Sütüm azaldı

Biberon vermeyin diyor ama herkes?
Gece uykusuna yatırmadan yine kaşıkla verdim bi 40 cc. Ağlayarak içti. Meme istedi. Yine emzirdim güzelce yarım saat. Sanırım kaşığın yavaşlığına sabredemedi :)
Ben vermiştim sorun olmadı yarım saat sonra emzirme aktif emzirmemi memede uyuyormu ?

Öyle güzel anlatmışsınız ki. Çok teşekkür ederim
Aslında tatil ile ilgili söyleriğiniz her şey mantıklo geliyor. Gerçektende öyle. Bide çok daha fazla şeyler yiyip duruyordum
Ben sağma işini, bazen kızımı kaynanama bırakıp dışarı çıkmam gerekince süt içebilsin diye yapıyorum. Birde önceden göğsüm çok doluyordu bebeğe tazyikli gidiyordu, onu azaltmak için yapmıştım.
Her istediğinde meme verin demiştiniz ya, ben 3 saatte 1 gibi katı bir besleme yapıyordum. Doktorum öyle dediği için. Ama bu mama reddinden sonra daha sık emzirmeye karar verdim, altınca aya kadar alabildiği kadar alsın.
Evet emme süreleri 40 dk iken şimdi ortalama 20 dk oluyor.
Bugün düne göre daha iyiydi. Kaşıkla süt vereyim derken yavaşlığa dayanamadı ve meme istedi güzel emdi. İnşallah tamamen geçecek bu durum

memeniz hep dolmaz ki zaten. benimkiler ayşar oldu dolmadı kfkfk artık memeler terbiye oluyor. bebeğe göre süt üretimi oluyor. bebişin çişi iyiyse, kilo alımı normalse stres yapmayın… memeler hep dik mi gezeceğiz ya hu

Ben vermiştim sorun olmadı yarım saat sonra emzirme aktif emzirmemi memede uyuyormu ?
bugün iki seferde uyumaya doğru geçti. Uyanıkken durmuyor memede. Bende uyku vaktinde veriyorum memeyi ki alsın belki alışır iyice.
Uykuya geçtiği için sonlara doğru aktif emmiyor. Bende biraz uyandırıp tekrar emzirmesini sağlıyorum. Belki tam içemiyor uyanık gibi ama en azından biraz memede dursunda tekrar alışsın diye düşündüm
Kaşık ile içmeyi sevmeyip emmek istemeside iyiye işaret herhalde, çünkü bu durumda uyanık ve uykulu olmuyor

Meme reddşne sebep biberon değil mi demek istediğiniz? Bem öyle sandım? Aslına bakarsanız 3.aya girmedejde nadiren biberon ile buzlıktaki sütü verdiğim oldu ama ret yaşamadım. 3. Ayın atağından dolayı biberon ret sağlamışta olabilir

haklısınız. Valla meme terbiyesi ile ilgili bilgim yoktu burada öğrendim. İlk çocuk cahilliği :)

Bebeğin çişi iyi gibi ama ben hep ıslaklık göstergesine bakıp duruyorum. Bu meme reddi krizinden önce tam çizgi dolardı, şimdi iki kere tam çizgi alıyorum diğerleri yarım çizgi gibi, kötü mü?

Bebeğin çişi iyi gibi ama ben hep ıslaklık göstergesine bakıp duruyorum. Bu meme reddi krizinden önce tam çizgi dolardı, şimdi iki kere tam çizgi alıyorum diğerleri yarım çizgi gibi, kötü mü?
hayır canım. yaz mevsimi zatem su an çişin azalması normal. ayrıca osman gönülal hoca var ondan öğrendiğim kadarıyla çizgi komple mavi olması bebeğin 10 kez işediği anlamına geliyormus. yani tek seferlik çişle maviye dönmüyor zaten.

hatta bugün yasadık. esim banyo için bebeğin altını açtı mavilik hiç yok çizgide ama bezi açınca çiş var ve ağır yani belli çiş yapmış bayağı.

hiç stres olmayın valla. ben galiba 2.5 aylıkken falan bıraktım bez saymaları, doydu mu krizlerini doktorum bana “uyuyorsa doymustur” dedi o yüzden saldım

Semizotu otu
Mısır
Balık
Bende çok süt yapıyordu.

Doğrudur. Bende farkettim ki bazen çizgi mavi olmuyor, çizginin diğer tarafımda çiş birikmiş oluyor

Benim kızımında uykusuda iyi valla. Aç olsa uyumazdı bencede

Çok güzel. Ben birkaç kez sağım yapmıştım çok kötü gelmişti bana o yüzden gerekli değilse katlanmasın kimse gibi bir bakışım var ama dediğim gibi aksi bir durum için bir miktar depo olması hep iyidir. Ben sertleşen memeleri rahatlatmak için de elle sağardım, rahatsız etmiyor ve daha çok süt çıkıyordu. Artık bebeğiniz büyüdü, sarılık gibi bir risk zaten kalmadı, emzirme aralıklarını ona bırakın, acıksın, kendisi acıkıp istediğinde alın emzirin çok daha güçlü ve güzel emecektir. Bir de bu aylarda algıları açılıyor, memede sabit durmaktan sıkılıyorlar, yürüyerek ya da hafif salınarak emzirebilirsiniz, zaten birkaç gün içinde bebek kendi düzenini oluşturacak ve kendisine yettiği kadar, dünyayı keşfetmesine ara vermeyecek kadar güzelce emecek ve uyumlanacaksınız.

Çok uzun konular nasıl anlatsam ki. Süt azaldığı için uyumaya geçiyor olabilir. Uyanıkken emmek istemediği için reddediyordur aktif emme değil bu. Uyumak için emiyor gibi aslında. Sonrasında uykuya devam etmel için kullanıyor kızımda öyle yapardı kilo almayınca dedim nasıl olduuu emiyor yani bi şekilde. Aktif emmiyormuş. Uyanıkken kavga kıyamet almazdı memeyi. Biberon alırdı kızım almazsa kahve fincanıyla verin kaşıkla verin ya da uyurken ağzına verin öyle emme refleksiyle içer. Genelde red yeni doğan döneminde riskli memeyi kavrayamaz bilemezse başka bir uç kafa karışıklığı yapıp memeyi almayabilir.

Sağarken bi yerden sonra süt gelmemeye başlayınca bende elimle sıkıyorum bir miktar daha çıkıyor dediğiniz gibi.
Ben zaten uzun zamandır ayakta emziriyorum, oturarak emzirmemi istemiyordu.
İki gündür meme reddi yaşamadım. Güzel emiyor, dolu dolu bezler alıyorum. Bu sefer emerken uykuyada geçmiyor. Uyanık duruyor.

Acıkarak beklemeyi hiç denemedim. Doktor üç saatte bir dedi bende öyle yapıyorum. Dedğiniz gibi de yapabilirim. Bazen sadece 7 dk emiyor bırakıyor acaba acıkmamış mı oluyor ? Yada doyuyor mu o kadarla? Bazen 20 dk emiyor

Anladım ben sizi. Doğrudur. Zaten ben farkındaydım aktif emmediğinin. Ama hiç memeye gelmediği için biraz memeye alışsın tekrar diye uyky zamanlaronda emzirdim. İki gündür aktif emiyor neyseki. Uykuya geçmiyor yani. Bezide baya doluyor önceye göre.
Kaşıkla verdim hep genzine kaçırdı ve sinirlendi böylece memeye razı oldu gibi. Ufak ufak eski düzene dönüyor sanırım
sağdığım sütü kaşıkla zor alıyor, biberonda kullanamıyorum. Ne yapacaksam o sütleri

Doyuyor muhtemelen. Yavaş yavaş dizginleri ona bırakabilirsiniz ilk zamanlar sarılık riskine karşı saatli emzirmek şart ama sonra bebek ayarlıyor zaten kendi mide kapasitesine, çekiş gücüne göre.
Başka bir mesajda sadığım sütler ne olacak demişsiniz katı gıdaya geçince pankekine çorbasına püresine katarsınız, dondurma yaparsınız hiç dert etmeyin. Hem birkaç biberon yedekte dursun kafanız rahat eder.

Umarım doyuyodur. Bir de endişem şu oluyor az emince, sadece suyu alıp yağlı kısmı almıyorsa diye.
Dedğiniz mantıklıymuş süt konusunda. Öyle yaparım bende :)

Başka biberon ucu kahce fincanıyla dene uyurken ya da memedeyken çıkarıp biberon ucunu vermeyi deneyebilirsn

Umarım doyuyodur. Bir de endişem şu oluyor az emince, sadece suyu alıp yağlı kısmı almıyorsa diye.
Dedğiniz mantıklıymuş süt konusunda. Öyle yaparım bende :)
Endişe etmeyin memelerin terbiye olması biraz da bu, artık ön süt son süt çok da birbirinden faklı değil besleyicilik açısından. İlk aylarda fark çok belirgin, sonra memeler bebeğe uyum sağlayıp ona göre üretiyor hiç düşünmeyin sadece istediği her seferinde emzirin.

Sütünüzün azaldığını sadece bebeğin kilo alımından anlayabilirsiniz
Dolmuyor dediğiniz artık göğsünüz süte alıştığı için eskisi gibi hassasiyet hissetmiyosunuz
Siz bol bol su için en çok süt yapan su
Emzirmeye de devam edin ve doktor mama takviyesi gerekiyor demediki sürece mama vermeyin

bir zaman sonra o kadar dolu dolu olmuyor memeler, bu demek degil ki süt azaldi. Panik yapma emzirmeye devam et. Emzirdikce süt her zaman gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…