tabutumu kıramıyorum

ayrılıp tekrar baba evıne donmek kadar kotu bıse yok bole kocayıda cekemezsınız ne dıyım beynım durdu

aynen öyle babamda çok sinirli kızınca ne dediğini bilmiyor ablamı bile kaç defa kovarcasına sözler etti ablam boşanıp baba evine döndü ama mutsuz mali konuya gelince işe girdi nafaka alıyor ama evde hep stresliler çocuklar evde sesli koşturdukça babam çılgına dönüyo evde küçük birde biz gidersek neolur bilmiyorum,Hem annem ara sıra şunu diyor bak ablanın halini görüyorsun kocanla geçinmiye çalış diyerek arada zemin yapıyor

Anlayacağınız baba evine gitmek yarar sağlamayacak gibi.Birde babamla kavga edip beni evden kovabilir bende o sinirle busefer nereye gidicem.ış bulmak sorun değil sağlıklıyım namusumla herişi yaparım.ama hayat bizi yutarsa bilmiyorum korkuyorum belki şuan cidden sigortalı bir işe girip sosyal güvencemi işim sayesinde sağlamış olsam daha emin adımlar atardım. Bekarlığımda bu gibi sahnelere çok şahit oldum bende boşan iş bul çalış ailene git gibi şeyleri çok söyledim insanlara ama insanın başına geldimi farklı

Son düzenleme:
Bir insanın değişmesini beklemek en büyük hatadır...

Kalbin aklı, aklın aklına uyduğu zaman rahata ereceksiniz bir daha düşünün...

Bu hayat sizin ve kızınızın kimsenin hakkı yok elinizden almaya...

kız buyucekte pilot olacakta adam emeklı olacakta ikramıye alacak yarının ne olcagı bellı degılken bu kadar seye baglanmak nıye sen kendını kurtarmaya bak nasıbınde kızının nasıbınde varsa zaten gelır onu bulur yoksa bosuna bu adamı cekersın bıde bakmıssınkı omrun bıtmıs ortada bı sey yok yedıgın dayaklarda cabası

Canım diyelim komutanlara anlattım sonu boşanmayada varmadı diyelim uyardılar farzedeyimki eşim düzeldi bulunduğumuz yerde olayımız yayılacak bizi görenler fısır fısır konuşacaklar,ayrıca eşim rezillikten çok korkar ama şöyle ben bağırırsam rezillik onun bağırması rezillik değilmiş.

Ailesi var tabi olmazmı onlarda biliyor herşeyi kaç kere söyledim kayınpeder ben konuşayım bi bağırayım ona diyor ama öyle atıptutan bir kayınpederim varki ne konuşması gırgıra dönüyor uyarısı,kayınvalidem ise gamsız kadın bana karşı kötü değil ama ben önemli konuya değinirim o gülüverir geçer nasıl anlatsam kocası hep onu pofpoflamış bilmiyor nedir ne değildir çektiğim.Ama eşim annesine karşıda pek iyi değil olmadık yere azarlar çoğu zaman.

Eşim kadınları ezik güçsüz varlık olarak görür mesela yoldaki kadın şoförler için karı işte ne anlar korkak falan der hep,bir aksiyon filmi izlesek karı değilmi korkak işte gerizekalı gibi sözler eder.Ve hep şunu der kocanın rızası olmadan kadın cennete giremez,kadınlar nankördür cennete girecek kadın sayısı çok az der.bu dinen doğru ama bizim evliliğimize ne kadar uyuyor bilemiyorum!

-----------------------------------------------

canım babandan nefret etmeni anlıyorum hafızana kazınmış sahneler unutulmuyor tabii.
Benim kocama ceza vermem şart farkındayım.Birçok kez denemelerim oldu.Zaten ağzına sakız ettiği söz defol git ananın evine! Önceleri birkaçkez denedim evden çıktım daha bebeğim yoktu kapının önünde bekledim içeride şarkı söylüyor biliyor gidemeyeceğimi 26 saat uzaktaydım aileme.
Ancak aileme gitmek olmaz neden biliyormusunuz.annemlerdede hep bir stres var dayak falan yok ama evde hep tartışma hep bi gerilim.
Hep öyleydi zaten kocam daha sevgilimken hep huzur verirdi bana ondan seçtim onu. Babam çok iyidirde çok öfkelendiğinde ağzından ağır kelimeler çıkar ,ablamda boşandığı için beraberler çocuklarıda hep tartışma içinde büyüyorlar,ablamın sinirleri öyle bozulduki annem günah keçisi oldu herkes kolayını bulmuş anneme bağırıyor yeğenler bile annelerini örnek alıp anneaneye bağırıyorlar.Ben oraya gitsem çocuğum yine stresli büyüyecek.

------------------------------------------------------

Maşallah geçmiş olsun ve evliliğinize nazar değmesin.Ben daha yol alamadım.
--------------------------------------------------------

Benim eşimin benzer versiyonu işte belki daha hafifidir senin eşin,allah seninde yardımcın olsun hepimizin bizden çok daha mutsuz insanlarında yardımcısı olusun.
Eşim çok konuda dengesiz.Hem çalışıpta......mı olucan der hemde çalışmadığım için arasıra beni aşağılar.dün izmir merkeze kpss kitabı bakmak için gittik hele bir kazanama mahvederim seni diyor,yazın zayıflamak için ürün aldırdım ozamanda hele zayıflama bak napıcam diyordu zayıfladım çok şükür ama şimdi kilolar çoğaldı hafiften.
Dengesizliklerini say say bitmez.Bütün gün stres yağdırıyor bir yere gideriz yolda sırf stres yaptırır.Mesela ilkdefa biryere gidelim arabadayken gerizekalı nereden gidicez bir halta yaramazsın birşey bilmezsin der, ben yolları nerden bileyimki tabela yok heryere gerizekalı sağa bak sen sağda arabaları gözetlicen bilmemne der hep.
Yolda bir erkek bana baksın senmi baktında bakıyo sen aptalsın gözün hep dışarda dik dik bakıyorsun erkeklere diyor,ben kime bakıcam ne diye delimiyim ben ya.Cevap verdiğimdede yine küfürle karışık laflar.
Galiba allah bizi bu dünyada bu merhametsiz kocalarla sınıyor
.
---------------------------------------------------------------

Benimkisi gibi ama benimki özledim demez başka şekilde sevimlilikler yapar.Bugüne kadar kararsız kalmamın sebebide bu.Çok kötü oluyor bir bakmışsın ok iyi oluyor salak salak umutlanıyorum ha düzelecek galiba diye.Birde koca özenir bana kıyafetler alır eder ben masraftan kaçınırım o almak ister ama bir gün sonrada kocanın kıymetini bil bak neler neler alıyor sana sen hala surat asıyorusun hangi koca böyle karısına çok şey alıyor der.(halbuki taze yaşanmış tartışmanın ardından asıktır yüzüm)
----------------------------------------------

Dışarıda genelde iyi ama bazen dengesizliklerine sahit oldum .Altında sebep aramakta haklısın kaç kadın benim gibi mantıksızca sabır ederki. Görünmez bir zincir sanki elimi ayağımı bağlamış benim.
----------------------------------------------------

Çok iyi analiz etmişsin canım böylelerini

Şikayet edersen tek şart koy kimse duymacak diye eğer babacan bir insansa mutlaka bunu yapar eğer duyulursada bırak duyulsun sen değil eşin utansın o zaman şunu merak ediyorum açıkcası eşin kapıdan girerken bir komşusuyla karşılaştığında ona nasıl bakıyorlar mutlaka bir belirti vardır herhalde.

Yani nasıl bir anne babası varmış onunda bu durumda kendi kızları olsa aynısını yaparlar mı acaba .

Bu adam değişmezzzzzzz ruhuna işlemiş sanki eziyet etmek biraz canı yansa aslında onun daha iyi anlar ama nerede

birkaç gün evden kaçıp biryerdemi kalsam acaba orduevinde falan belki yola gelir .ama annemleri telaşa verirse bir daha kocamla barışmamız imkansız olur iş ciddiye biner iyice.
Tamam bu kocayla yaşanmazda ama önce büyük ders vermem 1 hafta kadar saklanayım belki vicdanı geri gelir .Sizce nasıl olur arkadaşlar

Kesinlikle ilk bakacağı yer orası olur sonrası için ürküyorum ben sakin bir adam olsa tamam git derim ama senin için üzülürüm

emekli olduğunda alacağı paraların kızıma nasip olamaması, boşanırsak asla yok diyor.
Hayalleri var onu pilot yapmak gibi ev almak araba almak gibi.Ben bukadar şey veremem kızıma yaa boşanmaya son plana atıp denemem gereken etkili yöntemler arıyorum yardım edin neler deneyebilirim.beynim durdu benim

Nerden baksan 20 yıl işte emeklilik zaten alınan para belli resmen gözünü korkutuyor arkadaşım sen bırakma diye kim almış bu parayla evle araba kendinimi kandırıyor yoksa senimi

aynen öyle babamda çok sinirli kızınca ne dediğini bilmiyor ablamı bile kaç defa kovarcasına sözler etti ablam boşanıp baba evine döndü ama mutsuz mali konuya gelince işe girdi nafaka alıyor ama evde hep stresliler çocuklar evde sesli koşturdukça babam çılgına dönüyo evde küçük birde biz gidersek neolur bilmiyorum,Hem annem ara sıra şunu diyor bak ablanın halini görüyorsun kocanla geçinmiye çalış diyerek arada zemin yapıyor

Sanırım annende babandan çekiniyor bu durumda ya ailen dediğin dört elle sarılır çocuğuna torununa ablanla birlik olup ayrı bir eve bile çıkabilirsin aslında

benımde annem babam ayrıldı 3 sene once dedemlere geldık ne gıbı bıse oldugunu cok ıyı bılırım cnm ne yaparsan yap ama baba evıne donme derım ha baska cıkıs yolu bul dersen bulamam hakkında hayırlısı olsun

ailenizin yanina donmek istemiyorsaniz yapacaginiz sey sigara paralarini kenara atmakla baslamak olabilir..ve mutlaka is bul.esini bi sekilde kandir ve calis.kendini garantiye al.sonra da cek git.hatta ablanizla birlikte eve cikin ikiniz birlikte olunca belki cesaretiniz gelir yerine.sen kendine kotuluk zaten yapiyorsun bari evladina yapma.bu psikolojiyle ikinizde ne verebilirsiniz ki ona.?evde huzursuzluk varken cocugun ne kadar basarili olacak?annesi,siddet goruyo,kufur yiyor,bir erkege hic olmamasi gereken sekilde boyun egiyor.peki hanginizi ornek alip yetisecek,nasil bi ruh sagligiyla.?esin seni kandiriyor sen de inanmak istiyorsun..bu kadar mi gozlerin kor kendine el lutfen.ayrica orduevinde falan kalsan da geri donecegini biliyor.seni almaya gelmeyecek.siz arayacaksiniz onu hersey bastan baslayacak..cok kararli ve guclu olman lazim..once kendini topla.planlar yap.sonra emin adimlar at derim.bize belki kiziyorsun ama sen kendini dusunmesen de seni dusunuyoruz..ileride cok cok pisman olacaksin inan...evladinin karsisinda guclu bi anne ol.

Son düzenleme:
ailenizin yanina donmek istemiyorsaniz yapacaginiz sey sigara paralarini kenara atmakla baslamak olabilir..ve mutlaka is bul.esini bi sekilde kandir ve calis.kendini garantiye al.sonra da cek git.hatta ablanizla birlikte eve cikin ikiniz birlikte olunca belki cesaretiniz gelir yerine.sen kendine kotuluk zaten yapiyorsun bari evladina yapma.bu psikolojiyle ikinizde ne verebilirsiniz ki ona.?evde huzursuzluk varken cocugun ne kadar basarili olacak?annesi,siddet goruyo,kufur yiyor,bir erkege hic olmamasi gereken sekilde boyun egiyor.peki hanginizi ornek alip yetisecek,nasil bi ruh sagligiyla.?esin seni kandiriyor sen de inanmak istiyorsun..bu kadar mi gozlerin kor kendine el lutfen.ayrica orduevinde falan kalsan da geri donecegini biliyor.seni almaya gelmeyecek.siz arayacaksiniz onu hersey bastan baslayacak..cok kararli ve guclu olman lazim..once kendini topla.planlar yap.sonra emin adimlar at derim.bize belki kiziyorsun ama sen kendini dusunmesen de seni dusunuyoruz..ileride cok cok pisman olacaksin inan...evladinin karsisinda guclu bi anne ol.
eşim zaten çalışmama karşı değil ama arada çalışıpta .... mı olacaksın diyor ama yinede çalışmamı istiyor burada fabrika falanda yok temizliğe gitsem diyorum eşimin mesleğini söylemem bir yandanda kpss ye hazırlanırım olmazmı olur para kazandıkça boşanma cesaretimde artar kimbilir.ablam kendine ev aldı çok ucuza borç bitince evine geçmek istiyor ama kocasıyla barışma ihtimalleri var açıkçası nerede iyi iş bulursam orada yaşarım .Bir hafta evden kaçsam telefınuda kapatırım ulaşamaz sonra doktora gitme şartını öne sürerim gider ozaman mecburen
Kızıma gelince çoğu şeyi daha anlayamıyor kavgamızı bazen oyun sanıyor gelip oda vuruyor bana gülüyo şuan boşansan sudan ıkmış balık gibi olurum parasız pulsuz önce iş sonra ayrılık olursa daha hayurlı olur gibi geliyor çocuk 1 sene daha şahit olsa ileride hatırlamaz yaşı ok küçük.Birde boşanınca velayetler var velayeti ben alırım kesin ama ablamdan biliyorum çocuklar babayada gidiyor ister istemez yüzgöz oluyorlar baba öyle iyi davranıyormuşki onlara hele büyük olan yeğenim birgün babasına gidecek gibi duruyor

Son düzenleme:
eşim zaten çalışmama karşı değil ama arada çalışıpta .... mı olacaksın diyor ....

Bir hafta evden kaçsam telefınuda kapatırım ulaşamaz sonra doktora gitme şartını öne sürerim gider ozaman mecburen

1) Bu adam hakkında iyi şeyler düşünmüyorum.
2)Hala düşünemiyorum.
3)Eğer evden 1 hafta değil 1 gün bile gitsen ... yani bilmiyorum yine şiddet görürsün gibi geliyor bana.
Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık durumu... Bence şu an sarılabileceğin tek şey "kpss"
Büyük azim ve inançla çalışmalısın, ha gayret, sabret bence.

Valla gerçekten bu başlıklarda kendimi "öğreten adam" gibi hissetmekten nefret ediyorum, ukla insanları da sevmem ama konu hep aynı yere geliyor. Kadın eline ekonomik özgürlüğünü almadan evlenmeyecek. Herşey burada bitiyor. Arkadaş önce işe girip sonra evlenseydi, birkaç ay ya da bir yıl iş bulana kadar o sabrı gösterseydi bunların yüzde biri yaşanır mıydı acaba?
"Eşinizden para istemek zor oluyor mu, çalışayım mı, evde oturmak keyfili geliyor, belki sonra işe girerim." diye edalanan genç kızlar iyi okusun. Belki gene tepki toplayacağım ama bence olayın %90'ı burdan başlıyor. Ha çalışıp para kazanıp dayak yiyen ve buna katlanan kadınlar da yok mu, vardır elbet ama işn özünü değiştirmiyor o binde birlik istisnalar. Çalışan kadının kaçma şansı var.

Yaşardı... yani ekonomik özgürlüğü olduğu halde yaşayanlar var, neden bilmiyorum? belki korku, belki birilerine bağımlı yaşama isteği...
Bilemiyorum bu şekilde yaşamayı tercih eden kadınların psikolojisini ama çekip gidemiyorlar işte... dayak yiye yiye şiddeti kanıksıyorlar mı nedir, böyle olaylar anlatılırken bizler şok oluyoruz buz kesiyoruz ama anlatanlar o adamlarla aynı yatağa girebiliyor düzelecek umudunu taşıyabiliyorlar... gördükleri şiddet psikolojilerini bozup böyle düşünmelerini sağlıyor sanırım...
Kınamak yargılamak asla istemem "ben çekmezdim daha fiskesinde giderdim" diyorum ama başıma gelince daha doğrusu bu psikolojiye girince nasıl hareket ederdim bilemiyorum...
Allah korusun böyle kötü insanlardan... Böyle olan kadınlara da cesaret versin ve yol göstersin...

Yaşardı... yani ekonomik özgürlüğü olduğu halde yaşayanlar var, neden bilmiyorum? belki korku, belki birilerine bağımlı yaşama isteği...
Bilemiyorum bu şekilde yaşamayı tercih eden kadınların psikolojisini ama çekip gidemiyorlar işte... dayak yiye yiye şiddeti kanıksıyorlar mı nedir, böyle olaylar anlatılırken bizler şok oluyoruz buz kesiyoruz ama anlatanlar o adamlarla aynı yatağa girebiliyor düzelecek umudunu taşıyabiliyorlar... gördükleri şiddet psikolojilerini bozup böyle düşünmelerini sağlıyor sanırım...
Kınamak yargılamak asla istemem "ben çekmezdim daha fiskesinde giderdim" diyorum ama başıma gelince daha doğrusu bu psikolojiye girince nasıl hareket ederdim bilemiyorum...
Allah korusun böyle kötü insanlardan... Böyle olan kadınlara da cesaret versin ve yol göstersin...

Tabi yaşayabilirdi, ben zaten birkaç mesaj sonra yanlış anlamayı düzeltmek için bir mesaj daha yazdım. Demek istediğim şuydu, elbet istisnalar olabilir de, yedi yılda buraya konuyu açıp ilk kez birine anlatma cesareti gösterebilen arkadaş, eğer ekonomik özgürlüğü olsaydı belki yedi ayda bir çareye başvurma bir çıkar yol arama cesaretini gösterebilirdi.
Bütün iyi dileklerinize de katılıyorum. Allah kolaylık versin, cesaret versin.

Yaptığınız şey çok ayıp. Nasıl bütün asker olan insanları itham edersiniz? Benim eşim de asker ama değil beni dövmek Allaha şükür sesini bile yükseltmemiştir bana karşı. Her meslekte, her ortamda böyle insanlar var. Askerler eşini dövüyor da asker olmayanlar hiç mi dövmüyor karısını? Diğerlerinin hepsi melek mi? El üstünde mi tutuyor karısını?

Lütfen yorum yazarken biraz daha dikkatli olun.

İşe bak ya konu nerelere geldi artık bu nasıl bir karalama böyle.
Katılıyorum arkadaşım sana yorumun için kaydirigubbakcemile5

http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...-bitsin-istiyorumesimden-nefret-ediyorum.html

isimsiz bak bu linke tıkla. Seninle benzer dertten muzdarip ama çok daha zor durumda bir arkadaşın konusu. Üstelik o hasta ve babası da alkolik. Sağlık problemleri olduğu için yakın zamanda çalışma gibi bir ihtimali de yok. Yani çok çok daha zor koşullarda ama kızı için nasıl cesurca bir karar verdi. Sakın yanlış anlama kimseyle kimsyei karşılaştırmıyorum ama senden daha zor durumdakileri görürsen belki kendine acımaktan öte bir adım atabilirsin.

ne diyeceğimi bilemiyorum.dengesiz insanla evli olmak eşi de dengesizleştiriyo..
eş olarak işin olsada olmasada sana bakmakla senin ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü bu adam..
sen evde onun için yemek yapmıyomusun?,
onun kıyafetlerini ütüleyip ona temiz bi ev sunmuyomusun?
bunlarıda parayla yaptırırdı sen olmasan o halde onunda sana hiç söylenmeden bakması gerek..
seni çok iyi anlıyorum..bazen çaresiz oluyo insan..
ben bu durumda olan bu eli kolu bağlı insan diyo ama oluyo işte..
umarım düzelir herşey..allah yardımcın olsun

ailem üzülecek diye bu eziyete katlanılmaz. üzülmeleri gerekiyorsa bırakın üzülsünler. kızınız şu anda tam algılayamıyor olabilir ama bir iki sene içinde ne olup ne bittiğini o da anlayacak. emin olun bu dayaklardan onun da nasibini alacağı günler gelecek. anne babanızı değil şu anda kızınızı ve kendinizi düşünmeniz gerekiyor.
ayrıca çocuğunuz ve kendiniz için eşinizden nafaka alacaksınız. iyi kötü sekreterlik şu bu bir iş de bulursunuz. grafik konusunda da ek iş yaparsınız. yeter ki yapmak isteyin.
sandığınız kadar çaresiz değilsiniz.
ilk dayak olayında muhakkak gidip darp raporu alın. polise gidip şikayetçi olun. eşinize evden uzaklaştırma cezası verecekler, 6 ay. sandığı kadar çaresiz, korumasız ve güçsüz olmadığınızı görsün. bırakın dayak yiyen değil, döven utansın. 6 ay uzaklaştırmayı alınca iş yerindeki arkadaşlarına ailesine bunun açıklamasını yapma utancını bırakın o yaşasın, sesimizi duydular diye komşulardan siz utanacağınıza.
sinmeyin, şiddetin sizi susturmasına izin vermeyin, sustukça hergün kötüleşecek. bunlar oturduğun yerden sadece dua etmekle çözülecek sorunlar değil. harekete geçin, lütfen! kızınız ve kendiniz için.

Bir de neden ailesinin yanına dönemez insan, ailesi kabul ediyorsa neden dönemez, dul damgası yememek için bundan ötürü aile baskısı görmemek için mi, valla dayak kadar daha beter bir aşağılanma değildir herhalde dul damgası yemek, hele ki çocuk varsa en çok onun psikolojisi düşünülmeli babasının annesini dövdüğü ortamda yetişen bir çocuk nasıl bir birey olur iç dünyası nolur onu düşünmeli, ekonomik özgürlük yoksa ailesi ne kadar baskı kurarsa kursun bu eziyeti çekmekten çok daha iyidir

Sen kocandan dayak yemeği babandan hakaret işitmeye tercih ediyorsun. Dayak mı kötü hakaret mi?Daha ikisi arasındaki dağlar kadar farkın farkında değilsin. Yok kocama dönemezsem nolur yok kızıma ev alacakmış. Allah sana akıl vermiş te o aklı kullanmazsan bizim yapabileceğimiz birşey yok. Adam emekli tazminatıyla kızına ev alcakmış bak sakın boşanma o yüzden.Tabi sen nafaka ve miras gibi şeyleri hiç duymadın heralde hayatında. Bence sen babanın evinde parasız kalmaktan korkuyorsun. Gerisi de bahane. Onurunu para karşılığı ayaklar altına almışsın.Hala da acıma bekliyorsun.

Back
X