öyle mi teşekkür ederim ben de sana bayıldımbildiklerimi ve bildiklerini paylaşmak isterim çok güzel paylaşımlar yapacağız inşallah.bu forumun böyle topiclere ihtiyacı vardı
hayırlı olsun benimde oldukça ilgimi çeker...
allahimmm ben cok yeteneksizimmm, hic birseyden anlamiyorum daha kendi yükselenimi bile bulamiyorum((
Arkadaslar banada bir yildiz haritasimi , tarotmu bisiler acin artik bakalim bu ay gelicek mi bebis.. Beklemek cok zor hele her ay gelen hayal kirikligi daha zor. Bu ay umitlenmeden bir falda bana acin :))))
canım; yine duyduğum bir efsaneyi anlatayım.
annemin bir arkadaşı anlatmıştı. seneler önce erzincan'ın bir köyünde al karısı samanlığa girmiş. (atlara olan ilgisini de okumuşsundur al karısının)
al karısının üstüne bir çengelli iğne takıp onu yakalamış. iğne ile tutulurmuş. adam ev temizliğini falan yaptırmış. samanlığı temizletmiş. işlerini yaptırmış. pazara göndermiş. pazardan geri dönmemiş. söylenene göre pazarda birinden iğneyi çıkartmasını istemiş. kaybolmuş daha sonra. iğneyi başka biri tutunca yakalanıyorlar, başka biri çıkarınca kaçabiliyorlarmış. benim bu konuyla ilgili bilgim bu. ama öyle bebek ciğeri yiyorlarmış falan onun gerçek olduğundan emin değilim.
evet okudum tüm efsanesini baya uzundu bulduğum metinde canım
ayrıca bebeğin ciğerini yemesi cok kötü ya midem kaldrmadı yani onu hic ama hamile kaldıgım zaman lohusa zamanlarımda sanırım ben bu al karısından korkucam galiiba böyle şeyleri cok sevyorum sevdiğim gibi de korkudan deli ooluyorum
tatlım zaten hamile ve regl kadınların mezarları o süreç içerisinde açıktır. bol bol dua etmek, korunmak gerekir. ben diyorum ya her zaman çengelli iğne bulunduruyorum yastığımda. bir zararı yok bence, ama cahilce ama delice.
yapıyorum ve zararını görmüyorum. en azından kafam rahat bir şekilde yatıyorum. kendimce bir rahatlama şekli yani.
benim annem lohusa döneminde beni emzirememiş mesela, karabasan olarak ben görünmüşüm ona. yerde yılan gibiydin emeklerken gözümde derdi. ne kadar doğru bilmiyorum ama o dönemlerde tabi ikinci bir kişi olmalı evde. zaten bunu herkes biliyor :)
dün akşam dedin ya cengelli iğne tak diye canım bende hemen taktım dün gece güzel uyudum ama etkisi oldu hemen sanırım şmdi makas da koyucam bu gece onuda uygulicam daha rahat olucam inşllah senden öğrenicem cok şey var syyskuuu
dün akşam dedin ya cengelli iğne tak diye canım bende hemen taktım dün gece güzel uyudum ama etkisi oldu hemen sanırım şmdi makas da koyucam bu gece onuda uygulicam daha rahat olucam inşllah senden öğrenicem cok şey var syyskuuu
ya diyorum ya ister cahilce ister saçma olsun. bunun zararı yok. tek bir çengelli iğne ya, yastığa takıyorsun hop kafan rahat. bunlar hep beynimizin içinde çünkü. hal böyle olunca somut önlemler kafamızı rahatlatıyor :)
Bu al karisinin bi hikayesinide ben dinledim, bizzat annemin teyzesi yasamis. Gecenin bi yarisi ahirdan atlarin kisnemelerine uyanmis hayvanlar cildiriyormus resmen. Ahira girdiginde atin üstünde atin yelesini örüyormus, büyük teyzemi görünce kacmis. Atlara bi bakmislarki butun kuyruklari yeleleri örülmüs...
Birde carsamba karisi var. Carsamba günü o yüzden eskiler hic is yapmazlarmis sanki toplamaya calistikca ev daha cok dagilirmis... Büyük Teyzemin yan komsunun kafasini tuvaletin icine sokmus, büyük teyzem bulmus kadini 40 gün boyunca kadini okumuslar anca kendine gelmis...
ben al karısı hikayeleri pek bilmem sadece konu olarak biliyorum buna benzer bir mit batıda Lilith olarak geçiyor lohusa kadınlara ve bebeklerine zarar vermek isteyen
buda bizim inancımızcnkü benim beynim hep böyle şeylerle dolu şimdi birazdaha hafiflediğimi rahatladıgımı düşünüyorum canım buda o rüyalarımdan sonra cok cok iyiyi birşey
batıda Lilith hikayesi var dediğim gibi.Rivayete göre Lilith,Adem'in ilk karısıymış fakat Adem'e karşı geldiği için ayrılmışlar ve Lilith cehenneme yollanmış.Burada İblisle ortaklık edip ondan bir sürü çocuklar doğurmuş sonra Tanrı tarafından cezalandırılıp bütün çocukları katledilmiş.O yüzden Adem'in soyundan gelen bütün bebeklerden ve annlerinden nefret eder onlara zarar vermeye çalışır derler.cok ilginctir ki Batidan pek böyle hikayeler duymuyoruz bizde 40 cikmadan bebegi evden cikarmazlar, batida daha haftasinda sokak sokak geziyorlar bebekle...
cok ilginctir ki Batidan pek böyle hikayeler duymuyoruz bizde 40 cikmadan bebegi evden cikarmazlar, batida daha haftasinda sokak sokak geziyorlar bebekle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?