekmeyi beceremedim, bir de hep bebeğin emmesiyle makine çekmesi arasında fark olduğunu söylemişlerdi, bebek emerken süt normal gelirmiş makineyle daha az gelirmiş. Yani sağarken süt gelmemesi sütün olmadığı anlamına gelmezmiş. Ne videolar izledim yine de yapamadım, belki yapsaydım oğlum biraz daha anne sütü almış olabilecekti. Siz manuel pompa ile mi otomatik pompa ile mi deniyorsunuz?

Bir leğene kaynar su koyun ve göğüslerini o buhara biraz tut ve sağ ben öyle yapıyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…