Taciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ha onlar mesele etmiyormuş yani ellenmeyi? Enteresan.
Ya aslında demek istediği bu değil ama yazarken tam tersi anlaşılıyor🤷 ben böyle olduğunu düşünmek istiyorum. Yoksa açıklar zaten taciz edilir, kapalılar edilmez kadar mantıksız bir düşünce olamaz

Bu konuda da suçlu, haksız bir tarafı bulunmuş konu sahibinin. İlk defa mı tacize uğruyorsunuz diye kötü deneyimiyle dalga geçilmiş, sanki çok olağan bir durummuş gibi.

Geçmiş olsun konu sahibi. Eşinizle bu saatten sonra paylaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Şikayetçi olacaksanız alışveriş fişinde saat yazıyordur. Oradan yola çıkabilirsiniz.

Bu konuda da suçlu, haksız bir tarafı bulunmuş konu sahibinin. İlk defa mı tacize uğruyorsunuz diye kötü deneyimiyle dalga geçilmiş, sanki çok olağan bir durummuş gibi.

Geçmiş olsun konu sahibi. Eşinizle bu saatten sonra paylaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Şikayetçi olacaksanız alışveriş fişinde saat yazıyordur. Oradan yola çıkabilirsiniz.
Kadın dışarıya çıkmıyormuş doğru düzgün. O yüzden o anda tepki vermemiş. Belki yaşadığı şey taciz belki değil ama kadın korkmuş yeterince. Benim asıl takıldığım nokta neden bu kadar kendini dışarıdan soyutlamış. İnsanlardan korkar olmuş.

Kadın dışarıya çıkmıyormuş doğru düzgün. O yüzden o anda tepki vermemiş. Belki yaşadığı şey taciz belki değil ama kadın korkmuş yeterince. Benim asıl takıldığım nokta neden bu kadar kendini dışarıdan soyutlamış. İnsanlardan korkar olmuş.
2 sene pandemi yaşadık. Çocukları da küçükmüş, çıkmamış olabilir. Belki yaşadığı taciz değil sözünü çok mantıksız buluyorum. İnsan ne yaşadığını bilir. Muhalefet olmak için bir tacizci savunulmamıştı, onu da gördüm.

Merhaba şuan çok üzgünüm annemle paylaştım ama hala çok kötüyüm avmye gittik eşimle alışveriş yaptık eşim kasaya gidecem dedi.2 Çocuğum var bir 4 diğeri 1 yaşında bende onları alıp lavaboya gidecektim merdivenin yanından geçerken arkamda bı anda kalabalik oluştu merdivenden inenlerdi galiba baktım biri arkadan kalcamin kenarına dokundu yaşli bir adam o an neye uğradığimi şaşırdım.Adama bağırdım napiyosun sen gerizekalı Allah belanı versin falan dedim bana diyor estağfurullah ben öyle bişey yapmadım gibisinden arsız.eşime soyleyemedim. Allah'tan görmedi de yoksa ortalık birbirine girerdi.Simdi eve geldik eşim anladı moralim yok noldu dedi ailemle ilgili dedim o an polisi mi aramaliydim kizlar ben hiç tek başıma dışarı çıkmıyorum böyle şeylerden korkan biriyim o an ne yapmalıydim hakaret ettim sadece

2 sene pandemi yaşadık. Çocukları da küçükmüş, çıkmamış olabilir. Belki yaşadığı taciz değil sözünü çok mantıksız buluyorum. İnsan ne yaşadığını bilir. Muhalefet olmak için bir tacizci savunulmamıştı, onu da gördüm.

Avm , haftasonu kalabalığı , yürüyen merdivenden inen insan kalabalığını düşünerek yaklaşıldı konuya. Yanlışlıkla değil de, bilinçli bir temas olduğu düşünülüyorsa da şikayetçi olunması yazıldı konuda.

Ortada bir taciz ve tacizci olup olmadığı kesin olmamasına rağmen ; siz ilgili şahsı "tacizci" olarak değerlendirmeyi tercih etmişsiniz.

Ya eşim kısıtlayan biri değil zaten söylediğim sözleri nasıl evirip çevirdiler anlamadım.ben net konuşmaya çalıştım ama ucu açık konuşunca herkes istediği yere çevirdi.çocuklar küçük sık sık dışarı çıkmıyorum. böyle konularda da korkuyorum dedim. sanki sırf millet beni tacız edecek diye çıkmıyorum düşüncesi ortaya çıktı Yani tacizden çok yorumlar canımı sıktı canı sıkılan yorum yapmış
Hanımlar polemiğe girmeyin lütfen.

arkamda bı anda kalabalik oluştu merdivenden inenlerdi galiba baktım biri arkadan kalcamin kenarına dokundu
Tamam yaşlı başlı herifler bu tarz tacizle biliniyor da bana pek bilerek dokundu gibi gelmedi. Belki adamı da ittirdi o kalabalık ve eli boşlukta kaldı adamın. Yani o kalabalık itişme olmasaydı taciz var derdim ama durum net değil.

Ayrıca tek başıma dışarı çıkmam ne demek? Heryere böyle 4 kişi mi gidiyorsunuz, eşiniz işteyken çocuk düşse ateşlense birini mi bekliyorsunuz doktora götürmek için? Kocanız mı yasaklıyor yoksa siz mi istiyorsunuz bunu?

Gün içinde en az elli kere değiyoruz birilerine, toplu taşımada sabahın köründe metrobüse bindiğimizde herkesle temas ediyoruz; ani bir frenle nerelerimiz nerelerimiz birbirimize değiyor, üstüne uçtuklarım oldu.

Kalabalıkta o hengamede özellikle avuçlanmıyorsanız, aynı kişi arkanızda sürekli olarak sizinle temas etmek için orasını burasını ittirmiyorsa, tekrarı olmayan bir temassa taciz amaçlı yapıldığını sanmıyorum. Sanki tüm erkeklerin yegane amacı şahsıyla cima eylemekmiş gibi davranan hemcinslerimiz de komik duruyorlar. Kimse değmesin istiyorsanız da, fanusta tamamen soyutlanarak yaşamalısınız.

"Kadın beyanı esastır" ı yanlış anlayan ve bu sözde yanlış anlamadan yararlanarak çevresindekilere zarar veren insanlar da mevcut.

Tacizci ithamıyla sokakta dövülerek öldürülen erkekler de oldu ülkemizde.
Bir iki sene önce genç bir delikanlı öldürüldü. Kız akrabasıyla ilişkiye giriyor hamile kalıyor ama bu kişi yerine hiç alakası olmayan bir çocuğun ismini "beyan"ediyor. O çocuğun mezarı başında ağlayan babasını unutamıyorum.

Taciz eden laf atan adamın kafasına indiririm çantayı veya bağırır üstüne saldırırım ama bir anda oluşan ve itişen kalabalık nedeniyle elinde torba olan bir adamın eliyle bana çarpması için de "benim beyanım esastır tacizci bu" diyemem.

Kapalı olduğunuzu belirtmeniz iyi olmuş, biz açıklardan bir farkınız yok. Yani tacizci gözünde bizden daha dokunulmaz olmuyorsunuz. Kendinize boşuna ayrıcalık tanımlamayın.

Merhaba şuan çok üzgünüm annemle paylaştım ama hala çok kötüyüm avmye gittik eşimle alışveriş yaptık eşim kasaya gidecem dedi.2 Çocuğum var bir 4 diğeri 1 yaşında bende onları alıp lavaboya gidecektim merdivenin yanından geçerken arkamda bı anda kalabalik oluştu merdivenden inenlerdi galiba baktım biri arkadan kalcamin kenarına dokundu yaşli bir adam o an neye uğradığimi şaşırdım.Adama bağırdım napiyosun sen gerizekalı Allah belanı versin falan dedim bana diyor estağfurullah ben öyle bişey yapmadım gibisinden arsız.eşime soyleyemedim. Allah'tan görmedi de yoksa ortalık birbirine girerdi.Simdi eve geldik eşim anladı moralim yok noldu dedi ailemle ilgili dedim o an polisi mi aramaliydim kizlar ben hiç tek başıma dışarı çıkmıyorum böyle şeylerden korkan biriyim o an ne yapmalıydim hakaret ettim sadece
Dışarı çok çıkmadığınız belli çünkü dershaneler falan derken liseden beri ben de çoğu kız arkadaşım da defalarca denk gelmişizdir böyle şeylere. Malesef oluyor ancak o an geçtiğine göre büyütmenize gerek yok. Büyütseydiniz o an büyütmeniz gerekirdi ki adam bi ders alsın başkasına uygulamasın ama artık geçmiş olay. Bunlar yaşanıyor her ülkede ve çözüm dışarı çıkmamak değil. Mesela ben bunu çok yaşadığım için, özellikle lisede akşam dershaneden dönerken, şimdi biri bili yapsa asla kalakalmam adamı rezil ederim. Yani yaşadım da öğrendim, o yüzden çok gerilip ileride çocuğunuzu falan dışarı çıkarmayıp sakınmayın veya kendinizi eve kapamayın… bir daha denk gelirseniz de bağırın rezil edin o kişiyi, fotoğrafını çekip şikayet edeceğinizi söyleyin eğer çok çekinmezseniz. Şikayet edince bir şey çıkmaz ama adam korkar en azından, memursa falan daha çok korkar aklı belki başına gelir

Eğer çok eminsen kamera kayıtları vardır oradan şikayetci olabilirdin. Ama bana abartıyorsun gibi geldi.

Kaz kafalı eril erkeklere bile kadın beyanı esastırı öğrettik. Bunun gibi kendini feminist sanan kadın düşmanlarına öğretemiyoruz işte.
KudrAlobar KudrAlobar nın yorumunun hemen hemen aynısını bircok üye yazmısken neden sadece onu alıntılayıp hakaret ediyorsunuz ?

Otobüsler , metrolar bazen o kadar kalabalık oluyor ki ani bir frende insanlar birbirinin üzerine yığılıyor , oramız buramız başkasına temas ediyor. “Kapalı” bir kadın olarak afedersiniz deyip geçiyorum . Havadan nem kapmaya gerek yok.

Siz de madem taciz olduğundan cok eminseniz şikayetçi olsaydınız .

Son düzenleme:
Ay inanmıyorum bazı yorumlar beni dehşete düşürüyor. Evet yanlışlık olabilir fakat bir kadın az çok kötü dokunuşu sezmez mi? Kadının neden az dışarı çıktığından tutun eşin mi kısıtlıyora kadar neler neler söylenmiş. Olayı anlatan kadının burada tek suçu "üstelik ben kapalıyım" demesi. Açık olanlar tacizcilere davetiye atmıyor güzel kardeşim. Biz kendimizi sınıflandırırsak, aman ne var yanlışlıkla olmuştur hem olmamışsa niye şikayet etmedin dersek oho bize daha neler yaparlar?
Liseden beri toplu taşıma kullandığım için tacize uğradım çok defa, sadece 2 kere şikayet edebildim. Diğerlerinde ya basiretim bağlandı, ya o an hissettiğim duyguyla herhalde sustum. Sonra çok kızdım ben sustukça başkasına yapacak diye. Üstelik hanımlar, taciz ve istismarda kurbanın yaşadığı birincil duygu suçluluk iken(bu çocuk istismarında da böyledir) bizler suçlayıcı olmamalıyız. Sizce bu kadın bir daha gerçekten tacize uğrarsa söyleyebilir mi? Sadece kadınların olduğu bir platformda bizler böyle yargılayıcı davranırsak "onunda gözü varmış, kuyruk sallamıştır" diyen ataerkil zihniyet bu kadına şartsız inanır mı? Muhakkak hiçbirinizin niyeti kötü değildir fakat herkesi kendimiz gibi düşünmememiz gerek. Daha pasif, çekingen, bastırılmış bir kadın olabilir, yaşadıkları bizlerden çok farklı olabilir. Her konuda yargıya tamam ama bu konuda yargılarken çok defa düşünmemiz gerekiyor

Şöyle soylim dokundu hissettim ve ben kapalı bı kadinim degmesini bile istemem
Ama sizde insanları iki arada bir derede bırakıyorsunuz.kadinlar tacize uğruyorsa, o ne der,bu ne der diye düşünmeden rahatca söyleyebilmeli ve herkes de onların yanında olmalı.ben kapalı değilim, bana da kimsenin eli ,kolu değsin istemem ama otobüste yada kalabalık bir yerde omuzu,kolu değdi diye de taciz edildiğimi düşünmem.insanin yanlışlıkla elinin değmesi başka bilerek değmesi başka bunu da ayırt edebilirdiniz herhalde.bu yazdığınız cümle dolayısı ile insanların karasını karıştırıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X