Sütüm çok :/

arkadaşlar iki gündür sütüm çok az , artması icin ne yapmam gerek siz neler yaptınız sütüm yetmio mamaya baslamak istemiyorum daha 2.ayımız dolmadı:/ regl iken azalma var diyen var ne alaka diyen var ve pompayla süt artar mı azalır mı? Herkes herşeyi farklı farklı söylüyo kafam allak bullak oldu. Hemde emzirmeye yeni başlamışken bi keyfini cikaramadim:/ aclıktan huysuzlanınca içim acıdı resmen ..:/
Bak cnm benden tavsiye bol bol su iç.aklına geldikçe çok iç acayip süt yapıyor.sutlac helva ıspanak yemeği.kayısı kuru uzun suda haslayip suyunu içiyordum süper süt yapıyordu.bak reçel yumurta yoğurt et li yemekler meyve ne varsa ye.iyi beslendinmi sütun olur.Ben kizim dogunca emzirme döneminde bir istahliydim ki kahvaltı da bir kus şutu eksikti yani.hiç usanmadan yemek yspardim üç çeşit salata yoğurt tatlı her gün yani.kızım sutumu bitirenez di sagar sagar dokerdim suya karıştırıp musluga.cooookkk döktüm artsnini .aşırı sutim vardı şimdi kizim bir yaşına geldi azaldı biraz ama yine gece leri sabahları emziriyirum.sabah K alkardim geceligim süt içinde akmis.havluyla emziriyirum hala diğeri cesme gibi akiyor.
Iyi beslen bol su yoğurt helva kompistu süper süt yapar.

arkadaşlar iki gündür sütüm çok az , artması icin ne yapmam gerek siz neler yaptınız sütüm yetmio mamaya baslamak istemiyorum daha 2.ayımız dolmadı:/ regl iken azalma var diyen var ne alaka diyen var ve pompayla süt artar mı azalır mı? Herkes herşeyi farklı farklı söylüyo kafam allak bullak oldu. Hemde emzirmeye yeni başlamışken bi keyfini cikaramadim:/ aclıktan huysuzlanınca içim acıdı resmen ..:/
Su ic hurma ye yesil sogan ispanak ye. Ama en cok da su.

Herkes gereken şeyleri yazmış.Birde tiroid hormonu dengesizliğinin de anne sütünü etkilediğini okumuştum bir yerde.Eğer tiroid sorununuz varsa ilacınızı da düzenli almalısınız.

Bol bol uyu dinlen. Stres olma. Mümkünse yanına annen ya da bir akraban gelsin bir kaç günlüğüne. Bebeği uyut git yat :)

birşeyi eksik yapıyorum diye düşünme
ben de aynı duyguları yaşadım, çok ağladım sütüm yetmiyor diye, bebek doymuyordu
hatta çok kısa bir süre mama bile verdik
malt içtim, sürekli sürekli emzirdim, ıhlamur içtim vs vs
sonra bir anda çoğaldı
6 ay hiç ek gıda almadı
2 sene emzirdim
Maşallahhh ...

Olumsuz dusunme aile deki kadınların sutu ilk aylarda oluyordu sonra olmuyordu seninde olmaz dediler ben olacak diye içten inandım azaldığı ilk aylarda ac kaliyo diye biberonla mama verdim biberona tabi alıştı beni istemedi ben yılmadım şimdi dokuzuncu aydayiz çoğunluğu emiyor inan yeme içmeyi bıraktım eskisi gibi en etkili bebegin sürekli emmesi
Emzirmeye devam edicem inşallah artar bakalim ..

Cok mecbur kalirsan ver mamayi ama alıstirma mamayi ver bir dahaki emzirme saatine kadar karnini doyur su ic uyu bak bakalim hala az mi olucak
O şekilde doluyo geceleri öyle yapiyorum yani mama degil de dolapta sutum oluyo genelde zorla cıkıyo gıdım gıdım neyseki yeticek kadar .. Uyandıgında onu veriyorum diğer kalkmasina dolu oluyo şimdi öyle yaptim uyudu bebisim ya günlerdir acliktan uyumuyomus demekki

Ver bencede Eltinin sütü bolsa o emzirsin arada ay bana tuhaf geliyo ya anneden başkasının emzirmesi ama helal yani normal süt annelik de
Banada tuhaf geliyo ama bebegin öyle gözünün icine baka baka aglarsa koştura koştura götürüyosun valla:) daha öncede emzirmisti de zorda kalmadıkca bende pek baskasinin emzirme taraftari degilim tabiki

Ben de kullanıyorum. Çok memnunum. 3. Aydan sonra günde 1 öğün vermeye başladım. Galaktago da süt arttırır. Ama arkadaşa katılıyorum en önemlisi uyku. Emziğe de alıştır bence. Benimki tek 1 gece emzik emdi. O gece hiç uyanmadı ve sabah süt dolmuştum.
Oh ya iyi bi yorum dahaa icimi az da olsa dindiriyo.. Bi bakayım onada neymiş:) uyumam gerek evet gün icinde kendimle baş edicek halim olmuyo bebisime nasıl süt arttiriyim ..:/ emziğe alıştırdım ilk günlerden beri emzik düşmez agzindan cok kolaylık ama aclıgı arttıkca mümkün degil agzında tutmaz sipa:) bi sefer kalkmasa benimde öyle doluyo da iste sorun orda zorla süt sağiyorum yatmadan önce cikarsa gece veriyorm ki sabaha gögüslerim dolsun cikmazsa az az emiyo:/

Bak cnm benden tavsiye bol bol su iç.aklına geldikçe çok iç acayip süt yapıyor.sutlac helva ıspanak yemeği.kayısı kuru uzun suda haslayip suyunu içiyordum süper süt yapıyordu.bak reçel yumurta yoğurt et li yemekler meyve ne varsa ye.iyi beslendinmi sütun olur.Ben kizim dogunca emzirme döneminde bir istahliydim ki kahvaltı da bir kus şutu eksikti yani.hiç usanmadan yemek yspardim üç çeşit salata yoğurt tatlı her gün yani.kızım sutumu bitirenez di sagar sagar dokerdim suya karıştırıp musluga.cooookkk döktüm artsnini .aşırı sutim vardı şimdi kizim bir yaşına geldi azaldı biraz ama yine gece leri sabahları emziriyirum.sabah K alkardim geceligim süt içinde akmis.havluyla emziriyirum hala diğeri cesme gibi akiyor.
Iyi beslen bol su yoğurt helva kompistu süper süt yapar.
Su içiyorum aslında .. Evet sütlac yedigimde hep yetti sütüm ıspanakta aynı şekilde ama dolu dolu olmadi tabi helva cok duydum onu denicem. Ay bir sürü sütü niye döktünüz atsaydınız buzluga:) maşallaaahhh bu arada

Malt icecekler sütü arttırır ,pompa ile süt sağmak zamanla sütü azaltir, en kaliteli pompada olsa bebegin emmesi kadar güçlü olmadığı icin en güzel süt arttirici pompa bebegin dudaklaridir bol bol emzir
Dogru diyosunuz tesekkur ederim

Back
X