- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
- Konu Sahibi in vino veritas
-
neden sasirdin ki bukadar burada acilan konulari en cok takip edenlerdensin. boyle bir ulkede yasiyoruz biz. en cok kadinin kadina zarar verdigi erkek zarar verdiginde kadinin kadini sucladigi bir ulkede...Evet taciz edildim. Hem de bir hemcinsim tarafından.
Dün akşam eşimle dışarı çıkalım dedik. Araba bendeydi, o da servisle gelecekti. Biraz erken gitmişim, bostanlının göbeğinde barlar sokağına çıkan bir sokağa park ettim. Gideceğimiz yere öneceden karar vermediğimiz için eşimi bekleyeyim dedim. Arabada sigara içmediğimiz için indim, arabaya yaslandım, bi sigara yaktım telefonla uğraşıyordum.
O sırada annem yaşında bir kadın mırıldanarak bişey söyledi yanımdan geçerken. Adres ya da bişey soruyor sandım, "efendim anlayamadım" dedim. "P......gini mi bekliyorsun" dedi daha yüksek sesle. Şok oldum, kala kaldım bişey diyemedim. En son ağzımdan kısık bir "ne diyorsun sen be" cümlesi çıktı. Kadın kahkaha atarak yürümeye devam etti. Elim, ayağım titredi, çok sinirlendim, ne olduğumu şaşırdım. Bütün akşamım zehir oldu.
Gayet modern görünümlü bir kadın, tanımadığı, ilk kez gördüğü bir diğer kadını para karşılığı fuhuş yapmakla itham etmekten çekinmiyor. Nasıl bir millet olduk biz?
Bu ilk değil, son da olmayacak biliyorum ama bıktım, bunaldım, sıkıldım. Karşı cinsten defalarca gördüğüm tacizlerden de, hemcinslerimin bu tarz tacizlerinden de sıkıldım. İnsan olmayı ne zaman öğreneceğiz merak ediyorum. Yolda beni yatırıp bilmem ne yapmak isteyen adamların sözlerinden, toplu taşımada dibime kadar girip taciz edenlerden, teyzelerin cehennemde yanacağıma dair vaazlarından, sahilde koşmaya ya da bisiklete binmeye çıktığımda peşime takılan adamlardan, evime kadar takip edenlerden, kişisel alanlarıma tecavüz edenlerden bunaldım.
Bu sadece benim derdim değil, hepimizin derdi. Kadın olarak bu ülkede yaşamak eziyet. Lütfen çocuklarınıza kendinden farklı olana saygı duymayı öğretin artık. En azından iki üç nesil sonrası kurtulsun.
Neden sustun sep,neden peşinden gidip sen de az o...değilsin baksana konuşmana diyemedin,o kim ya kim,valla ben sinir oldum,ben olsam peşini bırakmaz çatır çatır kavga ederdim
neden sasirdin ki bukadar burada acilan konulari en cok takip edenlerdensin. boyle bir ulkede yasiyoruz biz. en cok kadinin kadina zarar verdigi erkek zarar verdiginde kadinin kadini sucladigi bir ulkede...
Ben şuna kanaat getirdim;bu tiplerin çoğu aslında yaşamak istedikleri hayatı,giymek istedikleri kıyafetleri ve işte herneyse olmak isteyipte yapamadıkları herşeyi başkasında görünce içten içe sinsi sinsi kıskançlık yaşıyorlar yada cehalet başka bir açıklaması olamaz bunun.Zaten yargılayıcı bakışların büyük çoğunluğu kadınlara ait. Biraz güzel giyinip süslensem, seninki gibi sözle ifade edilmese bile Sep, o bakışların hedefi oluyorum genelde. Neyin nefreti bu ya? Anlayan açıklasın lütfen.
Ben de öyleyim ,bazen ışık görmüş tavşan gibi donup kalıveriyorum,eve gidince de neden şöyle demedim böyle demedim diye kendi kendime sinir oluyorum.Normalde ben de en azından bir iki laf söylerdim ama kal geldi öyle işte. Ondan kızıp duruyorum kendime, sinirim geçmiyor zaten.
Demek ki modernlik giyinmekle olmuyormuşEvet taciz edildim. Hem de bir hemcinsim tarafından.
Dün akşam eşimle dışarı çıkalım dedik. Araba bendeydi, o da servisle gelecekti. Biraz erken gitmişim, bostanlının göbeğinde barlar sokağına çıkan bir sokağa park ettim. Gideceğimiz yere öneceden karar vermediğimiz için eşimi bekleyeyim dedim. Arabada sigara içmediğimiz için indim, arabaya yaslandım, bi sigara yaktım telefonla uğraşıyordum.
O sırada annem yaşında bir kadın mırıldanarak bişey söyledi yanımdan geçerken. Adres ya da bişey soruyor sandım, "efendim anlayamadım" dedim. "P......gini mi bekliyorsun" dedi daha yüksek sesle. Şok oldum, kala kaldım bişey diyemedim. En son ağzımdan kısık bir "ne diyorsun sen be" cümlesi çıktı. Kadın kahkaha atarak yürümeye devam etti. Elim, ayağım titredi, çok sinirlendim, ne olduğumu şaşırdım. Bütün akşamım zehir oldu.
Gayet modern görünümlü bir kadın, tanımadığı, ilk kez gördüğü bir diğer kadını para karşılığı fuhuş yapmakla itham etmekten çekinmiyor. Nasıl bir millet olduk biz?
Bu ilk değil, son da olmayacak biliyorum ama bıktım, bunaldım, sıkıldım. Karşı cinsten defalarca gördüğüm tacizlerden de, hemcinslerimin bu tarz tacizlerinden de sıkıldım. İnsan olmayı ne zaman öğreneceğiz merak ediyorum. Yolda beni yatırıp bilmem ne yapmak isteyen adamların sözlerinden, toplu taşımada dibime kadar girip taciz edenlerden, teyzelerin cehennemde yanacağıma dair vaazlarından, sahilde koşmaya ya da bisiklete binmeye çıktığımda peşime takılan adamlardan, evime kadar takip edenlerden, kişisel alanlarıma tecavüz edenlerden bunaldım.
Bu sadece benim derdim değil, hepimizin derdi. Kadın olarak bu ülkede yaşamak eziyet. Lütfen çocuklarınıza kendinden farklı olana saygı duymayı öğretin artık. En azından iki üç nesil sonrası kurtulsun.
Ah keşke yanında olsaydım da girişseydik!
Sen yapmasan bile ben yapardım. Bak, sırıtmış ya gıcık gıcık; bir şey yapmayacağını bildiğinden. Halbuki şöyle bir temiz dayak yese ya da yemesine ramak kalsa bir daha ağzını açar mı?
Sıkma canını Seph, onun içinde zaten vardı, seni mülayim görüp sana kusmuş.
Bu sokakta sigara içme muhabbeti nedir arkadaşlar bilen var mı? Ya da ben mi bilmiyorum bi tek? Bir kadın sokakta sigara içince neden hoş karşılanmıyormuş gibi ilginç bir algı var? Buna ben bir tanıdığımız üzerinde şahit oldum, kadın sigara yaktı yolda, gidiyorduk, annesi de kızdı "sokakta sigara içme" falan şeklinde ikaz etti. Nedir bu?
Bazı insanlar büyüklerinin yanın da sigara içmez saygıdan oturu yani yetiştiriliş tarzı öyledir bu da onun gibi birşey sanırımBu sokakta sigara içme muhabbeti nedir arkadaşlar bilen var mı? Ya da ben mi bilmiyorum bi tek? Bir kadın sokakta sigara içince neden hoş karşılanmıyormuş gibi ilginç bir algı var? Buna ben bir tanıdığımız üzerinde şahit oldum, kadın sigara yaktı yolda, gidiyorduk, annesi de kızdı "sokakta sigara içme" falan şeklinde ikaz etti. Nedir bu?
Bir kitapda okudugumagore osmanli zamaninda tum kadinlar carsaaf giydikleri icin hayat kadinlari kendilerini belli etmek icin sigara icerlermisBu sokakta sigara içme muhabbeti nedir arkadaşlar bilen var mı? Ya da ben mi bilmiyorum bi tek? Bir kadın sokakta sigara içince neden hoş karşılanmıyormuş gibi ilginç bir algı var? Buna ben bir tanıdığımız üzerinde şahit oldum, kadın sigara yaktı yolda, gidiyorduk, annesi de kızdı "sokakta sigara içme" falan şeklinde ikaz etti. Nedir bu?
Ya bak sinirimi alamadım, tekrar döndüm konuya.Ay ben mulayim görünmem ki, hatta normal şartlarda canına okumuştum. Ama kilitlendim resmen. O görüntüden öyle bir şey beklemedigimden sanırım.
Ya bak sinirimi alamadım, tekrar döndüm konuya.
Bence kıskandı seni o, güzelliğini çekemedi böyle çemkirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?