Taciz mi yoksa hayal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yesilsemsiye

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2021
7
0
1
27
Yıllardır aklıma takılan bir şeyi sormak için üye oldum buraya. İlkokul dönemlerimde odam yoktu. Salonda çekyatı açardık orada uyurdum. Bazen yanımda annemle ablam yatardı bazen de babam. Ki biriyle uyumaktan hiç hoşlanmaz rahatsız olurdum. Bir geceyi hayal meyal hatırlıyorum. O gece babam yanıma yatmıştı beraber uyuduk. Sabah kalktığımda altımda pijamam vardı evet ama iç çamaşırım yoktu. Bir bakındım yatağın içinde buldum. Korktuğumu hatırlıyorum. Hızlıca tekrar giydim anneme söylemedim neden bilmiyorum. Bir daha da kimseyle uyumak istemedim. Tek hatırladığım bunlar. Acaba uyku sersemi iç çamaşırımı ben mi çıkardım, ama neden çıkarayım ki diyorum. Hiç böyle şeyler yapmazdım. İç çamaşırımın çıktığını bile hissetmedim. Bir dönem uyur gezerdim. Bu da aklıma takılıyor. Ama o dönem annem hep takipteydi beni, üstümü başımı hiç çıkarmazdım. Annem mutlaka söylerdi. Hayal mi gördüm acaba diyorum ama olamaz da.

Size önemsiz gelebilir belki ama bu yaşıma kadar hep aklımda olan bir şey bu. Babamla aramız gayet iyiydi, yanlış bir hareketini görmedim. Sadece bir huyu var, huy mu desem bilemiyorum ama. Çok açık giyinmiyor olmama rağmen dar bir tişört giydiğimde göğüs tarafıma gözleri kayıyor, popo da aynı şekilde. Anneme de ablama da yada bir akrabaya karşı da.. bu sadece bana özel bir durum değil. Pis gözle değil eminim fakat rahatsız olmuyor değilim. Alışkanlık olmuş sanki farkında değil o bölgelere baktığının. Evde bile uzun tişörtler giyiyorum. Yıllar önce bunu anneme söylediğimde baban bunu duysa intihar eder kızlarım nasıl düşünüyor diye dedi, asla öyle bir şey olamaz öyle bakmıyor o saçmalama dedi. Böyle düşündüğüm için de vicdan yapıyorum neler düşünüyorum ben diye :KK43: çünkü normalde gayet iyi bir baba oldu, başka rahatsız edici bir şey hiç hatırlamıyorum.

Bir de 7-8 yaşlarında bir çocuk böyle şeyler yapıp hatırlamıyor olabilir mi? Siz ne düşünüyorsunuz?

Mevzu çok hassas. Ne desem bilemedim. :(
7-8 yaş çok küçük değil bence bir şeyleri hatırlamak için. Yani benim bazı anılarım oldukça parlak o dönemlerimden.
6 yaş altında genelde hayalle karışma oluyor.
Ama pijamayı çıkarmayıp sadece çamaşırı çıkarmış olmanız mantıksız. Yani uyku haliyle olsa, ikisini birden çıkarmanız lazım değil mi? Pijamayı çıkaracaksınız, iç çamaşırını çıkaracaksınız, sonra pijamayı tekrar giyeceksiniz. Üç aşama oluyor, biraz zorlayıcı geldi bana. İki hamle daha kolay, yani ikisini birden tutup çıkarmak.
Bakışları konusunda yorum yapamayacağım valla. Çok hassas bir mevzu gerçekten de.

Yıllardır aklıma takılan bir şeyi sormak için üye oldum buraya. İlkokul dönemlerimde odam yoktu. Salonda çekyatı açardık orada uyurdum. Bazen yanımda annemle ablam yatardı bazen de babam. Ki biriyle uyumaktan hiç hoşlanmaz rahatsız olurdum. Bir geceyi hayal meyal hatırlıyorum. O gece babam yanıma yatmıştı beraber uyuduk. Sabah kalktığımda altımda pijamam vardı evet ama iç çamaşırım yoktu. Bir bakındım yatağın içinde buldum. Korktuğumu hatırlıyorum. Hızlıca tekrar giydim anneme söylemedim neden bilmiyorum. Bir daha da kimseyle uyumak istemedim. Tek hatırladığım bunlar. Acaba uyku sersemi iç çamaşırımı ben mi çıkardım, ama neden çıkarayım ki diyorum. Hiç böyle şeyler yapmazdım. İç çamaşırımın çıktığını bile hissetmedim. Bir dönem uyur gezerdim. Bu da aklıma takılıyor. Ama o dönem annem hep takipteydi beni, üstümü başımı hiç çıkarmazdım. Annem mutlaka söylerdi. Hayal mi gördüm acaba diyorum ama olamaz da.

Size önemsiz gelebilir belki ama bu yaşıma kadar hep aklımda olan bir şey bu. Babamla aramız gayet iyiydi, yanlış bir hareketini görmedim. Sadece bir huyu var, huy mu desem bilemiyorum ama. Çok açık giyinmiyor olmama rağmen dar bir tişört giydiğimde göğüs tarafıma gözleri kayıyor, popo da aynı şekilde. Anneme de ablama da yada bir akrabaya karşı da.. bu sadece bana özel bir durum değil. Pis gözle değil eminim fakat rahatsız olmuyor değilim. Alışkanlık olmuş sanki farkında değil o bölgelere baktığının. Evde bile uzun tişörtler giyiyorum. Böyle düşündüğüm için de vicdan yapıyorum neler düşünüyorum ben diye :KK43: çünkü normalde gayet iyi bir baba oldu, başka rahatsız edici bir şey hiç hatırlamıyorum.

Bir de 7-8 yaşlarında bir çocuk böyle şeyler yapıp hatırlamıyor olabilir mi? Siz ne
Biri size dokunsa ya da alt giysinizi çıkarsa uyanmaz mıydınız? Bilemedim, çamaşırınızı sabah yatağın içinde bulmuş olmanız düşündürücü. Ben sizin yerinizde olsam profesyonel bir görüş alırım, travmaya dönüşmesin…

Bizim düşüncemiz bi yerde doğru olmayabilir ama bence sen ne hissediyosan doğru olan o babanı en iyi sen taniyosun benim fikrim yeltenme olmuş yoksa iç çamaşırın neden yatağın içinde olsun belliki çıkarmış ikisinide sonra pijamani geri giydirmis iç çamaşırını unuttu belkide peki yatağı ıslatma durumun varmiydi annen gece çıkarmış olabilirmi

İlkokul çağlarındaysanız bence hatırlamamanız imkansız. Ya beyniniz böyle bir durum yaşandıysa hatırlamamak için bastırma savunmasını uyguluyor ya da böyle bir durum yaşanmadı. Yaşanmamış olmasını temenni ederim. Bir psikolog ile görüşmenizi tavsiye ederim. Böyle bir psikoloji ile yaşamak belirsizlikle baş etmek eminim sizin açınızdan güç bir durumdur.

Çok hassas bir durum gerçekten. İç çamaşırı ile ilgili yorum yapamam ama bakma mevzusu bile çok rahatsız edici bir olay. Mutlaka uzman yardımı alın bu konuyla ilgili.

Bizim düşüncemiz bi yerde doğru olmayabilir ama bence sen ne hissediyosan doğru olan o babanı en iyi sen taniyosun benim fikrim yeltenme olmuş yoksa iç çamaşırın neden yatağın içinde olsun belliki çıkarmış ikisinide sonra pijamani geri giydirmis iç çamaşırını unuttu belkide peki yatağı ıslatma durumun varmiydi annen gece çıkarmış olabilirmi

Hayır asla alt ıslatma durumum yoktu. Hiç olmadı. Annem çıkarsaydı mutlaka söylerdi yada yatağın içine atmazdı pis çamaşırı. İç çamaşırsız da sadece pijamamı giydirmezdi. Anneme de soramıyorum yanlış anlaşılacağım diye :(

İlkokul çağlarındaysanız bence hatırlamamanız imkansız. Ya beyniniz böyle bir durum yaşandıysa hatırlamamak için bastırma savunmasını uyguluyor ya da böyle bir durum yaşanmadı. Yaşanmamış olmasını temenni ederim. Bir psikolog ile görüşmenizi tavsiye ederim. Böyle bir psikoloji ile yaşamak belirsizlikle baş etmek eminim sizin açınızdan güç bir durumdur.

Çok teşekkür ederim ilginiz ve yorumunuz için. İç çamaşırımı yatakta bulduğumdan ve korktuğumdan çok eminim, en net olduğum konu sadece bu. Sürekli aklıma geliyor. Dediğiniz gibi bir uzmanla görüşeceğim mutlaka.

Bir mağduriyet yaşadıysanız hipnoterapide açığa çıkarılıyor. Önemli olan bu açığa çıkarsa sonra ne yapacaksiniz? Kimse size inanmaz, sizi suçlar, yalnız kalırsınız. İşiniz var mi, ayri eve cikabilir misiniz boylr bir durumda?

Canım keşke çocukken sorsaydin çocuktun sonuçta gerçek ortaya çıkardı ama seni psikolojik anlamda sıkıntıya sokuyosa ömür boyu bunu düşünceksen bence annene sor önce neler hissettiğini seni nasıl etkilediğini anlatarak

Babanızın size karşı bu kadar ileri gidecek bir tutumu olsa, bir defaya kalmaz kesinlikle başka hareketlerinden de fark ederdiniz. Sevme bahanesiyle dokunma vs. Olabilirdi. Yıllarca ayını evde yaşayıp bu tarz bir eğilimi hissetmemek mümkün değil diye düşünüyorum. Ki uyur gezer olduğunuzu da belirtmişsiniz.

Hiç unutmam kardeşimde de küçükken vardı, bir gün oturma odasının ortasına gelip kıyafetini çıkarmış ve tuvaletini yapmaya çalışmıştı kendini hiç hatırlamaz ama. Demem o ki sizde de böyle bir durum olmuş olabilir 😊 yani umarım öyledir.

Bir mağduriyet yaşadıysanız hipnoterapide açığa çıkarılıyor. Önemli olan bu açığa çıkarsa sonra ne yapacaksiniz? Kimse size inanmaz, sizi suçlar, yalnız kalırsınız. İşiniz var mi, ayri eve cikabilir misiniz boylr bir durumda?
Hipnoterapiyi bende duydum, hatta yakınımızda bir uzmanda buldum. Hep aklımdaydı gitmek. Evet kimsenin inanmayacağına eminim böyle bir durumda. Mesleğim ve işim var elbette ayrı eve çıkabilirim. Bir de böyle bir durum yaşansaydı devamı gelir miydi sizce?

Hipnoterapiyi bende duydum, hatta yakınımızda bir uzmanda buldum. Hep aklımdaydı gitmek. Evet kimsenin inanmayacağına eminim böyle bir durumda. Mesleğim ve işim var elbette ayrı eve çıkabilirim. Bir de böyle bir durum yaşansaydı devamı gelir miydi sizce?
Bilemiyorum, siz yüzleşebilecek misiniz bununla? Önce buna emin olun. Anneniz kabul edecek birine benzemiyor çünkü.

Bilemiyorum, siz yüzleşebilecek misiniz bununla? Önce buna emin olun. Anneniz kabul edecek birine benzemiyor çünkü.

Bilemiyorum.
Annem kesinlikle inanmaz. Bakışlarını söylediğimde sen yanlış anlıyorsun o senin baban, öyle bakmıyor deyip bana kızıyor. Bu bakışları da alışkanlık gibi kayıyor gözleri. Kötü niyet sezmiyorum aslında ama çok muallaktayım.

Size önemsiz gelebilir belki ama bu yaşıma kadar hep aklımda olan bir şey bu. Babamla aramız gayet iyiydi, yanlış bir hareketini görmedim. Sadece bir huyu var, huy mu desem bilemiyorum ama. Çok açık giyinmiyor olmama rağmen dar bir tişört giydiğimde göğüs tarafıma gözleri kayıyor, popo da aynı şekilde. Anneme de ablama da yada bir akrabaya karşı da.. bu sadece bana özel bir durum değil. Pis gözle değil eminim fakat rahatsız olmuyor değilim. Alışkanlık olmuş sanki farkında değil o bölgelere baktığının. Evde bile uzun tişörtler giyiyorum. Yıllar önce bunu anneme söylediğimde baban bunu duysa intihar eder kızlarım nasıl düşünüyor diye dedi, asla öyle bir şey olamaz öyle bakmıyor o saçmalama dedi. Böyle düşündüğüm için de vicdan yapıyorum neler düşünüyorum ben diye :KK43: çünkü normalde gayet iyi bir baba oldu, başka rahatsız edici bir şey hiç hatırlamıyorum.

Bir de 7-8 yaşlarında bir çocuk böyle şeyler yapıp hatırlamıyor olabilir mi? Siz ne düşünüyorsunuz?
Yazık ki iğrenç bir durum ve hatırladığınız sonuna kadar doğru diye tahmin ediyorum. Bu tarz şeyleri yaşayan çoğu kişi var. Böyle rezil uçkur düşkünü insanları keşke hadım etseler bunlar hayvandan daha aşağılıklar çünkü.

Böyle bir baba ile yaşamak zulüm insana ayrıca hala sizin özel bölgelerinize iğrenç bir şekilde bakmaya devam ediyorsa tam emin olabilirsiniz

Böyle bir baba ile yaşamak zulüm insana ayrıca hala sizin özel bölgelerinize iğrenç bir şekilde bakmaya devam ediyorsa tam emin olabilirsiniz

Tam emin olamadığımdan vicdanım da sızlıyor. Nasıl bunları düşünürüm diye. Çünkü normalde hep ilgili sevgi dolu bir babaydı, her maddi ihtiyaçlarımı karşılayan. İnsan konduramıyor da. O yaşlarda acaba kendim çamaşırımı çıkarsam hatırlıyor olur muydum.. ama neden bir çocuk bunu yapar ki..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X