Sütüm yok :(

Krem kullaniyorum, epiduralli normal doğum yaptım dün saat 17.35 de. Ben emzirdikçe nasilsa gelir diye emziriyorum ama içi boş bi şey gelmiyor bi sarımsı bi damla biseyler gelmişti bugün o da gelmiyor. Kan toplanması da çok canımı sıktı patlatsam yok etsem yanlış mı yapmış olurum acaba? Böyle kabarcık gibi su toplamis gibi. Ilik dus da aldim bugün.

Normal dogum yaptiysan bebegin istedikce emzir.. birakma emzirmeyi.. bebek sadece acliktan aglamaz.. cocuk acmi kalio diye sakin dusunme.. agladigi her an meme ver.. emerse emsin emmezse derdi baskadir.. masaj yap pispisla vs. uyursa 2,5-3 saatte uyandir ver agzina..

Sakin patlatma iltihap filan olur Allah korusun cok aci cekersin..o bahsettigin kabarcik normal.. birde antibiyotik filan verilir mi bilmem ugrasirsin.

Dediklerimi yaparsan bak cumartesi gunune kdr en gec sut geldigini goreceksin sabirli ol.. bebek yutkunuyo mu ona bak.. derin derin cekip yutkunuo mu ona bak.. bolca emzir dedigim gibi.. ztn sutun oldugunu gogsundeki agrilardan anliycaksin.

Gogus agrisinada lahana bulabilirsen yapraklarini cikar yika ve gogsune koy sutyen altina... agrisini hafifletecek..

Deniycem hepsini insallah bi kac güne kadar buraya sütüm geldi diye yazarim :/

Taze anne geldimi sutun iyimisiniz
Sütüm gelmeye başladı çok şükür ama şimdi de bebeğim sarılık oldu çok canım sıkılıyor göz beyazlari sararmıştı bugün de yüzü ve göğüsleri sarı duruyor. Dün doktora götürdüm anne sütünü alamadigi icin olmus sürekli emzir dedi emziriyorum sık sık ama bi gerileme yok. Yarin kontrole gideceğiz ama ben nasil yarını bekliycem bilmiyorum sarılık cok mu kötü bi sey kac günde geçer

Cogu bebekte olabiliyor uzulme ortalama 1 haftada geceren fazla 1 ay galiba her gik dediginde emzir

Hayirli olsun:) zaten ilk bir kac gun kolostrum gelir sut gelmez, benden cam agacinin recinesi gibi seffaf koyu kivamli bal gibi bisey gelmisti 3-4 gun nerdeyse, cikmiyordu da tabi, o kadar koyu kivamliydi ki. Bebegim de emmiyordu, ben hastaneye gitmeden pompami hazir etmistim pompayla gogusleri uyararak sut gelmesini sahlamistim ama sezeryandan sonra tam olarak sutum 10. Gun gelmisti. İlk gunler cok zordur ama gecer sonra yoluna girer hersey:)

Zaten doktorlar sariligi ya kan testiyle gorur ya da cihazlari oluyo onunla bakarlar. Hasrmtanedesiniz merak etmeyin zaten konrmtrol ediyordur onlar

Yo simdi hastanede degiliz ama yarın kontrole gidecegiz bakalim ne diyecek

Sarilogin derecesine göre kan tahlili yapiyor heralde bize hic yapmadi

Bir de bu bebek bi emmeye başladı mı yarım saatten fazla hatta bazen 1 saat emiyor normal mi bu :) her emdiklerinde bu kadar uzun mu emerler

Yo simdi hastanede degiliz ama yarın kontrole gidecegiz bakalim ne diyecek

Bir de bu bebek bi emmeye başladı mı yarım saatten fazla hatta bazen 1 saat emiyor normal mi bu :) her emdiklerinde bu kadar uzun mu emerler
En az 5 defa cis yapiyorsa doyuyordur
Cenesi kuvvetli olmadigi icinde anca doyuyordur veya sakinlesmek icin emiyordur

Dk da 30-50 arasi olmali nefes
Oda isin 20 23 arasi
Bebegini cok giydirme
Ellerine bakarak usuyor diyip sarmalama
Gogsu sirti soguksa usuyordur
Uzerine ortu ortme
Ya alti bol birakip kollari kundak yap
Yada torba uyku tulumu giydir
Bebegini yanina yatirma
Gece yatarak emzirme
Hep sirtustu yatir
O uyudugu gibi sende uyu
Bebegini kimseye verme misafir gelince uzaktan goster hemen odasina gotur
Gelenlere ellerini yikamadan bebegini verme
Hafif hasta bile olanlari eve kabul etme
Gelmek isteyene hasta degilseniz buyrun de
Bunlara dikkat edersen rahat edersin

Üşümesinden çok korkuyorum bi de bi tanidigimizin bebegi sırtüstü uyurken kusmuş geri kusmuğunda boğulup ölmüş o yüzden sırtüstü yatırmaya korkuyorum olabildiğince saga sola yatırıyorum

Üşümesinden çok korkuyorum bi de bi tanidigimizin bebegi sırtüstü uyurken kusmuş geri kusmuğunda boğulup ölmüş o yüzden sırtüstü yatırmaya korkuyorum olabildiğince saga sola yatırıyorum
Saga sola yatirinca yuzustu donme ihtimali vaar yan yatis yastigin varsa olur yoksa sirtustu yatmali
Kusan bebekse reflu yastigi veya carsafinin altina ince bir havlu ortu koyabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…