Taciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalnız başınıza bu tarz şeylerden kormanızdan dolayı dışarı çıkamadığınızı ifade etmişsiniz.
Bu söyleminizden yola çıkarak belki de gerçekten kalabalık içinde yanlışlıkla dokundu. Siz yanlış anladınız. Açıkçası böyle durumlarda bile bile yaptığından eminsem(başkalarının başına geldiğine şahit olsam) bulunduğum yerin sorumlusu, güvenliği, genelde otobüste vs denk gelirim hemen şoföre bildiririm. Yoksa boş kuru gürültü.

İstanbul'da yaşarken benim de başıma böyle bir şey gelmişti ama AVM yerine metronun yürüyen merdivenlerinde.
Üzerimde etek vardı, 4. Levent metrosundan çıkmama iki metre kala biri bacaklarıma dokundu ama öyle eli falan çarpmadı yani. Ben de geri dönüp tacizci olduğunu yüksek sesle dile getirerek onu merdivenlerden ittim. Yuvarlanarak aşağı düştü, aşağıda da bir temiz dövdüler. O sinirle normal merdivenden koşarak aşağı indim yakalarım diye ama gerçekten öfkeli vatandaşlar gerekeni yapmıştı. Bir daha kimseyi taciz edebileceğini sanmam.
Merdivenden itmemem gerekirdi belki ama onun da benim yaşam hakkıma saygı duyması gerekirdi. Muhtemelen yine böyle bir şey olsa bin beterini yaparım.
Bence de bir daha kimseyi taciz etmez , edemez 🤣🤣

Şöyle soylim dokundu hissettim ve ben kapalı bı kadinim degmesini bile istemem

Açığı kapalısı mı var Allah aşkına.
Tacizse herkese taciz.
Kimsenin giyim şekli o insanın sınırına girilmesine sebep olamaz.
Açık diye dokumulmasını mı isteyecekler?
Biraz mantık çerçevesi içinde konuşmak lazım.
Tesettürlü bir insan olarak şu söylediğinizi ciddi anlamda kınıyorum.

Ama genelde benden genç başaörtülü kızlara veriliyor. İnsanlar nedense açık olanlar kendi başının çaresine bakar diyor herhalde.

Bence yaşanılan bölgelere göre değişiyor ya.
Ben de askeriyenin ve üniversitenin olduğu bir bölgede yaşıyorum. Hele ki çarşı izinlerini olduğu günlerde açık kapalı diye değil de güzel olan kızlara daha çabuk yer veriliyor 🤣 ayakta kalan me.

Yanlış anlamayın ama bu konuda genelleme yapmak yanlış olmaz mi. Herkes öyle değil her türbanlı yada. Genelde yazdığınız için dedim. İnsanın kötü huyunun tesettür veya başörtüsü ile alakalı olmadığı ortada
Yok genellemedim “özel muamele bekleyen” diye kategoriledim hatta.

Merhaba şuan çok üzgünüm annemle paylaştım ama hala çok kötüyüm avmye gittik eşimle alışveriş yaptık eşim kasaya gidecem dedi.2 Çocuğum var bir 4 diğeri 1 yaşında bende onları alıp lavaboya gidecektim merdivenin yanından geçerken arkamda bı anda kalabalik oluştu merdivenden inenlerdi galiba baktım biri arkadan kalcamin kenarına dokundu yaşli bir adam o an neye uğradığimi şaşırdım.Adama bağırdım napiyosun sen gerizekalı Allah belanı versin falan dedim bana diyor estağfurullah ben öyle bişey yapmadım gibisinden arsız.eşime soyleyemedim. Allah'tan görmedi de yoksa ortalık birbirine girerdi.Simdi eve geldik eşim anladı moralim yok noldu dedi ailemle ilgili dedim o an polisi mi aramaliydim kizlar ben hiç tek başıma dışarı çıkmıyorum böyle şeylerden korkan biriyim o an ne yapmalıydim hakaret ettim sadece
Ay bende birkere trende bı adam görmüştüm yaşlı pislik eline cinsel organını almış oynuyordu kızlara bakarak

Bu nasıl cevap. Biz "acik" kadınlar avm'lerde erkeklerin bizi taciz etmesine gülüp geçiyor muyuz? ne? Tacizci adama gık diyememiş, tir tir titremiş biri olarak lütfen açık kapalı ayrımı yapıp ne mesnetle olduğunu anlamadığımız şekilde bize üstünmüşsünüz gibi saçmalamayın.

Avm kayıtlarını gösterip savcılığa şikayet edin. Burada konu açıp yorum yazmanın hiçbir faydası yok şu an.

Ya kazara mı oldu acaba diye düşündüm ben. Devamı da gelmediyse çok takılmayın bence.
Biliyorum berbat ve korkunç bir his, tacizi normal görmek gibi bir amacım da yok ama zaten olan olmuş bitmiş ve devamı da gelmemiş yani bu durumda önünüze bakmak daha iyi olur gibi geldi. Kaza da olabilir çünkü.
Geçmiş olsun umarım bir daha böyle bir şey yaşamazsınız.

Ben bayiliyorum bana degmelerine. Dokunmadan geceni uyarıyorum, kavga ediyorum nasil bana dokunmazsin diyorum. Neyse konuya giris yapayim

Tek basiniza disari cikmadiginizi soylemistiniz. Muhtemelen esiniz disarida baska kadinlari gozleriyle soyup, karisina bakilma ihtimalini dusununce kafayi yiyen tiplerden. Sizi fazlasiyla bastirip disarisi sapik kayniyor, igrenc erkekler, tacizci pislikler seklinde kafanizi doldurdugu icin dogru ile yanlisi ayirt edemiyor olabilirsiniz. Gercekten taciz edildiginize inaniyorsaniz bir uye polisten kamera kayitlarini izleyebileceginixe dair kagit alabileceginizi soylemisti , bu konunun ustune gidin.

Ben bayiliyorum bana degmelerine. Dokunmadan geceni uyarıyorum, kavga ediyorum nasil bana dokunmazsin diyorum. Neyse konuya giris yapayim

Tek basiniza disari cikmadiginizi soylemistiniz. Muhtemelen esiniz disarida baska kadinlari gozleriyle soyup, karisina bakilma ihtimalini dusununce kafayi yiyen tiplerden. Sizi fazlasiyla bastirip disarisi sapik kayniyor, igrenc erkekler, tacizci pislikler seklinde kafanizi doldurdugu icin dogru ile yanlisi ayirt edemiyor olabilirsiniz. Gercekten taciz edildiginize inaniyorsaniz bir uye polisten kamera kayitlarini izleyebileceginixe dair kagit alabileceginizi soylemisti , bu konunun ustune gidin.
Şimdi sana ne sana ne oluyor diyebilirsiniz ona da bir şey diyemem saygı duyarım ama bence kapalıyım değmesini bile istemem derken erkeklere karşı hassasım zaten muhafazakarım bu konularda gibi bir şey demek istemiş yani açık kadınlar tacizden hoşlanır gibi bir şeye inandığını ben pek düşünmüyorum hanımefendinin.

İnsanın kötü huyunun tesettür veya başörtüsü ile alakalı olmadığı ortada
Alakası yok zaten.
Problem her türlü haltı yedikten sonra tesettür yahut baş örtüsünü siginan kişilerde.
Bunu kendine bir kalkan gibi kullanıp yaptıklarını örtbas etmeye çalışanlarda.
Yahu şu ülke sırf tesettürün modelini beğendiği için kapanmış kadınları bile gördü.
Ancak söz konusu kadınların ne dine ne de vatana Hayri vardı 🤔

Şimdi sana ne sana ne oluyor diyebilirsiniz ona da bir şey diyemem saygı duyarım ama bence kapalıyım değmesini bile istemem derken erkeklere karşı hassasım zaten muhafazakarım bu konularda gibi bir şey demek istemiş yani açık kadınlar tacizden hoşlanır gibi bir şeye inandığını ben pek düşünmüyorum hanımefendinin.
Soylediginizden daha fazlasi var. Kadin tek basina disari cikamiyor, cunku disarisi sapik kayniyor seklinde beynine isleniyor, kismen hakli evet disarisi sapik kayniyor ama hayat devam ediyor cocugumuzu parka goturuyoruz, ise gidiyoruz vs bir sekilde hayatimiza devam etmek zorundayiz. Karisini savunulmaya muhtac bir hale getirdigini dusunuyorum. Burda cok ince bir cizgi var. Şöyle ornek vereyim Bir arkadasim surekli taciz edileceginden korktugu icin okulu birakmisti, evden cikmiyordu, konu sahibi gibi

Zamanında şikayet etmeliydin, madem etmedin unut gitsin. Ne diyelim şimdi sana…

Metroda yürüyen merdivende yaşlı bı adam arkamdan enseme üfledi. Dokunmaya çalıştı hızlandım. Kart basma yerinde sessizce polise gittim. Polis tabi hemen tuttu adamı. Adam aman ben yapmadım yaşlıyım görmüyor musunuz tövbe falan dedi. Acaba ben mi yanlış anladım dedim ama açıkçası sonrasında o niyetle yapmamış bile olsa bir daha kimseye o kadar yaklasmasin ders olsun diyip şikayeti geri çekmedim. Ki merdiven bomboştu. Öyle kalabalık değildi. Keşke güvenliğe soyleseydiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X