- Konu Sahibi Sensevdamisin
kefir çok arttırıyor diye biliyorum doktorum tavsiye etmişti![]()
onu da denedim

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kefir çok arttırıyor diye biliyorum doktorum tavsiye etmişti![]()
sanirim bu konuda kimsenin fikri yok(
bende aynı durumdayım bu yüzden mama takviyesi yapıyorum,1 ay deneyelim dedik hiç mama olmadan 300 gr almıştı sadece,yemedigim içmedigim şey kalmadı tahin helvaları pekmez humananın çayı,bulgur,makarna,yeşillik sebze meyve günde 5 litreye yakın suda cabası yok olmuyor artmıyor bir türlü ama ben çok kafaya takan bir insanım streste çok etkiliyormuş...inş düzelir yoksa emmeyi bırakıcak allah yardım etsin hepimize
moralini bozma bebeginin kilo alimi iyiyse sorun etme sagdigin 80cc yetiyor demekki. Herseyi onermis arkidisler bende bozayi bol tarcinla icmeni tavsiye edeyim bende ise yaradi ama benim esek memeden kacmaya basladi oyizden kullanmaya devam etmiyrum :)cok moralim bozuk ... sagdim ikisinden toplam 80 cc ancak cikti. 3-4 saat de emmemisti ustelik
sanirim bu konuda kimsenin fikri yok(
cok tesekkur ederim :))Nzb bu konuda biraz daha rahatlamanı,sütün yetmiyor mu diyen insanlardan uzak durmanı,hatta bazen forumlardan bile uzak kalmanı tavsiye edeceğim.benim yaptığım yanlışları yapmanı istemem.
yemeklerini zaten güzel yiyorsundur,suyu bol tuttuğun sürece sütüm az mı diye düşünme,olanı engellersin.sütüm az mı diye düşündüğünde hep bu cümle aklına gelsin "Allah her kadına iki bebeğe yetecek kadar süt nasip edermiş" Senin bildiğim kadarıyla ikiz değil.özelliklede ilk bebeğinse tüm bu yaşadıkların normal.Benim oğlum ilk 2 ay 1500gr,1300gr alırken birden bire 300gr aldı.delirdim küplere bindim,haftasonu arçelik mağazasını açtırıp hemen bebek tartısı bile aldım biliyor musun? Yediğim karpuzlar,kavunların haddi hesabı yok.Hepsi löp löp yağ olarak geri döndü.3 tane süt makinası aldım.Emzirdikten sonra kaşıkla süt içirdim.baktım hala almıyor ek gıdalara başlamıştık,türlü türlü muhallebiler yaptım,biliyor musun şuan 5 yaşında,kendi yemeğini kendisi yiyor,çatlayarak yese bile zor kilo alıyor,çocuğumun bünyesi buymuş.Geçmişi düşündüğümde kendime yapmışım.araştırma manyağı,saplantılı,bakımsız buna benzer birçok sıfatım vardı,şimdiyse diyorumki insanlar huzurlu huzurlu bebekleriyle vakit geçiriyorken ben neler yapmışım.O yüzden sen de rahatla canım,kaka sayısı yeterli mi,çişi bol mu gülüyor mu tamamdır,gerisi tefarruat.Emzirmeye başlarken meme ucunun hemen altında havuzcuk vardır.Özellikle sen uykudan kalktığında bir dokun.bu süt bol suludur,öncelikle bebeğin su ihtiyacı giderilir,burası 3-4 emmede biter,süt bezlerinden beyine mesaj gider emme başladı diye,dolaşım sistemindeki kan süt bezlerine akın eder ve süt bezlerinde anında süte çevrilir.Süt bezlerindeki orta süt bebeğin enerji ihtiyacını giderir ama asıl şampiyon sondadır.Son süt daha yağlıdır bebeği o doyurur ve kilo aldırır.Emerken 1 memeden sonra diğer memeye geçtiğinde bu yağlı kısıma gelmeden bebek doyar,bu yüzden 1 saat sonraki emzirmende o eksik kalan memeyi verirsin.kolaylıklar diliyorum canım bu güzel günleri daha pozitif yaşamanız dileğiyle.
Sezeryan doğum sonrası ne yazıkk ki sütüm çok azdı. Yapılan söylenen tüm şeyleri denedim. Isırgan haplarıi helvalar, dut kurusu milkwayi malt içecekleri boza ve bira mayası hapları.. Yok yok yok ne ndenediysem nafile. Üstelik bunları içtikçe kilo aldım. Süt gelmeyince beberğimde emmek istemiyordu. En sonunda motillium kullandım. bir hafta dan sonra süt miktari 2 katına çıktı. Bebeğim emmediği için sağarak veriyordum ve 7 aya kadar böyle geldik. Motillum bıraktıktan sonra da sütüm kesildi. Ama vicdanen rahatım. Benim için çok yıpratıcı bir süreçti ama oğluma en azından anne sütü verbilmiş oldum. keşke sütüm olsaydı da ben de emzirebilseydim.
evet recetesiz satiliyor hafif bir basagirisi yapiyor onun disinda bi yan etkisi olmadi bebegimde ve ben deben de aynı dertten muzdaribim. herkes akıl veriyor, kendinde işe yarayanı söylüyor her denileni yedim içtim benim de olmadı, olmayınca olmuyor misali. bebeğim 1 aylık ve bir aydır anne sütüne ilaveten mamayla besleniyor. 27 yaşındayım ilk bebeğim, çekirdek yer gibi tahin helvası yiyorum, humana vs. hepsini yapıyorum iki göğsümden toplam 45 ile 60cc arası süt çıkıyor en iyi zamanda. moral vs derseniz moralim de yerinde bir tek süt konusunda sıkıntıdayım bu da öyle "takma kafana" ile geçecek bişey değil ne yazık ki! Motilium'u kullanmak istiyorum ama riski nedir bilmiyorum, kullanan arkadaş reçetesiz satılan bir ilaç mıdır bu?
onlarin hepsini denedim keske etkili olsaydibebeğimi tam 2 yaşına kadar emzirmiş bir anne olarak önerim şunlar hanımlar.hiç ilaç kullanmadım süt arttırmak için her sabah kahvaltıda dereotu yedim.birde çörek otu koydum peynirin üzerine felan.bol bol su.bulgur pilavı yediğimde de çok artıyordu.birde artık yaz geliyor karpuz yiyin bol bol.hazır kutu meyve sularından içmedim hiç.yazdan dondurucuya koyduğum vineleri ve kayısıları az şekerle kaynatıp bol bol içtim.birde dut kuru kaynatıp içtim.tatlı sevmeyen bir insanım tatlı çok az yedim.
motilium yan etkisi sut artirmak olan bir ilac. aslinda bebeklerde de reflu icin veriliyo
diger her seyi denedim ama nafile( artmiyor artmiyor. dogumdan sonra daha kilo bile aldim herseyi denemekten
bunu kullanan var mi?