Taciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Soylediginizden daha fazlasi var. Kadin tek basina disari cikamiyor, cunku disarisi sapik kayniyor seklinde beynine isleniyor, kismen hakli evet disarisi sapik kayniyor ama hayat devam ediyor cocugumuzu parka goturuyoruz, ise gidiyoruz vs bir sekilde hayatimiza devam etmek zorundayiz. Karisini savunulmaya muhtac bir hale getirdigini dusunuyorum. Burda cok ince bir cizgi var. Şöyle ornek vereyim Bir arkadasim surekli taciz edileceginden korktugu icin okulu birakmisti, evden cikmiyordu, konu sahibi gibi
Ben bilmiyorum konu sahibinin konularını eğer öyle bir şeyden bahsettiyse eşi yanlış yapmış. Dünyanın en izole insanı olarak bile yaşasanız illa ki dışarı çıkmak gerekiyor ve eşinin/babasının abisinin yanında bile tacize uğrayabiliyor kadınlar. Erkekler bile tacize uğrayabiliyor erkekler ya da kadınlar tarafından. Böyle şeyler çözüm değil bir sonu yok yani okulu bıraksa bile bakkala markete pazara giderken de olabilir. Bir de sakınan göze çöp batar derler bu kadar fazlası psikolojik bir sıkıntı bence.

sürekli dışarı çıkmamanızdan bahsetmişsiniz. sanki arada dışarı çıktığınızda diken üstünde hareket ediyormuşsunuz ve kalabalıkta yanlışlıkla değen insanlara direk tacizci gözüyle bakmanız mümkünmüş hissiyatı uyandırdı. eğer eminseniz şikayet etseydiniz ama sizde çok emin durmuyorsunuz. kalabalıkta insanlar geçerken birbirine değebilir, siz de elledi değil parmağı değdi diyorsunuz

Şöyle soylim dokundu hissettim ve ben kapalı bı kadinim degmesini bile istemem
Hanımefendi kimsenin hoşuna gitmez birilerinin değmesi ama kalabalıkta yanlışlıkla değen oluyor malesef ben de değmişimdir millete yani hele de İstanbul’da istemeden oluyor çok kalabalık çünkü her yer. Yanlış anladığınızı düşünüyorum umarım haklıyımdır tabi ki kimse tacize uğrasın istemeyiz sonuçta.

Yanlış anlamayın ama bu konuda genelleme yapmak yanlış olmaz mi. Herkes öyle değil her türbanlı yada. Genelde yazdığınız için dedim. İnsanın kötü huyunun tesettür veya başörtüsü ile alakalı olmadığı ortada
Siz de zorla alınacak yer aramışsınız yani tek bir ortak nokta bulup

Konu sahibi merdivenden inerken kalcanizin kenarına dokunmuş ya hani o kalabalıkta acaba adam bilmeyerek çarpmis olabilir mi ? Siz kapalı bir kadın olup dışarı çıkmadığınızdan acaba hiç birine yanlışlıkla çarpmamış olabilir misiniz ? Konudan hiç taciz hissiyatı almadım . Adamı orta yerde rezil etmek için emin olmak gerekmiyor mu ya . Hadi linçleseler birde bu erkeklerin de gururu var ben defalarca insanlara carpmisimdir kalabalıkta özellikle elleme okşama olsa tamam böyle birşey var mı konu sahibi?

Şimdi sana ne sana ne oluyor diyebilirsiniz ona da bir şey diyemem saygı duyarım ama bence kapalıyım değmesini bile istemem derken erkeklere karşı hassasım zaten muhafazakarım bu konularda gibi bir şey demek istemiş yani açık kadınlar tacizden hoşlanır gibi bir şeye inandığını ben pek düşünmüyorum hanımefendinin.
Iyi de muhafazakar olmayan insanlar yabancı bir erkeğin degmesinden hoşlanıyor mu? Millet kedi giib surtune sürtune mi geziyor? Bu açıklama sanki üzerine tüy dikmiş 🤣

Şimdi sana ne sana ne oluyor diyebilirsiniz ona da bir şey diyemem saygı duyarım ama bence kapalıyım değmesini bile istemem derken erkeklere karşı hassasım zaten muhafazakarım bu konularda gibi bir şey demek istemiş yani açık kadınlar tacizden hoşlanır gibi bir şeye inandığını ben pek düşünmüyorum hanımefendinin.
Ya helal olsun Valla ben o açıklarla kıyaslayanlara söyleyecek söz bulamıyorum Herkes kalbinin ekmeğini yedin diyelim

Ben bilmiyorum konu sahibinin konularını eğer öyle bir şeyden bahsettiyse eşi yanlış yapmış. Dünyanın en izole insanı olarak bile yaşasanız illa ki dışarı çıkmak gerekiyor ve eşinin/babasının abisinin yanında bile tacize uğrayabiliyor kadınlar. Erkekler bile tacize uğrayabiliyor erkekler ya da kadınlar tarafından. Böyle şeyler çözüm değil bir sonu yok yani okulu bıraksa bile bakkala markete pazara giderken de olabilir. Bir de sakınan göze çöp batar derler bu kadar fazlası psikolojik bir sıkıntı bence.
Ya eşim kısıtlayan biri değil zaten söylediğim sözleri nasıl evirip çevirdiler anlamadım.ben net konuşmaya çalıştım ama ucu açık konuşunca herkes istediği yere çevirdi.çocuklar küçük sık sık dışarı çıkmıyorum. böyle konularda da korkuyorum dedim. sanki sırf millet beni tacız edecek diye çıkmıyorum düşüncesi ortaya çıktı Yani tacizden çok yorumlar canımı sıktı canı sıkılan yorum yapmış

Iyi de muhafazakar olmayan insanlar yabancı bir erkeğin degmesinden hoşlanıyor mu? Millet kedi giib surtune sürtune mi geziyor? Bu açıklama sanki üzerine tüy dikmiş 🤣
Haha yok ya öyle demiyorum tabii ki :D Kendim de açığım.
Muhafazakarlar karşı cinse karşı ekstra hassas olur. Başını kapatmış mesela saçlarını erkeklerin görmesini uygun bulmadığı için. Hatta daha muhafazakar olan kişiler yüzü de kapatır çarşaf peçe giyer, karşı cinsin dikkatini çekmesin diye topuklu giymez, dikkat çekmemek için kahkaha atmaz falan. Hassasiyeti ve ekstra sakınmaları belirtmek istedim ben aslında. Konu sahibinin de benzer bir şey söylemek istediğini düşünüyorum. Ama tabii en doğru açıklamayı kendisi yapar.

Bu arada mutlaka ama mutlaka şöyle yorum geleceği için yazıyorum: Bu verdiğim örnekler dinen olmalı, din budur böyle olmayan dindar değildir, topuklu giyen kahkaha atan günahkardır aslında gibi şeyler söylemiyorum kesinlikle. Bu konunun uzmanı değilim zaten fetva vermek bana düşmez. Ben sadece insanların kendi uygulamalarını ve hayat tarzlarını söylüyorum. Bazı insanlar böyle yaşıyorlar ve amaçları da karşı cinsten sakınmak. Bunu belirtmek istedim aslında. Umarım yanlış anlaşılmam.

Taciz miydi, değil miydi, sen yanlış anlamış olabilirsin ne demek Allah aşkına. Yürüyen merdiven kaçmıyor, iki adım geriden binsin insanlar. Artık bu konuda erkekler de bilinçlendi, kendini bilen adamlar, yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için dikkat ediyorlar. Beyinlerine o kadar yerleşmiş ki, hemcinslerinin yaptığı pislik kendilerine de bulaşır diye korkuyorlar.

Geçenlerde asansöre bineceğim kapı açıldı, içeri de yaşları benden büyük iki beyefendi vardı, biri bana, abla siz geçin biz çıkalım, sonra ineriz dediler, asansördeki kameraya da güvenerek, sorun değil deyip bindim, ikisi de asansörün köşesine sıkışıp kaldılar.

Artık çoğu bu tür şeylere dikkat ediyor, nerede Haymana davarı gibi kalabalığın ortasına atlayan biri varsa bilin ki amacı bellidir.

Ya helal olsun Valla ben o açıklarla kıyaslayanlara söyleyecek söz bulamıyorum Herkes kalbinin ekmeğini yedin diyelim
Sizi nasıl acik
Haha yok ya öyle demiyorum tabii ki :D Kendim de açığım.
Muhafazakarlar karşı cinse karşı ekstra hassas olur. Başını kapatmış mesela saçlarını erkeklerin görmesini uygun bulmadığı için. Hatta daha muhafazakar olan kişiler yüzü de kapatır çarşaf peçe giyer, karşı cinsin dikkatini çekmesin diye topuklu giymez, dikkat çekmemek için kahkaha atmaz falan. Hassasiyeti ve ekstra sakınmaları belirtmek istedim ben aslında. Konu sahibinin de benzer bir şey söylemek istediğini düşünüyorum. Ama tabii en doğru açıklamayı kendisi yapar.

Bu arada mutlaka ama mutlaka şöyle yorum geleceği için yazıyorum: Bu verdiğim örnekler dinen olmalı, din budur böyle olmayan dindar değildir, topuklu giyen kahkaha atan günahkardır aslında gibi şeyler söylemiyorum kesinlikle. Bu konunun uzmanı değilim zaten fetva vermek bana düşmez. Ben sadece insanların kendi uygulamalarını ve hayat tarzlarını söylüyorum. Bazı insanlar böyle yaşıyorlar ve amaçları da karşı cinsten sakınmak. Bunu belirtmek istedim aslında. Umarım yanlış anlaşılmam.
Ya ben sizin açıklamanızi anladım zaten de şimdi erkege karşı dinen kendini korumak ayrı tacize uğrayınca kadın olarak tepki vermek ayrı birsey . Bazı kadınlar acik olan kadınların aman o da kısa etek giymeseymis ya da o kırmızı ruju sürmeseymis enerjisi aldım

Ya eşim kısıtlayan biri değil zaten söylediğim sözleri nasıl evirip çevirdiler anlamadım.ben net konuşmaya çalıştım ama ucu açık konuşunca herkes istediği yere çevirdi.çocuklar küçük sık sık dışarı çıkmıyorum. böyle konularda da korkuyorum dedim. sanki sırf millet beni tacız edecek diye çıkmıyorum düşüncesi ortaya çıktı Yani tacizden çok yorumlar canımı sıktı canı sıkılan yorum yapmış
Geçmiş olsun tekrardan, dediğim gibi bana bu taciz olmayabilir geldi. Kazara benim de çok insana dokunmuşluğum oldu, bana da değenol oldu.
Ama bazen ben de çok korkuyorum hele de mini bir şey giydiysem tüm erkeklerin yanından depar atarak geçiyorum millet napıyor bu deli der gibi bakıyor.

Fazla abartmamış mısınız? Kalabalıkta adamın taciz edip etmediği bile mechul şu anlattığınız mevzuda.
Kaz kafalı eril erkeklere bile kadın beyanı esastırı öğrettik. Bunun gibi kendini feminist sanan kadın düşmanlarına öğretemiyoruz işte.

Taciz miydi, değil miydi, sen yanlış anlamış olabilirsin ne demek Allah aşkına. Yürüyen merdiven kaçmıyor, iki adım geriden binsin insanlar. Artık bu konuda erkekler de bilinçlendi, kendini bilen adamlar, yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için dikkat ediyorlar. Beyinlerine o kadar yerleşmiş ki, hemcinslerinin yaptığı pislik kendilerine de bulaşır diye korkuyorlar.

Geçenlerde asansöre bineceğim kapı açıldı, içeri de yaşları benden büyük iki beyefendi vardı, biri bana, abla siz geçin biz çıkalım, sonra ineriz dediler, asansördeki kameraya da güvenerek, sorun değil deyip bindim, ikisi de asansörün köşesine sıkışıp kaldılar.

Artık çoğu bu tür şeylere dikkat ediyor, nerede Haymana davarı gibi kalabalığın ortasına atlayan biri varsa bilin ki amacı bellidir.
O zaman metrobüs ve metro kaldırılsın madem binmeye çalışırken sapık olucaz 😂

Haha yok ya öyle demiyorum tabii ki :KK70: Kendim de açığım.

Konu sahibi bildiğiniz ben kapalıyım, tahrik etmedim demeye getirmiş. Yani açık bir kadının tacize uğraması ona göre çok normal. Siz çok iyi niyetlisiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X