Sütten kesmenin verdiği vicdan azabı :(

Ya ben de bazen çok özlüyorum 3 yaşında şuan kucagima yatıyor kafası mememe denk gelince içim gidiyor ne güzel emerdi diye o dönemin tadını çıkarmak lazım cidden geri gelmiyor.

Ben o vicdan azabını hala çekiyorum 2 yıl oldu bırakalı :)) sabredin bende aniden bıraktım ve gece hiç bir şekilde emzirmedim ve beslemedim gün içinde yemek yaptım kızıma bol bol yemek yedi genellikle bulgur pilavı yiyordu :))

Bende 4 ay once kestim. Once gunduzleri vermedim istese de eline oyalanacak seyler verdim gunduz memeyi unutunca gece kesmeye basladim aglasa da vermedim yerine biberonla su sut verdim. Biberonu kabul etmese de meme vermedim kucagima aldim pispisladim. Yanina yattim burun buruna opuse koklasa uyuduk.
Hatta eski konularimda bulabilirsiniz cok sikintidaydim

Ama suan yeniden dogmus gbiyim. Geceleri deliksiz uyuyor
Sabah 8 bucuga kadar nazar degmesin :)

Ama kızım hala kendi odasinda yatmiyor surekli yanimiza geliyor bende bu konudan muzdaribim

siz iyi misiniz öyle saç yapıştırarak çocuğu korkutarak meme bıraktırılır mı? 2 yaşında çocuğa tek diyeceğiniz şey memede süt bitti gibi kesin ve anlayabileceği bir cümle. Onun yerine de neyle içebiliyosa artık pipetli bardak mı, alıştırma bardağımı bilemem yaşına uygun bi bardakla süt, içecek vs. verin ki onun yerine bu gibi bişey olsun. Saç olayından vazgeçin

öncelikle tebrik ederim azimle 23 ay emzirmişsiniz.. brovo.. çoğu anne emmiyor, sütüm gelmiyor deyip bırakıyor maalesef.. istisnalar ayrı tabi ki..
zorla da olsa bıraktırmamak en doğrusu.. emzirildikçe sütün çoğaldığı da bir gerçek.

ben de 2,5 yaşına kadar emzirdim. inat dönemi oldu bırakmak için izin vermedim..
bırakmaya gelince göğsümün etrafına kıpkırmızı ruj sürmüştüm.. emmek istediğinde annecim kanamış çok acıyo diye gösterdim.. tabi artık aklı erdiğinden bir kaç defa aynı şekilde göstererek artık emme annem çok acımış bak dedikçe istemedi.. surat şeklini keşke çekseymişim yavrum benim nasıl üzülüyordu.. hemen kendi kapatıyordu.
canı istediğinde gelirdi acıyo kanıyo mu diye sorup evet yanıtını alınca da gidiyordu.
çok kolay bıraktı çok şükür.
ben zorlanmadım.
darısı başınıza.

Ya ben de bazen çok özlüyorum 3 yaşında şuan kucagima yatıyor kafası mememe denk gelince içim gidiyor ne güzel emerdi diye o dönemin tadını çıkarmak lazım cidden geri gelmiyor.

İlk 1 yıl süt iznim varken resmen seferberlik ilan etmiş gibiydim. Öğlen paydosunda git emzir oyna geri gel :)

Yalan yok eşime demişimdir "keşke şunları portatif yapsalar da bazı geceler sen uyutsan" diye :)
O anlar hep geçip gidiyor işte. Hatta son 1 haftadır oğlum gelip bilerek kucağıma yatıp meme diyor. Vermeyeceğimi bildiği halde oyun yapıyor. Sanki o da unutmamış da hoşuna gidiyor hatırlamak :)

Cok guzel uzun sure emzirmişsiniz. Ama biraz empati yapmaniz lazim. Cunku suan meme o bebegin "her seyi". Tiksindirerek onu bir anda uzaklastirmak travma yasatabilir ve okudugum kadariyla bebege "hayatta hicbir seyi cok sevme, sonu boyle kotu olur" mesaji veriyor.
Kademeli olarak azaltarak alistira alistira kesmeniz dogru olur.
Cocuklarimizin psikolojisi De onemli, onun icin biraz okuyup arastirmamiz gerek...

Emerek uyuyan 16 aylik bir oglusum var.kendi kendine otokoltugunda bile uyumaz arabada.ben ne yapacagim zamanigelince nasil uyutacagim deneyimi olan varsa paylasabilir mi.
Konu sahibinicok iyi anliyorum.icim sizliyor bu yuzden uyku egitimi veremedim ben emmme emmmeee diyince dayanamiyorum ben de

Benim de epey uzun bir emzirme maceram oldu. Oğlum 14 aylıkken kızıma hamile kaldım ve hamilelik dönemi de dahil oğlum 30, kızım 8 aylık olana kadar emzirmeye devam ettim. Kolaydı diyemeyeceğim,zordu ama neredeyse sıfır kardeş kıskançlığı ile atlattık yeni kardeşe alışma dönemini.

10 gün önce artık oğlumun emmesine dayanamadığımı (çenesi çok kuvvetli, çekince canım çok yanıyor), rahatsız olduğumu farkettim ve artık zamanı geldi dedim. Benim kızım da emdiği için işim bi tık daha zor oldu. Ama memede süt bitti artık emmek yok, ama istersen sevebilirsin, başını koyabilirsin diyerek daha sonrasında dikkatini dağıtarak atlattık bu süreci. 10 gün falan oldu. Özlemiyorum desem yalan. Ama artık oğlumla, o her an üstüme saldırmadan keyifli vakit geçirebiliyorum.

Kızıma gelince.. yenidoğan gibi olmadığı için artık, emme araları uzun. Sık sık emmiyor. Ben de arka odaya götürüp oğlandan gizli gizli emziriyorum. Bakalım kızımla emme serüvenimiz ne kadar sürecek..

Tavsiyem azaltarak bırakın. Yoksa hem size hem çocuk için zor olur. Ben ilk başta tümden kestim süt çok birikti ağrıdan duramamıştım. Çocukta zorlanmıştı. Daha sonra ara ara emzirdim. Saatleri uzun tuttum. Gece hiç vermedim. Kenndi de unuttu böylece

Hem onun icin onemli hem de benim icin simdi sucu cocuga atmayayim.inanilmaz guzel birsey emzirmek.

Birden pat diye emzirmeyi kesmeyin hatta meme ucuna bant, salça gibi seyler sürüp yavruyu korkutmayın. Onun güvenli alanı orasi birden kopmasını beklemeyin. 1 aylık zaman dilimine yayin yok o kadar bekleyemem derseniz bari 2 hafta filan azaltarak verin. 4 3 2 1 yöntemi deniliyor. Günlük öğünleri azaltin once bi hafta günde 4 defa emzirin istediğinde dikkatini dagitin, sonra zamanla azaltin öyle kesin, ama bantlamak, birşeyler sürmek gerçekten güzel şeyler değil. En azından illa yapacaksanız sirke sürün kokusunu sevmez emmez .

23 ay emzirip böyle emeklerinizi çöpe atıyor sunuz ya gerçekten çok üzülüyorum. Ya bebeğiniz 23 ay o memeyle bağ kurmuş, şimdi nasıl o kılı oraya yapıştırıp onu tiksindirir siniz? Ona verdiğiniz mesaj o kadar kötü ki!

Önce azaltın yavaş yavaş kesin. Sizin yaşadıklarınız normal değil, gidin bir test yaptırın. Vitamin eksikliklerinizi tamamlayın, d vitamininizi alın. Bunu ikinize de yaşatmaya hakkınız yok. Araştırın.

rica ederim canım. geçmiş olsun. sanada. ben küçüklüğünden beri hiç yanımda yatırmadım korkuyordum üstüne gelirim diye. sonradan da daha öyle alıştık. sende biraz sabretmelisin üç günden sonra geçer. gerçi çocukların herşeyi sabir istiyor:)

Ya dimi hepsi geçiyor şimdi mesela krizler yaşıyoruz bazen başa çıkamıyoruz ama biliyorum bunlar da geçecek geçiyor cidden çünkü yenisi basliyor:)))

Benim oğlan da bazen bevek taklidi yapıp meme istiyor ben de veriyo gibi yapıyorum unutmuyorlar asla:))
Sağlıkla büyütelim hepimiz inşallah..

bence uyutmadan guzelce doyurun artık kesmenızın vaktı gelmış gıbı sureç anneleri zorluyor çocuğada faydaı gıderek azalıyor sutun...

Benim kızımda 20aylık
Gün içinde bazen o kadar cok istiyoki artık gögüslerim acımaya baslıyordu
Bende careyi yarabandında buldum
İki gögsüme yapıtırıyodum.kızım meme diyince bak annecim suan uff oldu meme iyileşince vericem sana diyodum.umarım yanlış bişey yapmamışımdır

Emzirmek güzel olduğu kadar yıpratıcı bir süreç, hele haddi aşıyorsa eziyeti güzelliğinden açık ara önde.
2 yaşa yaklaşırken emzirdiğimi her duyan yeter artık dedi, zamanı değil dedim.
Oğlum 29 aylık, henüz kesmedim ama 2 yaşa göre daha kolay olacak, bizimki için 2 yaş hiç uygun değilmiş gerçekten.
Hani çok zor geçiyorsa bilin istedim.

Ben acı sabır taşı kullanmıştım. Içince tadını sevmedi. Verdiğim zaman ret ediyordu, meme bitti diyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…