Tatildeyken nane tükettiniz miBebeğim 3,5 aylık
Tatildeyken çok sütüm vardı. Bazen göğsüm o kadar dolardı ki sağmam gerekirdi. Tatilden cumartesi döndük.
Nolduysa tatilden dönünce oldu.
Göğsüö tatildeki gibi dolmuyor. Hep yediğim ve içtiğim şeyleri yine yapıyorum ama olmuyor. Acaba tatilde daha çok mu yiyordum bilemedim ama önemmli olan sıvı tüketimi değil mi?
Sanırım psikolojik. Tatilde daha mutluydum hep eşimle vakit geçiriyordum. Şimdi döndük ve bütün gün evde tekim ve sıkılıyorum
mama takviyesi vermeyi düşünüyorum artık. Var mı öneriniz? Bestlak, solgar maya hapı, anne çayları, hurma, tahin, bol su… her gün bınları tüketiyorum
Hayır. Ama akşamları ağır proteinli besleniyordum. Köfte tavuk şeklindeTatildeyken nane tükettiniz mi
1 ayda en az 600 gram alması öngörüliyor ya, eğer bunun altına düşmekten korkmayayım mı? Hiç huysuzluğu ağlaması yok ama emzirdikten sonraki bezi yarım dolu olunca aç kaldı sanıyorumHer zaman öyle dolu dolu olmaz ki . Bir süre sonra terbiye olur memeler. Eğer kilo almaz bir kaç ay , emdikden sonra durmuyorsa mamayı düşünün. Gogsum dolu hissetmiyorum diyede mamaya başlamayın. Biberon meme reddine neden olur . Daha kısa emmelerine dolayısıyla sütun azalmasına neden olur. biberon varsa ilk onun Yerine kaşık biberon veya küt silikon uçlu alıştırma bardağı ile verebilirsiniz.
Bol su 3-4 litre tüketip, gece emzirmelerini aksatmayin.
Doğum kilosu 3170 idi. Şuan 5.395 kilo. 3,5 aylık. 1 ay içerisinde 600 gramdan az, mesela 300 gram alırsa endişelenmeli miyim?Her zaman öyle dolu dolu olmaz ki . Bir süre sonra terbiye olur memeler. Eğer kilo almaz bir kaç ay , emdikden sonra durmuyorsa mamayı düşünün. Gogsum dolu hissetmiyorum diyede mamaya başlamayın. Biberon meme reddine neden olur . Daha kısa emmelerine dolayısıyla sütun azalmasına neden olur. biberon varsa ilk onun Yerine kaşık biberon veya küt silikon uçlu alıştırma bardağı ile verebilirsiniz.
Bol su 3-4 litre tüketip, gece emzirmelerini aksatmayin.
Sakin biberon kullanmayin. Biberon kullandikca bebek memeyi aktif emmez sonunda meme reddi yasarsiniz. Hem gogusler terbiye olur artik. Humana steel tea icin gunde 4 fincan. Bir de kuru dut kuru incie kuru kayisi kesin sütün icine karistirin ocakta isitin. Ustune tahin pekmez ve ceviz 3 gun tuketin. Bol su ve dereotu bulgur. Ve emzirdikten 10 dk sonra 15 dk sagim yapin 3 saate bir. Sakin ama sakin biberonu elinize almayin. En buyuk hata o olur.1 ayda en az 600 gram alması öngörüliyor ya, eğer bunun altına düşmekten korkmayayım mı? Hiç huysuzluğu ağlaması yok ama emzirdikten sonraki bezi yarım dolu olunca aç kaldı sanıyorum
Sağdığım sütü biberonla veriyorum… bu kötü mü etkieldi acaba? Kaşıkla veririm artık
Biberonla vermeniz aktif emzirmeye zarar verebilir. Dediğim gibi üst üste biberon kullanımında red olası.Yenidoğan kaşık biberonu var tavsiye ederim kullanımı da çok kolay ,ben 4. Aydan sonra küt silikon uçlu alıştırma bardağına geçmiştim hiç red yaşamadım verecekseniz bunlarla verebilirsiniz.1 ayda en az 600 gram alması öngörüliyor ya, eğer bunun altına düşmekten korkmayayım mı? Hiç huysuzluğu ağlaması yok ama emzirdikten sonraki bezi yarım dolu olunca aç kaldı sanıyorum
Sağdığım sütü biberonla veriyorum… bu kötü mü etkieldi acaba? Kaşıkla veririm artık
Kusura bakmayın bebeğinizin kilosu az gibi geldi isterseniz mama takviyesi yapın doktorunuzla görüşün tabiiDoğum kilosu 3170 idi. Şuan 5.395 kilo. 3,5 aylık. 1 ay içerisinde 600 gramdan az, mesela 300 gram alırsa endişelenmeli miyim?
Biberon yüzünden eskisi gibi emmiyor ve az emdiği için eskisi kadar süt olmuyor sanırıöSakin biberon kullanmayin. Biberon kullandikca bebek memeyi aktif emmez sonunda meme reddi yasarsiniz. Hem gogusler terbiye olur artik. Humana steel tea icin gunde 4 fincan. Bir de kuru dut kuru incie kuru kayisi kesin sütün icine karistirin ocakta isitin. Ustune tahin pekmez ve ceviz 3 gun tuketin. Bol su ve dereotu bulgur. Ve emzirdikten 10 dk sonra 15 dk sagim yapin 3 saate bir. Sakin ama sakin biberonu elinize almayin. En buyuk hata o olur.
Pazartesi gittim doktora. emzirmeye devam dediKusura bakmayın bebeğinizin kilosu az gibi geldi isterseniz mama takviyesi yapın doktorunuzla görüşün tabii
Tamam bir daha biberon elime almam artık. Eski düzene döner mi? Yoksa artık olan oldu mu?Biberonla vermeniz aktif emzirmeye zarar verebilir. Dediğim gibi üst üste biberon kullanımında red olası.Yenidoğan kaşık biberonu var tavsiye ederim kullanımı da çok kolay ,ben 4. Aydan sonra küt silikon uçlu alıştırma bardağına geçmiştim hiç red yaşamadım verecekseniz bunlarla verebilirsiniz.
Bir ay 600 Gr altında aldı diye mama baslamayin benimde bebeğim 3. Ay 550 Gr almıştı hemşire devam et sık sık emzir demişti. Sonraki aylar artmıştı kilo alımı her ay bir önceki aydan 50 Gr fazla alarak arttı hep üst sınırda oldu.
Tatildeyken düzenli emzirme sağım ve sıvı diğer takviyeler sekteye uğradığı an azalır. Sağım ve takviyelere dikkat edin 10 gün içinde artıcaktır mama başlarsanız sütünüz dahada azalırBebeğim 3,5 aylık
Tatildeyken çok sütüm vardı. Bazen göğsüm o kadar dolardı ki sağmam gerekirdi. Tatilden cumartesi döndük.
Göğsüö tatildeki gibi dolmuyor. Hep yediğim ve içtiğim şeyleri yine yapıyorum ama olmuyor. Acaba tatilde daha çok mu yiyordum bilemedim ama önemmli olan sıvı tüketimi değil mi?
Sanırım psikolojik. Tatilde daha mutluydum hep eşimle vakit geçiriyordum. Şimdi döndük ve bütün gün evde tekim ve sıkılıyorum
mama takviyesi vermeyi düşünüyorum artık. Var mı öneriniz? Bestlak, solgar maya hapı, anne çayları, hurma, tahin, bol su… her gün bınları tüketiyorum
Süt akışı azaldığı için bırakıyor memeyi geri almıyorlar. Kızımda yaptıBiberon yüzünden eskisi gibi emmiyor ve az emdiği için eskisi kadar süt olmuyor sanırıömeme reddinin önüne geçilebilir mi? Gece uykusunda sorunsuz emdi. Ama sabah 5 dk emdi sonra memeye zorlayınca ağlıyor
Biberonu elbet unutacaktir ama sizin sabirki olmaniz gerekBiberon yüzünden eskisi gibi emmiyor ve az emdiği için eskisi kadar süt olmuyor sanırıömeme reddinin önüne geçilebilir mi? Gece uykusunda sorunsuz emdi. Ama sabah 5 dk emdi sonra memeye zorlayınca ağlıyor
Sutunuz azalmadi, gogusleriniz terbiye oldu annesi :) korkmayin rutin emzirmelerinize devam edin, yine sut yapan seyleri yeyin icin, saglicakla büyütünBebeğim 3,5 aylık
beslenmeye, sağıma ve emzirmeye devam o zaman. Bu süreç geçene kadar aşırı bir kilo kaybı yaşar mıyım?Tatildeyken düzenli emzirme sağım ve sıvı diğer takviyeler sekteye uğradığı an azalır. Sağım ve takviyelere dikkat edin 10 gün içinde artıcaktır mama başlarsanız sütünüz dahada azalır
Teşekkür edeirm. Bugün zaten sütüm var ama kızım emzirmiyor moduna geçtim. Uykuluyken duruylr memede. Bide bebeğim uzakken üzerine doğru veriyorum memeyi, öylede emiyor biraz. Ama kucğıma alıp emzireyim der demez sızlanmaya başlıyorgöğüsleriniz dolu olmaz artık ona aldanmayın,emzirirken gelir süt,youtube'de bir doktoru takip ediyordum,her zaman sonra ki emzirme de önce ki emzirilen göğsü emzirmeyi tavsiye ediyor,diğer göğüs de rahatlıkla süt topluyor,3 saatte doluyor süt,emzirirken boşa mı çekiyor yoksa sütünüz geliyor mu anlarsınız.aynı göğsü emzirme yöntemini denemiştim ben faydasını gördüm,bu aylar da oran da bir düşüş söz konusu oluyor evet ama siz emzirirken kendinizi telkin edin sütüm var diyip kendinizi rahat bırakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?