Taciz durumunda neler yapıyoruz ?

egecell

Sokak hayvanları sahipsiz değildir #erosiçinadalet
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
6.347
14.361
498
37
İyi günler
O kadar gözüme batmaya başladı ki bu durum
Bir süredir geri kalmış sayılabilecek bir yerde yaşıyorum
Şehir aslında büyük ama insanlarin zihniyeti kötü
Bariz elle taciz olayı olmadı çok şükür ama sözlü taciz,bakisla taciz çok karşılaşıyorum
Üstelik ben güzel bir kız değilim
Bu insanlar için önemli olan güzellik ,kapalılik değil biliyorum ama kendimi sürekli buradan mini eteklerinde geçsem kim bilir başıma neler gelirdi diye düşünurken buluyorum öyle bir yerde yaşıyorum anlayacaginiz

Bir kaç kere ne bakiyosun veya ne diyosun sen dediğim oldu hepsi üste çıkıyor daha kötüsü üstüme yürüyen serseriler oldu koloni halinde gezen vasifsiz erkek toplulukları olur ya
Şahin içinde gezen turlerden onlar işte .

Zamanında polise şikayet etmisligim oldu
Tecavüz söz konusu değilse çok ilgilenmiyorlar sanırım ( benim gördüğüm bu başka türlü de olabilir )

Komiser bana yani çok bulunmaz sözlü taciz bu boşuna yorulursunuz filan dedi kendilerine is çıkacağı için sanırım çok isteksizdi nasıl bulunsun orada kamera yoktur bilmem ne bi sürü şey söyledi
Benim babam da bir ilde şube müdürü filan gibi bi şey dedim (yalan ) o zaman ilgili oldular baya.

Ertesi gün başka bir ekip aradı kamera kayıtlarını inceleyeceklermis sanırım
Onlarla buluştuk
İçlerinden bir memur akşam mesaj atmaya başladı işte gösterişli bi kizsin şehirde dikkat çekiyorsun (alakası yok ) insan ister istemez sana öyle bakıyor bilmem ne
Ailem duymasın diye de neden bilmiyorum o şikayet olayından vs hep vazgeçtim çok pişmanım

Poliste artık pek güvenilir gelmiyor
Ama dedigim gibi bana öyle denk gelmiş olabilir.

Siz ne yapıyorsunuz ? Tepki gösterip sonuç aldiklariniz oldu mu ?
Mesela saldirdiginiz, biber gazı siktiginiz, bağırıp rezil ettiginiz ,şikayet edip sonuç aldığınız ?
Anlatabilir misiniz nasıl korunuyorsunuz veya başınıza geldikten sonra nasıl tepki gosteriyorsunuz?

Not: herkesin taciz anısı olmasi ne kadar kötü
Unuttuklarimiz bile var o kadar siradanlasmis .
Bir de şundan bahseder misiniz ? Böyle olaydan sonuç alanlar var mı gördüğünüz veya başınıza gelen
Sonuç alanlar ne yapıp sonuç almışlar
Dovdurmusler mi şikayet mi etmişler kendileri mi zarar vermiş
Bunu çok merak ediyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
ben hiçbir şey yapmıyorum.
oralı bile olmuyorum açıkçası, öküzler treni seyrediyor işte.
çok yaşamadım ama laf atana da cevap vermem mesela.
sokak kavgası eden insan konumuna düşmeye lüzum yok.
zaten o kişiler siz cevap verince utanmayıp, muhatap olduğunuz için ekstra tatmin oluyorlar.
ha polis kısmı ayrı mesajla birlikte amirine şikayet eder ya da bimer e yazardım ben olsam.

yuhh artık polisede güvenemiceksek

Benim iki kere başıma geldi,ikisinde de öğrenciydim. Birinde yolda yürüyordum,adam elle taciz etti.Avazım çıktığı kadar bağırdım,hemen oradaki esnaf geldi yanıma.Adam da kaçtı zaten.
İkincisiyse çok berbat, otobüste yanımda oturan iğrenç adam...Kucağında çantası vardı meğer eli orasında kendini tatmin ediyormuş. Sonradan farkettim ama öyle bir yerin dibine geçtim ki bende travma yaratmıştı rüyama girmişti Onda bir şey yapamadım hemen kalktım başka koltuğa oturdum.Adam da Savaş aya benziyordu,seneler geçti görsem tanırım

yuhh artık polisede güvenilemezse

Oyle bi zamandayiz ki tepki vermeseniz bile ya suclu oluyorsunuz yada sizi kaciriyorlar tecavüz taciz cabasi. Bu tur konularda polis falan hikaye. Ancak yalan dedigin mevzu gbi bi baglantin olacak ki baksinlar. Her tarafta var oyle tipler. Korunmak cok zor hele ki bayan isen. Ve yalniz isen.

geçen cumartesi başıma geldi minibuste ve ben inince oda arkamdan indi yaşlı ve halini görseniz bittik bir adamdı ve arkamdan gelince korktum tedirgin oldum iyiki eşim yolun başında beni beklıyordu onun yanına gıdene kadar arkamdan geldi sonrası eşim adama dersini verdi adam bin kere özur diledi beni degıldım o filan dedi artık ne demek istediyse

ikide berbat bi durum
ikincisi gerçekten berbat bi durum erkeklerden soğurdum herhalde

Inanmiyorummm simdi bende her otobuse binisimde supheli olucam bunu okudum ya. Ay ne igrenc insanlar var ya evlensinler o zaman cevreye saldiriyo cogu evlenmemis oluyo bunlarin. Reziller.

Nasıl dersini verdi eşiniz ne yaptınız ?

Inanmiyorummm simdi bende her otobuse binisimde supheli olucam bunu okudum ya. Ay ne igrenc insanlar var ya evlensinler o zaman cevreye saldiriyo cogu evlenmemis oluyo bunlarin. Reziller.
Ben senelerdir otobüse binerim,o otobüs boş gibi bir şeydi. İlk defa böyle bir durum yaşadım,iğrendim resmen.
Adam bir de inince bana baktı pis pis sırıtmıştı,6-7 yıl önceki olay ama hala unutmam.Allah belasını versin şerefsizin.

canım ben zamanında çok karşılaştım onlar yokmuş gibi davranırsan hiçbir şey olmuyor ama terslersen filan hoşuna mı gidiyor artık neyse peşinden gelmeye çalışıyorlar.
bunu anladıktan sonra hiç oralı bile olmadım çok büyük sorun da yaşamadım

Ahlaksız adam için için güzel çirkin kapalı açık fark etmiyo doğru.. ama ya abartmışsınız ya da gerçekten size çok fazla denk gelmiş :) bi temas olmadan sadece bakışlara maruz kalmaktan ve sözlü tacizden bu kadar yakınanı görmedim.. Tabi ki herkesin başına irili ufaklı olaylar geliyodur da sizinki fazlacaymış..

potansiyel tehlikeli ortamlarda genelde başım önde yürürüm. Pek de dikkatli biri değilim biri bana bişey mi fısıldadı biri bana mı baktı pek dikkat etmem. Genelde de çatık kaşlı görünürüm. güler yüzlü yumuşak yüzlü kadına her yerde bi rahatsızlık veren oluyo gördüğüm kadarıyla.. göz göze geldiğim bi terbiyesiz varsa korkuturum bakışımla

ciddi bi taciz yaşamadım o yüzden ne yaparım kesin bi yorum yapamıyorum.
Allah hepimizi korusun kötülüklerden..

Allah birdaha yasatmasin gercekten travma yani az cok tahmin edebiliyorum neler yasadiginizi. Bide zaten o gulmeleri yokmu banada arabayla durup gel birakim falan dedi, tepkilenince gulup gitti bu nasil karakter ya. Hicmi kiz kardesleri, analari, bacilari yok... Cevredekilerde gulmustu bide o ayri konu.

birgün otobüste sırtıma bişe değiyor. kendi kendime kuruyorum. bir anne var, çocuğu kucağında o değiyordur.
ya da birinin elinde poşet var o değiyordur..

ama yok bu öyle değil. soluma baktım bir adam eli.. titremeye ve korkmaya başladım. ortaladım oturduğum yeri. salak tek kişilik oturma yerine geçti. inanın yüzünde insan sıfatı yok..
tabi ben korka korka bakıyorum ona. 18 yaşında toyum daha.. bu defa elini öndeki bayana doğru camla koltuk arasından uzatıyor. ewt yanılmamışım sapık dedim. bayan kalktı ayağa boyu var 180 cm. falan 25 yaşlarında. sen beni mi elliyorsun dedi. otobüs tıngır tıngır gidiyor şoför takmıyor bile. amcalar teyzeler mi?? oralı bile değil..
sapıksa yookk diyor pişkin pişkin
sonra kız elini yumruk yaptı bu sapığın suratına bir geçirdi yüzü dağıldı. burnu kesin kırılmıştır kırılma sesi geldi.
döndü şoföre ne gidiyorsun dursana dedi. durdu sonunda!
kızcağız sapığı tuttuğu gibi kapıdan fırlattı.
helal olsun be dedim. ben tırsmıştım o tırsmadı..
sessiz amcaların, teyzelerin sesi çıkmaya başladı.
aferim kızım iyi yaptın aferim bilmem ne..

Polis gayette güzel ilgilendi, hatta ben şikayet etmedim. Onlar getirdi adamı önüme. Otobüs durağında oldu olay. Adam beni rahatsız ediyordu. Onlar izliyorlarmış. Benim tepki vermemi bekliyorlarmış. Ben artık dayanamadım bağırdım. Durakta yanımda duran adam yakalamaya çalıştı kaçtı sonra iki kişi elinde o adam geldi
Hadi doğru karakola. İçerden pat küt sesler geliyor. Polis "senin anan bacın yok mu lan" diyor vs.
O dayak atan polis çıktı şikayetçi misiniz dedi. Şikayetçi olursam ne olur dedim. Hiç bir şey olmuyor. Boşu boşuna mahkemeye çıkıyorsunuz. O yüzden onun cezasını biz veriyoruz dedi. Bende şikayetçi olmadım.

Bir keresinde metrobüste adama resmen çantayla saldırdım. Ben vurunca iki çocuk daha vurdu indirdiler metrobüsten. Arkadaşım iğne batırmış. otobüste bir şey yaşarsa Ben asla duramam söylemeden. Mutlaka tepki veririm. otobüste yanımda ayağını gere gere oturanı bile uyarıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…