tabutumu kıramıyorum

Sen kocandan dayak yemeği babandan hakaret işitmeye tercih ediyorsun. Dayak mı kötü hakaret mi?Daha ikisi arasındaki dağlar kadar farkın farkında değilsin. Yok kocama dönemezsem nolur yok kızıma ev alacakmış. Allah sana akıl vermiş te o aklı kullanmazsan bizim yapabileceğimiz birşey yok. Adam emekli tazminatıyla kızına ev alcakmış bak sakın boşanma o yüzden.Tabi sen nafaka ve miras gibi şeyleri hiç duymadın heralde hayatında. Bence sen babanın evinde parasız kalmaktan korkuyorsun. Gerisi de bahane. Onurunu para karşılığı ayaklar altına almışsın.Hala da acıma bekliyorsun.

hem katılıyorum hem katılmıyorum bende sasırdım

Sen kocandan dayak yemeği babandan hakaret işitmeye tercih ediyorsun. Dayak mı kötü hakaret mi?Daha ikisi arasındaki dağlar kadar farkın farkında değilsin. Yok kocama dönemezsem nolur yok kızıma ev alacakmış. Allah sana akıl vermiş te o aklı kullanmazsan bizim yapabileceğimiz birşey yok. Adam emekli tazminatıyla kızına ev alcakmış bak sakın boşanma o yüzden.Tabi sen nafaka ve miras gibi şeyleri hiç duymadın heralde hayatında. Bence sen babanın evinde parasız kalmaktan korkuyorsun. Gerisi de bahane. Onurunu para karşılığı ayaklar altına almışsın.Hala da acıma bekliyorsun.

Kimse kimseden acıma beklemiyordur bence. Biz acıdğımızda arkadaş sorununu çözemeyeceğinin farkında. Ama karşımızda zor durumda biri var farkındaysanız, asıp kesmenin manası yok. Hakaret dolu baba evi mi yoksa dayaklı koca evi mi? ıki kötü seçenekten birini seç demek ne kadar mantıklı orası da düşünülür.

Bana göre de arkadaşın boşanmaktan başka çaresi yok ama o kadar kolay değildir başa gelince. Hiç bir şeyi olmayan insanın, köşeye sıkışmış bir insanın hadi ben gidiyorum demesi kolay değildir. Anlamaya çalışıyorum, orda kalmasını anlamasam da, hak vermesem de.

Onurunu ayaklarını altına almışsın, bütün bunlar para için filan ağır bence. Burda para söz konusu evet, çekip gitmek için , güç için para önemli. Para mı, çekip gitmek mi dediğiniz de cevabın para olmayacağı açık ,yanılmışsınız. Para burada çocuğu olan bir insanın ayakları üstünde durması için önemli sadece.

Bir de burada şöyle bir ayrıntı var ki, dayak yemiş, sindirilmiş, eşini sevdiğini bile zannedebilecek ,artık bazı şeylere belki pek mantıklı bakamayan bir psikoljı var. Unutmayalım.

Son düzenleme:

Kesinlikle katılmıyorum!

ben senin için umutsuzum arkadaşım, çünkü sen hala bu evlilik için umutlusun. az çok psikoloji bilgisi olan biri olarak sana şu kadarını söyleyeyim. senin kocanda ciddi kişilik bozukluğu var gibi görünüyor ve kişilik bozukluğu tedavi ile bile çok düşük ihtimalle düzelen birşeydir. öyle evden kaçıp 5 gün saklanmakla vicdanı falan geri gelmez. sorun vicdan değil çünkü, kişilik. eşin kadınlara değer vermiyor, küçük görüyor. dünyanın en iyi psikiyatristine de götürsen, bu düşüncesini değiştiremez. bu tedavilik birşey değil, bu bakış açısı yıllardır içine işlemiş birşey, kişiliğinin kemikleşmiş bir parçası olmuş. iki ilaç içip bir kaç seans terapiye gitmekle olacak şey değil bu. psikiyatristler de sihirbaz değil, mucize yaratamazlar. ama sen mucize istiyorsun.

sana tavsiyem, tek başına bir psikiyatriste git. tüm bize anlattıklarını ona da anlat. bakalım sana eşin için iyileşme umudu verecek mi? verirse devam eder eşini tedaviye ikna etmeye çalışırsın, vermezse şapkanı önüne alır düşünürsün.

son bir not, diyelim ki psikiyatrist ümit verdi, tedavi olmak istemeyen birini Lokman Hekim gelse tedavi edemez. insanın derdine çare araması için önce derdi olduğunu kabul etmesi lazım. senin eşin bir sorunu olduğunu asla kabul etmez. ancak zorlamayla, tehditle (gitmezsen boşanırım gibi) gider, o da bir işe yaramaz. psikiyatri terapilerinde kimsenin beynine birşeyler enjekte etmiyorlar çünkü. oturup düşünmen, doktorun söylediklerinden yola çıkarak doğruyu kendin bulup kabullenmen gerekiyor. yanlış yaptığını bile kabul etmeyen birine hangi doktor bunu yapabilir?

eşime düzelmediğin takdirde boşanacağımı söylüyorum,hatta beni internette boşanma gerekçeleri araştırırken görüyor sürekli özellikle öyle yapıyorum ve ona emaillede hukuken gösterebileceğim tüm sebepleri not defterine yazıpta gönderdim.Bu 3 gündür devam ediyor evet yüzde 90 gibi bir değişme var.Bizimle daha çok ilgilenmeye başladı bebek o ben kutu kutu pense bile oynuyoruz.
Ben herşeyi beynime gömerim su yüzüne çıkarmam yeterki koca adam olsun.
Ama değişmeyebilirde her ihtimal var elbette .Ama şuan boşanamam böyle dımdızlak kalamam bu hiçte iyi olmaz daha zor duruma düşürür beni.Şuan kpss ye seri şekilde hazırlanıyorum.Açtığım başlığa baktıkça daralıyorum herkese çok teşekkürediyorum herkes haklı ama dediğim gibi arkadaşlar açtığıma pişman oldum bu başlığı anladımki daha fazla daralıyorum bu on yazım olacak hepinize binlerce teşekkürler

Kızıma gelince çoğu şeyi daha anlayamıyor kavgamızı bazen oyun sanıyor gelip oda vuruyor bana gülüyo şuan boşansan sudan ıkmış balık gibi olurum parasız pulsuz önce iş sonra ayrılık olursa daha hayurlı olur gibi geliyor çocuk 1 sene daha şahit olsa ileride hatırlamaz yaşı ok küçük.Birde boşanınca velayetler var velayeti ben alırım kesin ama ablamdan biliyorum çocuklar babayada gidiyor ister istemez yüzgöz oluyorlar baba öyle iyi davranıyormuşki onlara hele büyük olan yeğenim birgün babasına gidecek gibi duruyor

çocuklar anne karnında bile annenin hissettiklerini anlayabiliyorken kızınız 2,5 yaşında anlayamayacağını nasıl inanıyorsunuz. Bakın siz yazmışsınzı o da yaşananlardan etkilenmiş ki gelip size vuruyormuş. çok zor bir durumdasınız bence ama ihtiyacınız olan biraz cesaret,kendine güven. kızınız ilerdebu dönemi bilinçli olarak hatırlamasa da bilinç altına etkilediği için davranışlarına yansıycaktır...umarım ileride pişman olmazsınız.

bayanlar belki zamanla daha ilimli olur ama erkekler 3 gun degisir 4 gun aynidir.hayat senin hayatin sen boyle mutluysan bizim icin sorun degil..cileyi ceken sensin.biz pc kapariz gecer.basligi actina pisman oldun cunku biz sana gercekleri gosterdik.oyle degil mi?simdi kocan gecici iyi, sana karsi ve pismansin bizimle paylastigina..ins.kesin cozumler bulursun gecici degil..demek ki kocandan memnunsun.siz mutluysaniz bizede mutluluk dilemek duser..mutluluklar dilerim sizee..

Allah yolunu acik etsin. Bunu sen sectin o halde kpss'yi kazanip guclenmeni umut ediyorum.
Kaderini boylesi bir yone cektigine gore gelecek felaketlere dayaklara eziyetlere hazirsin demektir
Allah seni ve yavrunu korusun.. Eylul Pinar diye bir uye var keske birde onu okusaydin o onurunu cocugunu kendini kurtarmayi secti. yokluktan var ederek! sen ise... senin tercihin saygi duymuyorum sadece uzuldum..

eşime düzelmediğin takdirde boşanacağımı söylüyorum,hatta beni internette boşanma gerekçeleri araştırırken görüyor sürekli özellikle öyle yapıyorum ve ona emaillede hukuken gösterebileceğim tüm sebepleri not defterine yazıpta gönderdim.Bu 3 gündür devam ediyor evet yüzde 90 gibi bir değişme var.Bizimle daha çok ilgilenmeye başladı bebek o ben kutu kutu pense bile oynuyoruz.
Ama değişmeyebilirde her ihtimal var elbette .Ama şuan boşanamam böyle dımdızlak kalamam bu hiçte iyi olmaz daha zor duruma düşürür beni.Şuan kpss ye seri şekilde hazırlanıyorum.Açtığım başlığa baktıkça daralıyorum herkese çok teşekkürediyorum herkes haklı ama dediğim gibi arkadaşlar açtığıma pişman oldum bu başlığı anladımki daha fazla daralıyorum bu on yazım olacak hepinize binlerce teşekkürler

Yani eşin boşanma olayından bahsettin diye % 90 düzeldi ha?kafamçokkarıştı
Hemen korktu yani onu boşuycan diye ve düzeldi ha..?kaydirigubbakcemile3
Bu kadar kolaymıydı?
Ve sen de bu topiği açtığına pişman oldun..?Eşin düzeliyor diye..

Neyse...
Sen biraz daha oyalan bakalım bu şekilde, inşallah canına bir zarar gelmeden, birşeyler yoluna girer.

Biz de sana teşekkür ederiz.Ne demek.a.s.

arkadaşım hakkından hayırlısı olur inşallah.. ama umudunu kaybetme.. insan fırsatlarını kendi yaratır. içindeki güce güven...

çok afedersin ben bu kutu kutu penseye çok güldüm.
ama acı acı güldüm.
ah memleketim kadını.bi kutu kutu penseye tav oluyor diye.
bi de tel sarar vardı dimi...

eşime düzelmediğin takdirde boşanacağımı söylüyorum,hatta beni internette boşanma gerekçeleri araştırırken görüyor sürekli özellikle öyle yapıyorum ve ona emaillede hukuken gösterebileceğim tüm sebepleri not defterine yazıpta gönderdim.Bu 3 gündür devam ediyor evet yüzde 90 gibi bir değişme var.Bizimle daha çok ilgilenmeye başladı bebek o ben kutu kutu pense bile oynuyoruz.Ben herşeyi beynime gömerim su yüzüne çıkarmam yeterki koca adam olsun.

Madem bu işe yarayacaktı ( ! ) neden daha önce denemediniz ki...

Bu kadar basit olacaktı madem size kutu kutu pense oynatacak şekilde keşke daha önce deneseydiniz bu boşanma numarasını .

Neyse size mutluluklar dilerim ...

Kutu kutu penseye devam edin bakalım bir sonraki kavgaya kadar...

Back
X