- 27 Ağustos 2015
- 6.347
- 19.883
- 298
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Yalnız birsey soylemeden gecemicem otobüse süslü püslü elbiseler, topuklu ayakkabılar vs giyerek binene bende bakarim yani. Otobüsle gece eğlencesine mi gidilir diye?
Hiç yoktan ben taksiye binerim özel aracim olmasa.. Onun dısında haklisin cok.
Cinsiyet, yaş, dil, din tehlikenin kimligini belirlemiyo haklısın. Her yerdeler malesef.Lady o adamın tutuğuna "Oruç" denmez.
Her hacca gidene "Hacı" denmez.
Onlar işin "Sakal" kısmı... Her sakallıya "Dedem" denmez.
Bu adamların %99u, aile içinde din diye sadece kof bir şekil öğrenip, manadan - terbiyeden tamamen uzak olan ve ahlaksızlıklarını şekilleri altına gizleyen insanlar. Toplumda böyle kabul görebileceklerini düşünen ve maalesef de bir kesim tarafından dış görünümde-icraatta böyle oldukları için kabul görebilen, bastırılmış sapıklar.
Bu yüzden her şey birbiri içine girdi ya iyice...
Konudaki kadına bak, öğretmen tipli aydın bir kadın görünümünde güya... Ama ettiği lafa bak, tacizdeki rahatlığına bak...
Tüm bu kalıpların dışında apayrı bir durum bu Lady, gerçi sen de biliyorsun bunu. Sadece insan şaşırıyor nasıl daha az önce yaptığının farkında olmadan bir de üzerine "Oruçluyum" diyebiliyor diye...
Der... Rahatça laf atan, rahatça 12 yaşındaki çocuğa bilemem nerene napayım diyebilen kanı bozuk, hemen ardından "Oruçlu ağzım" da der...
Neden tuhaf bakarsınız ? Onu anlamadım. Toplu taşıma yı eğlenceye gitmek için kullanmak yasak mı ? Belki eğlence yeri çok uzak bir yerde taksi parası ödeyemez, belki de çok yakın mesafe de bu sizi ilgirendirmez ki. Güzel giymek, süslenmek sizin için tuhaf mı ki otobüste öyle insanlar görünce tuhafınıza gidiyor ? Gerçekten normal bir düşünce değil... anlamayacağım sizin gibileri.
Hii.. gecelere akmaya para var, şıkır şıkır giyinmeye para var bir taksi tutmaya gelince para yok?
:) gerçi aylık maaşının bile uzerinde cep telefonu alıp ortalarda gezen bir millete alistigimiza göre (ben bunuda garipsiyorum) bunu garipsememem lazımdı sanırım. Tuhaf bakarim demedim ayrica. Bakarım, otobüsle gece eğlenmesine mi gidilir diye dedim. Butun yol süzüp tuhaf tuhaf bakarım demedim.
Cinsiyet, yaş, dil, din tehlikenin kimligini belirlemiyo haklısın. Her yerdeler malesef.
Zaten insanı da o çarpık ve çelişkili mantık dehşete düşürüyo. Çok çaresiz hissediyorum ben çünkü bu kadar kusurlu oturmuş bi düsünce sistemini düzeltmenin yolu olduguna inanmıyorum. Ceza bi noktaya kadar bastırma aracı olabilir ancak.
Hani onararak, korkutarak, asıp keserek olacak is degil, bu hastalıklı sonucu yaratan aile ici ve dısı egitim, devlet politikası, kültür, gelenek, görenek, dil, din, ırk ögelerini kökten atese verip yeni bi düzen kurmak lazım. Bu halde bırak gelecegi günü bile kurtaramıyoruz.
Hanımefendi mesajımı doğru okusanız : şunu yazmışım :
Toplu taşıma yı eğlenceye gitmek için kullanmak yasak mı ? Belki eğlence yeri çok uzak bir yerde taksi parası ödeyemez, belki de çok yakın mesafe de bu sizi ilgirendirmez ki.
Yani kısacası sizi ilgirendirmezTeşekkürler
Otobuse binmeyi yasaklayip, binene laf atip, rahatsizlik verip kimseyi kolundan tutup disari atmadigima gore gereksiz gereksiz konusmayin. Bu benim dusuncem dusunurum ve yeri gelirse ben bu konuda boyle dusunuyorum derim buda seni ilgilendirmez cunku muhattap aldigim kisi sen degilsin. Sen nasil baskasiyla konustugum muhabbete ortadan giriyorsan bunu kendine hak goruyorsan bende fikrimi soylerim.
O zaman bir forumda olduğunuzu unuttunuz sanırım. Burda herkes özgür ve istediği kişi ile muhattap olmaya hakkı vardır. Kaldı ki ben size soru sordum.
Sorum ; "Neden tuhaf karşılarsınız" 'dı ama siz soruma cevap vermemeyi tercih ettiniz. Vermek yerine de mesajımı doğru okumayıp işinize geldiği gibi cevap verdiniz hanımefendi. Başkası ile yaşadığınız muhabetin ortasına girmedim yanılıyorsunuz sizinle özel bir muhabete başladım çünkü sorduğum sorunun cevabını merakla bekliyordum.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki "eğlence ye gitmek" paralı olduğunun anlamına gelmez. Öğrenciyken çok az param varken yine süslenip süslenip otobüse binip hafta sonları arkdaşlarımda home party yapıp pek tabi eğlenirdik.
Zira devletimiz toplu taşımaları özel hayatımız için de kullanmamıza izin veriyorher neyse iyi günler dilerim hanımefendi.
niye öyle dedi geç saatte gece geziyorsunuz diye mi?sen teyze napıyorsun bu saatte burada deseydin keşke:)Evet taciz edildim. Hem de bir hemcinsim tarafından.
Dün akşam eşimle dışarı çıkalım dedik. Araba bendeydi, o da servisle gelecekti. Biraz erken gitmişim, bostanlının göbeğinde barlar sokağına çıkan bir sokağa park ettim. Gideceğimiz yere öneceden karar vermediğimiz için eşimi bekleyeyim dedim. Arabada sigara içmediğimiz için indim, arabaya yaslandım, bi sigara yaktım telefonla uğraşıyordum.
O sırada annem yaşında bir kadın mırıldanarak bişey söyledi yanımdan geçerken. Adres ya da bişey soruyor sandım, "efendim anlayamadım" dedim. "P......gini mi bekliyorsun" dedi daha yüksek sesle. Şok oldum, kala kaldım bişey diyemedim. En son ağzımdan kısık bir "ne diyorsun sen be" cümlesi çıktı. Kadın kahkaha atarak yürümeye devam etti. Elim, ayağım titredi, çok sinirlendim, ne olduğumu şaşırdım. Bütün akşamım zehir oldu.
Gayet modern görünümlü bir kadın, tanımadığı, ilk kez gördüğü bir diğer kadını para karşılığı fuhuş yapmakla itham etmekten çekinmiyor. Nasıl bir millet olduk biz?
Bu ilk değil, son da olmayacak biliyorum ama bıktım, bunaldım, sıkıldım. Karşı cinsten defalarca gördüğüm tacizlerden de, hemcinslerimin bu tarz tacizlerinden de sıkıldım. İnsan olmayı ne zaman öğreneceğiz merak ediyorum. Yolda beni yatırıp bilmem ne yapmak isteyen adamların sözlerinden, toplu taşımada dibime kadar girip taciz edenlerden, teyzelerin cehennemde yanacağıma dair vaazlarından, sahilde koşmaya ya da bisiklete binmeye çıktığımda peşime takılan adamlardan, evime kadar takip edenlerden, kişisel alanlarıma tecavüz edenlerden bunaldım.
Bu sadece benim derdim değil, hepimizin derdi. Kadın olarak bu ülkede yaşamak eziyet. Lütfen çocuklarınıza kendinden farklı olana saygı duymayı öğretin artık. En azından iki üç nesil sonrası kurtulsun.
aynen:)Valla bana psikolojisi bozuk biri gibi geldi. Yaslilar bazen cok deli olabiliyor. Ustune deli deli gulmesi , bence bozuk psikolojiye isaret.
Burda herkes özgür ve istediği kişi ile muhattap olmaya hakkı vardır.
(Istedigi fikri hakaret etmediği surece belirtebilir.)
Gerisini okumadım çok uzun yazmışsın. Senin dilinle cevap verdim. Kisacasi otobusle gece eglencesine gidilnesinden bananeyse benim fikrimdende sanane..
Arabam yokken defalarca otobüsle ya da minibüsle eğlenmeye gittim. Gece dönerken otobüs seferi olmadığı için taksiyle dönerdim. Bir insanın eğlenceye ayıracak parası olması demek o oarayı taksilere saçması anlamına gelmez. Gece seferi olduğu zamanlarda otıbüsle ya da vapurla da eve döndüğüm çok oldu. Toplu taşıma bizim kullanmamız için sunulan bir hizmet. Bunun gece çıkarken kullanma, düğüne giderken kullanma diye kısıtlamaları yok ki. Hatta arabamız olduğu halde kullandığımız zamanlar oluyor.Yalnız birsey soylemeden gecemicem otobüse süslü püslü elbiseler, topuklu ayakkabılar vs giyerek binene bende bakarim yani. Otobüsle gece eğlencesine mi gidilir diye?
Hiç yoktan ben taksiye binerim özel aracim olmasa.. Onun dısında haklisin cok.
niye öyle dedi geç saatte gece geziyorsunuz diye mi?sen teyze napıyorsun bu saatte burada deseydin keşke:)
normal değil o teyze belli,boşuna takıp kafana üzülmeArabam yokken defalarca otobüsle ya da minibüsle eğlenmeye gittim. Gece dönerken otobüs seferi olmadığı için taksiyle dönerdim. Bir insanın eğlenceye ayıracak parası olması demek o oarayı taksilere saçması anlamına gelmez. Gece seferi olduğu zamanlarda otıbüsle ya da vapurla da eve döndüğüm çok oldu. Toplu taşıma bizim kullanmamız için sunulan bir hizmet. Bunun gece çıkarken kullanma, düğüne giderken kullanma diye kısıtlamaları yok ki. Hatta arabamız olduğu halde kullandığımız zamanlar oluyor.
Geç değildi 18.30 falandı saat. İş çıkışı işte, ne kadar geç olabilir ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?