Taciz korkusu

Ahles

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
798
629
303
Merhabalar

Kızlar biz bi ay kadar önce yeni ev aldık ve taşındık. Çok büyük hevesle aldık sıfır ev aldık ama laminantından mutfak dolabına kadar kendimize göre değiştirdik. Sorun şu, evimizin bitişiğinde erkek berberi var, evde olmadığımız zaman gelen bi kaç kargoyu oraya bıraktırdık, eşim ben alırım demesine rağmen ben dayanamayıp girip almıştım bi keresinde. O günden sonra berber olan kişi genç bi çocuk, sürekli bizim evin altına gelmeye başladı evin önünde park var kızımı parka götürünce gelip parkın orda dikiliyor mutfakta cam açık iş yaptığımda aşağıdan biraz görünüyor onunda dışardan beni izlediğini farkettim. Dün gece kızım uyuduktan sonra camda eşimle sigara içiyoduk bi baktım köşede bizi izliyor. Gece korkudan uyuyamadım ne yapmaya çalışıyor ben mi yanlış anlıyorum. Kargocu diye gelip eve girecek diye de korkuyorum başka bi ton senaryo geliyo aklıma kızımı parka çıkarmak istemiyorum onun yüzünden. Bana bi akıl verin babama mı söylesem gelip inceden ayar versin ne biliyim çok tedirginim napsam?

arkadaşlar tepki verin, tepki vermeyip susunca bu aşağılıklar sizin rızanız olduğunu düşünüyor. Yani onun sizi izlediğinizi biliyorsunuz ama tepki vermiyorsunuz, yani rahatsız olmuyorsunuz. Bu hayvanoğlu hayvanların kafası böyle çalışıyor. Köşede sizi mi izlediğini gördünüz, zaten eşinizde yanınızda, düzgün bir uslupla "hayırdır bu saatte bişey mi diyecektin" fln diye sorun.

E eşim zaten karadenizli o saatten sonra onu tutamam iş başka bi boyuta gider allah korusun

Bu tür olaylarda tepki verse ne olacak? Ben söyleyeyim, '' Olur mu öyle şey, ben sokakta duruyodum, abla yanlış anlamış, ben zaten çok namuslu (!)yumdur, asıl o bana baktı, yüz vermedim, şimdi bana iftira atıyor. ''
Bunu çok üzülerek yazıyorum aslında böyle olmamalı, ama o aşağılık adamlar hep bir bahane bulur. Bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum, korkularınızı da, üzerine neden gidemediğinizi de. Ama en azından baktığını yakaladığınızda bozun, eşiniz yanınızdayken baktığında özellikle onun yanında yapın bunu. Başka türlüsünden anlamıyor bu ahlaksızlar.

Derim ki kardeş sen hayırdır? Buralarda seni fazlaca görüyorum bizim apartmanda falan kız arkadaşın mı var? Ama dikkatli ol maazallah abisi falan vardır fark eder sonra seni eşşek sudan gelinceye kadar döver ayıramayız da...

Eğer tutum sizeyse mesajı alır zaten ama yok devam ederse tabii ki eşine söyle

aynı şeyi söyledim ama ben de eşi yanındayken bakarken gördüğünde hayırdır fln desin.
Kocasına "bu da bana aylardır bakıyor şöyle böyle" demesinden yada hiç sesini çıkarmamasından daha iyi değil mi?

Kesinlikle diğer üyenin dediği gibi tepki gösterin benim başıma da geldi
Kuran kursu ogrencilerinin cikislarinda veya markete gidip gelirlerken öküz gibi bakiyormus kimse tepki gostermiyordu
bir gün bana denk geldi onu öyle bir korkuttum ki günden sonra birdaha kendi aile işyerinde bile goremediler adamı .
Susmayin

Tabii ki öyle, '' Buyurun, birşey mi istediniz'' gibi mesela. Kocam karadenizli diyo, karadenizliler malum biraz sinirli olur, bence ondan da çekiniyor.

Bugün özellikle çıkıcam o zaman geldiğinde bi hayırdır çekiyim bakalım ne olacak
Kesinlikle susmayin biz kadinlar o kötü bakışları bile hissediyoruz başıma okadar çok şey geldi ki hiçbirinde susmadim susamam böyle insan müsveddeleri bizim korkmamizdan güç alıyorlar

baktıgını gordugumde ben olsam ters bır sekılde hayırdır ? derdım
yarın oburgun ters bırsey olursa okadar baktım sesı cıkmadıdan cesaret almasın sesınızı cıkarmanız lazım bu yuzden
cekındıgınızı anlarsa eger sapıksa bundan cesaret alır

Ona çok yaklaşmadan ciddi bir şekilde rahatsız olduğunuzu söyleyin bir daha orada burada bakarsan şikayet ederim deyin

Son düzenleme:
Beni adamın biri takip etmişti korkup eşimi aradım. Hemen geldi adamı öyle bir dövdü ki. Bin pişman oldum. neyseki daha önce de böyle bir olayı varmış adamın. O yüzden hemen bıraktılar karakolda bizi. Davacı da olmadım. Kendin çözmeye çalış bence. olmazsa eşine yansıt çünkü sürekli karşında

tepkini belli et,devam ediyorsa eşinle ve berberin sahibi ile konuş.

Bence siz kendinize aliniyorsunuz, sizi takip edip baktigini dusunmuyorum eger oyle olduguna eminseniz baktiginda hayirdir ne bakiyorsunuz diyip tersleyin. Piskinlesirse polisi arayacaginizi soyleyin esinize de anlatin. Esinize anlatmazsaniz sonrasinda neden anlatmadi. Diye haksiz duruma dusebilireinjz.

Eşinize hepsini anlatın ve eşiniz onu biraz korkutsun. Yine de çok dikkatli olun. Özellikle kızınızı asla tek bırakmamaya, gözünüzün önünden ayırmamaya dikkat edin.

Cok emin olmadan hareket etmeyin bence. Tesadüftür belki. O zaman o insana da yazik cünkü cok agir bir itham. Annemlerin ordada bir erkek berberi var genelde kapinin önünde oluyorlar müsteri olmayinca. Bu paket alma olayindan önce o kisi görünmüyormuydu oralarda eminmisiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…