Bu al karisinin bi hikayesinide ben dinledim, bizzat annemin teyzesi yasamis. Gecenin bi yarisi ahirdan atlarin kisnemelerine uyanmis hayvanlar cildiriyormus resmen. Ahira girdiginde atin üstünde atin yelesini örüyormus, büyük teyzemi görünce kacmis. Atlara bi bakmislarki butun kuyruklari yeleleri örülmüs...
Birde carsamba karisi var. Carsamba günü o yüzden eskiler hic is yapmazlarmis sanki toplamaya calistikca ev daha cok dagilirmis... Büyük Teyzemin yan komsunun kafasini tuvaletin icine sokmus, büyük teyzem bulmus kadini 40 gün boyunca kadini okumuslar anca kendine gelmis...
tatlım konuların hem çok ilgilimi çekiyor hem de korkuyorum ya ciddenama takipteyim seviyorum başka hayatları ve yaşanmışlıkları teşekkürler bilgiler için
yemin ederim dün en son al karısından söz ettik, yatağımın üstünde ablamın montunun tüylü kapşonu duruyordu. hayatımda ilk kez sıçradım onu görünce bismillah ya diye4'e kadar uyuyamadım sonra dedim kızım kendine gel ya, sen daha dün arnavut ciğeri yaptın yedin ha al karısı ha sen ben hep biraz da böyle güldürerek atıyorum korkuyu üstümden
benim ablamda tıpkı senin gibi emirlove90, oda çok rahatladığını söylüyor
yemin ederim dün en son al karısından söz ettik, yatağımın üstünde ablamın montunun tüylü kapşonu duruyordu. hayatımda ilk kez sıçradım onu görünce bismillah ya diye4'e kadar uyuyamadım sonra dedim kızım kendine gel ya, sen daha dün arnavut ciğeri yaptın yedin ha al karısı ha sen ben hep biraz da böyle güldürerek atıyorum korkuyu üstümden
mizahlaştırmak iyidir canım ya ben gerçekten korkak bir insanım öyle korku filmi falan izleyemem ama mistik hikayeler ilgimi çekiyorama tırsıyorum resmen :18: tam hatırlamıyorum ama elif şafakın bir kitabında geçiyordu al karısı okurken korkmuştum
Kesinlikle katiliyorum söylediklerine
Ne kadar cok ilgilenirsen, okadar cok yakinlasirsin.
Daha dün aksam bi dua ile ilgili bi yazi okudum. Siz okumaya niyet ettikce vesveseciler sizi niyetinizden döndürmeye calisicak eger basarirda devam ederseniz bu sefer ak sakalli dede gibi gelmeye calisicaklar falan yaziyordu..
zikir cekenlerin, üst üste cok dua okuyanlarin sesler duydugunu sürekli okuyoruz, duyuyoruz... Sanirim duvarlari inceltiyoruz
Kesinlikle katiliyorum söylediklerine
Ne kadar cok ilgilenirsen, okadar cok yakinlasirsin.
Daha dün aksam bi dua ile ilgili bi yazi okudum. Siz okumaya niyet ettikce vesveseciler sizi niyetinizden döndürmeye calisicak eger basarirda devam ederseniz bu sefer ak sakalli dede gibi gelmeye calisicaklar falan yaziyordu..
zikir cekenlerin, üst üste cok dua okuyanlarin sesler duydugunu sürekli okuyoruz, duyuyoruz... Sanirim duvarlari inceltiyoruz
şimdi biz bu konulardan konuştukca onlara daha mı cok yakınlaşmış oluyoruz konuştugumuz icin :26:
ablamın sınıfında bir çocuk vardı. çocuk ateistti ve acayip çapkındı. eroin kullanıp kızlarla takılan tipleri bilirsiniz? acayipte gösterişli ve yakışıklıydı. çok dalgacıydı allah kelimesini ağzına alıp neler söylerdiben inanamazdım çocuğa, hatta sınıftaki arkadaşları oğlum bir gün çarpılacaksın derlerdi buna.
çocuk güzel sanatlar okuyordu acayip sanatkardı bu arada. üniversiteler bitti falan seneler sonra yolda ablam rastladı bu çocuğa. inanamamış. gördüğü o çapkın ateist çocuk gitmiş, ilahiyat okuyan elinde tesbihi ile ağzından allah kelimesini düşürmeyin biri olmuş. ablam hemen eve geldiğinde diğer okul arkadaşlarını arayıp sormuştu ne oldu bu çocuğa diye? herkes bir gece de yaktı kafayı okuldan sonra camiye gidiyor sabahlara kadar çıkmıyor ordan demiş. ben inanmadım pek, facebookta bir gün ablamın face'e bi yazdı aman allahım :18: çocuk bildiğiniz evrim geçirmiş ya:26: sakallar, takke falan :26:
şimdi biz bu konulardan konuştukca onlara daha mı cok yakınlaşmış oluyoruz konuştugumuz icin :26:
Korkutmak istemem ama malesef öylene kadar cok ilgilenip üstüne gidersen okadar cok... Sen kendini korumaya al, ayetel kürsi korumasi yap kendine, igneni, makasini eksik etme ve korkma! sen en güclü yaratilansin bütün varliklardan güclüsün
aslında var ya böyle tarot fal mistik olaylar cadılar diyoruz ya, galiba insan bildiğinden korkuyor. mesela ben dini konulardan konuşmaktan hiç hoşlanmam, korkarım biraz. yaşıyoruz duyuyoruz olumsuz anlamda olanları. ama büyücülük gibi daha çok avrupanın içerisinde dönen olaylara daha çok seyirci olduğumuz için belki de konuşmaktan korkmuyoruz. mesela avrupa'da, amerika'da korku unsuru beyaz giyinmiş kız çocuklarıyken bizde köy evlerinde yaşayan köylüler. kara dedeler olayını biliyorsunuz değil mi? hani bunun gibi.
beni sok terk edilmiş bir hastahaneye, 500 kişilik nüfusa sahip bir köyde gezmekten daha az korkarım orada.
aynen tatlım kültürümüzde olmayan şeyler bizi etkilemiyor mesela yabancı korku filmi izlediğimizde şeytan çıkartma falan ehehe diye gülüyoruz belki ama bizim filmlerdeki dabbe falan izleyememiştim. yabancı filmler bizde korku unusru oluşturmuyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?