mesela yine bizim komşuların konuştuğu bir konu;
bu geceleri bir yere çiş yaparken ya bir şey dökerken destur deriz ya, onun neden olduğundan bahsettiler. bu diğer varlıklar, ağaç diplerinde tuvalet kenarlarında yaşarlarmış. dolayısıyla geceleri onları rahatsız etmemek için önceden uyarı anlamına gelen "destur" cümlesini söyleyip onları uyarırlarmış. hamile bir kadın misafirleri geldiğinde çay koymak istemiş. ocakta biten çayı da camdan bahçesine dökmek istemiş demini. camı açıp ağacın dibine dökmüş. çok uzaktan gelen bir çığlık sesi duymuş. kapatmış camı. misafirler gidince kayın validesine normal bir olaymış gibi anlatmış. kadında hemen panik yapmış sen neden destur demedin onları rahatsız ettin demiş. söylenene göre, kadın doğum yaptığında bebeğinin yüzünün bir kısmı simsiyah bir doğum lekesiyle kaplıymış. kayın validesi olayı da sen destur demeyerek onların evine belki de sofrasına o suyu dökerek onları rahatsız ettin, çocuğunun yüzünden çıkmış bunun acısı diyerek açıklamış. benim tabi duyduğum bu görmedim etmedim hiç. ogünden sonra adım attıkça yolda destur destur diye dolanıyorum
ssykuu allah seni netmesin açmışsın yine çekici bi konu:) Ben de yaşadığım bi şey anlatayım bari;
Bi gün arkadaşımın evindeyiz birbirimie amatörce fal bakıyoruz, o bakarken gözüm kapıya kaydı birden orda hiçbi şey görmememe rağmen takıldı gözüm orda bi şey varmış gibi hissettim.Arkadaşıma da söylemedim ki korkmasın çünkü evinde yalnız yaşıyor ben gittikten sonra yalnız kalacak. Neyse dedim dağıttım o havayı üzerimden, arkadaşım neyse ben bi tuvalete gideyim dedi kalktı yanımdan tam o kapının oraya adımını attı geri sıçradı.Geçemedim ben burdan yaa burda bi şey var gibi dedi korktu. Sonra kendi hissettiklerimi paylaştım onla ödümüz koptu:/ O gece evde kalamadı o da benle beraber bize geldi
Göremesek de hissediyoruz işte bazı şeyleri..
Oooooo tam benlik bir yermiş burası yaa.Daha yazılanları doğru dürüst okumadan daldım hemen konuya
Bi tek al karısını okudum.Benim babaannemde görmüş gecenin bir yarısı atın üstündeymiş.Köy yerlerinde böyle enteresan olaylar çok olurmuş zaten...
Benimde başımdan az buz şeyler geçmedi yani
Oooooo tam benlik bir yermiş burası yaa.Daha yazılanları doğru dürüst okumadan daldım hemen konuya
Bi tek al karısını okudum.Benim babaannemde görmüş gecenin bir yarısı atın üstündeymiş.Köy yerlerinde böyle enteresan olaylar çok olurmuş zaten...
Benimde başımdan az buz şeyler geçmedi yani
eftelyaa merhaba :))))))) senin basından neler gecti anlatırmısın acaba dinlemek isterim :)
nasıl yani anlamadım burasını ben ?????Anlatmak isterim ama o kadar uzun ve birbiriyle bağlantılı şeyler ki...
Şuna inanıyorum,insan ne kadar merak edip üstüne giderse,mutlaka birşeyler oluyor.Ben küçüklükten beri meraklıydım böyle şeylere.Bilinmeyen,görünmeyen,doğaüstü olaylara.Hiç unutmadığım o zamanlar Berna Laçin in sunduğu sınır ötesi programı vardı.Hiç kaçırmazdım.Çok etkilenirdim bi o kadarda korkarak...
Ben Ezan'dan,Arapça okunan herşeyden korkardım.Var mı bunu yorumlayacak biri? :) Bir çok aldığım yorum Sen Dinsiz misin oldu.Ne alakası var.Dinlemek istemememin sebebi sadece korku.Çok değişik duygular hissediyordum her ezan vakti.Ve asıl ilginç olan,ben her sabah ezanından saniyeler önce uyanıp,kafamı yastığın altına gömüp ağlayıp,ezan bittiğinde uyuyordum.Her sabah ama.Yada gürültülü bir ortamda bile ezan sesini duyabiliyor,herkes nasıl duyduğuma şaşıp kalıyordu...
Tabii yıllar sonra üniversitede cin çağırma sonucu bunun nedenini öğrenmiş oldum!
hoş geldin tatlım, gözüm yollarda kaldıya aslında ben bu durumu sizden çok daha iyi hissediyorum çünkü evimde bir köpek var. hayvanların sezgileri insan sezgilerinin bin katı. bazen odadan inleyerek salona geliyor. koridorun sonuna doğru havlamaya başlıyor. daha 2 gün önce babamla salonda tv izlerken köpeğim ablamın odasından kuyruğunu iki bacağının arasına sıkıştırarak kulakları yerde geldi. oğlum ne oldu diye sevdiğimizde odanın kapısına bakıp hırlamaya başladı. aldım onu kucağımda odaya girdim. hayvan kuş gibi kollarımda çırpınıp parmaklarımı ısırdı. yere bıraktığımda koşarak koltuğun altına girdi. tüm gece odanın önünde yattı odaya giremedi. bunun başka açıklaması yok, bildiğin evde bizimle yaşıyorlar yani.
Anlatmak isterim ama o kadar uzun ve birbiriyle bağlantılı şeyler ki...
Şuna inanıyorum,insan ne kadar merak edip üstüne giderse,mutlaka birşeyler oluyor.Ben küçüklükten beri meraklıydım böyle şeylere.Bilinmeyen,görünmeyen,doğaüstü olaylara.Hiç unutmadığım o zamanlar Berna Laçin in sunduğu sınır ötesi programı vardı.Hiç kaçırmazdım.Çok etkilenirdim bi o kadarda korkarak...
Ben Ezan'dan,Arapça okunan herşeyden korkardım.Var mı bunu yorumlayacak biri? :) Bir çok aldığım yorum Sen Dinsiz misin oldu.Ne alakası var.Dinlemek istemememin sebebi sadece korku.Çok değişik duygular hissediyordum her ezan vakti.Ve asıl ilginç olan,ben her sabah ezanından saniyeler önce uyanıp,kafamı yastığın altına gömüp ağlayıp,ezan bittiğinde uyuyordum.Her sabah ama.Yada gürültülü bir ortamda bile ezan sesini duyabiliyor,herkes nasıl duyduğuma şaşıp kalıyordu...
Tabii yıllar sonra üniversitede cin çağırma sonucu bunun nedenini öğrenmiş oldum!
Hoşbulduummm:) ya bu üç harflilerle ilgili çok yakınlarımdan duyduğum bire bir hikayeler var ama onları anlatmaya bile çekiniyorum:)
Neresini anlamadın
İşte cin çağırdık ve bana bir cinim olduğunu söyledi.Hafızamı sildirmek ve bildiğim birkaç cinin adını unutmak istiyorum.Bazen tuvaletteyken falan aklıma geliyor,mümkün değil çıkaramıyorum aklımdan.Nasıl çıkıp yatağa koştuğumu bilmiyorum,sanki peşimdelermiş gibi...
Ben geliriiiiiim
tövbe tövbe yarabbim .. ee eftelya peki bunlar seni rahatsız etmiyormu sana zarar vermiyorlar mı peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?