• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suzme salakligimin hikayesi. Bekarlar mutlaka okusun

Maas kartiniz niye esinizde atancak kafa varda kullancak kafa mi yok sizde... Bastan ipleri vermissiniz eline adam 3 kurus kazanip sizin maasi yiyor mis gibi hayat... Evlilikte hersey ortak olur ama yinede maas kartimi esime verip cocuk gibi harclik alamam bisey alincagi zaman zaten ikimizde elimizde ne varsa cikaririz

O kadarina da gerek yok gece uyurken alirim cuzdanindan degistiririm sifreyi vermem geri. Yaptim daha once bir kac kez. Ama sonra Cok fazla bagirip ustume yuruyor kavga ediyor sinirleniyor. Sorun cikariyor surekli. Bas edemedim. Bahane olayina gelince cocugu düşünmüyorum aslinda daha küçük alisir diyorum tek bosanan biz degiliz sonucta. Ama babami dusunmeden edemiyorum. Geçen yil taze lohusayken kafama koymustum bosanmayi ama babamin kanser oldugu ortaya cikinca geri adim attim. Her seye sustum sabrettim alttan aldim. Belki de haklisiniz cesaretim yok ama farkinda degilim. Boyle dayak mayak deyince gururuma dokunuyo buna rağmen devam ediyo olmak. Kabullenemiyorum konduramiyorum
kabullenmeyen, konduramayan kadınlar boşanma davası açıyor.

acaba ergenlikten gelen "kimse beni beğenmiyor, sevmiyor" eziklik hissin hala devam ediyor olabilir mi?
bu duyguyla başa çıkamadığın için başka gerekçelere sığınıyor olabilir misin?
bilinçaltının derinliklerinde "kocam bile beni sevmiyor, beğenmiyor, demek ki ben çirkin, işe yaramayan, toplumda kabul görmeyen, bu yüzden bütün kötü davranışları hakeden biriyim. çünkü sevilecek bir yanım yok" diye düşünüyor olabilirsin.

bence bunu iyice düşün.

O kadarina da gerek yok gece uyurken alirim cuzdanindan degistiririm sifreyi vermem geri. Yaptim daha once bir kac kez. Ama sonra Cok fazla bagirip ustume yuruyor kavga ediyor sinirleniyor. Sorun cikariyor surekli. Bas edemedim. Bahane olayina gelince cocugu düşünmüyorum aslinda daha küçük alisir diyorum tek bosanan biz degiliz sonucta. Ama babami dusunmeden edemiyorum. Geçen yil taze lohusayken kafama koymustum bosanmayi ama babamin kanser oldugu ortaya cikinca geri adim attim. Her seye sustum sabrettim alttan aldim. Belki de haklisiniz cesaretim yok ama farkinda degilim. Boyle dayak mayak deyince gururuma dokunuyo buna rağmen devam ediyo olmak. Kabullenemiyorum konduramiyorum

kendinin farkında değilsin.
konduramıyor olsan boşanırdın. senin konduramadığın dillendirilmesi yoksa zaten kabullenmişlik var.

Sonunda boşanma kararı falan aldınız sandım. Hata yaptığınızın farkındaysanız neden dönmeyi denemiyorsunuz? Çalışıyorsunuz üstelik, ondan fazla bile alıyorsunuz. Artık bir yerde dur demeniz gerekir. Ben de bir nişan attım, ona bile kızıyorum nasıl bu kadar salaktım, nasıl nişana kadar getirdim bu işi diyorum.
Evlendikten sonra muhtemelen o da benim maaş kartımı alacaktı çünkü öyle söylerdi. Evin reisi erkek derdi. Evli olmadığımız halde alacağım şeylere karışırdı. Aldırmazdı. Birgün alışverişe çıktık. Kendi kartımdan harcıyorum. Alışveriş bitti bu bi baktım bi havalara girdi. Sana bunları almakla iyi yaptım havaları.. pardon da onların parasını ben verdim diyemedim. Vallahi kızım benim salaklığımın da senden kalır yanı yok hatta yarışırız bile.
Ama ben cesaret gösterebildim. Bıraktım onu başka bir şehre kaçtım. Aramızdaki fark bu. Darısı başınıza inş.

Yil 2008 universite 2. Sinifim. O zamana kadar sevgiliyi birak teklif dahi almamisim. Kendimi cirkin hissediyorum begenmiyorum ergenligin etkileri devam ediyo bi taraftan..Ozguven sıfır. Hep diyorum ki dış gorunuse onem vermeyen kalple seven biri yok mu hic. Derken onu gördüm, aşık oldum. Hayatimda ilk kez birisi benimle konusmak beni tanimak istedi askim dedi. Bi bakmisim sevgili olmusuz. Ayni sehirde degiliz kamera acip konusuyoruz. Bu arada ben kendime bakmaya basladim degistim resmen. Nasil asigim ama nasil cok iyi geldi bana. O benim oldugum sehire geliyordu ben onun yanina gidiyordum. Surekli kavga ediyorduk ama ben küçük seyler diye gormezden geliyordum. Büyük konularda sorunumuz yoktu. Ona güveniyorum, temiz ahlakli efendi utanan sıkılan duzgun aile yapisi olan bir insan. Ama surekli beni kisitliyor, herseyime o kdar cok karisiyor ki. Evlenince gecer dedim. Alti yillik flortun ardindan evlendik. Ailem hic istemedi. Ben coktan atanmis iyi bir yere gelmistim. Ama o ozel sektordeydi benim yarim kdar maas aliyordu.konyalilar seni yanina alirlar dediler. Sana uygun degil dediler ama ben cok isteyince ustelemediler, onemli olan iyi insan olmasi sende istiyorsun madem tamam dediler. Dugun alisverisinde aslinda esim ve ailesi tüm yüzünü gostermisti. Basta ne istiyorsaniz yapariz dediler ama is alisverise gelince surekli sorun cikardilar. Kavga edildi. 80 tl lik gelin cicegi için esim kalbimi kirdi. Boyle zamanda seytan cok uğraşır gecer gecer dedim sabrettim. Allahim ne salakmisim ya. Ne yapmak istesem once bi Hayır diyordu kavga dövüş sonra kabul ediyordu. Ama kalp kirdiktan sonra ne onemi var ki. Annemler o zaman da dedi ama tabi son karar benimdi.
Evlendik. Ilk yil Maas kartim kredi kartim esimde elimden alir aylik bi miktar harcluk verir bi de ondan hesap sorar. Bu evin reisi benim bana sormadan hixbir sey alinmayacak. Bazen gider ona gore pahali sayilabilecek hediyeler alir bana bazen 4 liraya tepsi aldim diye kafama atar. Hazir damacana su aldim diye siddet uygular. Dengesiz. Sevgiliyken hep ev islerinde yardim ederim derdi evlwndik tv den kalkmadi hamile kal soz yapacam dedi yine yapmadi cocuk dogsun yapacam dedi tabi bunu o kadar samimi soyluyor ki yeminler ediyor insan inaniyor tabi bebeğim oldu yine yok. Eve dair para kazanmaktan baska aldigi bi sorumluluk yok. Babam kanser hastasi diye sabrettim hep ama simdi bizdeler ve cogu seyi farkediyorlar.
Kisaca ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz sözünü yasadim. Nasil bu kadar aptal olabildim diye kendime kizmadan edemiyorum
Artik sabretme degismeyecegini biliyorsun.

Bir kadin neden calisir? kendi parasini kazanip ayaklari üstünde durmak icin ama kocan senin kazandigin parayi bile aliyor senden..

Yapman gereken ilk şey ondan uzaklasman, bosanmayacaksan bile ya maas kartini al ondan yada çalışma bebegine bak.. kendi çalışıp gecindirsin evi bir zahmet!!!

Arkadaşım
Cok mu hosunuza gidiyor dalga gecer gibi gıcık gıcık mesaj yazmak. Zaten canim sıkkın moralim bozuk. Kk ya ne zaman konu acsam bu tarz yorumlar geliyor hep. Bosanamiyorsam var bir sebebi herkes bir degil siz cok rahat bosanabilirsiniz belki ben yapamiyorum. Bi baskasinin hayatini dinlerken ulan niye cekiyo ben olsam asla cekmem diyorum. Ama o is oyle olmuyor isre. Gelin birde benim pemceremden bakmayi deneyin. Sadece kendimi dusunsem ailemin uzulmeyecegini bilsem 1 dk durmam zaten. Cevreden gelecek tepkiler falan. Zor geliyor anliyor musun o karari vermek zor geliyor.
Babam kanserden vefat eden bi tanidigimiz icin ne dedi biliyo musun kızı bosandi onun acisina dayanamadi hastaligi ilerledi öldü dedi. Sunu cok iyi biliyorum ben mutsuzum bosanacam desem her zaman arkamda dururlar ama cok cok uzulurler kafaya takarlar. O yüzden evet bosanmayi cok istiyorum ama yapamiyorum iste
Sevgili Corpuss seviyorsundur yaşadıklarına inanmak istemiyorsundur dayak kelimesini dillendirince gerçek içini acıtmıştır bak bunların hepsini anlıyorum. Şu an alıştığın bir düzen var bir bilinmeze yolculuk seni korkutuyor olabilir bunu da anlıyorum. Anlamadığım; sen maaş kartını kocana verdiğinde rahatsız olmıyor musun? Kocan elinde para olunca sinirleri yatışan, sana daha sakin, daha insansı! davranan birisi mi? Sen paranı verirsen değerli ve sevilecek bir insan olduğunu mu hissediyorsun? O kocan senin binbir zorlukla kazandığın paranın üstüne yatıp vermezsen kavga çıkartıp seni hala seviyor ve düşünüyor olabilir mi? Sana harçlık verip hesabını soran adam seni seviyor olabilir mi?
Bir de bu adamdan almışsın kartlarını çok büyük kavga çıkartıp almış tekrar senden. Sen neden ortalığı yıkmıyorsun? bi çıldır dinsizin hakkından imansız gelir bak bunu unutma. O sana zorbalıkla bunu yapıyorsa sen de çığlık at rezil et polise git şikayet et seninle başedemeyeceğini göster ona. Dersen ki ne uğraşıcam inan bu adamdan kaçıp uzaklaşsan, boşansan çok rahat edersin.Ne taşımışım sırtımda bunca yıl dersin. Bak benim babam da aynı hastalıkla savaşıyor. Eğer baban kocanın senin paran üstünden sana zulmettiğini öğrense çeker alır seni o adamın yanından!
Bir trajedinin içindesin dışına çıkıp kendine bir bakabilsen çok kolay karar alırsın.
Güçlü akıllı bir kadınsın bunu haketmiyorsun!

Sen o maaş kartını al gör içinden çıkan Yen’i canavarı. Biraz akıllı olun ya vermeyin ipleri rica ediyorum, ev işi yapmasını istiyorsun ama makina gibi ortalıkta dönüyorsun, parayı kazanan sen çocuğu doğuran sen ona bakan sen pisliğini temizleyen sen evin reisi o muymuş? Gülerler adama. Çek resti, ev işi falan da yapma, kartlarını iptal et. Ancak be ancak sen gidip bankadan çekebil. Evin reisiyse geçindirsin bakalım. Zaten sen bunları yapınca bak sana ne biçim davranacak ya iyice pisleşir defedersin ya yola gelir( inşallah)
Damacanadaki bile işlevi var be su içip huzur bulursun, bu adamın işlevi ne?

Yil 2008 universite 2. Sinifim. O zamana kadar sevgiliyi birak teklif dahi almamisim. Kendimi cirkin hissediyorum begenmiyorum ergenligin etkileri devam ediyo bi taraftan..Ozguven sıfır. Hep diyorum ki dış gorunuse onem vermeyen kalple seven biri yok mu hic. Derken onu gördüm, aşık oldum. Hayatimda ilk kez birisi benimle konusmak beni tanimak istedi askim dedi. Bi bakmisim sevgili olmusuz. Ayni sehirde degiliz kamera acip konusuyoruz. Bu arada ben kendime bakmaya basladim degistim resmen. Nasil asigim ama nasil cok iyi geldi bana. O benim oldugum sehire geliyordu ben onun yanina gidiyordum. Surekli kavga ediyorduk ama ben küçük seyler diye gormezden geliyordum. Büyük konularda sorunumuz yoktu. Ona güveniyorum, temiz ahlakli efendi utanan sıkılan duzgun aile yapisi olan bir insan. Ama surekli beni kisitliyor, herseyime o kdar cok karisiyor ki. Evlenince gecer dedim. Alti yillik flortun ardindan evlendik. Ailem hic istemedi. Ben coktan atanmis iyi bir yere gelmistim. Ama o ozel sektordeydi benim yarim kdar maas aliyordu.konyalilar seni yanina alirlar dediler. Sana uygun degil dediler ama ben cok isteyince ustelemediler, onemli olan iyi insan olmasi sende istiyorsun madem tamam dediler. Dugun alisverisinde aslinda esim ve ailesi tüm yüzünü gostermisti. Basta ne istiyorsaniz yapariz dediler ama is alisverise gelince surekli sorun cikardilar. Kavga edildi. 80 tl lik gelin cicegi için esim kalbimi kirdi. Boyle zamanda seytan cok uğraşır gecer gecer dedim sabrettim. Allahim ne salakmisim ya. Ne yapmak istesem once bi Hayır diyordu kavga dövüş sonra kabul ediyordu. Ama kalp kirdiktan sonra ne onemi var ki. Annemler o zaman da dedi ama tabi son karar benimdi.
Evlendik. Ilk yil Maas kartim kredi kartim esimde elimden alir aylik bi miktar harcluk verir bi de ondan hesap sorar. Bu evin reisi benim bana sormadan hixbir sey alinmayacak. Bazen gider ona gore pahali sayilabilecek hediyeler alir bana bazen 4 liraya tepsi aldim diye kafama atar. Hazir damacana su aldim diye siddet uygular. Dengesiz. Sevgiliyken hep ev islerinde yardim ederim derdi evlwndik tv den kalkmadi hamile kal soz yapacam dedi yine yapmadi cocuk dogsun yapacam dedi tabi bunu o kadar samimi soyluyor ki yeminler ediyor insan inaniyor tabi bebeğim oldu yine yok. Eve dair para kazanmaktan baska aldigi bi sorumluluk yok. Babam kanser hastasi diye sabrettim hep ama simdi bizdeler ve cogu seyi farkediyorlar.
Kisaca ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz sözünü yasadim. Nasil bu kadar aptal olabildim diye kendime kizmadan edemiyorum
yapacak bisey kalmamis artik

Evet ailemin artik herseyden haberi var ve arkamdalar. Uzulduler mi evet ama bekledigim kadar degil. Biz bazi seyleri goruyorduk ama sen ses etmeyince dediler. Icim cok daha rahat artik rahat rahat kurtulabilirim bu adamdan. Hala inanamiyorum olanlara. En cok korktuğum seydi ailem ogrenince nasil karsilayacak. Abimden babama anneme hepsi arkamda cok şükür.
Simdi bana akil verin. Ben bu islerden hic anlamam. Bu arada maas kartini simdi verse bile onda bu kafa olduktan sonra olmaz bi seylerin degisecegine kesinlikle inanmiyorum. Yola geldim dese de gelmez o daha önce defalarca tecrube ettim çünkü. Babamin ameliyat olmasi lazim bu surecte bende ekonomik olarak kendimi duzeltmeliyim. Yalniz benim butun para altin neyim varsa kayinpederimde. O konuya hic girmeyelim niye onda diye sormayin. Bi sekilde onlari kendi ustume alsam ii olacak birde maas kartimi. Çocuğun velayetini verirler demi. Bu konulara cok uzagim da..

dayak yiyen kadınların boşanmama bahane algoritması

1-çocuğu var mı?
evet, çocuk için boşanamaz.

2-çocuğu yok mu?
hayır. ailesi için boşanamaz.
Ben buna hiç inanmıyorum. Kadınların boşanmamasının en büyük sebebi sosyal statü. Evliyim demek. İşte bir sorun olduğunda ya da bir şey yapmak istemedikleri zaman bahane bulabilmeleri. X hanım bla bla bla... cevap: ama ben evliyim hem çocuğum var. Bekarlar yapsın ya da çocuğu olmayanlar yapsın. Aksini görmedim daha.

Evet ailemin artik herseyden haberi var ve arkamdalar. Uzulduler mi evet ama bekledigim kadar degil. Biz bazi seyleri goruyorduk ama sen ses etmeyince dediler. Icim cok daha rahat artik rahat rahat kurtulabilirim bu adamdan. Hala inanamiyorum olanlara. En cok korktuğum seydi ailem ogrenince nasil karsilayacak. Abimden babama anneme hepsi arkamda cok şükür.
Simdi bana akil verin. Ben bu islerden hic anlamam. Bu arada maas kartini simdi verse bile onda bu kafa olduktan sonra olmaz bi seylerin degisecegine kesinlikle inanmiyorum. Yola geldim dese de gelmez o daha önce defalarca tecrube ettim çünkü. Babamin ameliyat olmasi lazim bu surecte bende ekonomik olarak kendimi duzeltmeliyim. Yalniz benim butun para altin neyim varsa kayinpederimde. O konuya hic girmeyelim niye onda diye sormayin. Bi sekilde onlari kendi ustume alsam ii olacak birde maas kartimi. Çocuğun velayetini verirler demi. Bu konulara cok uzagim da..
Bildigim kadariyla altinlar bosanirken kadina veriliyor. Dugun videosunu sunarsin mahkemeye. altin takilirken cekim varsa tabi. Ayrica maas aldigin bankayi ara kartimi kaybettim de yenisinj yollasin. Siddet gordugunun ispatlarsan velayet kolay

C Corpuss merhaba..
Babanıza Allah şifa versin.. Sağlığına kavuşsun dilerim en kısa zamanda.

Bu gibi durumlarda kim olursa olsun, insanların fikirleri değil; sizin fikirleriniz önemlidir. Çünkü o eşle yaşayan sizsiniz.. Ne yaşadıysanız (altınları vermek, kartınızı vermek gibi) kendi huzurunuz için yaptığınızı düşünüyorum. Artık yapılanları değil, bundan sonra ne yapmanız gerektiğine odaklanın..

Normalde takılar kadınındır. Talep esebilirsiniz. Ama olası bir mahkemede hak iddia etmeniz durumunda sattık derlerse ispatlayamayabilirsiniz. Şiddeti rapor almadıysanız kanıtlayamayabilirsiniz.. Bunları ve velayet konusunu bir avukata danışin mutlaka.. Umarım sizin açınızdan herşey yoluna girer.. Hakkınızda hayırlısı ve huzur olsun..

Artık Değişmeyeceğini anlamışsındır inşallah .. bu zamana kadar çekmişsin boşanınca aklında soru işareti kalmaz ben sabrettim olmadı dersin. Her zaman diyorum mutsuz anne= mutsuz çocuk..
Bu arada babanıza Allah şifalar versin inşallah

Back
X