Taciz

Neden tuhaf bakarsınız ? Onu anlamadım. Toplu taşıma yı eğlenceye gitmek için kullanmak yasak mı ? Belki eğlence yeri çok uzak bir yerde taksi parası ödeyemez, belki de çok yakın mesafe de bu sizi ilgirendirmez ki. Güzel giymek, süslenmek sizin için tuhaf mı ki otobüste öyle insanlar görünce tuhafınıza gidiyor ? Gerçekten normal bir düşünce değil... anlamayacağım sizin gibileri.

Cinsiyet, yaş, dil, din tehlikenin kimligini belirlemiyo haklısın. Her yerdeler malesef.

Zaten insanı da o çarpık ve çelişkili mantık dehşete düşürüyo. Çok çaresiz hissediyorum ben çünkü bu kadar kusurlu oturmuş bi düsünce sistemini düzeltmenin yolu olduguna inanmıyorum. Ceza bi noktaya kadar bastırma aracı olabilir ancak.

Hani onararak, korkutarak, asıp keserek olacak is degil, bu hastalıklı sonucu yaratan aile ici ve dısı egitim, devlet politikası, kültür, gelenek, görenek, dil, din, ırk ögelerini kökten atese verip yeni bi düzen kurmak lazım. Bu halde bırak gelecegi günü bile kurtaramıyoruz.

Hii.. gecelere akmaya para var, şıkır şıkır giyinmeye para var bir taksi tutmaya gelince para yok?
:) gerçi aylık maaşının bile uzerinde cep telefonu alıp ortalarda gezen bir millete alistigimiza göre (ben bunuda garipsiyorum) bunu garipsememem lazımdı sanırım. Tuhaf bakarim demedim ayrica. Bakarım, otobüsle gece eğlenmesine mi gidilir diye dedim. Butun yol süzüp tuhaf tuhaf bakarım demedim.

Bu her bölge için geçerli değil fakat Avrupa da yaşamıyoruz insanlar aç önyargılı ve acımasız

Hanımefendi mesajımı doğru okusanız : şunu yazmışım :

Toplu taşıma yı eğlenceye gitmek için kullanmak yasak mı ? Belki eğlence yeri çok uzak bir yerde taksi parası ödeyemez, belki de çok yakın mesafe de bu sizi ilgirendirmez ki.

Yani kısacası sizi ilgirendirmez her türlü Teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:

Cezanın caydırıcı etkisi ayrı bir konu, aslında ülkemizin içe kanayan iki büyük yarası var.
Biri ensest, bu zaten acayip ört pas ediliyor, dile getirilmiyor bile. Ve kadınlar, kocalarını koruyorlar bir de.
İkincisi de çocuk gelin, bu biraz daha dillendiriliyor, artık bunun üzerine gidiliyor.

Bu çarpıklıklar hali hazırda yaşanırken, ceza konusu da önem kazanıyor.
Çünkü baktığında, ailenin içinde var hastalıklı bir hal ve nesiller boyu böyle devam ediyor Lady.
(Bu ortamlarda taciz en normal şey ve bu şekilde yetişen insanlar hep var oldu ve devam ediyor)
O aileyi, sülaleyi parçalamadan bu hali engellemenin imkanı yok gibi. Ya da toptan alıp bi psikiyatri kliniğinde müdahale edeceksin hepsine.

Bir de diğer acı bir mevzu var; kızlar öyle yetiştiriliyor ki taciz edilip edilmediğinin farkına varamıyor, illa hani bariz üstüne üstüne gelecekler... O radde gelene kadar "Ay ben yanlış mı anlıyorum acaba" halindeler.
Mesela en basit örneği; otobüste dokunma-dokundurma olayı.
Kadın "Ben yanlış anlıyorumdur" düşüncesinde iken, karşısındaki herif yanlış anlaşılmaktan korkmuyor bile.
Taciz olmasa bile, bir kadının yanına yanlış anlaşılma endişesiyle, belli bir mesafeden fazla bile yaklaşamaması lazım bir adamın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun sep.
Büyüğüm de olsa küçüğüm de olsa bana saygı duymayana duymam.
Net.
Yaşlı diye diye her şeyi sineye çektiğimiz için kadın erkek farketmeksizin her şeyi söyleme hakkını buluyor bu tarz insanlar.
Maalesef benim böyle zamanlarda içimden bir canavar çıkıyor.
Bundan 15-20 yıl önce sessiz sakin bir tiptim.
Sonra sonra gözüm açıldı.
Ama ne açılmak.
Asla ve asla böyle şeylere tepkisiz kalmıyorum.
Senin de şoka girdiğini düşünüyorum.
Biz sessiz kaldıkça daha çok kuduruyorlar.

Otobuse binmeyi yasaklayip, binene laf atip, rahatsizlik verip kimseyi kolundan tutup disari atmadigima gore gereksiz gereksiz konusmayin. Bu benim dusuncem dusunurum ve yeri gelirse ben bu konuda boyle dusunuyorum derim buda seni ilgilendirmez cunku muhattap aldigim kisi sen degilsin. Sen nasil baskasiyla konustugum muhabbete ortadan giriyorsan bunu kendine hak goruyorsan bende fikrimi soylerim.

hadsiz kadın.
Teyze iş lazımsa yanlış kişiye sordun. Bence Genelevde dene şansını bu tiple orada da pek kazanamazsın herhalde demek lazım bunlara.

Madem o sizin asabınızı bozuyor sizde onunkini bozun altta kalmayın aklınıza geleni sayın.

O zaman bir forumda olduğunuzu unuttunuz sanırım. Burda herkes özgür ve istediği kişi ile muhattap olmaya hakkı vardır. Kaldı ki ben size soru sordum.

Sorum ; "Neden tuhaf karşılarsınız" 'dı ama siz soruma cevap vermemeyi tercih ettiniz. Vermek yerine de mesajımı doğru okumayıp işinize geldiği gibi cevap verdiniz hanımefendi. Başkası ile yaşadığınız muhabetin ortasına girmedim yanılıyorsunuz sizinle özel bir muhabete başladım çünkü sorduğum sorunun cevabını merakla bekliyordum.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki "eğlence ye gitmek" paralı olduğunun anlamına gelmez. Öğrenciyken çok az param varken yine süslenip süslenip otobüse binip hafta sonları arkdaşlarımda home party yapıp pek tabi eğlenirdik.
Zira devletimiz toplu taşımaları özel hayatımız için de kullanmamıza izin veriyor her neyse iyi günler dilerim hanımefendi.

Burda herkes özgür ve istediği kişi ile muhattap olmaya hakkı vardır.
(Istedigi fikri hakaret etmediği surece belirtebilir.)

Gerisini okumadım çok uzun yazmışsın. Senin dilinle cevap verdim. Kisacasi otobusle gece eglencesine gidilnesinden bananeyse benim fikrimdende sanane..

niye öyle dedi geç saatte gece geziyorsunuz diye mi?sen teyze napıyorsun bu saatte burada deseydin keşke:)

Mesajım :

Neden tuhaf bakarsınız ? Onu anlamadım. Toplu taşıma yı eğlenceye gitmek için kullanmak yasak mı ? Belki eğlence yeri çok uzak bir yerde taksi parası ödeyemez, belki de çok yakın mesafe de bu sizi ilgirendirmez ki. Güzel giymek, süslenmek sizin için tuhaf mı ki otobüste öyle insanlar görünce tuhafınıza gidiyor ? Gerçekten normal bir düşünce değil... anlamayacağım sizin gibileri.

Bu mesajımda hakaret mi var hanımefendi ? Mune

Arabam yokken defalarca otobüsle ya da minibüsle eğlenmeye gittim. Gece dönerken otobüs seferi olmadığı için taksiyle dönerdim. Bir insanın eğlenceye ayıracak parası olması demek o oarayı taksilere saçması anlamına gelmez. Gece seferi olduğu zamanlarda otıbüsle ya da vapurla da eve döndüğüm çok oldu. Toplu taşıma bizim kullanmamız için sunulan bir hizmet. Bunun gece çıkarken kullanma, düğüne giderken kullanma diye kısıtlamaları yok ki. Hatta arabamız olduğu halde kullandığımız zamanlar oluyor.
niye öyle dedi geç saatte gece geziyorsunuz diye mi?sen teyze napıyorsun bu saatte burada deseydin keşke:)

Geç değildi 18.30 falandı saat. İş çıkışı işte, ne kadar geç olabilir ki?

normal değil o teyze belli,boşuna takıp kafana üzülme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…