Bebek Beslenmesi Süt saklama sorunum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

heramora

Be different
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
3.636
4.583
133
Merhaba güzel anneler. Benim tek göğsüme az süt indi onun kanallarını açmak için daha çok o taraftan emziriyorm diğer göğsümü bazen sağıyorm. Ama sağdığım süt poşetin tamamını doldurmuyor. Buzdolabına koyuyorm buzdolabnda 3 güne kdr saklanabiliyor. Şimdi mesela bugün sağdığım süt poşetin yarısını doldurdu diyelim diğer yarısını da yarınki sütle doldurabilir miyim? Soğuk sütün üstüne süt eklersem süt bozulur mu? Bilgisi olan var mı?

Merhaba. Bozulmaz, arkadaşım denedi banada önerdi hiçbirşey olmuyor. Dikkat edin 3 günü geçirmeyin yeter:anneadayı:

22 gün hastanede yattım hamileliğimde kusana kadar emzirme ve süt sağma eğitimş verdiler.
Üst üste sağdığınız iki sütü aynı poşette muhafaza edebilirsiniz. Ama aynı gün içinde iki kere sağmaya özen gösterin ve süt sıcaklıkları aynı seviyedeyken ekleyin. Mesela ben önce sağdığım sütü dolaba koyuyprdum süt poşetiyle, sonra sağdığımı da biberonla kpyup, bir kaç saat sonra birleştiriyordum. Süt bu şekilde birikirken tüketmeyecekseniz, dondurucuda 3 aya kadar saklayabilrisiniz.

Vücut ısısındaki süt dolaptaki süren daha ılık olacağı için dolaptaki süte de katılınca az da olsa ısıtır ve ısınınca bakteriler artacağı için sütün tazeliğini etkiler bence. Ha zaten 3 gün bekletince önemli bir etkisi olmaz ama ben kendimde bile dolaptan çıkınca oda sıcaklığına gelen süt ürünleri tekrar dolaba girdiyse tüketmiyorken, bebeğime hiç soğumuş ılımış soğumuş ılımış şeyi vermezdim.

ben farklı zamanlarda sağılan sütler karıştırılmaz diye biliyorum. Yani mesela sabah sağdığın süt ile öğlen sağdığın sütü karıştırılmaması gerekiyor diye biliyorum. Poşetin dolmasa bile ayrı ayrı saklasan ne fark eder, riske atmaya değmez bence.
Ben üzerine yazıyorum tarih ve saatini ve asla karıştırmıyorum sütleri.

1 gunluk sutu birbirine ekliyorum ve gunluk olarak buzluga atiyorum.her sagdigimi buzluga atsam ayri ayri dolapta yer kalmaz.zaten simdiden doldu zor yer buluyorum.

Teşekkürler kızlar :) ben ayrı ayrı poşetliyorm böyle içim rahat etti biraz poşet israfı olsa da :)

Ben her sandığımda ayri bir poşete koyup buzluga atiyorum. Eğer poseti tamamen doldurup atarsan ilerde cozdugunde bebek o sütün hepsini bitirebilecek mi ? Çözüldüğünde bebegin icebilecegi kadar atmak lazım buzlukta da fazla yer kaplanıyor az koyduğum icin poşetler incecik oluyor

Merhaba. Bozulmaz, arkadaşım denedi banada önerdi hiçbirşey olmuyor. Dikkat edin 3 günü geçirmeyin yeter:anneadayı:
Hayır sakın ama sakın öyle bir şey yapmayın BOZULUYOR ! Süt buzlukta 3 ay buzdolabında 3 gün oda sıcaklığında 3 saat durur bunda problem yok ama ısıları 1 er derece bile oynasa farklı sütlerin birbiriyle birleşimi sütü bozar

Back
X