Ya ben de bazen çok özlüyorum 3 yaşında şuan kucagima yatıyor kafası mememe denk gelince içim gidiyor ne güzel emerdi diye o dönemin tadını çıkarmak lazım cidden geri gelmiyor.Sizin çocuğunuz var mı?
Yenidoğan dönemi hadi bilemedin ilk 6 aylık dönem dışında bu dedikleriniz olmuyor ki.
Hani şu meme dışarıda, ıslak kıyafet olayı.. Zaten meme bebeğin ihtiyacına göre terbiye olur. Öyle ilk zamanlar gibi kontrolsüzce süzülmez.
Ayrıca işkence gibi de gelmiyor normal bir anneye. Tabi ki herkes uzun süre emzirecek diye bir şey yok, ama o dönemler de hafızamda yer eden çok önemli anlar benim için..
Öyle ki işime de gittim öğlen sırf gün içinde emzirmek için eve gelip işime geri gittim. Dediğiniz gibi hep meme açık olsa sosyal hayatımıza nasıl devam edebilirdik dimi? :)
Oğlum hala kucağıma tırmanır ama o emzirme anı kadar yakın olmayacağız bir daha. Olay sadece beslenmek değil yani..
Ben o vicdan azabını hala çekiyorum 2 yıl oldu bırakalı :)) sabredin bende aniden bıraktım ve gece hiç bir şekilde emzirmedim ve beslemedim gün içinde yemek yaptım kızıma bol bol yemek yedi genellikle bulgur pilavı yiyordu :))Merhaba hanımlar şuan çok duygusalım. Kızım şubatta 2 yaşını dolduracak. 23 aylık şuan yani. 1 aydır sütten kesmeyi düşünüyordum hala emziriyorum. Ama artık hem yeterli süre olduğunu hemde bu süreç beni çok yıprattığı için sütten kesmeye karar verdim. Saçlarım dökülüyor dişlerin kırılıyor aşırı zayıfladım direncim düştü şuan zaten gribin dibini yaşıyorum ve emzirdiğim için ilaç bile kullanamadım. Bende bu sabah ani kararla süt vermemeye başladım. Onu hiç geri çevirmedim ama göğüs ucuma bantla saç yapıştırdım her istediğinde gördü kaçtı çok şükür ilk kez memesiz uyudu ama saat başı uyanıyor meme diye uyku sersemi ağzını arıyor bantlı yeri görünce geri çekiliyor su veriyorum sallayıp uyutuyorum yine. Ama içim cızz ediyor bana birşeyler söyleyin ki 2 gün sabredeyim yoksa kesemeyecem sütten.(
Bende 4 ay once kestim. Once gunduzleri vermedim istese de eline oyalanacak seyler verdim gunduz memeyi unutunca gece kesmeye basladim aglasa da vermedim yerine biberonla su sut verdim. Biberonu kabul etmese de meme vermedim kucagima aldim pispisladim. Yanina yattim burun buruna opuse koklasa uyuduk.Merhaba hanımlar şuan çok duygusalım. Kızım şubatta 2 yaşını dolduracak. 23 aylık şuan yani. 1 aydır sütten kesmeyi düşünüyordum hala emziriyorum. Ama artık hem yeterli süre olduğunu hemde bu süreç beni çok yıprattığı için sütten kesmeye karar verdim. Saçlarım dökülüyor dişlerin kırılıyor aşırı zayıfladım direncim düştü şuan zaten gribin dibini yaşıyorum ve emzirdiğim için ilaç bile kullanamadım. Bende bu sabah ani kararla süt vermemeye başladım. Onu hiç geri çevirmedim ama göğüs ucuma bantla saç yapıştırdım her istediğinde gördü kaçtı çok şükür ilk kez memesiz uyudu ama saat başı uyanıyor meme diye uyku sersemi ağzını arıyor bantlı yeri görünce geri çekiliyor su veriyorum sallayıp uyutuyorum yine. Ama içim cızz ediyor bana birşeyler söyleyin ki 2 gün sabredeyim yoksa kesemeyecem sütten.(
siz iyi misiniz öyle saç yapıştırarak çocuğu korkutarak meme bıraktırılır mı? 2 yaşında çocuğa tek diyeceğiniz şey memede süt bitti gibi kesin ve anlayabileceği bir cümle. Onun yerine de neyle içebiliyosa artık pipetli bardak mı, alıştırma bardağımı bilemem yaşına uygun bi bardakla süt, içecek vs. verin ki onun yerine bu gibi bişey olsun. Saç olayından vazgeçinMerhaba hanımlar şuan çok duygusalım. Kızım şubatta 2 yaşını dolduracak. 23 aylık şuan yani. 1 aydır sütten kesmeyi düşünüyordum hala emziriyorum. Ama artık hem yeterli süre olduğunu hemde bu süreç beni çok yıprattığı için sütten kesmeye karar verdim. Saçlarım dökülüyor dişlerin kırılıyor aşırı zayıfladım direncim düştü şuan zaten gribin dibini yaşıyorum ve emzirdiğim için ilaç bile kullanamadım. Bende bu sabah ani kararla süt vermemeye başladım. Onu hiç geri çevirmedim ama göğüs ucuma bantla saç yapıştırdım her istediğinde gördü kaçtı çok şükür ilk kez memesiz uyudu ama saat başı uyanıyor meme diye uyku sersemi ağzını arıyor bantlı yeri görünce geri çekiliyor su veriyorum sallayıp uyutuyorum yine. Ama içim cızz ediyor bana birşeyler söyleyin ki 2 gün sabredeyim yoksa kesemeyecem sütten.(
Merhaba hanımlar şuan çok duygusalım. Kızım şubatta 2 yaşını dolduracak. 23 aylık şuan yani. 1 aydır sütten kesmeyi düşünüyordum hala emziriyorum. Ama artık hem yeterli süre olduğunu hemde bu süreç beni çok yıprattığı için sütten kesmeye karar verdim. Saçlarım dökülüyor dişlerin kırılıyor aşırı zayıfladım direncim düştü şuan zaten gribin dibini yaşıyorum ve emzirdiğim için ilaç bile kullanamadım. Bende bu sabah ani kararla süt vermemeye başladım. Onu hiç geri çevirmedim ama göğüs ucuma bantla saç yapıştırdım her istediğinde gördü kaçtı çok şükür ilk kez memesiz uyudu ama saat başı uyanıyor meme diye uyku sersemi ağzını arıyor bantlı yeri görünce geri çekiliyor su veriyorum sallayıp uyutuyorum yine. Ama içim cızz ediyor bana birşeyler söyleyin ki 2 gün sabredeyim yoksa kesemeyecem sütten.(
Ya ben de bazen çok özlüyorum 3 yaşında şuan kucagima yatıyor kafası mememe denk gelince içim gidiyor ne güzel emerdi diye o dönemin tadını çıkarmak lazım cidden geri gelmiyor.
Hem onun icin onemli hem de benim icin simdi sucu cocuga atmayayim.inanilmaz guzel birsey emzirmek.Cok guzel uzun sure emzirmişsiniz. Ama biraz empati yapmaniz lazim. Cunku suan meme o bebegin "her seyi". Tiksindirerek onu bir anda uzaklastirmak travma yasatabilir ve okudugum kadariyla bebege "hayatta hicbir seyi cok sevme, sonu boyle kotu olur" mesaji veriyor.
Kademeli olarak azaltarak alistira alistira kesmeniz dogru olur.
Cocuklarimizin psikolojisi De onemli, onun icin biraz okuyup arastirmamiz gerek...
zaten oksitosin (aşk, sevgi) hormonu sayesinde sut salgilaniyorHem onun icin onemli hem de benim icin simdi sucu cocuga atmayayim.inanilmaz guzel birsey emzirmek.
rica ederim canım. geçmiş olsun. sanada. ben küçüklüğünden beri hiç yanımda yatırmadım korkuyordum üstüne gelirim diye. sonradan da daha öyle alıştık. sende biraz sabretmelisin üç günden sonra geçer. gerçi çocukların herşeyi sabir istiyor:)Benim kızımda öyle işte benimki hatta yanımda uyuyor sırf meme için. Meme açık uyuyoruz beni emzik niyetine emiyor. Şuan çok kötü gribin artık yeteri kadar emdiğini düşündüğüm için gribi de ona bulaştırmak istemedim yanımda uyutarak. Teşekkür ederim yorum için.
İlk 1 yıl süt iznim varken resmen seferberlik ilan etmiş gibiydim. Öğlen paydosunda git emzir oyna geri gel :)
Yalan yok eşime demişimdir "keşke şunları portatif yapsalar da bazı geceler sen uyutsan" diye :)
O anlar hep geçip gidiyor işte. Hatta son 1 haftadır oğlum gelip bilerek kucağıma yatıp meme diyor. Vermeyeceğimi bildiği halde oyun yapıyor. Sanki o da unutmamış da hoşuna gidiyor hatırlamak :)
Benim kızımda 20aylıkŞuana kadar uyanmadı hiç umarım uyandığında ağlamaz. İnanın çok azalttım 2 3 gündür günde 1 2 kez istiyordu. Bende çok kötü grip oldum hastalanmasını istemiyorum onda bronşit var hastalanınca 10 15 gün toparlanamıyor. Ne bileyim çevremdekiler böyle yap dediler siz böyle diyince daha fazla vicdan yapmaya başladım. Aslında ben onun iyiliğini düşünmüştüm.
siz iyi misiniz öyle saç yapıştırarak çocuğu korkutarak meme bıraktırılır mı? 2 yaşında çocuğa tek diyeceğiniz şey memede süt bitti gibi kesin ve anlayabileceği bir cümle. Onun yerine de neyle içebiliyosa artık pipetli bardak mı, alıştırma bardağımı bilemem yaşına uygun bi bardakla süt, içecek vs. verin ki onun yerine bu gibi bişey olsun. Saç olayından vazgeçin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?