Sütten kesmenin verdiği vicdan azabı :(

valla an gelir emziremezsin bile mamayla buyuyen cocuklar var bu kadar dramatize etmeye gerek yok
bebegi emzirmedin yada 6 ay emzirdin diye hicbi cocuk anneyi, terketmez o baga da bisey olmaz merak etme

sonucta 80 ler 90lar olanlar mamayla buyuduk yani hepsi olmasa bile yarısı belki ben isin saglık kısmındayım 6 ay yeter sonrası angarya bence bi anne icin kadın sonra stresli olur tabi stresli

Amin inşallah..

Süt yetmeyebilir, hiç olmayabilir, kişi emzirmek istemeyebilir.
Siz angarya olarak görüyor olabilirsiniz, fakat bilimsel kaynaklar elbette sizi desteklemiyor.

Ben dramatize etmem kolay kolay ama siz de çok duygusuzca yazmışsınız kabul edin.. En az 6 ay denmesi hiç emzirmek istemeyen annelere karşı bir uyarıdır. "En azından o kadarına sabredin" demek içindir..

Ben emmesi mümkün olmayan bebekleri mutlaka emzireceksiniz diye bir dayatma cümlesi yazmış mıyım?
Herkes uzun süre emzirmek zorunda değil ama işkence de değil yazdım.

Evet benim de sıkıldığım zamanlar oldu. Ama bir anne önce bebek açısından düşünüp hesap yapar..

Ben 19-20 aylıkken kontrole götürdüğüm 2 doçent doktor da "2 yaşına kadar devam et" dedi. "Yeter kes artık" diyebilirlerdi. Amaçları anneye işkence mi sizce? Ya da dramatize mi ediyorlar?

Bunu sadece sağlık açısından da demezler. 0-2 yaş bebeklerde emme refleksi aktif olduğu için psikolojik olarak da tatmin sağlar.

Kızımı 22 ay emzirdim.
Ilk denememde vazgecmiştim üzülüp,bende hazır degilmişim. Sonra baktim olmayacak,yemiyor icmiyordu artik,heryerde meme diye tişört cekiştirip 2 firt emip bırakiyordu,doymuyordu tabi 10 dakika sonra yine aynı derken artık psikolojim bozulmuştu kestim.
3 gün mizıldandi sonra istemedi.
Oğlum emmek istemedi zar zor emzirdim sağdım bir şekilde verdim ama sütüm çok azdı ve doymuyordu, hastalandi biberon bile almaz oldu,mama değiştirdim,kasıkla besledim,ben hastalandim ilac kullanmak zorunda kaldim derken şu an sadece mama içiyor. Üzüldüm evet ama kendimi yıpratmıyorum artık, 5 ay emdi,surecimiz bitti.
Mutlu,huzurlu bir bebek şu an,bu sebeple üzülmüyorum artık. Kısmet bu kadarmiş.
Hazır degilseniz erteleyin ama hazırim diyorsaniz geri adim atmayin.
Sağlikla büyütün

Bu arada konu sahibi memeden kesince vücudun bir anda normal eski sağlıklı haline dönmeyecektir.
Kan testi yaptırıp takviye alman gerekecek.
Bende d vitamini eksik mesela. Emzirirken soyulmayan tırnaklarım 6 aydır emzirmediğim halde soyuluyor.
Saçlarım hala dökülüyor vs.

Bebeğim 16 aylık. Emzirmeye son gaz devam ediyorum. Ya, emzirmek o kadar iyi bir şey ki, küçük bir örnek vereyim, oğlumun azı dişleri çıkıyor hic birşey yiyemiyor ağrıdan ve imdadıma sütüm yetişiyor. Çünkü bebeğim sadece emmek istiyor böyle dönemlerde. Eğer emziremeseydim, bebeğim mahvolurdu. Sırf bu açıdan düşününce bile o kadar kurtarıcı ve faydalı ki emzirmek. Emzirme sayesinde oluşan anne ile bebek arasindaki o sevimli bağdan, yakınlıktan, o yetme duygusundan bahsetmiyorum bile.

Emzirmek için çok mücadele ettim. Sütüm çok olsun diye hala birçok şey içerim. Hicte yük gibi hissetmiyorum, emzirdikce mutlu oluyorum ben, bebeğime faydalı olmak eşsiz bir his. Allah izin verirse iki bucuk yasina kadar da devam etmek istiyorum.

Bebeği sütten soğutmak için saç, salça vb işlere girmeyelim arkadaşlar. Küçücük bir araştırma ile nasıl bıraktıracaginizi en doğru şekilde öğrenebilirsiniz. Bebeği, dogdugundan beri yakınlık kurduğu şeyden korkutarak uzaklastirmak çok yanlış. Böyle yapan varsa, hemen vazgecsin bu yöntemden.

Suan emzirirken yazıyorum
Kızım 13 aylık ben de 19 aylık civarı yani yaz başında bıraktırmayı düşünüyorum. Bugün farkettim ki 53 kıloya düşmüşüm boyum da uzun iskelet gibi kaldım
Şu emzirme yüzünden 10 yaş yaşlandım 13 aydır sürekli memede uyuyor.
Seni anlıyorum insan vicdan yapıyor ama madem bant yapiştırdın devam et. Şimdi tekrar emzirip kademeli olarak kesmeye çalısırsan daha kötü olabilir

Bir ben eriyip bitmedim, hala etli butluyum. Keşke ben de erisem. :)

ilk çocuğunsa bu duygusallık normal,hepsinde aynı olur ama ilkler başkadır.Ben ağladığımı bile hatırlıyorum ama geçici bi süreç .Önce sabret sonra bebeğine çorbalardan ,yemeklerden yedir ,yatarken süt içir tamam . Mamaya karşıyım ben çocuklarımın ikisini de emzirdim ve sonra bizle beraber sofraya oturttum

Zaten yeteri kadar emmiş.
Kademeli olarak kesin gitsin.
Neden bu kadar vicdan azabı çekiyorsunuz?

Ben de erimek istiyorum
:)

Ilk doğum yaptığınız günü hayal edin.Emme kabiliyeti yoktu,ememiyordu, göğüs uclariniz yara oldu,sonra emmeye alıştı.O size, siz ona alıştınız.Demek istiyorum ki bu evreler hep bir aşama..Emmeye geçerken bir sürü zor aşamadan geçerken emzirmeyi bırakırken pat diye kesip atamazsiniz.Ilk basta nasıl nasıl emmekte zorlanıyorsa şimdi memesiz de zorlanıyor. Ben derimki yavaş yavaş bırakın. Böyle olmaz günah.

Emzirmek kadar guzel ve kolay bısey yok bence bebegım henuz cok kucuk dort aylık emiyor cok sukur. Mesela bı yere gidiyoruz arabayla mamada ıciyor bu arada durmuyor aglamaya baslıyo bende hemen memeye koyuyorum hemen emip dalıyo uykuya ve meme emmeyı cok seviyor keske sütüm artsada bende emzırebılsem iki uc yıl ama benım suan saclarım cok dökülüyor suan en buyuk sorunum sizler neler yapıyorsunuz buna karsı??

Bir ben eriyip bitmedim, hala etli butluyum. Keşke ben de erisem. :)
Al bendende o kadar hamilelikte 21 kilo aldım 4 kilo falan kaldım gebelik kılomdan bebegım dort aylık ama bende erıyemıyorum kilolu hamile kalmıstım altı aylık olunca hemen diyetısyene gıdıcem. Sızın bebegınız kac aylık??

17 ye yaklaşıyor. Valla, gün içinde birçok kere emzirmeme, beyaz ekmek yemememe, dikkat etmeme rağmen hala 7 kilo vermem lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…