Canım diyelim komutanlara anlattım sonu boşanmayada varmadı diyelim uyardılar farzedeyimki eşim düzeldi bulunduğumuz yerde olayımız yayılacak bizi görenler fısır fısır konuşacaklar,ayrıca eşim rezillikten çok korkar ama şöyle ben bağırırsam rezillik onun bağırması rezillik değilmiş.
Ailesi var tabi olmazmı onlarda biliyor herşeyi kaç kere söyledim kayınpeder ben konuşayım bi bağırayım ona diyor ama öyle atıptutan bir kayınpederim varki ne konuşması gırgıra dönüyor uyarısı,kayınvalidem ise gamsız kadın bana karşı kötü değil ama ben önemli konuya değinirim o gülüverir geçer nasıl anlatsam kocası hep onu pofpoflamış bilmiyor nedir ne değildir çektiğim.Ama eşim annesine karşıda pek iyi değil olmadık yere azarlar çoğu zaman.
Eşim kadınları ezik güçsüz varlık olarak görür mesela yoldaki kadın şoförler için karı işte ne anlar korkak falan der hep,bir aksiyon filmi izlesek karı değilmi korkak işte gerizekalı gibi sözler eder.Ve hep şunu der kocanın rızası olmadan kadın cennete giremez,kadınlar nankördür cennete girecek kadın sayısı çok az der.bu dinen doğru ama bizim evliliğimize ne kadar uyuyor bilemiyorum!
-----------------------------------------------
canım babandan nefret etmeni anlıyorum hafızana kazınmış sahneler unutulmuyor tabii.
Benim kocama ceza vermem şart farkındayım.Birçok kez denemelerim oldu.Zaten ağzına sakız ettiği söz defol git ananın evine! Önceleri birkaçkez denedim evden çıktım daha bebeğim yoktu kapının önünde bekledim içeride şarkı söylüyor biliyor gidemeyeceğimi 26 saat uzaktaydım aileme.
Ancak aileme gitmek olmaz neden biliyormusunuz.annemlerdede hep bir stres var dayak falan yok ama evde hep tartışma hep bi gerilim.
Hep öyleydi zaten kocam daha sevgilimken hep huzur verirdi bana ondan seçtim onu. Babam çok iyidirde çok öfkelendiğinde ağzından ağır kelimeler çıkar ,ablamda boşandığı için beraberler çocuklarıda hep tartışma içinde büyüyorlar,ablamın sinirleri öyle bozulduki annem günah keçisi oldu herkes kolayını bulmuş anneme bağırıyor yeğenler bile annelerini örnek alıp anneaneye bağırıyorlar.Ben oraya gitsem çocuğum yine stresli büyüyecek.
------------------------------------------------------
Maşallah geçmiş olsun ve evliliğinize nazar değmesin.Ben daha yol alamadım.
--------------------------------------------------------
Benim eşimin benzer versiyonu işte belki daha hafifidir senin eşin,allah seninde yardımcın olsun hepimizin bizden çok daha mutsuz insanlarında yardımcısı olusun.
Eşim çok konuda dengesiz.Hem çalışıpta......mı olucan der hemde çalışmadığım için arasıra beni aşağılar.dün izmir merkeze kpss kitabı bakmak için gittik hele bir kazanama mahvederim seni diyor,yazın zayıflamak için ürün aldırdım ozamanda hele zayıflama bak napıcam diyordu zayıfladım çok şükür ama şimdi kilolar çoğaldı hafiften.
Dengesizliklerini say say bitmez.Bütün gün stres yağdırıyor bir yere gideriz yolda sırf stres yaptırır.Mesela ilkdefa biryere gidelim arabadayken gerizekalı nereden gidicez bir halta yaramazsın birşey bilmezsin der, ben yolları nerden bileyimki tabela yok heryere gerizekalı sağa bak sen sağda arabaları gözetlicen bilmemne der hep.
Yolda bir erkek bana baksın senmi baktında bakıyo sen aptalsın gözün hep dışarda dik dik bakıyorsun erkeklere diyor,ben kime bakıcam ne diye delimiyim ben ya.Cevap verdiğimdede yine küfürle karışık laflar.
Galiba allah bizi bu dünyada bu merhametsiz kocalarla sınıyor.
---------------------------------------------------------------
Benimkisi gibi ama benimki özledim demez başka şekilde sevimlilikler yapar.Bugüne kadar kararsız kalmamın sebebide bu.Çok kötü oluyor bir bakmışsın ok iyi oluyor salak salak umutlanıyorum ha düzelecek galiba diye.Birde koca özenir bana kıyafetler alır eder ben masraftan kaçınırım o almak ister ama bir gün sonrada kocanın kıymetini bil bak neler neler alıyor sana sen hala surat asıyorusun hangi koca böyle karısına çok şey alıyor der.(halbuki taze yaşanmış tartışmanın ardından asıktır yüzüm)
----------------------------------------------
Dışarıda genelde iyi ama bazen dengesizliklerine sahit oldum .Altında sebep aramakta haklısın kaç kadın benim gibi mantıksızca sabır ederki. Görünmez bir zincir sanki elimi ayağımı bağlamış benim.
----------------------------------------------------
Çok iyi analiz etmişsin canım böylelerini