Taciz durumunda neler yapıyoruz ?

Marketteydik kuzenimle semtte baya zengin bir semt
Arabayı park ettik indik hemen arkasından gayet iyi giyinimli bir kaç erkeğin olduğu bir araba çıkıyor musunuz dedi yok Hayır park ettim şimdi geldik dedim . Tamam dedi gittiler
Sonra market içinde karşılaştık 3 kişilerdi
Takım elbiseli adamlar hiç beklenmez
Oha önce arabasına sonra kendisine aşık oldum dedi duyabilecegim şekilde (araba 2010 model sıradan bi araba aşık olunacak araba değil )
Sustum geçtim yanlarindan sonra bi daha karşımıza çıktılar bu tarz bir şey söyledi yaa numarasini istesem verir mi gibi bağırarak söylüyor ama duyayım diye

Ne diyosun sen ya iki seferdir dedim
Sana bi şey diyen mi oldu arkadaşımla konuşuyorum dedi
Bana dedin salak miyim ben anlamayayim dedim
İnsanlar da bize bakmaya başladı
Bunlar beklemiyordu böyle bir tepki reddedilmeyi yani elleri yüzleri düzgün ya

Ben susmadim onlar da susmadi
Güvenlik geldi üzerime yürüyor bu arada laf atan güvenlik tutuyor onu beni dövecek orada aklinca

Polis aradım markette herkes bize bakıyor
Diğer arkadaşı dedi ki bana söyledi siz üzerinize alindinız
Biz bilmem ne magazasinin ( kurumsal erkek giyim magazasi pahali bir magaza baya ) bilmem ne muduruyle bilmem ne ortagiyiz gelin yarın cayimizi için .digerinı hala tutuyorlar bu arada o saldiracak bana
Bir tane insan da ayıp filan demiyor öyle olayı seyrediyorlar
Senin ne cayini icicem be ben sen kimsin dedim bu sefer diğeri başladı salak karı senin neyine laf atilsin söyle böyle

Sonra baktılar polis bilmem ne geliyor gittiler
Poliste bulamayiz dedi

Yanlarına kar kaldı sinirden beni aglattilar
İnsanlarda onlar gider gitmez eleştirmeye başladılar yok serefsizler yok bilmem neler
Yüzlerine bir kişi bi şey diyemedi
Anladigim kadariyla yalniziz bu konuda devlet ve toplum yanımızda değil

Nasıl dersini verdi eşiniz ne yaptınız ?

eşim uzun boyludur dedim ya adamda bitmiş dokunsan zaten uçaçak :) eşim yakasında yukarı kaldırınca sen benım karımı yanaşıyorsun diye bagarınca adam zaten montunun içinde kayboldu özur dilemeye ben degıldım o demeye başladı ama ben çok korktum cunku adana bişey olursa bide başımız dertte girer diye..mahalledeki esnaflar hep tanıdık onlar aldı sonra adamı vay haline sapıgın o arada eşimle benı uzaklaştırdılar

Ben abartmak gerekli diye düşünüyorum başkasının bana seni söyle yalarim böyle bilmem Nerede söyle yaparım demesi tüm motivasyonumu düşürüyor
Veya kız arkadaşlarımla gezerken bunları üst üste koyup söyle böyle demesi
Filmlerdeki gini hey şist ne guzelsin demiyorlar malesef

Belki de bu kadar abarttigimiz yaygara koparttigimiz zaman cekinecekler ne dersiniz ?

İşte böyle şeyler beni çok rahatsız ediyor
Ben mi histerik bi insanım acaba diyorum
Öyle her bakana bana bakma demiyorum
Soru sorani terslemiyorum
Üzerime her şeyi alinmiyorum
Ama kadiniz biliyoruz ne amaçla ne yapılıyor

Susunca cesaret mi veriyorum diyorum
Susmayinca geri adım attirabiliyorlar
Çünkü çoğunlukla sabıkalı korkusuz insanlar oluyorlar

Her hafta yaşıyorum ben bunu
Bir üye yazmış ne kadar abartmissiniz diye ben de bazen düşünüyorum
Olayı mi abartiyorum yoksa bende mi abartı bir sey var

En guzel en mantiklisi hic karsilik vermemek. Duymazdan gelmek, gormezden gelmek.
Avrupada yasiyorum, burada ozellikle Arap/Irak/Afrika ulkelerinden erkekler laf atarlar Turk kizlarina. Turk erkekleri cok nadir sozle taciz ederler. Ama bizim Turklerde Hollandalilari yada nebilim diger ulkelerden kizlari sozle taciz ederler. Tuhaf degil mi?
Hollandalinin laf attigida elbette oluyor, ama gercekten bindebir.

Yorum yapmayin, gormezden gelin. Taa ki tehdit edici sekilde yaklasirlarsa takip ederlerse veya dokunmaya kalkarlarsa..iste ozaman avaziniz ciktigi kadar Allah ne verdiyse

@Defnehannn2 Klasık toplum. Tv izlemeye bayildiklari icin. Hickimseye guvenilmemeli artik iyi giyinip is halletme pesindeler cunku. Ben bana yan bakan kadindan bile nem kapiyorum cocuk yasli farketmez

Ben de önceden farkında değildim
Üniversiteyi avrupada okudum
Hiç başıma gelmedi oranin halki tarafindan bakın 0
En küçük şekilde bile
Arap yoktu ama Türkler oranın kızlarını taciz ediyorlardı evet

Belki orayı gördüm diye bu kadar gözüme batmaya başladı

İnsanlarda onlar gider gitmez eleştirmeye başladılar yok serefsizler yok bilmem neler
Yüzlerine bir kişi bi şey diyemedi
Tamam onlar şerefsiz ama..bu şerefsizliği yaparken onlar..susanların adına ne deniyor..deseydin ne diyeceklerdi.. Zaten mesele bu..Netten videolar izleyin..bakın bir kadın taciz ediliyor gören çooook..tepki Sıfır..aman diyorlar bana bulşamasın..Bir kadın dayak yiyior gören çok tepki sıfır...Sevmiyorum bu milletin bu huyunu..Ne zaman tepki olur...İlla biri çıkacak..ağzına iki tane çakıcak diğerleride gaza gelicek ancaaa öyle yoksa yook..

Normalde çok sakin ağzından argo çıkmayan,hatta naif diye bahsedilen bir tipim ama işin içine taciz girince sözlü bile olsa ağzıma geleni sayıyorum hiç affetmem. Kızım olduğu için onunlayken maruz kalmıyorum ama tek çıktığımda oluyor,korna ile hele sinir oluyorum. Yalnız bir sefer çok ürktüm geçen yaz eşimin memleketine düğüne gittik daha önce hiç gitmemiştim. Eşimle görümcemin kocası beni kuaföre bıraktılar işim bitince alacaklar. Çıkmadan aradım neyse karşıya geçtim oradan gelecekler diye,arabanın biri sürekli daire çiziyor,yanımda yavaşlıyor sonra gidip az sonra yine geliyor,ben elimde telefon habire bizimkileri arıyorum nerdesiniz diye. Sonra bu dangozlar durdu önümde 3 kişi. Bir yere gidecekseniz bırakalım hayırdır falan diye. Sanane lan s.ktr git diye bir başladım ama elim ayağım titriyor ve hiçbir yeri bilmiyorum. Gevşek gevşek sırıtarak gittiler. Sonra eşim geldi ben arkaya oturdum aynadan suratımı farketmiş. Eve girdik noldu sana biri bişey mi dedi dedi direkt. Çok panikledim o gün nedense suratıma vurmuş korkusu. Eşim polis buarada ben şikayetçi olsam çok feci dallanır öyle bir olayda.( bu herifleri bulamazdık tabi) Eşim polis olmasa daha rahat şikayetçi olurdum ben tacizlere. Aşırı sakin adamdır ama bu mevzularda çok sinirleniyor.

Taciz olayı malesef çok sık yaşanıyor sözlü bakışlı her türlüsü...
Bende bikere yolda yürüyorum bi yere gidiyorum karşıdan bi araba geliyo ama güzel böyle afilli bi araba durdu yanımda bana bulunduğumuz semtin lisesini soruyor bilmiyorum yeni taşındım karşı dükkanlara sorun diyorum adam hala ısrarla bilmiyo musunuz ne tarafta acaba ters yönde mi kaldı falan diyo bende hala laf anlatmaya çalışıyorum bilgim yok falan ,Adam da isterseniz binin bi beraber bakalım sizi de bırakırım falan diyo ben başka yöne gidiyorum falan diyorum sonra bi baktım adamın cinsel organı dışarda pantolonunun fermuarını açmış öyle duruyo adam gördüğümü fark etmedi şok oldum o an dediğim gibi bilmiyorum dedim ve hızlı hızlı yoluma devam ettim araba bi iki kere karşıma çıktı yolda ama görmemezlikten geldim çantamdaki biber gazı o anda aklıma gelmedi malesef

Ya evet bu işte ben de babam için o duymasın diye şikayeti geri aldım tacize uğrayan biziz, birilerini korumak zorunda olan biziz yine
Anneme ben küçükken yanımda daha fazlasını yaptılar yapmaya çalıştılar daha doğrusu hatırlamak bile istemiyorum o olayı
Babam duymasın diye sustu annem hiç bir şey söyleMedi
Eşinizin anlattığı şeyler var mı peki
Verdiği örnekler ?
Ona sorsak şimdi ben mesela eşinize bu konuyu sorsam bana ne der nasıl korunmam gerektiğini söyler
Size bir şey söyledi mi bu durumla ilgili

Turkiyede gercekten cok oluyor, haklisiniz. Ozellikle evimizin oldugu sehirde normalde giydigimden farkli kiyafetler giyerim genelde, daha bol daha uzun daha kapali. Kendimi kiskaniyorum resmen :))

Aaa geçen gün aynı şeyi yapan bi adam yakalandı o mu acaba
Çankaya sapıği
Baksana bi belki odur

Tamam korkMuş olabilirler kimse benim için gitsin biriyle kavga etsin demiyorum da güvenlik filan tutuyor zaten adamları 50 kişi var belki biri bile mi ayıp demez ya .
Ne kadar korkagiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…