syyskuu'nun Cadılar Evine Hoşgeldiniz!

31 Ocak 2013'ün Cadı Evindeki Konusu Ne Olmalı?

• Ankete Katılan
    30
  • Anket Kapalı .
Arkadaslar banada bir yildiz haritasimi , tarotmu bisiler acin artik bakalim bu ay gelicek mi bebis.. Beklemek cok zor hele her ay gelen hayal kirikligi daha zor. Bu ay umitlenmeden bir falda bana acin :))))

Arkadaslar banada bir yildiz haritasimi , tarotmu bisiler acin artik bakalim bu ay gelicek mi bebis.. Beklemek cok zor hele her ay gelen hayal kirikligi daha zor. Bu ay umitlenmeden bir falda bana acin :))))

tatlım burada fal açmıyoruz (((((

Son düzenleme:

evet okudum tüm efsanesini baya uzundu bulduğum metinde canım
ayrıca bebeğin ciğerini yemesi cok kötü ya midem kaldrmadı yani onu hic ama hamile kaldıgım zaman lohusa zamanlarımda sanırım ben bu al karısından korkucam galiiba böyle şeyleri cok sevyorum sevdiğim gibi de korkudan deli ooluyorum

tatlım zaten hamile ve regl kadınların mezarları o süreç içerisinde açıktır. bol bol dua etmek, korunmak gerekir. ben diyorum ya her zaman çengelli iğne bulunduruyorum yastığımda. bir zararı yok bence, ama cahilce ama delice.
yapıyorum ve zararını görmüyorum. en azından kafam rahat bir şekilde yatıyorum. kendimce bir rahatlama şekli yani.

benim annem lohusa döneminde beni emzirememiş mesela, karabasan olarak ben görünmüşüm ona. yerde yılan gibiydin emeklerken gözümde derdi. ne kadar doğru bilmiyorum ama o dönemlerde tabi ikinci bir kişi olmalı evde. zaten bunu herkes biliyor :)

dün akşam dedin ya cengelli iğne tak diye canım bende hemen taktım dün gece güzel uyudum ama etkisi oldu hemen sanırım şmdi makas da koyucam bu gece onuda uygulicam daha rahat olucam inşllah senden öğrenicem cok şey var syyskuuu

sözel bir not olduğu için tam hatırlayamıyorum ancak iskeleti şöyleydi konunun;

orta çağ zamanı kiliselerde papazlar şifa arayan insanlara dualarla yardım ederlerdi. tanrının adını kullanarak veba gibi salgın hastalıklarını tedavi etmeye çalışırlardı. insanlarında papazlara olan saygınlığı bu yüzden arttı. kilise de bulunan rahibeler, bitkisel yöntemlerle hasta olan kişileri tedavi etmeye başladılar. yaralanan yerlerine çeşitli karışımlarla müdahale edince ve hastalar yavaşça iyileşmeye başlayınca rahibeleri hemşire olarak kabul ettiler ve onlara saygı duymaya, kasabalarda köylerde çok sevmeye başladılar. papazlar tüm bu olanlardan rahatsız olup, kiliseyi bütün hemşire rahibeler içindeyken yaktılar. halkın tekrardan kendilerini itaat etmesini sağlamak için tüm şifa dağıtan kadınları yok ettiler. kalan hemşireler, bu zamana kadar insanlara şifa dağıttıkları ve böyle bir muameleye maruz kaldıkları için tüm güçlerini kötülüğe kullanmaya yemin ettiler.. bu yüzden her kadın bir cadıdır. aslında cadılar, var oldukları günden bugüne insanlığa iyilik yaymak için uğraştılar. ancak papazların kurbanı olup, bütün dünyaya ve tarihe kötülük yayan kişiler olarak geçtiler.
tıpkı dış perisi gibi aslında cadıların öyküsü.

bunu bir hocamız anlatmıştı bizlere kadın konusunu işlerken. hızlı hızlı aldığım notlardan en okunur olanlar bunlardı. bilen arkadaşlarım da ekleme ya da çıkartma yapsınlar lütfen.

ya diyorum ya ister cahilce ister saçma olsun. bunun zararı yok. tek bir çengelli iğne ya, yastığa takıyorsun hop kafan rahat. bunlar hep beynimizin içinde çünkü. hal böyle olunca somut önlemler kafamızı rahatlatıyor :)

Bu al karisinin bi hikayesinide ben dinledim, bizzat annemin teyzesi yasamis. Gecenin bi yarisi ahirdan atlarin kisnemelerine uyanmis hayvanlar cildiriyormus resmen. Ahira girdiginde atin üstünde atin yelesini örüyormus, büyük teyzemi görünce kacmis. Atlara bi bakmislarki butun kuyruklari yeleleri örülmüs...

Birde carsamba karisi var. Carsamba günü o yüzden eskiler hic is yapmazlarmis sanki toplamaya calistikca ev daha cok dagilirmis... Büyük Teyzemin yan komsunun kafasini tuvaletin icine sokmus, büyük teyzem bulmus kadini 40 gün boyunca kadini okumuslar anca kendine gelmis...

ben al karısı hikayeleri pek bilmem sadece konu olarak biliyorum buna benzer bir mit batıda Lilith olarak geçiyor lohusa kadınlara ve bebeklerine zarar vermek isteyen

cok ilginctir ki Batidan pek böyle hikayeler duymuyoruz bizde 40 cikmadan bebegi evden cikarmazlar, batida daha haftasinda sokak sokak geziyorlar bebekle...

Hehehehe yakında bizim yastıkların altı milyoncu'lara dönermiş ben de doğal taş,olumlama vs. ne bulursam koyuyorum yastığımın altına

buda bizim inancımız cnkü benim beynim hep böyle şeylerle dolu şimdi birazdaha hafiflediğimi rahatladıgımı düşünüyorum canım buda o rüyalarımdan sonra cok cok iyiyi birşey

bence böyle şeyler kesinlikle var! :/

cok ilginctir ki Batidan pek böyle hikayeler duymuyoruz bizde 40 cikmadan bebegi evden cikarmazlar, batida daha haftasinda sokak sokak geziyorlar bebekle...
batıda Lilith hikayesi var dediğim gibi.Rivayete göre Lilith,Adem'in ilk karısıymış fakat Adem'e karşı geldiği için ayrılmışlar ve Lilith cehenneme yollanmış.Burada İblisle ortaklık edip ondan bir sürü çocuklar doğurmuş sonra Tanrı tarafından cezalandırılıp bütün çocukları katledilmiş.O yüzden Adem'in soyundan gelen bütün bebeklerden ve annlerinden nefret eder onlara zarar vermeye çalışır derler.

ciykinkuybaa; tamda onu düşünüyordum. anadolu da daha fazla bu hikayeler mesela? bunun neyle alakası var acaba.. ya bir şey diyeceğim ama tepki almaktan çok korkuyorum; aşırı dine yönelme (artık hocalarla her dakika zikir çekme derecesinden söz ediyorum) sizce etkisi olabilir mi? hani daha çok yakınlaşıyor muyuz acaba dini konular konuşulunca onlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…